قیمت طلا امروز




 رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت

 سایت اعتماد آنلاین / ۱۵ ساعت قبل

رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت:مهم‌ترین ماموریت دولت چهاردهم پشتیبانی از جنگ و حفظ اعتماد مردم بود/ رئیس‌جمهور پزشکیان جنگ و بحران‌های پی‌درپی را بدون مقصریابی مدیریت کرد

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با تشریح عملکرد دو ساله دولت چهاردهم گفت: دولت رئیس‌جمهور پزشکیان از نخستین روز آغاز به کار با مجموعه‌ای از بحران‌های همزمان مواجه بود، اما دولت با ایجاد وفاق میان ارکان حاکمیت، پشتیبانی کامل از نیروهای مسلح و حفظ اعتماد عمومی و همچنین مقصر جلوه ندادن دولت‌های گذشته، مدیریت بحران‌ها را در دستور کار قرار خود قرار داد.
 رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت:مهم‌ترین ماموریت دولت چهاردهم پشتیبانی از جنگ و حفظ اعتماد مردم بود/ رئیس‌جمهور پزشکیان جنگ و بحران‌های پی‌درپی را بدون مقصریابی مدیریت کرد
کد خبر: 788197 | ۱۴۰۵/۰۶/۰۴ ۱۸:۵۲:۰۰ اعتمادآنلاین |

الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در گفت‌وگویی با اشاره به شرایط دو سال فعالیت خود در شورای اطلاع‌رسانی دولت، آن را بسیار سخت توصیف کرد و گفت: این دو سال بسیار سخت بود. این را فردی می‌گوید که تمام دوران زندگی خود را با سختی گذرانده است. من همیشه در وسط میدان بوده‌ام. از زمانی که 13 یا 14 ساله بوده و سپس به دوران انقلاب رسیده، در 17 سالگی در متن میدان بوده و در برنامه‌ریزی برای راهپیمایی‌ها، تنظیم بیانیه‌ها، تنظیم قطعنامه‌ها و آغاز و پایان راهپیمایی‌ها حضور داشته است.

حضرتی ادامه داد: این شخص بلافاصله پس از انقلاب فکر کرده سخت‌ترین نهاد و ارگانی که می‌تواند به خوبی از انقلاب دفاع کند، کجاست. جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی، کمیته امداد و نهادهای مختلف در حال تأسیس بودند و او سپاه را انتخاب کرده؛ چراکه در آن زمان خطرناک‌ترین شرایط را داشت و گفته می‌شد متوسط عمر یک سپاهی بیشتر از سه ماه نیست.

وی گفت: در کردستان درگیری وجود داشت، در خوزستان اتفاقاتی رخ می‌داد و در ترکمن‌صحرا نیز شرایط خاصی حاکم بود. شرایط بسیار عجیبی بود. سپس جنگ آغاز شد و باز هم در متن میدان جنگ بوده این فرد و افتخار داشته است که در کنار دوستان و برادرانش به‌طور مستمر در صحنه حضور داشته باشد.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به آغاز به کار دولت چهاردهم گفت: در دو سال گذشته، از روزی که دکتر پزشکیان با لطف خداوند مسئولیت را بر عهده گرفت، اتفاقات متعددی رخ داد. پاکدستی و صداقت رئیس‌جمهور پزشکیان، اعتماد را به جامعه تزریق کرد

وی رئیس‌جمهور پزشکیان را شخصیتی صادق، راستگو و دارای کردار درست و سابقه‌ای پاک توصیف کرد و گفت که او توانست زمینه‌های اعتماد، صبوری و بردباری ملت را ایجاد کند.

حضرتی افزود: همین پاک‌دستی، راستگویی و صداقت پزشکیان توانست به جامعه و مردم اعتماد تزریق کند و بر اساس اعتمادی که مردم نسبت به شخص او پیدا کردند، قدرت، توان، بردباری و صبوری آنها افزایش یافت.

وی همچنین در ادامه با اشاره به شهادت رهبر جمهوری اسلامی گفت: شهادت رهبر عزیز و همچنین شهدای گرانقدری که در این مدت داشتیم، اتفاقات بسیار سخت و بزرگی بود.

حضرتی ادامه داد: از روزی که پزشکیان این پرچم را به دست گرفت، اتفاقات بسیار سختی پشت سر هم رخ داد. روزی که او از مجلس خارج شد و مراسم تحلیف به پایان رسید، فردای آن روز شهید هنیه به شهادت رسید. شهادت شهید هنیه پیام آغاز یک جنگ تمام‌عیار از سوی اسرائیل بود و دقیقاً مشخص شد که یک جنگ سخت، همه‌جانبه و پیچیده در پیش است.

وی افزود: مهمان جمهوری اسلامی در داخل خانه هدف قرار گرفت و اگر اطلس این ایام و اتفاقات مرور شود، پس از مدتی اتفاقاتی در سوریه رخ داد و پس از مدتی شهید نصرالله به شهادت رسید. همین‌طور اتفاقات پشت سر هم ادامه پیدا کرد تا کشورهای اروپایی متحد شدند و مکانیسم ماشه را فعال کردند. عملیات وعده صادق یک و سپس وعده صادق دو انجام شد و این اتفاقات پشت سر هم ادامه داشت تا به جنگ 12 روزه رسیدیم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت تاکید کرد: پس از آن، داستان دی‌ماه آغاز شد و هنوز آن موضوع تمام نشده بود که جنگ 40 روزه آغاز شد. در این میان نیز همواره وضعیت نه جنگ و نه صلح حاکم بود. این دولت کار خود را با بحران‌های همزمان آغاز کرد که تیتر آن را می‌توان «بحران‌های همزمان و مستمر» دانست.

وی افزود: دولت هم‌زمان با یک بحران بدهی‌های باقی‌مانده از دولت قبل نیز مواجه بود. البته رئیس‌جمهور پزشکیان شخصیتی اخلاقی دارد و به هیچ وجه طبل و دهل برنمی‌دارد که اعلام کند، برای مثال، پنج میلیارد دلار بدهی باقی‌مانده وجود داشته است.

حضرتی ادامه داد: فقط در وزارت جهاد کشاورزی پنج میلیارد دلار بدهی باقی‌مانده وجود داشت. همچنین 120هزارمیلیاردتومان نیز بدهی‌های باقی‌مانده در وزارت بهداشت وجود داشت. دولت چهاردهم نمی‌خواهد دولت‌های قبلی را مقصر جلوه دهد

وی با اشاره به ناترازی‌های موجود در کشور گفت: ناترازی‌های بسیار شدیدی نیز در حوزه برق، آب و جاده‌ها وجود داشت. اساساً بحث دولت هیچ‌گاه این نبوده و نخواهد بود که بخواهد دولت قبلی و دولت‌های پیشین را مقصر جلوه دهد و زیر سؤال ببرد، اما آنچه تحویل گرفت، خود یکی از بحران‌های بسیار جدی بود.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت افزود: نام این وضعیت را «دولت مسئول بازپرداخت بدهی‌های سنگین گذشته» گذاشتیم. آقای پزشکیان بدون اینکه بگوید ریشه این مسائل چه بوده است، پرداخت بدهی‌ها را آغاز کرد. گفتند بدهی گندم‌کاران، پرستاران، حقوق معوقه معلمان و حقوق معوقه بازنشستگان باید پرداخت شود؛ بدون اینکه بخواهند معرکه‌ای برپا کنند و بگویند «خرابه‌ای تحویل گرفته‌ام.

حضرتی تأکید کرد: اصلاً اخلاق آقای پزشکیان و رفتار او چنین نیست. اگر کسی هم وارد این حوزه شود و بخواهد مباحث، آمار و ارقام و جداول مربوط به این مسائل را استخراج کند، او می‌گوید صبر کنید، ما باید کار خود را انجام دهیم. مهم‌ترین کار دولت پشتیبانی از جنگ بود

وی مهم‌ترین کار دولت در این مدت را پشتیبانی از جنگ و ایجاد یک فضای امن و قابل اعتماد برای نیروهای مسلح دانست و گفت: از روزی که اسرائیل حمله کرد و سفیر و سفارت جمهوری اسلامی در سوریه را هدف قرار داد، مشخص بود که اینها نشانه‌هایی از اقدامات و فضاسازی‌هایی بود که خود اسرائیل و نتانیاهو انجام می‌دادند. آنها به‌صراحت درباره حمله، نابودی، براندازی نظام، از بین بردن کشور و تجزیه کشور صحبت می‌کردند.

حضرتی افزود: این موضوعات محرمانه نبود که گفته شود از طریق منابع محرمانه و سری مطرح شده است؛ این مطالب به‌صورت آشکار در تمام رسانه‌ها مطرح می‌شد. بنابراین، اولین اقدام آقای پزشکیان، پشتیبانی از نیروهای مسلح بود. او پرونده‌ای را برای پشتیبانی از نیروهای مسلح باز کرد و به‌طور مرتب جلسه برگزار کرد و گفت شما در جهت حفظ آمادگی برای دفاع از کشور، تمامیت ارضی، حیثیت و نوامیس ملت، محکم بایستید و هر آنچه نیاز دارید، من در خدمت شما هستم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به ضرورت تأمین امکانات نیروهای مسلح گفت: یک پهپاد که ساخته می‌شود، فقط حاصل کار پنج مهندس ماهر نیست، به امکانات، بودجه، ابزار و تجهیزات نیاز دارد. موشک نیز به همین شکل است. امکانات لجستیکی و سایر تجهیزات مورد نیاز سلاح‌هایی که نیروهای نظامی ما فعلاً نام آنها را بیان نمی‌کنند نیز مورد نیاز است. در ابعاد مختلف، رابطه‌ای بسیار محکم و استوار میان دولت و نیروهای مسلح ایجاد شد. این نخستین محوری بود که دولت در این دو سال به‌طور مستمر دنبال کرد و اکنون نیز دنبال می‌کند.

وی افزود: حتی در حال حاضر نیز آقای پزشکیان در جلسات با نیروهای مسلح تأکید می‌کند که آنها آسوده‌خاطر باشند، با آرامش و دقت نشانه‌گیری کنند و دشمن را، همان‌گونه که تاکنون رسوا کرده و به شکست واداشته‌اند و اجازه نداده‌اند به اهداف خود برسد، همچنان شکست دهند. قدرت و هیمنه ملت ایران باید در سلاح و اقتدار آنها تجلی پیدا کند. همیشه آماده باشند، دست به ماشه باشند و به دشمن فرصت ندهند.

وی گفت: بنیه اصلی من در نوجوانی، بنیه‌ای مذهبی بود؛ یک جوان مذهبی، هیئتی و مسجدی بودم و در عین حال اهل مطالعه و مباحثه نیز بودم. بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، جذب سپاه شدیم و در واقع جزو بنیان‌گذاران سپاه قرار گرفتیم. در آنجا به‌طور مرتب به میدان‌های مختلف می‌رفتیم. شب‌ها کتاب می‌خواندیم و روزها مناظره و مباحثه می‌کردیم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره فضای سیاسی سال‌های اولیه انقلاب توضیح داد: در فضای اولیه انقلاب، صحنه‌های بسیار عجیبی وجود داشت. همه با یکدیگر بحث و گفت‌وگو می‌کردند. یکی مارکسیسم بود، دیگری لنینیسم، دیگری مائوئیسم و گروه‌های مختلف دیگر نیز حضور داشتند. سازمان مجاهدین خلق، که بعدها عنوان منافقین به‌حق به آنها اطلاق شد، گروه‌های ملی‌گرا و سایر گروه‌ها نیز حضور داشتند. در رشت حدود 345 گروه و گروهک شعبه و فعالیت داشتند که متأسفانه بعدها کم‌ظرفیتی از خود نشان دادند، این فضای سیاسی را به هم زدند و دست به اسلحه بردند و وارد جنگ مسلحانه شدند.

حضرتی در پاسخ به اینکه آیا این گروه‌ها و گفتمان‌ها برای او جذاب بودند، گفت: من همیشه در جهت نقد آنها بودم. پیش از انقلاب کتاب‌های زیادی خوانده بودم و در دوران انقلاب نیز مطالعه می‌کردم، اما هدفم از این مطالعات، مناظره و مباحثه با همین گروه‌ها بود. بنابراین، زمانی که به سپاه آمدم، علاقه و عشق من به خط امام بود. آن‌چنان عاشق امام بودم و هستم که تمام زندگی، حیات، فکر و روح خود را مدیون امام می‌دانم.

حضرتی درباره سابقه خود در سپاه گیلان نیز گفت:در مقاطعی فرمانده، مسئول بسیج، مسئول پرسنلی و عضو شورای فرماندهی بودم. در لشکر نیز مدتی مسئولیت فرماندهی عملیات و مسئولیت‌های مختلفی را بر عهده داشتم.

وی درباره تأثیر این تجربه‌ها بر فعالیت‌های سیاسی خود توضیح داد: زندگی من ارتباط زیادی با این موضوع داشت. زندگی بسیار سخت بود، این سختی‌ها، هم در دوران انقلاب و هم پس از انقلاب، باعث شد که شخصیت من بسیار محکم و مستقل شکل بگیرد. من در هیچ دوره‌ای به هیچ جریان، گروه، فرد یا شخصیتی وابسته نبودم. خودم بودم و خودم و بر اساس گرایش‌هایی که خودم تشخیص می‌دادم، مشخص می‌کردم کجا درست است و کجا حق است.

حضرتی گفت: به همین دلیل، هم در جنگ بسیار محکم بودم و هم در پشت جبهه، زمانی که عملیاتی وجود نداشت، برای تجهیز و تهیه تدارکات و امکانات کمک می‌کردیم. سیاست نیز بسیار سخت‌تر از جنگ است.

وی ادامه داد: شما حتماً می‌دانید که ما یک مجله در مجموعه رسانه‌ها داریم که نام آن «کرگدن» است. آقای میرفتاح، شخصیت بسیار خوش‌فکر، صاحب‌قلم و صاحب‌نظری هستند که آنجا را اداره می‌کردند. کرگدن یعنی پوست‌کلفت. ما متوجه شدیم که در دوران جنگ، انقلاب، پس از جنگ و در سیاست، انسان باید پوست‌کلفت باشد. وقتی انسان در میدان است، منتقدان و مخالفانی نیز خواهد داشت

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت افزود: به همین دلیل، شاید من یکی از نادر افرادی باشم که به شب‌نامه‌ها، شایعات، ایمیل‌ها و توییت‌های مختلفی که علیه افراد و حتی بنده منتشر می‌شود، بسیار کم توجه می‌کنم. می‌گویم اینها جزئی از شرایط حضور در میدان است. زمانی که انسان در میدان حضور دارد، وقتی نظر دارد و عمل می‌کند، همان‌طور که دوستان زیادی دارد، مخالفان و منتقدانی نیز دارد.

حضرتی درباره مجلس سوم و هم‌زمانی فعالیت این مجلس با تغییر رهبری گفت: ما با این نیت وارد مجلس شدیم که ارکان حکومت، از جمله مجلس و به تبع آن دولت و بخش‌های مختلف، بنیادها و نهادها را به سمت خدمت به جنگ حرکت دهیم. زمانی که در جنگ بودیم و در جبهه حضور داشتیم، می‌گفتیم فقط سپاه و ارتش در حال جنگ هستند و سایر بخش‌های کشور به این زنجیره متصل نیستند. دولت نیز علاقه‌مند بود کمک کند و کمک هم می‌کرد. آن دولت، دولت جنگ بود و کمک‌های خوبی نیز انجام می‌داد، اما باید قوانین، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هایی تنظیم می‌کردیم که بتواند این کمک‌رسانی را تسهیل کند.

او ادامه داد: با همین نیت وارد مجلس شدیم. مجلس در هفتم خرداد افتتاح شد. با مرحوم آقای هاشمی جلسه‌ای گذاشتیم. ایشان فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) بود. من همان روز اول به مجلس رفتم و پشت تریبون شروع به صحبت کردم. گفتم مهم‌ترین موضوع کشور، موضوع جنگ است و در این جنگ پنج تفکر وجود دارد که باید بررسی شود: «جنگ، جنگ تا رفع فتنه در عالم» که حضرت امام گفته بودند و در واقع یک نگاه اعتقادی بود؛ «جنگ، جنگ تا پیروزی»؛ «جنگ، جنگ تا یک پیروزی»؛ «صلح برای حفظ نظام» و «صلح برای انهدام نظام». این پنج تفکر وجود داشت و من آنها را توضیح دادم.

حضرتی افزود: پس از سخنرانی، دفتر آقای هاشمی با من تماس گرفتند. گفتم ما باید نمایندگان را به جبهه ببریم تا از نزدیک شرایط را ببینند. فهرستی از نمایندگان تهیه کردیم و ثبت‌نام و دسته‌بندی و گروه‌بندی انجام دادیم. اما ناگهان به مردادماه رسیدیم و دیدیم قطعنامه پذیرفته شد و جنگ به پایان رسید؛ بنابراین، این برنامه منتفی شد. پس از آن، حضرت امام رحلت کردند. احساس کردم صفحه مهمی از تاریخ انقلاب در حال ورق خوردن است. برای اولین بار تصمیم گرفتم در مجلس خبرگان شرکت کنم.

او ادامه داد: همان روزی که وصیت‌نامه حضرت امام در مجلس توسط رهبر شهید قرائت شد، بعدازظهر مجلس خبرگان جلسه تشکیل داد. پس از رحلت حضرت امام، با روحیه بسیار بدی مواجه بودم. از فوت حضرت امام بسیار نگران و ناراحت بودم. من به دلیل اینکه مرتب در جبهه بودم و مسئولیت‌هایی داشتم و دوستانم شهید می‌شدند، بسیار ناراحت می‌شدم. زمانی که به مرخصی می‌آمدم، در حیاط قدم می‌زدم. همسرم می‌گفت چرا این‌قدر به خودت فشار می‌آوری، اگر می‌خواهی گریه کنی، گریه کن. گفتم گریه‌هایم را نگه داشته‌ام برای روزی که امام را از دست بدهیم. آن روز باید گریه‌های بسیار زیادی داشته باشم. واقعاً آن روز برای من بسیار سخت بود. همان‌طور که اکنون نیز در شهادت رهبر شهید ما، آن شب بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم. تا صبح با همسرم نشستیم، گریه کردیم. هنوز هم در ذهنم باورپذیر نیست.

حضرتی گفت: پس از رحلت امام و قرائت وصیت‌نامه ایشان، مجلس به پایان رسید و به خانه رفتیم. وقتی شنیدم رادیو اعلام کرده است مجلس خبرگان ساعت چهار تشکیل می‌شود، رفتم. با روش‌هایی که توانستیم، خود را به محلی رساندیم که بتوانیم مجلس را به‌طور کامل ببینیم و حضور داشته باشیم؛ البته نه در داخل صحن. فرد دیگری از علمای قم نیز همراه من بود. ما دو نفر از ابتدای جلسه مجلس خبرگان تا پایان آنجا حضور داشتیم. آن روز برای من یکی از روزهای بسیار خاص بود؛ زیرا موفق شدم در مجلس حضور داشته باشم و تمام جزئیات مباحث، مسائل و صحبت‌های تک‌تک اعضای خبرگان و همچنین اقداماتی را که آقای هاشمی انجام دادند و صحبت‌هایی را که رهبر شهید در آن جلسه مطرح کردند، ثبت کنم. رهبر شهید انقلاب با خون خود خط تسلیم‌ناپذیری را در دنیا ترسیم کردند

در ادامه حضرتی درباره میزان رضایت از تصمیم گرفته‌شده در آن جلسه گفت: آن شب بهترین تصمیم گرفته شد. رهبری ایشان نیز طی 37 سال پس از آن اتفاق، رهبری عالی و پرباری برای کشور و ایران بود و در نهایت نیز با خون خود، مقاومت و خط مقاومت و تسلیم‌ناپذیری را در دنیا ترسیم کردند.

او ادامه داد: تمام دنیا فهمیدند رهبر شهید چه قهرمانی، چه انسان مقاوم و چه انسان شجاعی بودند. نتیجه و ثمره آن رهبری این بوده که مردم همچنان در صحنه هستند و 180 روز از شهادت ایشان گذشته و ملت همچنان در صحنه حضور دارد.

در ادامه، حضرتی با اشاره به استعفا در مجلس ششم گفت: هم جزو استعفادهندگان و هم جزو متحصنین بودم. نسبت به برخورد شورای نگهبان اعتراض داشتم و جزو متحصنین نیز بودم. اما پنج روز پس از آغاز تحصن، آقای خاتمی به عنوان رئیس‌جمهور و آقای کروبی به عنوان رئیس مجلس، با رهبری ملاقات کردند و در آنجا به تفاهمی رسیدند. زمانی که این موضوع را اعلام کردند، من صحبت کردم و گفتم وقتی دو نفر از بزرگان مجموعه اصلاح‌طلبان، یعنی رئیس مجلس و رئیس‌جمهور، رفته‌اند و با رهبری صحبت کرده‌اند و به تفاهم رسیده‌اند، ما باید به این تفاهم پایبند باشیم. مذاکره‌ای انجام شده و توافقی صورت گرفته است. بنابراین، من از آن جمع خداحافظی کردم و گفتم از این پس دیگر جزو متحصنین نیستم. دو نفر از بزرگان، یکی رئیس مجلس و دیگری رئیس‌جمهور، رفته‌اند و با شخصیت بزرگی مانند رهبری نشسته و صحبت کرده‌اند و ایشان نیز راهنمایی‌هایی داشته‌اند. اصلاح‌طلبی هستم چارچوب‌دار ذیل پرچم انقلاب اسلامی/ کشور همواره نیاز به اصلاحات رفتاری دارد

حضرتی در توضیح دیدگاه خود درباره اصلاح‌طلبی گفت: من اصلاح‌طلبم و همیشه اصلاح‌طلب بوده‌ام؛ اصلاح‌طلبی چارچوب‌دار. در ذیل پرچم انقلاب اسلامی، در ذیل تمامیت ایران، در ذیل نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی و در این چارچوب فعالیت می‌کنم. موضوع این نیست که به هر قیمت، به هر شکل و در هر جهتی تغییرات ایجاد شود. معتقدم کشور همواره نیاز به اصلاحات رفتاری دارد و اصلاحات ساختاری نیز مورد نیاز است.

حضرتی با بیان اینکه در فرصت‌های مناسب، اصلاح قانون اساسی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: قانون اساسی ما یک بار در زمان حضرت امام (ره) مورد بازنگری قرار گرفت و در میانه آن، حضرت امام رحلت کردند و در ادامه با رهبری رهبر شهید اصلاح شد. اکنون بیش از 30 سال و نزدیک به 40 سال از آن زمان گذشته است. قوانین اساسی تحت تأثیر زمان و مکان و تغییرات و تحولات قرار می‌گیرند و بنابراین حتماً باید بازنگری در قانون اساسی صورت گیرد.

حضرتی تأکید کرد: البته اصول آن باید حفظ شود. انقلاب ما حتماً اسلامی است، موضوع انقلاب اسلامی ایران در محدوده ایران است و چارچوب مشخصی دارد. ضمن حفظ این چارچوب، حتماً باید در مباحث مختلف تغییراتی ایجاد شود و شیوه حکومت‌داری نیز باید با توجه به تجربه‌ای که در این مدت 30 یا 40 سال به دست آورده‌ایم، اصلاح شود.

وی در ادامه درباره نحوه آشنایی خود با رئیس جمهور گفت: من در مجلس سوم نماینده بودم. همیشه در ذهنم بود نیروهایی را که خط امامی هستند و به امام علاقه‌مندند و به اصول مشخصی اعتقاد دارند، پیدا کنم. مثلاً می‌شنیدیم در کازرون فردی هست که بسیار فعال و تأثیرگذار است؛ شماره تلفنش را پیدا می‌کردیم و با او تماس می‌گرفتیم و سلام و احوالپرسی می‌کردیم.

حضرتی افزود: شنیده بودم که در تبریز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، شخصی به نام دکتر مسعود پزشکیان است. در همین فاصله شنیدیم که همسر ایشان فوت کرده است. ما یک گروه از مجلس، از میان همین دوستان خط امامی تشکیل دادیم و برای مراسم سوم ایشان به تبریز رفتیم. اولین بار از تهران به تبریز رفتیم، بدون اینکه شناخت قبلی، آشنایی قبلی یا رفاقت قبلی داشته باشیم؛ فقط به دلیل همفکری، هم‌نظری و هم‌جهتی.

وی ادامه داد: این اتفاق در اواخر مجلس سوم رخ داد. سال دقیق آن را به خاطر ندارم. رفتیم، در مراسم ایشان شرکت کردیم و دیداری نیز با ایشان داشتیم و تسلیت گفتیم. پس از آن دیگر ایشان را ندیدیم تا اینکه وزیر بهداشت در دولت آقای خاتمی شدند. در آن زمان، با همان ذهنیت و ارتباط قبلی، ارتباط ما ادامه پیدا کرد و در مجلس نیز سعی می‌کردم به ایشان کمک کنم. این رفاقت ادامه داشت تا سال 1400 که ایشان نامزد انتخابات شدند و من مسئول ستاد انتخاباتی ایشان شدم. اما در میانه کار، صلاحیت ایشان رد شد. ایشان چندین دوره از مجلس، از تبریز به عنوان نماینده وارد مجلس شدند و در میان مردم محبوبیت و مقبولیت داشتند. بسیاری از افراد، از جمله خود ما، رفتیم و از ایشان خواهش کردیم که در انتخابات شرکت کنند.

حضرتی افزود: در سال 1400 ایشان نامزد شدند و اعلام آمادگی کردند. ما ستاد تشکیل دادیم، اما وقتی نتایج بررسی صلاحیت‌ها اعلام شد، دیدیم که ایشان و بسیاری از افراد دیگر حذف شده‌اند و تعداد بسیار محدودی باقی مانده‌اند. در سال 1403، پس از درگذشت آقای رئیسی، انتخابات زودهنگام برگزار شد. ایشان دوباره نامزد شدند و این بار با عنایت و بزرگواری رهبر شهید تأیید صلاحیت شدند. علاقه و ارادت ایشان به رهبر شهید نیز همواره تمام‌نشدنی بود و رابطه مرید و مرادی میان آنها وجود داشت. در سال 1403 آقای پزشکیان با شعار وفاق وارد انتخابات شد و رأی آورد و رئیس‌جمهور کشور شد.

حضرتی درباره تحقق اهداف دولت پس از دو سال و با وجود شرایط جنگی گفت: موضوع وفاق، موضوع فراگیر شدن و استفاده از تمام ظرفیت‌ها، تقریباً مورد دلخواه بسیاری از رؤسای جمهور قبلی نیز بوده است. مرحوم آقای هاشمی و خود آقای خاتمی و اطرافیان ایشان به دنبال شعار «ایران برای همه ایرانیان» بودند. آقای روحانی نیز تلاش کرد در این زمینه اقدام کند؛ به عنوان کسی که منتسب به جناح راست و جریان اعتدالی بود. اما هیچ‌کدام موفق نشدند.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور در زمینه شعار وفاق صددرصد موفق شده است، اظهار کرد: این موضوع خودش نعمتی برای کشور در این شرایط فشاری است که از خارج با فشار و بمباران شدید و جنگ وحشتناکی مواجه هستیم و همچنان نیز درگیر آن هستیم. ما با یک ابرقدرت مواجه شده‌ایم که در دنیا می‌گوید اگر من نگاه کنم، همه تسلیم می‌شوند. شما به خاطر دارید زمانی که اوباما سر کار بود، می‌گفت بالاترین تهدید چیست و می‌گفت «تمام گزینه‌ها روی میز است» و یکی از این گزینه‌ها نیز گزینه نظامی بود. ما می‌گفتیم گزینه نظامی را از روی میز بردارید. امروز همه آن گزینه‌ها خنثی شده است.

وی این وضعیت را نتیجه وفاق دانست و گفت: وفاق یعنی آقای قالیباف که یکی از رقبای آقای پزشکیان بود، امروز نزدیک‌ترین ارتباط و همکاری را با دولت دارد. آقای زاکانی که رقیب آقای پزشکیان بود، امروز با دولت همکاری تنگاتنگی دارد.

وی با اشاره به همکاری سران قوا گفت: در تمام سطوح مختلف نیز چنین وضعیتی وجود دارد. امروز همه در کنار یکدیگر هستند. می‌توانید از آقای اژه‌ای سؤال کنید؛ ایشان می‌گویند باید با تمام ظرفیت و تمام توان و هرچه در چنته داریم، به دولت کمک کنیم. آقای قالیباف نیز می‌گوید هرچه در چنته داریم باید برای کمک به دولت به کار بگیریم. آقای پزشکیان نیز می‌گوید باید با مجلس همکاری کنیم و هرچه در توان داریم به کار بگیریم.

وی افزود: در بحث نیروهای مسلح و شورای عالی امنیت ملی نیز یک تفاهم و وفاق درونی بسیار خوبی ایجاد شده است. همیشه این نگرانی وجود داشت که دولت‌ها با سپاه، ارتش یا نهادهای دیگر درگیر باشند.

حضرتی درباره همکاری پزشکیان با برخی چهره‌ها نیز گفت: آقای ذوالقدر نیز در این زمینه حضور داشتند. آقای پزشکیان در ابتدا آشنایی زیادی با ایشان نداشت، اما با یکدیگر آشنا شدند، نشستند و همکاری کردند. با آقای محسن رضایی نیز که رفاقت قدیمی دارند، همکاری ادامه پیدا کرد. ایشان در حال حاضر دبیر شورای هماهنگی اقتصادی هستند و با همه همکاری می‌کنند. دولت منسجم‌تر و متحدتر از همیشه است و رئیس‌جمهور هیچ‌گاه استعفا نداده/ رئیس‌جمهور پزشکیان معتقد است باید از تمام ظرفیت ایرانیان استفاده شود

حضرتی همچنین با اشاره به موضوع استعفای رئیس جمهور گفت: متأسفانه مرتب در حال تهمت زدن هستند. این موضوع از روز اول مطرح بوده و تازگی هم ندارد. تاکنون حدود 20 بار این شایعه را منتشر کرده‌اند که آقای پزشکیان استعفا داده است، دولت ایشان استعفا داده یا فلان وزیر و معاون استعفا داده‌اند. اصلاً چنین خبری نیست. شما یک جنگ با این سختی را پشت سر گذاشته‌اید. دولت منسجم‌تر و متحدتر شده و علاوه بر انسجام و اتحاد در داخل دولت، با نهادهای دیگر نیز به‌راحتی همکاری می‌کند.

حضرتی با اشاره به استفاده از ظرفیت اقوام گفت: آقای پزشکیان معتقد است باید از تمام ظرفیت ایرانیان استفاده شود. بنابراین، موضوع اقوام نیز تا حد زیادی حل شده است. در فرهنگ ما یک تعبیر وجود دارد که «معما چون حل شود، آسان شود». یکی از موضوعات و ابهاماتی که برای کشور مشقت ایجاد کرده بود، مسئله اقوام بود و اینکه دولت نمی‌توانست به‌راحتی از اقوام مختلف استفاده کند. این موضوع عملاً تمام شد و این تابو شکسته شد.

وی همچنین درباره حضور زنان در مدیریت اظهار کرد: حضور زنان نیز امروز بسیار پررنگ است. یکی از دوستان پیشنهاد می‌داد که این تبعیض مثبت را کنار بگذاریم؛ زیرا با توجه به فاصله تاریخی حضور زنان در کار اجرایی و مدیریت، امروز شما در همه رده‌ها می‌بینید که زنان نقش بسیار مهم و پررنگی دارند.

حضرتی در ادامه گفت: همان شعاری که «ایران برای همه» بود و آرزوی بسیاری از سیاسیون ما محسوب می‌شد، امروز در حال تحقق است. به سیستان و بلوچستان بروید؛ یک استاندار بلوچ بسیار موفق و بسیار خوب در آنجا کار کرده است. به کردستان بروید؛ یک استاندار کرد از برادران اهل سنت ما حضور دارد.

وی افزود: دیگر فاصله میان اینکه فردی چه مذهبی دارد، سنی است یا شیعه، کرد است یا عرب، وجود ندارد. این فاصله‌ها تا حد زیادی برداشته شده است. این کار و خدمت آقای پزشکیان بود و باعث شد مردم اعتماد بیشتری پیدا کنند.

 

مردم به دولت اطمینان دارند/ در ایام جنگ صنعت نفت توان تولید را حفظ کرد

 

حضرتی با اشاره به اعتماد مردم در شرایط جنگ گفت: چرا در جنگ، همه مغازه‌ها قفسه‌های پر داشتند؟ کافی بود 10 درصد از مردم تهران به قفسه‌ها هجوم ببرند و بگویند به جای دو بطری روغن سرخ‌کردنی، 20 بطری می‌خواهیم؛ قفسه‌ها خالی می‌شد. اما مردم اطمینان پیدا کرده بودند. می‌گفتند این آقا راست می‌گوید؛ می‌گوید تهیه می‌کنم، تدارک می‌کنم، خیالتان راحت باشد.

وی افزود: امروز مردم چرا نمی‌ترسند؟ زیرا یک رهبر شجاع دارند. رهبر شجاعشان شهید شد و یک رهبر شجاع دیگر جایگزین شد. یک رئیس‌جمهور شجاع نیز دارند که خودش از زیر بمباران خارج شده است. آقای پزشکیان سوار موتور شد و در راهپیمایی‌ها در کنار مردم حضور پیدا کرد. در بدترین روزهایی که اسرائیل با پهپادهای خود و فناوری‌هایی که در اختیار دارد، افراد را هدف قرار می‌داد، آقای پزشکیان وارد راهپیمایی شد و شب در میدان‌ها در کنار مردم حضور پیدا کرد. در روز قدس نیز شرکت کرد.

حضرتی با اشاره به بحران‌های پیاپی و فشارهای ناشی از جنگ گفت: در کشوری که دو سال پشت سر هم با بحران مواجه بوده است، این امکان وجود داشت که دولت از هم بگسلد، گسیخته و پراکنده شود و از هم بپاشد؛ زیرا فشار بسیار سنگین بود.

وی با اشاره به حملات به زیرساخت‌های نفتی و انرژی کشور افزود: در یک روز و در یک لحظه، انبارهای نفت شهران، انبارهای نفت اتوبان ارتش و شهرری را با هم هدف قرار دادند. اما نه یک استان، بلکه در 9 استان، صنعت نفت توان تولید را حفظ کرد. حتی برای نیم دقیقه یا یک دقیقه نیز پمپ‌بنزین‌ها اعلام نکردند که بنزین نداریم.

حضرتی همچنین گفت: 2400 پست برق ما هدف قرار گرفت، اما برق کشور به دلیل جنگ برای یک ساعت قطع نشد. همان‌طور که نیروهای مسلح ما مقتدرانه وارد شدند و مردم ما با همت و همبستگی در میدان‌ها حضور پیدا کردند، دولت نیز در کنار آنها با اقتدار در بخش سلامت، صنعت، انرژی، لجستیک و مسائل معیشتی مردم فعالیت کرد.

حضرتی عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل‌ونقل و بنادر را نیز قابل توجه دانست و گفت ظرفیت حمل‌ونقل 300 درصد افزایش پیدا کرد.

وی این افزایش را ناشی از مدیریت منسجم و تصمیم مردم برای کمک به دولت و نظام دانست و در همین زمینه به نمونه‌هایی از همراهی مردم، از جمله راننده‌ای از اردبیل که برای انتقال رایگان کالا به بندر امام خمینی رفت و همچنین فداکاری پرستاران و نانوایان در جریان جنگ اشاره کرد.

حضرتی با اشاره به خاطرات دوران جنگ و شکل‌گیری دوباره همان روحیات در جامعه گفت: یک شهید فهمیده دیده بودیم و همان یک شهید فهمیده باعث شد تعداد زیادی از جوانان به سمت جبهه حرکت کنند، شناسنامه‌هایشان را اصلاح کنند و پدر و مادرشان تلاش کنند آنها را راضی کنند؛ چه با رضایت و چه بدون رضایت. اینجا پر از شهید فهمیده شد.

حضرتی نقش دولت را در این شرایط مهم توصیف کرد و گفت: گاهی فکر می‌کنم خداوند و تقدیر و قضا و قدر الهی بر این قرار گرفته بود که در مقطعی که کشور با مصیبت‌های بسیار بزرگی مواجه می‌شود، دولتی روی کار بیاید که قیافه، صحبت و صداقتش، صبر، بردباری و تاب‌آوری را برای مردم منتشر کند.

اعتماد و امید به آینده دو پایه محکم دوام جامعه است/ فشارهای اقتصادی ناشی از اقدامات و محدودیت‌های دشمن عامل افزایش هزینه‌هاست

وی اعتماد و امید به آینده را دو پایه محکم دوام جامعه دانست و افزود: اعتماد دو پایه دارد: راستگویی و صداقت و درست‌کرداری و عمل درست. آقای پزشکیان دروغ نمی‌گوید و اساساً نمی‌تواند دروغ بگوید. معیشت مردم برای ایشان اصل است و خود را به زمین و آسمان می‌زند تا بتواند منابع بیشتری برای مردم فراهم کند.

حضرتی در عین حال با بیان اینکه «ما شرمنده ملت هستیم»، فشارهای اقتصادی ناشی از اقدامات و محدودیت‌های دشمن را از عوامل افزایش هزینه‌ها دانست و توضیح داد که محدودیت در مسیرهای حمل‌ونقل و لزوم استفاده از مسیرهایی مانند دریای خزر، ترکیه، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان، هزینه تمام‌شده کالا را چندین برابر می‌کند.

حضرتی همچنین با اشاره به شرایط جنگی افزود: اینکه مدیریت من ضعیف باشد یا فردی پیدا شود که بتواند این کار را قوی‌تر از من انجام دهد، همیشه امکان‌پذیر است. همیشه افراد قوی‌تر وجود دارند؛ بالای هر دستی، دست دیگری هست. اما این یک مغالطه است. کشوری که در یک جنگ خطرناک با کشوری قرار دارد که در سطح منطقه، وحشیگری آن زبانزد عام و خاص است، بمب هسته‌ای دارد و پیشرفته‌ترین امکانات و فناوری‌های اروپا و آمریکا در اختیار چنین رژیمی قرار گرفته است، شرایط عادی ندارد.

حضرتی با اشاره به نقش آمریکا در این شرایط نیز گفت: از طرف دیگر، کشوری ابرقدرت وجود دارد که می‌خواهد دنیا را تسلیم کند و به ایران اعلام کرده است که تنها یک چیز از شما می‌خواهم، تسلیم شوید؛ بدون قید و شرط. در چنین جنگی، اینکه بگوییم دلار 200 هزار تومان شده، در حالی که قبلاً 50 هزار تومان بوده و جدول ارائه کنیم که فلان کالا اکنون چقدر قیمت دارد و پنج سال یا چهار سال قبل در دولت قبلی چقدر بوده، اوج بی‌انصافی است.

حضرتی همچنین با اشاره به گرانی‌ها توضیح داد: کشور در معرض نابودی قرار گرفته بود. قرار بود این کشور نابود شود، نه اینکه فقط بگوییم فلان کالا گران شده است. بله، گرانی کالا فشار آن بر مردم وجود دارد و ما واقعاً از مردم عذرخواهیم و شرمنده‌ایم، اما یک واقعیت بزرگ نیز وجود دارد.

حضرتی با اشاره به اعلام تحریم‌های جدید از سوی وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: این موضوع آثار روانی داشت. آثار روانی انتظارات تورمی نیز مسئله کمی نیست. شما یک‌باره می‌بینید قیمت ارز از 190 هزار تومان عبور می‌کند.

وی بخشی از افزایش قیمت‌ها را ناشی از شرایط روانی و وضعیت حاکم بر کشور دانست و با تأکید بر اینکه «اکنون زمان تسویه‌حساب‌های سیاسی نیست» گفت: نباید فشار روانی، سیاسی و فیزیکی دشمن و شرایط جنگی را از ارزیابی‌ها حذف کرد.

حضرتی در عین حال افزود: دولت باید در بحث گران‌فروشی اقداماتی انجام دهد، اما موضوع گرانی فقط گران‌فروشی نیست. گرانی عوامل مختلفی دارد که بخش زیادی از آن خارج از اختیار دولت است.

تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یک سند مهم است

در ادامه، حضرتی این تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را «یک سند مهم» توصیف کرد و گفت: 95 درصد آن به نفع ایران است. آمریکایی‌ها با اقتدار نظامی و پیروزی مطلق نظامی که ما به دست آوردیم، مجبور شدند بیایند و آن را امضا کنند. ترامپ آن را امضا کرده و رئیس‌جمهور ما نیز امضای‌شان در آن وجود دارد. کشوری که آمده بود ما را تسلیم کند و می‌گفت بدون قید و شرط تسلیم شوید، آمده و این سند را امضا کرده و همه چیز را پذیرفته است. بنابراین، نباید این سند را از دست بدهیم. باید محکم به آن اتکا کنیم. دولت همچنان پیگیر این موضوع است. در صحنه نبرد نیز آمادگی وجود دارد. نیروهای نظامی مرتب گفته‌اند اگر دشمن بخواهد بجنگد و حمله کند، محکم پاسخ خواهیم داد.

وی با اشاره به فشارهای داخلی آمریکا بر ترامپ پس از امضای این سند گفت: این سند که به نفع ایران و اقتدار ایران است، در آن نه بحث موشک‌ها وجود دارد و نه به آن شکل درباره موضوع هسته‌ای صحبت شده است. فشار سنگینی وجود داشت و او اقداماتی انجام داد، اما در نهایت این سند را امضا کرد.

حضرتی تأکید کرد: ما باید آن را محکم حفظ کنیم و در کنار آن برای جنگ آماده باشیم. از جنگ نیز نمی‌ترسیم. اگر جنگی رخ دهد، محکم می‌جنگیم و حتی می‌توانیم جنگ را بسیار وسیع‌تر توسعه دهیم. ما اکنون بیش از 40 سال است که زیر تحریم هستیم و باید مردم و همه نهادها دست به دست هم بدهیم؛ همان‌طور که در جنگ این کار را انجام دادیم. مهم‌ترین رمز و راز و سلاح برنده ما وحدت است

حضرتی با تأکید بر اهمیت وحدت گفت: مهم‌ترین رمز و راز و سلاح برنده ما وحدت است. حتی اگر احساس کنیم در جایی حق با ماست، باید از تفرقه دوری کنیم. این کلام رهبر عزیز ماست که گفته‌اند آنجا که احساس می‌کنید ذی‌حق هستید، از بحث تفرقه بگریزید.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت همچنین تأکید کرد: اکنون زمان تفرقه و اختلاف نیست؛ زمان همبستگی است. این همبستگی و تصویر همبستگی، برند بسیار مهمی در دنیاست، زیرا دشمن تمام دوربین‌های خود را گذاشته است تا اختلافات را پیگیری کند.

حضرتی در اینباره که دولت، مجلس، قوه قضاییه، نیروهای مسلح، بنیادها، نهادها و دستگاه رهبری مجموعه حاکمیتی را تشکیل می‌دهند، گفت: همه باید با یکدیگر تنیده باشند. دولت چگونه باید زحمات خود را بیان کند؟ فقط با گفتن که نمی‌شود. اهل رسانه باید روایت‌سازی کند که امکانات و آنتن دارد.

حضرتی صداوسیما را مهم‌ترین و منحصربه‌فردترین آنتن کشور دانست و با انتقاد از شیوه انعکاس عملکرد دستگاه‌ها در این رسانه گفت: صداوسیما صرفاً منتظر باشد یک وزیر بیاید و بگوید من این کار را کردم و آن کار را انجام دادم، کافی نیست. اگر صداوسیما می‌خواهد مردم امیدوار باشند و در جریان خدمات و زحمات دولت، نیروهای مسلح و نهادهای مختلف قرار بگیرند، باید نیروها و متخصصان خود را وارد میدان کند. باید بگوید این موضوع چگونه تهیه شد، چگونه شکل گرفت و چگونه به نتیجه رسید. دولت‌های مختلف همیشه این انتقاد را به صداوسیما داشته‌اند.

وی تأکید کرد: صداوسیما نباید خود را جدا از دولت‌ها بداند. باید در خدمت دولت و در خدمت نظام باشد. در خدمت نظام بودن یعنی چه؟ مگر 80 درصد بار این نظام بر دوش دولت نیست؟

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت پیشنهاد کرد صداوسیما با بررسی عملکرد وزارتخانه‌ها و دعوت از مسئولان، ظرفیت‌های خود را برای تولید روایت‌های رسانه‌ای به کار بگیرد و افزود: نه اینکه فقط منتظر باشند یک وزیر بیاید و صحبت کند یا به قول شما رپورتاژ آگهی بدهد تا آن را پخش کند. تبلیغات در دنیای امروز فقط پخش رپورتاژ نیست؛ روایت‌سازی و تولید محتواست.

حضرتی با اشاره به اینکه صداوسیما در ایران جایگاه منحصربه‌فردی دارد، گفت: من همیشه در دولت از آقای جبلی خواهش کرده‌ام که برنامه را فقط منحصر نکنند به اینکه امشب فلان وزیر باید در گفت‌وگوی ویژه بیاید و صحبت کند. صحبت کردن وزیر تنها یک طرف داستان است. زمانی که وزارت بهداشت تصمیمی می‌گیرد، باید با پرستار، پزشک، بیمار، مدیر بیمارستان و داروخانه صحبت شود. روابط عمومی‌ها باید اطلاعات و داده‌های لازم را در اختیار رسانه قرار دهند

حضرتی همچنین با اشاره به عملکرد روابط عمومی‌ها افزود: روابط عمومی‌های ما نیروهای بسیار زحمتکشی دارند. من نمی‌گویم زحمت نمی‌کشند، اما راه این است که روابط عمومی اطلاعات و داده‌های لازم را در اختیار رسانه قرار دهد. اگر اطلاعات ارائه نشود، باید بنشینیم و درباره آن صحبت کنیم.

وی با اشاره به امکانات ارتباطی موجود افزود: امروز دیگر آن محدودیت‌های فیزیکی گذشته وجود ندارد. با یک تماس تلفنی و استفاده از نرم‌افزارهای تلفن همراه، به‌راحتی امکان برقراری ارتباط وجود دارد. اگر جایی در این زمینه همکاری نکرد، من اینجا تعهد می‌دهم که اگر صداوسیما با من تماس بگیرد و بگوید فلان وزیر را می‌خواهیم دعوت کنیم اما نمی‌توانیم او را پیدا کنیم، من با او تماس می‌گیرم و ارتباط میان آنها را برقرار می‌کنم.

در ادامه، حضرتی درباره عملکرد روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی گفت: نمی‌گویم به‌طور مطلق، اما در این حد می‌گویم که تمام مشکلات از روابط عمومی‌ها نیست. روابط عمومی‌ها آمادگی و داده دارند، اما امکاناتی که صداوسیما دارد، بسیار گسترده‌تر است. روابط عمومی‌ها می‌توانند کلیپ بسازند و سایت داشته باشند و این کارها را نیز انجام می‌دهند، اما دامنه دسترسی آنها بسیار محدود است. رسانه ملی، به‌عنوان رسانه‌ای که ملی است و مردم آن را می‌بینند و بازتاب مناسبی دارد، صداوسیماست. مسئله اینجا همکاری است. دولت‌های مختلف همواره با این مسئله مواجه بوده‌اند. موضوع این است که مجموعه‌ها باید خودشان را در خدمت یکدیگر بدانند؛ صداوسیما خود را در خدمت دولت، دولت خود را در خدمت صداوسیما و همه خود را در خدمت نظام بدانند.

حضرتی ادامه داد: نظام یعنی مردم. مردم بخشی از نظام هستند. خواسته ما از صداوسیما این است که همواره این موضوع را در نظر داشته باشد و بگوید این بخشی از کار من است. اگر دولت ضعیف شود، عملکرد آن برای مردم تبیین نشود و درباره عملکرد دولت برای مردم سؤال ایجاد شود، پیامد آن به صداوسیما، کل نظام و مردم بازمی‌گردد. مردم ناامید می‌شوند و تصور می‌کنند دولتی که انتخاب کرده‌اند، هیچ کاری انجام نداده است؛ در حالی که دولت و تک‌تک وزارتخانه‌ها، ضمن اداره جنگ، توانسته‌اند کارهای خود را نیز پیش ببرند.

او با اشاره به عملکرد دولت گفت: فقط کافی است آموزش و پرورش را بررسی کنید. من بخشی از این اقدامات را در اختیار شما قرار می‌دهم. فقط آموزش و پرورش را بررسی کنید و ببینید چه اقداماتی انجام داده است. سخنگوی دولت شخصیتی باسواد، اجرایی، آکادمیک و فعال دارد

حضرتی در ادامه با اشاره به سابقه سخنگویان دولت‌های پیشین گفت: من چون در حوزه رسانه فعالیت داشته‌ام و یک فرد رسانه‌ای، حوادث و اوضاع را لحظه‌به‌لحظه رصد می‌کند، عرض می‌کنم بسیاری از سخنگویان لزوماً افراد اجرایی نبودند. برای مثال، آقای خاندوزی که سخنگوی اقتصادی دولت سیزدهم بود، وزیر بود و در مرکز پژوهش‌های مجلس فعالیت داشت و سپس به دولت آمد و وزیر شد و هم‌زمان سخنگوی اقتصادی دولت نیز بود. ایشان شخصیت محترمی است، اما سابقه اجرایی طولانی به این معنا نداشت. آقای نهاوندیان نیز سابقه اجرایی به آن معنا نداشت و مدتی در اتاق بازرگانی فعالیت می‌کرد.

حضرتی درباره انتخاب سخنگوی زن در دولت چهاردهم گفت: دولت چهاردهم یک تابو را شکست و سخنگوی دولت را از میان زنان انتخاب کرد. یکی از جلوه‌های توجه آقای دکتر پزشکیان و دولت چهاردهم به نقش زنان، انتخاب سخنگوی زن است که خود یک نماد محسوب می‌شود. خانم مهاجرانی بسیار باسواد است. شما در حوزه علوم اجتماعی، علوم سیاسی و مسائل روابط بین‌الملل پای صحبت ایشان بنشینید؛ در این زمینه‌ها صاحب‌نظر هستند، در داخل و خارج تحصیل کرده‌اند، دکترای معتبر دارند، استاد دانشگاه و معلم بوده‌اند و سال‌ها در آموزش و پرورش و بخش‌های مختلف فعالیت کرده‌اند.

حضرتی همچنین با اشاره به فعالیت‌های رسانه‌ای و میدانی مهاجرانی گفت: ایشان بسیار فعال است. علاوه بر شخصیت فرهیخته و خوش‌فکر، بیان بسیار خوبی دارد و فرد بسیار فعالی نیز هستند. برای مثال، در جریان جنگ و اتفاقاتی که اخیراً در جنوب کشور رخ داد، از خوزستان شروع کردند، به بندرعباس و هرمزگان رفتند، سپس به سمت بوشهر و از آنجا به سیستان رفتند و تقریباً تمام استان‌های مرزی را سرکشی کردند. هفته بعد نیز به ایلام رفتند.

او ادامه داد: خانم مهاجرانی در نهادها، جلسات مختلف، دانشگاه‌ها و نشست‌هایی که از او دعوت می‌شود حضور دارد و جلسات پاسخگویی نیز برگزار می‌کند. هر زمان هم با او تماس می‌گیرم، پاسخگوست. از جمله معدود سخنگوهایی است که تلفنش را در دسترس نگه می‌دارد. در تمام دولت‌ها میان سخنگو و شورای اطلاع‌رسانی دولت اختلافاتی وجود داشته است و گاهی این دو جایگاه را با یکدیگر ادغام می‌کردند. امروز چنین اختلافی وجود ندارد و این از افتخارات کشور است که شخصی مانند خانم مهاجرانی به‌عنوان سخنگو فعالیت می‌کند.

او با اشاره به سابقه حضور مهاجرانی در موضوعات حساس گفت: خانم دکتر مهاجرانی در حال پاسخ دادن است. شبی که تصمیم گرفته شد درباره بنزین صحبت شود، هفت - هشت ماه پیش و پیش از جنگ، قرار بود فردی برای صحبت درباره بنزین به تلویزیون برود. بنزین موضوع حساسی است. اولین کسی که برای صحبت درباره آن رفت، خانم مهاجرانی بود. در صحنه‌های مختلف نیز همیشه اعلام آمادگی کرده است. در موضوعی که فکر می‌کنید ممکن است چند نفر علیه او توییت بزنند، حاشیه ایجاد کنند یا به او توهین کنند، باید آمادگی و شجاعت وجود داشته باشد. دولت تمام تلاش خود را برای رفع موضوع گرانی به کار گرفته است

حضرتی درباره مسئله گرانی نیز افزود: موضوع گرانی، موضوع بسیار پیچیده‌ای است. در هر صورت، بخشی از آن مباحث اقتصادی، بخشی سیاسی، بخشی داخلی و بخشی نیز خارجی است. زمانی که نفت خود را به‌طور کامل می‌فروشید، شرایط عادی است و کشتی‌های شما به‌راحتی تردد می‌کنند، درباره گرانی سؤال می‌شود که چرا گرانی وجود دارد، اما زمانی که مرزهای شما برای محاصره اقتصادی بسته می‌شود و تحت محاصره اقتصادی و فیزیکی قرار می‌گیرید، باز هم درباره گرانی سؤال می‌شود.

او ادامه داد: بله، گرانی نباید وجود داشته باشد و باید قیمت‌ها ارزان باشد. شأن و شایستگی ملت بالاتر از این مسائل است، اما باید پذیرفت که 90 درصد مشکلات کشور ناشی از مسائلی است که امروز با آنها مواجه هستیم. هم در مسائل داخلی گرفتاری‌هایی داریم و هم در مسائل خارجی و همچنان در میانه جنگ هستیم.

حضرتی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که در جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم، کشورهای مختلفی بر اثر قحطی از بین رفتند. در ایران نیز در جنگ جهانی اول، 10 میلیون نفر بر اثر قحطی و کمبود غذا جان خود را از دست دادند. دولت تمام تلاش خود را برای این موضوع به کار گرفته است که کالاها در داخل کشور به‌وفور وجود داشته باشند و برای گرانی نیز ان‌شاءالله فکری خواهد شد. البته سازمان بازرسی نیز در حال انجام اقداماتی است، بازرسی قوه قضاییه اقدامات خود را انجام می‌دهد و دولت نیز در حال انجام اقداماتی است.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به افزایش نرخ دلار ادامه داد: فشار کار به دلیل افزایش نرخ دلار نیز وجود دارد. این موضوع دیگر صرفاً به محاسبات اقتصادی مربوط نیست. امیدوارم در این زمینه، به‌ویژه با توجه به شرایطی که در آن زندگی می‌کنیم، تصمیمات مناسبی اتخاذ شود.

حضرتی با تأکید بر ادامه شرایط جنگی گفت: ما در میانه جنگ هستیم. جنگ هنوز تمام نشده و ادامه دارد. دشمن هر لحظه تهدید می‌کند و هر لحظه اقداماتی انجام می‌دهد. بحث و صحبت صرف نیست. اگر اوباما می‌گفت «تمام گزینه‌ها روی میز است»، امروز این گزینه‌ها عملی شده‌اند. گزینه نظامی عملی شده و گزینه اقتصادی نیز فقط در حد تحریم بانکی یا تحریم خرید نفت نیست، بلکه محاصره دریایی نیز ایجاد شده است. اینها واقعیت‌های تلخ میدان هستند.

او افزود: اگر این واقعیت‌ها را در نظر نگیریم و شرایط امروز را با دولت‌های قبل مقایسه کنیم، طبیعتاً این سؤال مطرح می‌شود که چرا قیمت‌ها افزایش یافته یا چرا بنزین چنین وضعیتی پیدا کرده است. شرایط امروز متفاوت است. ملت ما هوشیار و بیدار است. مردم گلایه دارند و گلایه آنها نیز حق است، اما خواهش من این است که شرایط را نیز در نظر بگیرند.

حضرتی همچنین درباره قیمت بنزین گفت: خانم دکتر مهاجرانی اعلام کردند که قیمت بنزین فعلا افزایش نخواهد یافت. فقط همین را می‌گویم که قیمت بنزین افزایش پیدا نمی‌کند و مردم خیالشان راحت باشد. دولت با تمام مشکلات و مسائل تلاش می‌کند چیزی را که خودش در اختیار دارد، گران نکند، اما زمانی که بنزین کم است، باید همین بنزین کم نیز بین مردم توزیع شود و دولت ناچار است اقدامات دیگری انجام دهد.

  اخبار مرتبط راهبرد اطلاع‌رسانی در پساجنگ معطوف به روایت زندگی و روایت سازندگی باشد/ حضور دکتر پزشکیان در رأس… گزارش تصویری از حضور رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در منزل مدیرکل فقید مطبوعات خارجی وزارت فرهنگ و…







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
روزنامه پیام ما

معمای شاهین٢

بسته عبور از ناترازی گاز
سایت ایران آنلاین

بسته عبور از ناترازی گاز

کشور پیش از رخدادهای سال ۱۴۰۵ نیز در تأمین برخی حامل‌های انرژی از جمله برق، گاز طبیعی، بنزین و گازوئیل با ناترازی روبه‌رو بود؛ اما آسیب دیدن بخشی از زیرساخت‌های انرژی، شرایط تأمین سوخت را پیچیده‌تر کرده و فشار بیشتری بر شبکه وارد کرده است.
آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟
سایت روزنو

آقای جبلی صدا و سیما مسوول سیاست خارجی کشور شده است؟

سؤال از همین‌جا آغاز می‌شود که وقتی وزارت خارجه یک حرف می‌زند و رسانه رسمی کشور تصویری دیگر به جهان نشان می‌دهد، سیاست خارجی ایران را چه کسی نمایندگی می‌کند؟
    
روی تاریک هوش مصنوعی
روزنامه پیام ما

روی تاریک هوش مصنوعی

بررسی پیامدهای پنهان هوش مصنوعی بر محیط‌زیست شامل مصرف نجومی آب و انرژی در مراکز داده و ضرورت اتخاذ رویکرد توسعه پایدار و عدالت محیط‌زیستی.
زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه
روزنامه پیام ما

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه

بررسی دگرگونی رابطه انسان و زمین؛ چگونه بشر از سازگاری با طبیعت، با انقلاب صنعتی و «شتاب بزرگ» به نیرویی تغییردهنده در مقیاس سیاره تبدیل شد؟
ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی
روزنامه پیام ما

ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی

بررسی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره ضرورت ایجاد نظام حقوقی و ارزیابی تأثیر واقعی کسب‌وکارهای اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های تبلیغاتی.
بازتولید خانواده سنتی
روزنامه پیام ما

بازتولید خانواده سنتی

محدودیت مهریه به ۱۴ سکه، تنها اهرم حقوقی زنان را تضعیف می‌کند. کارشناسان معتقدند این نابرابری به تثبیت مردسالاری و کاهش تمایل به ازدواج می‌انجامد.
بحران آب: شکست آمایش سرزمین
روزنامه پیام ما

بحران آب: شکست آمایش سرزمین

بحران آب در ایران تنها نتیجه خشکسالی نیست، بلکه پیامد سال‌ها بی‌توجهی به آمایش سرزمین، استقرار صنایع آب‌بر در مناطق خشک و توسعه ناپایدار فضایی است.
نقشه راه توسعه اقتصادی ایران؛ از نوآوری آمریکایی و رفاه اروپایی تا برنامه‌ریزی چینی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نقشه راه توسعه اقتصادی ایران؛ از نوآوری آمریکایی و رفاه اروپایی تا برنامه‌ریزی چینی - مردم سالاری آنلاین

به گزارش مردم سالاری آنلاین به نقل از دکتر محمدمهدی بهکیش؛ اقتصاددان در سرمقاله امروز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: امید آن است که در آینده‌ای نه چندان دور جنگ تمام شود و تحریم‌ها رفع شوند. در آن زمان چالش اصلی اقتصاد ایران انتخاب یا طراحی الگوی توسعه‌ای متناسب با شرایط تاریخی، فرهنگی و ساختار خود است.
دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران
سایت ایران آنلاین

دولت و تدبیر کاهش هزینه بحران

عملکرد دولت پزشکیان و وزیر خارجه در شرایط ویژه‌ای که در آن قرار داریم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان  | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ لایک داری آقای اخوان | آخرین خبر

خراسان/ «لایک داری آقای اخوان » عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمد بهبودی نیا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حتما این شعر مشهور مهدی اخوان ثالث را شنیده اید که «ما چون دو دریچه روبروی هم/آگاه ز هر بگو مگوی هم/ هر روز سلام و پرسش و خنده/ هر روز قرار روز آینده و...» این بیت ها ر
سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ درس عبرت تاریخ از ما | آخرین خبر

شرق/ «درس عبرت تاریخ از ما» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق به قلم هاشمی طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: می‌گویند تاریخ آینه عبرت است. عبرت همان پندآموزی و نصیحت است و تاریخ آینه عبرت است، یعنی انسان می‌تواند از تاریخ پند و نصیحت بپذیرد. البته هر موضوع مطرح در تاریخ مشخصات و ویژگی‌های مربو
سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله وطن امروز/ چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟ | آخرین خبر

وطن امروز/ «چرا آمریکا ایران را نمی‌شناسد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم محسن ردادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در روزهای گذشته، انتشار 2 خبر متناقض، پرده از یک واقعیت بزرگ و پنهان در ساختار حاکمیتی آمریکا برداشت. خبر نخست، ادعای رسانه‌ها و تحلیلگران غرب (نظیر لری جانسو
دورکاری بانوان کارمند بدون حفظ مزایا شمشیر دولبه است
سایت جوان آنلاین

دورکاری بانوان کارمند بدون حفظ مزایا شمشیر دولبه است

اگر بخواهیم دورکاری واقعاً به نفع مادران شاغل باشد، باید آن را با ضوابط روشن همراه کرد: نخست، حفظ مزایا و موقعیت شغلی در دوران دورکاری. دوم، منع ارزیابی تنبی...
تأمین معیشت مردم در گرو افزایش کالا برگ و تسهیلات خرید کالا
سایت جوان آنلاین

تأمین معیشت مردم در گرو افزایش کالا برگ و تسهیلات خرید کالا

امیرحسین اقبالی، کارشناس اقتصادی: اعمال سقف کالابرگ از حداقل ۵/۱ میلیون تومان به ازای هر نفر و اعطای تسهیلات خرید کالا‌های اساسی به پشتوانه یارانه نقدی به مب...
خیانت خاموش در بستر فضای مجازی
سایت جوان آنلاین

خیانت خاموش در بستر فضای مجازی

خیانت به‌عنوان محکم‌ترین انگیزه در دعاوی خانواده، همیشه با یک قرار پنهانی آغاز نمی‌شود. گاهی با یک پیام ساده شروع می‌شود
هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی
سایت جوان آنلاین

هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی

تدابیر لازم برای مقابله با پدیده ال‌نینو اندیشیده شده و مدیریت مخازن سد‌ها باید به‌گونه‌ای انجام شود که امکان مهار و «تله‌اندازی» سیلاب فراهم باشد
         
لندکروز در بازار، موبایل در صف ارز!
سایت جوان آنلاین

لندکروز در بازار، موبایل در صف ارز!

ورود تویوتا لندکروز هیبرید و چند مدل لکسوس LX، دوباره بحثی قدیمی در نحوه مدیریت واردات را زنده کرده، چراکه گمرک مجوز واردات لندکروز هیبرید و مدل‌های LX۶۰۰، L...
         
توقف عمدی عرضه کالا در فروشگاه‌های آنلاین تخلف است
سایت جوان آنلاین

توقف عمدی عرضه کالا در فروشگاه‌های آنلاین تخلف است

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با هشدار به درگاه‌های فروش مجازی: نوسانات ارزی مجوزی برای توقف عرضه کالا نیست
         
به‌خاطر مادر بودن و کارمند بودن احساس گناه نکن!
سایت جوان آنلاین

به‌خاطر مادر بودن و کارمند بودن احساس گناه نکن!

مادر شاغل در ایران اغلب نه با یک شغل، بلکه با مجموعه‌ای از مسئولیت‌های همزمان زندگی می‌کند؛ مسئولیت‌هایی که بسیاری از آنها دیده نمی‌شوند
         
وقتی اداره درکی از مادری و همسری تو ندارد!
سایت جوان آنلاین

وقتی اداره درکی از مادری و همسری تو ندارد!

بانوی کارمند ایرانی امروز در یکی از پیچیده‌ترین موقعیت‌های اجتماعی خود ایستاده است؛ از یک سو اقتصاد خانواده بیش از گذشته به درآمد او وابسته شده و از سوی دیگر...
ارزپاشی ۵۰۰ میلیون دلاری؛ مسکن موقت برای تب تند دلار
سایت رویداد‌ ۲۴

ارزپاشی ۵۰۰ میلیون دلاری؛ مسکن موقت برای تب تند دلار

بانک مرکزی برای آنکه تب تند دلار بالا نگیرد، ۵۰۰ میلیون دلار وارد بازار کرد. البته این اقدام فعلاً نتیجه هم داده و دلار که از محدوده سقف قیمتی ۲۰۰ هزار تومان هم گذشته بود، دیروز اندکی عقب‌نشینی کرد و به زیر این سقف آمد.
ادعای کیهان: دولت پاکستان با میانجیگری دنبال تسهیلات ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکاست
سایت رویداد‌ ۲۴

ادعای کیهان: دولت پاکستان با میانجیگری دنبال تسهیلات ۱۰ میلیارد دلاری از آمریکاست

مدتی از ملاقات عاصم منیر با مقامات ایرانی نگذشته بود که «خرم شهزاد»، مشاور وزیر دارایی پاکستان از تعامل سازنده با ایالات متحده برای دریافت تسهیلات خبر داد؛ خبرگزاری «رویترز» نیز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که تسهیلات درخواستی حدود ۱۰ میلیارد دلار است که در صورت تایید، می‌تواند راه نجاتی برای اقتصاد …
«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود
سایت جوان آنلاین

«طرد اقتصادی ایران» هم طرد می‌شود

روزنامه تلگراف: پروژه طرد اقتصادی ایران محکوم به شکست است چرا که امریکا دیگر نفوذ یک یا دو دهه قبل خود در اعمال محاصره اقتصادی جهانی علیه دشمنانش را ندارد.
دچار ناترازی سرمایه انسانی هستیم
سایت جوان آنلاین

دچار ناترازی سرمایه انسانی هستیم

یکی از چالش‌های مهم آموزش عالی، فاصله میان آموزش دانشگاهی و نیاز واقعی بازار کار است. به همین دلیل، «تعداد فارغ‌التحصیلان» به‌تنهایی نمی‌تواند نشان دهد که کش...
         
دیپ‌فیک؛ از شوخی اینترنتی تا جرم و مسئولیت کیفری
سایت جوان آنلاین

دیپ‌فیک؛ از شوخی اینترنتی تا جرم و مسئولیت کیفری

اگر هوش مصنوعی بتواند از چهره یا صدای ما محتوایی بسازد که هرگز تولید نکرده‌ایم، قانون کیفری چگونه از حیثیت، اموال و امنیت ما حمایت می‌کند؟ وقتی تصویر و صدای...
آیا آلزایمر با انتقال خون منتقل می‌شود؟
خبرگزاری ایسنا

آیا آلزایمر با انتقال خون منتقل می‌شود؟

آلزایمر مدت‌هاست که به عنوان یک بیماری پراکنده و تحت تأثیر عواملی مانند سن، ژنتیک و سبک زندگی شناخته می‌شود، اما دانشمندان فکر نمی‌کنند که این تنها راه ظهور این بیماری باشد.
مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ نمی‌شود همه مشکلات اقتصادی را به جنگ نسبت داد
خبرگزاری ایلنا

مردم زیر بار گرانی‌ها بی‌پناه شده‌اند/ نمی‌شود همه مشکلات اقتصادی را به جنگ نسبت داد

یک نماینده مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد تیم اقتصادی دولت و افزایش قیمت کالاها و ارز، گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی ممکن است ناشی از شرایط جنگی باشد، اما نمی‌توان رهاشدگی، گرانی‌ها و سوءمدیریت موجود را به جنگ نسبت داد؛ دولت باید با برنامه‌ریزی و تصمیمات فوری، از تشدید فشار معیشتی بر مردم جلوگیری …
دوراهی تازه جهان علم در تشخیص انسان از هوش مصنوعی - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دوراهی تازه جهان علم در تشخیص انسان از هوش مصنوعی - مردم سالاری آنلاین

ابزارهای تشخیص هوش مصنوعی در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری کرده‌اند و حالا می‌توانند با دقت بالایی نوشته‌های تولیدشده توسط انسان و ماشین را از یکدیگر تفکیک کنند؛ اما ورود هوش مصنوعی به فرایند ویرایش و بازنویسی، مرز میان نوشته انسانی و ماشینی را چنان مبهم کرده که حتی پیشرفته‌ترین ابزارها نیز گاهی دچار خطا …
اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود
سایت اقتصاد معاصر

اقتصاد ایران دیگر با الگوی تکیه بر درآمدهای نفتی اداره نمی‌شود

پژوهشگر اقتصاد ایران گفت: عبور از شرایط جنگی به‌ تنهایی برای بهبود اقتصاد کافی نیست و دولت در دوره پساجنگ باید با بازسازی اعتماد، حمایت از سرمایه‌گذاری مولد...
دروغ پشت دروغ!
سایت الف

دروغ پشت دروغ!

دروغ پشت دروغ!
چه کسی بنزین ایران را می‌خورد؟ | قاچاق، محاصره دریایی یا ۱۳ میلیون خودروی فرسوده؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چه کسی بنزین ایران را می‌خورد؟ | قاچاق، محاصره دریایی یا ۱۳ میلیون خودروی فرسوده؟

بحران بنزین دیگر فقط مسئله مصرف بالای خودروها نیست؛ ایران هم‌زمان با رشد مصرف، با افت تولید، محدودیت واردات و قاچاق گسترده سوخت مواجه است. در این میان، دولت از اصلاح قیمت و شیوه توزیع بنزین سخن می‌گوید، اما پرسش اصلی همچنان باقی است: بنزین ایران کجا مصرف می‌شود و سهم خودروهای پرمصرف، قاچاق و ناکارآمدی …
قلعه‌نویی ماند؛ اما با کدام کارنامه؟
سایت رویداد‌ ۲۴

قلعه‌نویی ماند؛ اما با کدام کارنامه؟

دیروز حوالی ظهر مهدی تاج در کنار دیگر اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال در ساختمان این فدراسیون حضور یافت و امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی هم با همراهی یار همیشگی‌اش (سعید الهویی) که در نقش دستیار اول او فعالیت می‌کند، در جمع مدیران فدراسیون حاضر شد.
پنج جرقه برای انفجار جنگ جهانی سوم - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

پنج جرقه برای انفجار جنگ جهانی سوم - مردم سالاری آنلاین

روزنامه نیویورک تایمز با ترسیم پنج زنگ خطر، از پیوند بحران‌های اوکراین، خاورمیانه، تایوان و کره شمالی تا شکاف غرب و شکنندگی اقتصاد جهانی، هشدار می‌دهد که انباشت منازعات منطقه‌ای می‌تواند جهان را به‌تدریج به آستانه جنگی فراگیر بکشاند.
دیپلمات روزهای سخت
سایت ایران آنلاین

دیپلمات روزهای سخت

وقتی جنگ، میدان را به زبان قدرت و دیپلماسی را به زبان مقاومت وادار می‌کند، دیپلماتی که سکان سیاست خارجی را در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ معاصر ایران در دست گرفته، باید همزمان در دو جبهه بجنگد.
ویترین «دارو» تَرک برداشته است!
سایت سلامت نیوز

ویترین «دارو» تَرک برداشته است!

زنجیره تامین دارو از ابتدا تا انتها، با حلقه هایی به هم متصل شده که داروخانه را می توان حلقه آخر این زنجیره ایستاده است.
سایت عصرایران

لالایی برای زهره / علی زند وکیلی (+صدا)

سایت اکوایران

اینستاگرام شب ها برای این افراد قفل می‌شود

بخشش واشنگتن؛ آغاز یک معامله یا اعتراف به شکست؟
سایت نورنیوز

بخشش واشنگتن؛ آغاز یک معامله یا اعتراف به شکست؟

خروج سوریه و هیئت تحریرالشام از فهرست تروریسم آمریکا، بیش از آنکه اقدامی بشردوستانه باشد، بخشی از بازی ژئوپلیتیکی واشنگتن برای مهار تبعات جنگ، تأمین مسیرهای انرژی، حمایت از اشغالگری اسرائیل و بازسازی اعتماد متحدان به آمریکا ارزیابی می‌شود.
امارات، ترکیه و کانادا، مقصد اصلی ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها هستند
روزنامه توسعه ایرانی

امارات، ترکیه و کانادا، مقصد اصلی ارزهای خارج‌شده توسط تراستی‌ها هستند

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نحوه شکل گیری پدیده تراستی ها در اقتصاد ایران، عنوان کرد: در حدود یک سال اخیر، موانع
جنگ اقتصادی چگونه به سفره ایرانیان می‌رسد؟ - اکونیوز
سایت اکونیوز

جنگ اقتصادی چگونه به سفره ایرانیان می‌رسد؟ - اکونیوز

اقتصاد ایران: نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران می گوید: اگر فشار معیشتی طولانی شود و پاسخ سیاست های حکمران روشن نباشد، ظرفیت تاب آوری جامعه کاهش
موزه ای بدون نقشه مالی
روزنامه پیام ما

موزه ای بدون نقشه مالی

کارخانه تاریخی ریسباف اصفهان با عبور از چالش مالکیت، اکنون گرفتار بحران تأمین مالی و فقدان مدل حکمرانی پایدار برای تبدیل شدن به موزه ملی است.
تاب‌آوری اقلیمی باگیاهان بومی
روزنامه پیام ما

تاب‌آوری اقلیمی باگیاهان بومی

حفاظت و احیای گونه‌های گیاهی بومی، راهکاری کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم، حفظ تنوع زیستی و افزایش تاب‌آوری محیط‌زیست ایران در برابر بحران‌هاست.
روزنامه مردم سالاری

ایران در معمای الحاق به زنجیره‌های ارزش جهانی - مردم سالاری آنلاین

پالایشگاه تهران در آستانه تغییر مدیریت بر پایه رفاقت | پرسش‌هایی درباره شفافیت و شایسته‌سالاری در راهبردی‌ترین نهاد صنعت نفت
سایت رویداد‌ ۲۴

پالایشگاه تهران در آستانه تغییر مدیریت بر پایه رفاقت | پرسش‌هایی درباره شفافیت و شایسته‌سالاری در راهبردی‌ترین نهاد صنعت …

در حالی نام امیرحسین باقری به‌عنوان یکی از گزینه‌های مدیریت پالایشگاه تهران مطرح شده که سوابق مدیریتی او در شرکت‌هایی مانند نفت پاسارگاد و دوده‌فام، پرسش‌هایی درباره معیارهای انتخاب مدیر جدید این پالایشگاه ایجاد کرده است.
مهندسی افول امپراتوری - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

مهندسی افول امپراتوری - مردم سالاری آنلاین

در علم مقاومت مصالح، مفهومی هست به نام نقطه تسلیم ؛ لحظه ای که ماده از تغییر شکل کشسان ...
         
امنیت برای توسعه یا توسعه برای امنیت؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

امنیت برای توسعه یا توسعه برای امنیت؟ - مردم سالاری آنلاین

مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) از ضرورت عبور از رویکردهای سنتی و واکنشی و حرکت به سمت معماری ...
         
نشخوار فکری با مغز و خواب چه می‌کند؟ / وقتی مغز خاموش نمی‌شود
سایت عصرایران

نشخوار فکری با مغز و خواب چه می‌کند؟ / وقتی مغز خاموش نمی‌شود

متخصصان می‌گویند وقتی نگرانی و نشخوار فکری دائمی شود، فقط آرامش و تمرکز را مختل نمی‌کند. بلکه بر خواب، قلب، عضلات، عملکرد مغز و حتی گوارش هم اثر می‌گذارد.
کشورهایی که مردم فکر می‌کنند حکومت‌شان در مسیر درست حرکت می‌کند (+ اینفوگرافیک)
سایت عصرایران

کشورهایی که مردم فکر می‌کنند حکومت‌شان در مسیر درست حرکت می‌کند (+ اینفوگرافیک)

اعتماد عمومی به مسیر آینده کشورها در سراسر جهان تفاوت چشمگیری دارد. در چندین کشور آسیایی، پاسخ‌دهندگان عمدتاً دیدگاهی خوش‌بینانه دارند، در حالی که در بخش بزر...
         
سایت عصرایران

استاندار قم خطاب به کافه‌داران: تخلفی نکنید که مورد نظر دستگاه‌های خاص قرار بگیرد

سایت عصرایران

استوری جدید چوپان: امارات همچنان دوست ما ایرانیان است

سایت عصرایران

انتقاد علیرضا خمسه از پایین آمدن کیفیت آثار سینما، تلویزیون و موسیقی

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه
سایت تابناک

گیشه داغ شد، اما سینما هنوز بی‌نفس است/ سینمای ایران در انتظار معجزه

گیشه سینمای ایران در روزهای پایانی مرداد با رشد ۳۰ درصدی مخاطب، نشانه‌هایی از بازگشت تماشاگران به سالن‌ها را نشان داده است؛ اما تمرکز بخش بزرگی از این استقبا...
سایت تابناک

روایت رئیس پیشین سی‌آی‌ای از «روز دی اقتصادی» آمریکا علیه ایران

اسرائیل با حمله به مواضع ترکیه در سوریه «ناتو» را دور می‌زند/ ترکیه باید برای درگیری مستقیم با اسرائیل آماده باشد
سایت تابناک

اسرائیل با حمله به مواضع ترکیه در سوریه «ناتو» را دور می‌زند/ ترکیه باید برای درگیری مستقیم با اسرائیل آماده باشد

اردوغان تا کنون نتانیاهو را فریب داده است، اما آنکارا باید برای احتمال درگیری مستقیم آماده باشد.
سایت تابناک

وقوع زلزله شدید در کلمبیا

خانم وزیر در تله «شایدها»! / تیزر تبلیغاتی به جای گزارش عملکرد!
سایت تابناک

خانم وزیر در تله «شایدها»! / تیزر تبلیغاتی به جای گزارش عملکرد!

مصاحبه اخیر وزیر راه و شهرسازی نشان داد که رویکرد تبلیغاتی جای خود را به گزارش‌های عملکردی داده است برای مثال ادعای مالکیت مسکن برای ۳۰ هزار نفر آن هم بدون...
تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟
سایت تابناک

تقدیر از تیم اقتصادی در روز‌های گرانی / آقای پزشکیان از کدام کارنامه اقتصادی رضایت دارید؟

تقدیر از مدیران ناکارآمد مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند این پیام خطرناک را به جامعه بدهد که دولتمردان از وضعیت واقعی مردم فاصله گرفته‌اند. مردمی که هر رو...
آیا دولت نسخه اورژانسی برای بحران ارز دارد؟!
سایت تابناک

آیا دولت نسخه اورژانسی برای بحران ارز دارد؟!

اگر خدای ناکرده با اقدامات آدم غیرمتعادلی مثل ترامپ اوضاع درآمد ارزی دولت به مرحله بحرانی رسید و حسرت از دست‌دادن سرمایه ارزی برای نیازهای ضروری جامعه پیش آم...
سایت تابناک

دلنوشته المیرا عبدی در نخستین تولد بدون «عمو اکبر» + عکس