سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا
مجموعه عملکرد فیزیولوژیک معده
غذاى بلعيده شده قبل از رسيدن به معده با آميلاز بزاقى مخلوط مىشود. مکانيسمهاى تحريک ترشح معده فعال مىشوند. سطح سرمى گاسترين از حدود ۵۰pg/mL در حالت ناشتا به ۲۰۰pg/mL مىرسد (بيشترين ميزان گاسترين، ۳۰ دقيقه پس از مصرف غذا ايجاد مىشود). غذا بهترتيب ورود بهصورت لايههائى قرار مىگيرد اما چربى در بالاترين سطح شناور است. بيشترين ميزان مخلوط شدن غذا در آنتر رخ مىدهد. بنابراين محتويات آنتر بيشتر از محتويات تنهٔ معده اسيدى مىشوند، در حالى که pH قليائى قسمت مرکزى غذا همچنان بهمدت طولانى حفظ مىشود و درنتيجه فعاليت آميلاز ادامه پيدا مىکند. | |
هضم پپتيدى کامل پروتئين در معده تنها به ميزان ۱۰-۵% صورت مىگيرد. هضم کربوهيدرات به ۴۰-۳۰% مىرسد. ليپازى که از زبان منشاء مىگيرد مراحل اوليهٔ ليپوليز را در معده آغاز مىکند. | |
ميزان ورود محتويات معده به دئودنوم براساس حجم و ساختار غذا، اسمولاليته و اسيديتهٔ آن و محتواى چربى آن تعيين مىشود. غذاى حاوى گوشت بدون چرب، سيبزمينى و سبزيجات بعد از ۳ ساعت معده را ترک مىکند در حالىکه غذاى حاوى چربى بالا ممکن است تا ۱۲-۶ ساعت در معده باقى بماند. | |
همچنین مشاهده کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست