قیمت طلا امروز




 حمله هسته ای

 سایت جماران / ۳۳ دقیقه قبل

آتلاتیک: ایران با مقاومت به پیروزی رسید؛ قدرت مسلط خاورمیانه خواهد بود

رابرت کیگن چهره نومحافظه‌کار آمریکایی در آتلانتیک مطرح کرد: ترامپ دیگر نمی‌خواهد با ایران درگیر شود / جنگ آمریکا و اسرائیل قدرتی در اختیار تهران گذاشت که حتی سلاح هسته‌ای نمی‌توانست ایجاد کند/ تفاهم آمریکا و ایران پیروزی تهران بود
 آتلاتیک: ایران با مقاومت به پیروزی رسید؛ قدرت مسلط خاورمیانه خواهد بود
به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، «رابرت کیگن»، چهره نومحافظه‌کار آمریکایی، در مقاله‌ای در نشریه آتلانتیک نوشته است ایران سال‌ها با توازن قوایی در خاورمیانه مواجه بود که علیه آن سنگینی می‌کرد. منطقه تحت سلطه یک ابرقدرت آمریکایی متخاصم، اسرائیلی مجهز به سلاح هسته‌ای و دارای برتری نظامی و بازیگران مهم منطقه‌ای مانند مصر، عربستان سعودی و امارات قرار داشت؛ کشورهایی که از نظر راهبردی و اقتصادی با آمریکا همسو بودند.

اما به نوشته کیگن، امروز ایران در شرایطی کاملاً متفاوت قرار دارد. این کشور مستقیماً با ابرقدرت جهان و اسرائیل رویارو شده، حملات سنگین آنها با پیشرفته‌ترین تسلیحاتشان را تاب آورده و بیش از آنکه صرفاً زنده بماند، از این رویارویی عبور کرده است.

در نتیجه، ایران با کمک آمریکا، ساختار قدرت در خاورمیانه و خلیج فارس را به‌طور کامل بازآرایی کرده است. از این پس، قدرت مسلط در منطقه ایران خواهد بود، نه آمریکا یا اسرائیل. کشورهای همسایه همین حالا در حال تطبیق خود با این واقعیت جدید هستند و قدرت‌های دورتر نیز چنین خواهند کرد.

به اعتقاد کیگن، جهان سال‌ها با «ایران مهارشده» سروکار داشته و اکنون خواهد دید «ایران رهاشده» چه شکلی دارد.  فرضی که اشتباه از آب درآمد

کیگن می‌نویسد این فرض رایج که یک ایران ضعیف و فقیر سرانجام مجبور خواهد شد با قدرت آمریکا به نوعی سازش کند، تنگه هرمز را باز نگه دارد و به ترمیم اقتصاد به‌شدت آسیب‌دیده خود بپردازد، اشتباه از آب درآمده است.

جمهوری اسلامی به‌ندرت در دو سال گذشته تا این اندازه ضعیف و آسیب‌پذیر به نظر می‌رسید. فوریه گذشته، ترامپ کارزار «فشار حداکثری» و تحریم‌های بین‌المللی را از سر گرفت؛ اقدامی که اقتصاد از پیش ضعیف ایران را به‌شدت آسیب زد و میلیاردها دلار از درآمدهای دولت را کاهش داد.

سپس اسرائیل و آمریکا در ژوئن، جنگ ۱۲روزه‌ای را برای نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران آغاز کردند. این جنگ آسیب قابل‌توجهی به برنامه هسته‌ای ایران وارد کرد و میزان آسیب‌پذیری این کشور در برابر حملات اسرائیل و آمریکا را آشکار ساخت.

سپس در فوریه، آمریکا و اسرائیل جنگ اخیر را با ترور رهبر جمهوری اسلامی و بخش عمده‌ای از مقام‌های ارشد آن آغاز کردند و پس از آن، بیش از پنج هفته حملات بی‌وقفه علیه توانمندی‌های نظامی ایران ادامه یافت.

با این حال، در تمام این مدت، حکومت ایران باقی ماند و هیچ امتیازی نداد. برعکس، ایران نقطه‌ضعف آمریکا را آشکار کرد: آسیب‌پذیری کشورهای همسایه.  حمله به رأس لفان؛ نقطه عطف جنگ

کیگن نقطه عطف مهم را اواسط مارس می‌داند؛ زمانی که اسرائیل به میدان گازی پارس جنوبی ایران حمله کرد و ایران نیز در پاسخ، به تأسیسات رأس لفان قطر، بزرگ‌ترین مجتمع گاز طبیعی مایع جهان، حمله کرد.

این حمله نشان داد که اگرچه ایران آشکارا قادر نیست آمریکا را در یک جنگ هوایی شکست دهد، اما موشک‌ها و پهپادهای ایرانی می‌توانند آن‌قدر به زیرساخت‌های نفت و گاز خلیج فارس آسیب وارد کنند که جهان را وارد یک بحران اقتصادی طولانی‌مدت کنند.

کشورهای خلیج فارس بلافاصله این موضوع را فهمیدند و ترامپ نیز همین‌طور. او حملات به اهداف انرژی ایران را متوقف کرد، اسرائیلِ بی‌میل را نیز وادار کرد همین کار را انجام دهد و اندکی بعد، کارزار گسترده‌تر را بدون گرفتن حتی یک امتیاز از ایران متوقف کرد.

از آن زمان تاکنون، ترامپ با وجود تهدیدهای متعدد، حتی یک بار هم دستور حمله مجدد به زیرساخت‌های انرژی ایران را صادر نکرده است. به نوشته کیگن، همین موضوع به‌تنهایی برای تغییر توازن اهرم‌های فشار میان ایران و آمریکا کافی بود.  تهدیدهای ترامپ و عقب‌نشینی‌های پی‌درپی

از آوریل تا ماه گذشته، ترامپ بارها تهدید کرد که حمله‌ای گسترده دیگر علیه ایران انجام خواهد داد. هر بار، ایران تهدید به تلافی کرد، کشورهای خلیج فارس درباره پیامدهای آن هشدار دادند و ترامپ عقب نشست.

پس از سومین یا چهارمین بلوف ترامپ، تهران دلیلی داشت که نتیجه بگیرد آمریکا دیگر حاضر نیست در نردبان تشدید تنش، ایران را دنبال کند.

ترامپ در اواسط ژوئن این موضوع را به‌وضوح بیان کرد؛ زمانی که گفت ادامه جنگ به «فاجعه اقتصادی» و حتی احتمالاً «رکود بزرگ» منجر خواهد شد و افزود که نمی‌خواهد به رئیس‌جمهوری مانند «هربرت هوور» تبدیل شود.

از آن زمان، ترامپ با استیصالی قابل‌توجه تلاش کرده است به درگیری پایان دهد.   تفاهم آمریکا و ایران پیروزی تهران بود

تفاهم‌نامه‌ای که آمریکا و ایران در ژوئن به آن دست یافتند، بازتاب همین واقعیت بود. اگرچه متن تفاهم‌نامه تا حد امکان به‌گونه‌ای تنظیم شده بود که آبروی آمریکا حفظ شود، اما این توافق به‌وضوح یک پیروزی برای ایران بود.

پس از تنش دوباره، جهان و خود ایرانی‌ها یکی از دلایل اصلی عدم تمایل آمریکا به حملات بیشتر را فهمیدند: افشای این موضوع که ذخایر آمریکا از مهمات حیاتی به‌شدت کاهش یافته و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا شخصاً به دنبال یک «راه خروج» از درگیری بوده، پیام روشنی درباره مسیر آینده راهبرد آمریکا ارسال کرد.

اقدامات آمریکا روشن کرده که واشنگتن بیش از ایران، از تشدید تنش هراس دارد؛ البته نه فقط در حال حاضر، بلکه در آینده.

از آنجا که هر اقدام نظامی علیه ایران ممکن است آمریکا را وارد نردبان تشدید تنشی کند که واشنگتن نمی‌خواهد از آن بالا برود، حتی حملات متقابل محدود نیز ظاهراً دیگر بخشی از راهبرد آمریکا نیست.

گزارش‌ها حاکی است ترامپ به مشاورانش گفته که نمی‌خواهد دستور حملات بیشتری صادر کند.  ایران چرا باید امتیاز بدهد؟

با توجه به بی‌میلی آشکار آمریکا برای ورود به یک کارزار نظامی بزرگ دیگر، ایران حق دارد از خود بپرسد از یک توافق چه چیزی می‌تواند به دست آورد که در صورت نبود توافق نیز به آن دست نخواهد یافت.

مقام‌های ارشد ایرانی اکنون خواستار خروج نیروهای آمریکایی، لغو محاصره دریایی و تمام تحریم‌های آمریکا، آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران و پرداخت غرامت جنگی هستند.

دیدگاه متعارف این است که رهبران ایران می‌دانند این خواسته‌ها برای واشنگتن غیرقابل پذیرش است و بنابراین یا می‌خواهند شکست ترامپ را به رخ او بکشند، یا به دنبال توافقی بهتر هستند، یا بیش از حد دست بالا گرفته‌اند.

اما یک طرف پیروز مجبور نیست به میز مذاکره بازگردد، مگر برای تعیین شروط تسلیم. ایران اکنون شروط خود را مطرح کرده است. این شروط ممکن است حداکثری و بیش از اندازه به نظر برسند، اما تهران به‌سختی دلیلی می‌بیند که کمتر از این بخواهد.  «ایرانی‌ها مواضع خود را تغییر نمی‌دهند»

کیگن معتقد است این تصور که دولت ترامپ و رسانه‌ها دائماً مطرح می‌کنند، اینکه ایرانی‌ها نمی‌توانند تصمیم بگیرند و دائماً مواضع خود را تغییر می‌دهند، بی‌معناست.

[آیت‌الله] سید مجتبی خامنه‌ای از ماه آوریل اعلام کرده بود که ایران «چارچوب‌های حقوقی و مدیریت جدیدی» برای تنگه اعمال خواهد کرد و «خارجی‌هایی که از هزاران کیلومتر دورتر می‌آیند» جایی در خلیج فارس ندارند، «مگر در اعماق آب‌های آن».

او در روزی که شکست پرتغال از ایران در تنگه هرمز در سال ۱۶۲۲ گرامی داشته می‌شد، اعلام کرد: «به خواست و قدرت خداوند، آینده روشن منطقه خلیج فارس، آینده‌ای بدون آمریکا خواهد بود.»

این تصور که ایران پس از تحمل حملات نظامی و تحریم‌ها، اکنون صرفاً در برابر تحریم‌ها تسلیم خواهد شد، توهمی بیش نیست. «مقاومت» نه سازش

حکومتی که پس از جنگ در حال شکل‌گیری است، توسط مردانی سازماندهی می‌شود که معتقدند ایران از تلاش آمریکا و اسرائیل برای نابودی آن جان سالم به در برده و این «مقاومت» و نه سازش بوده که پیروزی را رقم زده است.

با توجه به احتمال حمله مجدد اسرائیل یا آمریکا در آینده، چه توافقی وجود داشته باشد و چه نداشته باشد، تنگه هرمز قوی‌ترین و مطمئن‌ترین ابزار بازدارندگی ایران است.

کنترل ایران بر تنگه هرمز، ابزار قدرت مفیدتری از یک سلاح هسته‌ای است. یک سلاح هسته‌ای ممکن است مانع حمله شود، اما کنترل تنگه هرمز هر روز به ایران اهرم فشار بر ده‌ها کشور می‌دهد.   تحریم‌های جهانی نیز در معرض فرسایش

راهبرد تحریم‌ها که برای دهه‌ها در خدمت منزوی کردن ایران بود، بر همکاری بین‌المللی استوار بود. در نظم جدیدی که ایران در حال ایجاد آن است، حفظ یک نظام تحریم‌های جهانی احتمالاً ناپایدار خواهد بود.

ایران احتمالاً دست‌کم برای چند سال کنترل خود بر جریان انرژی را حفظ خواهد کرد.

حاکمان کشورهای خلیج فارس که زمانی به تضمین امنیتی آمریکا متکی بودند، اکنون باید با قدرتی کنار بیایند که ثابت کرد قادر است حامی آنها را شکست دهد.

به جای نظم آمریکایی-اسرائیلی، نظم جدید نوعی هم‌راستایی خواهد بود که خصومت کمتری با ایران دارد، دوستانه‌تر از گذشته با اسرائیل نیست و استقلال بیشتری از آمریکا دارد.  حرکت ایران به سمت وضعیت «کاملاً تهاجمی»

در هفته‌های اخیر، مقام‌های ارشد ایرانی علناً از حرکت به سمت یک وضعیت «کاملاً تهاجمی» سخن گفته‌اند و گزارش‌هایی درباره برنامه‌های ایران برای گسترش اهداف خود و قرار دادن کشورهای اروپایی میزبان پایگاه‌های آمریکایی در فهرست اهداف منتشر شده است.

جهان دهه‌ها نگران این بود که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، چه خواهد کرد.

اما اکنون باید نگران چیزی حتی مهم‌تر باشد: ایرانی که آمریکا را شکست داده، دیگر از حمله آمریکا نمی‌ترسد و کنترل دسترسی به خلیج فارس را در اختیار دارد.

سلاح هسته‌ای به‌تنهایی هرگز نمی‌توانست چنین قدرتی به ایران بدهد. این جنگ شکست‌خورده آمریکا و اسرائیل با ایران بود که چنین قدرتی را در اختیار تهران قرار داد.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
تغییرات شائبه‌برانگیز در ظرفیت پذیرش رشته اورولوژی
سایت جوان آنلاین

تغییرات شائبه‌برانگیز در ظرفیت پذیرش رشته اورولوژی

مجلس شورای اسلامی با توجه به نیاز‌های آینده نظام سلامت، در بند «پ» ماده ۶۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت، وزارت بهداشت را مکلف کرده است ظرفیت پذیرش رشته‌های تخصصی...
         
زمین ۷/۵ تریلیون فوت‌مکعب گاز تازه به ایران هدیه داد
سایت جوان آنلاین

زمین ۷/۵ تریلیون فوت‌مکعب گاز تازه به ایران هدیه داد

وزیر نفت: میدان گازی در جنوب استان فارس با ذخیره درجای بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد فوت‌مکعب کشف شد
         
گره اقتصادی در تهران گشوده می‌شود
سایت جوان آنلاین

گره اقتصادی در تهران گشوده می‌شود

مسئله اقتصاد بیش از آنکه فقط با مذاکره بیرون آید، نیازمند اصلاح ساختار‌های اقتصادی، بانکی و بودجه‌ای و به ویژه رفع موانع از مسیر تولید و تجارت است
روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد
روزنامه هفت صبح

روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد

قانون کجای زندگی افراد HIV مثبت ایستاده است؟
روزنامه هفت صبح

آخرین سنگر سقوط کرد؛ نسل لژیونرها منقرض شد!

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند
روزنامه توسعه ایرانی

«انباشت مطالبات حل‌نشده» جامعه را ناامید و رادیکال می‌کند

انباشت مطالبات حل‌نشده، کاهش اعتماد عمومی و ضعیف‌شدن مسیرهای رسمی برای بیان و پیگیری خواسته‌ها، رابطه جامعه و ساختار رسمی را در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو کرده است. مطالبات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دیگر به‌سادگی از یکدیگر جدا نمی‌شوند؛ فشار معیشتی با احساس تبعیض و بی‌عدالتی گره …
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
۶ میلیارد تومان فاکتور‌ بادام کوهی
روزنامه هفت صبح

۶ میلیارد تومان فاکتور‌ بادام کوهی

مدیر کل منابع طبیعی استان اصفهان می‌گوید فولاد مبارکه پولی به منابع طبیعی نپرداخت و تجهیزات، نیرو و بذر جنگل‌کاری را تأمین کرد
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران
سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین
روزنامه توسعه ایرانی

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین

رامین پرتو همزمان با فرارسیدن سالگرد استقلال اوکراین، حضور شماری از رهبران و مقام های اروپایی در کی یف، فراتر از یک سفر نمادین، حامل پیامی سیاسی و
    
دکتر برو سربازی!
روزنامه توسعه ایرانی

دکتر برو سربازی!

آریا طاری ساعت شنی برای شماره یک تیم ملی به کار افتاده است. پاییز امسال، نه فقط فصل خزان برگ ها، که خزان معافیت های طولانی مدت و
معنای دولت همان است که بوده
روزنامه شرق

معنای دولت همان است که بوده

با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است.
هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود
سایت عصرایران

هشدار درباره آینده جمعیت ایران؛ نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۲۵ منفی می‌شود

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان با اشاره به کاهش رشد جمعیت، ازدواج و باروری اعلام کرد پیش‌بینی‌ها از منفی شدن نرخ رشد سالانه جمعیت ایران در سال...
سایت عصرایران

مرگ جوان ۲۳ ساله در رودخانه قزل‌اوزن در مسیر خلخال ـ سرچم

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟
سایت ایران آنلاین

تحلیل مهم آتلانتیک / ایران چگونه قدرت برتر غرب آسیا شد؟

نشریه آمریکایی با اشاره به شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی در حملات به ایران گزارش داد که از این پس قدرت برتر و مسلط در غرب آسیا نه آمریکا و نه صهیونیست‌ها، بلکه ایران خواهد بود.
سایت عصرایران

یک لکه خون راز سرقت مسلحانه یک میلیارد تومانی در شمال تهران را فاش کرد

سایت تابناک

دختر ۱۵ ساله پرندی گم شد

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مقابله با نفوذ؛ با واژه‌های مبهم و محدودیت‌های گسترده

مجلس کلیات طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» را تصویب کرده؛ طرحی که هدفش، مقابله با نفوذ و سلطه بیگانگان است؛ موضوعی که طبیعتاً با امنیت ملی کشور ارتباط دارد. اما سؤال اینجاست که مرز مقابله با نفوذ با ارتباطات عادی و مشروع شهروندان کجاست؟
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟
سایت فرارو

از پلمب کافه‌ها تا کندن نیمکت‌های خیابان؛ آیا شهر یکدست می‌شود؟

یک جامعه‌شناس شهری تأکید می‌کند که نخستین گام مدیریت شهری باید پذیرفتن واقعیت اجتماعی و حق همه گروه‌ها برای استفاده از شهر باشد. ایمانی جاجرمی می‌گوید نمی‌توان حق مردم را از شهر نادیده گرفت.
از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟
سایت فرارو

از سقوط رویای مهندسی تا افسانه سعادت در پزشکی؛ کارنامه کنکور ۱۷ ساله چه می‌گوید؟

آمار داوطلبان سه گروه اصلی کنکور در ۱۷ سال گذشته، از سقوط چشمگیر رویای مهندس شدن، ماندگاری جذابیت پزشکی و تغییر نگاه جوانان ایرانی به دانشگاه، شغل و آینده خبر می‌دهد. اما چرا؟
    
سایت فرارو

هک ۳۵ حساب کاربری تلگرام و اینستاگرام در تهران

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!
سایت آفتاب نیوز

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ این است فرق ما و درد ما!

کاربران در شبکه اجتماعی ایکس، واکنش‌های منفی و تندی به کسب‌وکار جدید بابک زنجانی نشان دادند.
سایت فرارو

پایان دکترین کارتر در خلیج فارس؟

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟
سایت فرارو

الگوی عراق و یوگسلاوی برای ایران؛ آمریکا به‌دنبال چیست؟

غلامرضا کریمی، استاد روابط بین الملل معتقد است آمریکایی ها به این جمع بندی رسیده اند که فعلا برنامه ای برای مذاکره با ایران نداشته باشند و فشارهای اقتصادی و تحریم ها را تشدید کنند و حتی کشورهای ثالث را مورد تهدید قرار داده اند که هر گونه مراوده تجاری با ایران را با تحریم های شدید مواجه خواهند کرد.با …
آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟
سایت فرارو

آیا ایران می‌تواند ترامپ را به سرنوشت کارتر دچار کند؟

گاردین در تحلیلی با مقایسه شرایط کنونی دونالد ترامپ با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری ایران، می‌نویسد رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است از باتلاق جنگ با ایران خارج شود، اما تهران ظاهراً قصد ندارد اجازه دهد او به‌سادگی از این بحران عبور کند و حتی می‌کوشد هزینه جنگ را در انتخابات میان‌دوره‌ای …
حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله
سایت اقتصاد ۲۴

حجاب دوباره خبرساز شد؛ از پلمب کافه‌ها تا شکل‌گیری زنجیره انسانی میانکاله

هرچند نمی‌توان سخنان تند برخی چهره‌ها درمورد حجاب را به سیاست رسمی حاکمیت تعمیم داد؛ با این حال نفس مطرح‌شدن چنین ادبیاتی در فضای عمومی، بخشی از همان فضایی است که مناقشه حجاب را دوباره به سطح جامعه می‌کشاند
دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد
سایت اقتصاد ۲۴

دانشگاه هم سهم پولدارها شد؟ فقر، شانس ورود به دانشگاه را از چه کسانی می‌گیرد

سهم تنها ۵.۶ درصدی سه دهک پایین از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، بار دیگر شکاف طبقاتی در آموزش عالی و نقش فقر، کیفیت مدارس و دسترسی نابرابر به امکانات آموزشی را برجسته کرده است.
سایت اکوایران

آزمون تاب‌آوری آمریکا؛ اقتصاد آمریکا زیر فشار جنگ است؟

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران |  ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور بیشتر حمایت را از حملات کرد؟
سایت اقتصادنیوز

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران | ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور …

اقتصادنیوز: مارک روته، دبیرکل ناتو در ماه ژوئن فاش کرد که کشورهای اروپایی اجازه داده‌اند بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا که در عملیات مرتبط با ایران مشارکت داشتند، از ده‌ها پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخیزند.
وقتی ترندها جای تحلیل اقتصادی را می‌گیرند | شبکه‌های اجتماعی چگونه تصمیمات اقتصادی را تغییر می‌دهند؟ | آیا عصر انتخاب عقلانی به سر آمده است؟
سایت اقتصادنیوز

وقتی ترندها جای تحلیل اقتصادی را می‌گیرند | شبکه‌های اجتماعی چگونه تصمیمات اقتصادی را تغییر می‌دهند؟ | آیا عصر انتخاب عقلانی …

اقتصادنیوز:تجارت فردا در گزارشی به این پرسش پرداخته که اقتصاد توجه چگونه بر تصمیم‌گیری اقتصادی ما تاثیر می‌گذارد؟
ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟
سایت اقتصادنیوز

ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟

اقتصادنیوز:حمله اسرائیل به سوریه نشانه تشدید اختلاف با ترکیه و تغییر نظم خاورمیانه است.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

چرا مجلس هم به جبلی «نه» گفت؟ - مردم سالاری آنلاین

تنها ۷۴ نماینده از مجموع ۲۸۵ نماینده مجلس بیانیه حمایت از عملکرد صداوسیما را امضا کردند. اتفاقی که یک ماه مانده به پایان دوره ریاست پیمان جبلی، به «نه» معنادار اکثریت مجلس تعبیر شده است. الستی در گفت‌وگو با فرارو می‌گوید صداوسیما هیچ‌گاه نتوانسته نماینده مطالبات کل ملت ایران باشد و در سال‌های اخیر، انحصار …
پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| ویدئویی کمتر دیده شده از رهبر جدید انقلاب

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| حجاب خانم وزیر در دیدار با یک مرجع تقلید وایرال شد

سایت تابناک

بیرانوند قصد سرباز شدن ندارد؛ انتقال به فجرسپاسی در صورت اجبار

سایت تابناک

زندگی دوباره حیوانات با تاکسیدرمی

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان
خبرگزاری مهر

دامی فریبنده به نام اعتیاد؛ چهره پنهان یک آسیب اجتماعی برای نوجوانان

یزد - خطر اعتیاد، بی‌صدا به کمین نوجوانان نشسته است؛ وضعیتی که اگر با نادیده گرفتن تغییرات رفتاری همراه شود، به فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر در قلب خانواده منجر خواهد می‌شود.
تلاش اتابک برای سفید کردن کارنامه پیش از خروج / شوخی وزیر صمت با عدالت در توزیع خودرو!
سایت تابناک

تلاش اتابک برای سفید کردن کارنامه پیش از خروج / شوخی وزیر صمت با عدالت در توزیع خودرو!

در حالی که صدای اعتراض متقاضیان خودروهای اقتصادی در گوش همه است، وزیر صمت در یک نمایش یک‌طرفه، به «روخوانی از روی کاغذ» پناه برد تا چهره واقعی شکست‌هایش را ب...
تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است
سایت تابناک

تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است

«مارک فینو» می‌گوید دولت ترامپ ساده‌لوحانه معتقد است که ایران در نتیجه این جنگ اقتصادی فرو می‌پاشد یا تسلیم می‌شود، در حالی که ایران از مدت‌ها پیش توانایی خو...
هشدار تاریخی صندوق بین‌المللی پول؛ رشد اقتصادی ایران در ۱۴۰۵ به منفی ۵.۴ درصد سقوط کرد + جدول پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی
سایت نبض قیمت

هشدار تاریخی صندوق بین‌المللی پول؛ رشد اقتصادی ایران در ۱۴۰۵ به منفی ۵.۴ درصد سقوط کرد + جدول پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی

صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۶ را منفی ۵.۴ درصد اعلام کرد. بانک جهانی نیز منفی ۲.۸ درصدی را پیش‌بینی کرده. جزئیات کامل پیش‌بینی‌ها و علل سقوط رشد را بخوانید.
         
پشیمانی فرمالیته بلاگرها؛ عذرخواهی و تکرار دوباره همان خطاها
خبرگزاری مهر

پشیمانی فرمالیته بلاگرها؛ عذرخواهی و تکرار دوباره همان خطاها

جنجال، عذرخواهی، چند روز سکوت و دوباره همان مسیر؛ چرخه‌ای که برای برخی بلاگرها تکراری شده و این سؤال را به وجود آورده است: چرا برخوردها بازدارنده نیست؟
روزنامه هفت صبح

می‌خواست به من تجاوز کند روی او اسید پاشیدم

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر
خبرگزاری مهر

رتبه بندی مدلهای هوش مصنوعی/ برتری کلود در متن و اوپن ای آی در تصویر

رقابت مدل‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶ به مرحله‌ای رسیده است که پرسش سنتی «بهترین مدل کدام است؟» بخش بزرگی از معنای خود را از دست داده است.
دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد
سایت شهرآرانیوز

دو عامل افزایش خطر مرگ در میانسالی شناسایی شد

یک مطالعه جدید می‌گوید دو عامل به طور چشمگیری خطر مرگ زودرس را برای افراد میانسال و سالمندان افزایش می‌دهد.
مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر
سایت سلامت نیوز

مزایای مصرف پروتئین برای طول عمر

تحقیقات نشان می‌دهد افزایش مصرف پروتئین نه تنها از ریکاوری عضلات پشتیبانی می‌کند، بلکه به افزایش قدرت و کاهش چربی نیز کمک می‌کند و در حفظ سلامت استخوان‌ها نیز مؤثر است.
انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند
خبرگزاری مهر

انسان‌ها می‌توانند تا ۱۹۴ سال بدون بیماری‌های سخت عمر کنند

مقاله‌ای جدید بررسی می‌کند که چگونه تجمع آهسته جهش‌های خاص در DNA بر طول عمر انسان تأثیر می‌گذارد. این جهش‌ها که جهش‌های سوماتیک نامیده می‌شوند، از بدو تولد در سلول‌ها شروع به تجمع می‌کنند.
وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»
خبرگزاری مهر

وقتی پرونده باروری زنان تکه‌تکه می‌شود؛ چالش بزرگ سامانه «باروری سالم»

سامانه باروری سالم با وجود تکالیف قانونی، هنوز نتوانسته مسیر سلامت باروری زنان و زوجین را به‌صورت یکپارچه رصد کند.
او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!
خبرگزاری مهر

او پولدار است؛ «چُرتکه» بیمار در مطب!

نظام سلامت را نمی توان بدون واژه «پزشک» توصیف و تعریف کرد. زیرا، حلقه مهمی از خدمات بهداشتی و درمانی را جامعه پزشکی ارائه می دهند.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ بدن با نوشیدنی‌های «دتاکس» سم زدایی می‌شود؟

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟
خبرگزاری مهر

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟

مدیر انتشارات نشان معتقد است تزریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ناشران و کتابفروشان، بدون تحریک تقاضا و افزایش قدرت خرید مخاطب، نمی‌تواند مشکل اصلی بازار نشر را حل کند.
وقتی مغز در برابر وسوسه‌های اینترنت کم می‌آورد
خبرگزاری ایسنا

وقتی مغز در برابر وسوسه‌های اینترنت کم می‌آورد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، نقش قشر پیش‌پیشانی در کنترل رفتار و پیشگیری از استفاده افراطی از فضای مجازی را تشریح کرد.
گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است
خبرگزاری ایسنا

گاردین: ایران به‌دنبال تکرار به «زانو درآوردن» ترامپ مشابه کارتر در بحران گروگان‌گیری است

همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت که ماجراجویی نظامی دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران، این رئیس‌جمهور آمریکا را در وضعیتی مشابه جیمی کارتر گرفتار کرده است؛ بن‌بستی که می‌تواند آرزوهای انتخاباتی او و حزب جمهوری‌خواه را نقش بر آب کند.
از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

از موتورهای جست‌وجوی ایرانی چقدر استقبال می‌شود؟

موتورهای جست وجو سهم به‌سزایی در سهولت دسترسی به مطالب و اطلاعات موجود در صفحات اینترنت دارند. این روزها دیگر بدون موتورهای جست‌وجوگر نمی‌توانیم از به‌روزرسانی سایت‌ها با خبر شویم و نیازهای پژوهشی، آموزشی، تجاری و خبری خود را برآورده کنیم.