جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

پشم‌چینی گوسفند (Shearing)


وجود کثافت، مدفوع، علوفه، خار يا مادهٔ خارجى در پشم سبب کاهش ارزش اقتصادى پشم مى‌شود. به کار بستن اصول صحيح مديريت در طول سال سبب تميز شدن و تميز نگهداشتن تارهاى پشم مى‌شود. گوسفند معمولاً در شروع بهار پشم‌چينى مى‌شود. پشم چينى يک شغل تخصصى است و احتياج به مهارت دارد. عمل پشم‌چينى بايد در محل تميزى انجام بگيرد. چندين ساعت قبل از پشم‌چينى به حيوان آب و غذا ندهيد و بايد پشم را به‌صورت يک تکه از حيوان جدا کرد. در موقع پشم‌چينى نبايد حيوان را زخمى نمود. گوسفندانى که پشم رنگى دارند جدا کنيد و در آخر سر پشم آنها را بچينيد. حيوانات يکساله نيز بايد جدا شده و جداگانه پشم آنها چيده شود.
پشم‌هاى نازک، ضخيم، رنگى و کوتاه بايد جدا از بقيه دسته‌بندى بشوند. اگر مقدار زيادى مواد خارجى در يک نقطه از بدن حيوان وجود دارد، جدا کرده و جداگانه بسته‌بندى کنيد.
پشم را در يک جاى تميز و خشک تا فروش نگهدارى کنيد، هرگز براى بسته‌بندى و انبار کردن پشم از کيسه‌هاى پلاستيکى استفاده نکنيد.


همچنین مشاهده کنید