قیمت طلا امروز




 هوش مصنوعی ایرانی

 مجله پیوست / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۳

مجموع سرمایه‌گذاری ۱۰ سال گذشته هوش مصنوعی در ایران ۸۲ میلیون دلار است - پیوست

همزمان با رشد تقاضا برای متخصصان هوش مصنوعی در بازار کار ایران، نتیجه بررسی وضعیت هوش مصنوعی در ایران نشان می‌دهد کشور در پذیرش این فناوری هفت سال از میانگین جهانی عقب است؛ در همین حال ۷۰ درصد کسب‌وکارهای ایرانی کمتر از دو میلیارد تومان برای هوش مصنوعی هزینه کرده‌اند و بازار این فناوری تا
 مجموع سرمایه‌گذاری ۱۰ سال گذشته هوش مصنوعی در ایران ۸۲ میلیون دلار است - پیوست
همزمان با رشد تقاضا برای متخصصان هوش مصنوعی در بازار کار ایران، نتیجه بررسی وضعیت هوش مصنوعی در ایران نشان می‌دهد کشور در پذیرش این فناوری هفت سال از میانگین جهانی عقب است؛ در همین حال ۷۰ درصد کسب‌وکارهای ایرانی کمتر از دو میلیارد تومان برای هوش مصنوعی هزینه کرده‌اند و بازار این فناوری تا پایان ۱۴۰۳ حدود ۹۰ میلیون دلار برآورد شده است و مجموع سرمایه‌گذاری ۱۰ سال گذشته هوش مصنوعی در ایران ۸۲ میلیون دلار است.

به گزارش پیوست، نشست بررسی وضعیت هوش مصنوعی در ایران و شاخص آمادگی کشور در این حوزه در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد و در آن فعالان حوزه فناوری درباره زیرساخت، سرمایه‌گذاری، سرمایه انسانی، بازار کار، پذیرش فناوری و الزامات تنظیم‌گری و حکمرانی هوش مصنوعی صحبت کردند.

شهاب جوانمردی، عضو هیات‌رئیسه اتاق تهران، در این نشست با تاکید بر اینکه صرف استفاده بنگاه‌ها از هوش مصنوعی را نمی‌توان تحول بنگاه‌ها دانست، گفت: وقتی هوش مصنوعی منجر به بازآفرینی مدل کسب‌وکار شود، می‌توان اثر آن را در بنگاه مشاهده کرد. بهبود عملیات، تصمیم‌گیری هوشمند و بازآفرینی کسب‌وکار از نتایج استفاده از هوش مصنوعی است.

او در ادامه به پنج حلقه مفقوده برای مقیاس‌پذیری اشاره کرد و گفت: دسترسی به داده محدود است و داده‌ها نیز کیفیت لازم را ندارند. همچنین زیرساخت پردازشی برای ارائه خدمات کفایت نمی‌کند و سرمایه انسانی آمادگی لازم را ندارد.

او با اشاره به اثر هوش مصنوعی بر نیروی انسانی گفت: بنگاه‌ها باید روی موضوع سرمایه انسانی تمرکز کنند تا استفاده از هوش مصنوعی به نفع بنگاه، همکاران و جامعه باشد.

جوانمردی تامین مالی را نیز یکی از موضوعات مهم دانست و بر ضرورت تنظیم‌گری با قواعد پایدار تاکید کرد. او گفت: ما گاهی به جای تنظیم‌گری با تهدیدگری و تحدیدگری مواجه می‌شویم.

عضو هیات‌رئیسه اتاق تهران همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری کشورهای همسایه روی زیرساخت‌های پردازشی گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها جدی‌تر شده است و نباید این حوزه در دسترس چند نهاد خاص باشد.

او تاکید کرد: باید از انتشار گزارش‌های سالانه عبور کرد و به سمت تدوین برنامه‌های اقدام مشترک رفت. جوانمردی همچنین تنظیم‌گری را یکی دیگر از موضوعات مهم این حوزه دانست و گفت: «معیار موفقیت هوش مصنوعی، تعداد بنگاه‌هایی است که با استفاده از این فناوری بهره‌وری و رشد خود را افزایش داده‌اند، نه تعداد مقالات و پژوهش‌های منتشرشده.» رشد هوش مصنوعی باید در یک زنجیره دیده شود

روح‌الله هنرور، هم‌بنیان‌گذار مرکز استراتژیک تحول هوش مصنوعی شریف، هدف از تدوین این پژوهش و شاخص‌های آن را جهت‌دهی به گفت‌وگو درباره هوش مصنوعی در کشور عنوان کرد و گفت: این مطالعه با همکاری تیمی از مشاوران و بر پایه مجموعه‌ای از داده‌ها انجام شده است.

او توضیح داد که برای بررسی وضعیت هوش مصنوعی، زنجیره‌ای از شاخص‌ها از تولید و انتشار دانش تا ورود کسب‌وکارها، سرمایه‌گذاری، نیروی انسانی و شکل‌گیری بازار بررسی شده است. به گفته هنرور، عربستان، امارات، ترکیه و اسرائیل نیز برای مقایسه وضعیت ایران مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. او گفت: «گاهی باید از دشمن هم الگو گرفت.»

هنرور با اشاره به جایگاه ایران در تولید مقالات هوش مصنوعی گفت: ایران پس از عربستان و در کنار ترکیه قرار دارد، اما روند رشد علمی کشور رو به کاهش است و ایران از نظر سرانه نیز جایگاه پایینی دارد.

او یکی از نقاط ضعف اصلی ایران را زیرساخت و میزان پذیرش هوش مصنوعی دانست و تاکید کرد: کسب‌وکارها برای کاهش فاصله ایران با جهان در این حوزه نقش مهمی دارند.بازار ۵.۵ هزار میلیارد تومانی هوش مصنوعی ایران

هنرور در ادامه با اشاره به وضعیت بازار و سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی در ایران گفت: اندازه این بازار تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۵.۵ هزار میلیارد تومان، معادل ۹۰ میلیون دلار، برآورد شده و مجموع سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این حوزه طی ۱۰ سال گذشته نیز ۸۲ میلیون دلار بوده است.

او توان پردازشی را یکی از نقاط ضعف ایران دانست و گفت: کشور کلاستر یکپارچه GPU ندارد و تجهیزات پردازشی میان سازمان‌های مختلف پراکنده‌اند. به گفته او، توان پردازشی تجمیع‌شده ایران معادل ۱۷۲ پردازنده است، در حالی که عربستان بیش از ۸۴۰۰ پردازنده در اختیار دارد.

هنرور درباره سرمایه انسانی نیز گفت: براساس داده‌های لینکدین، حدود ۱۴ هزار متخصص دارای مهارت‌های هوش مصنوعی در ایران شاغل‌اند، اما طی یک سال هزار و ۲۶۰ متخصص از کشور مهاجرت کرده‌اند و تنها ۳۰ تا ۵۰ نفر به ایران بازگشته‌اند. او تاکید کرد: ایران از سرمایه انسانی برخوردار است، اما نحوه استفاده و حفظ این ظرفیت همچنان یک چالش است.

او همچنین نبود توازن در توسعه بخش‌های مختلف اکوسیستم هوش مصنوعی و استفاده‌نکردن از ظرفیت‌های موجود برای جبران نقاط ضعف را از دیگر چالش‌های کشور برشمرد.

هنرور در تشریح پژوهش مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی دانشگاه شریف نیز توضیح داد که این مطالعه با مشارکت مشاورانی از دولت، دانشگاه و اتاق بازرگانی و با بررسی شاخص‌های بین‌المللی از جمله استنفورد، آکسفورد، سیسکو، آی‌بی‌ام و سازمان ملل انجام شده است.

چارچوب این پژوهش بر «سیستم نوآوری فناورانه» (TIS) استوار است و وضعیت هوش مصنوعی را در هفت بعد توسعه و انتشار دانش، پذیرش در کسب‌وکارها، مشروعیت‌بخشی، تامین منابع، شکل‌گیری بازار و جهت‌دهی به سیستم بررسی می‌کند.ایران در پذیرش هوش مصنوعی هفت سال عقب‌تر از جهان

هنرور درباره یافته‌های شاخص آمادگی هوش مصنوعی ایران گفت: ایران از نظر تعداد مقالات هوش مصنوعی جایگاه مناسبی در منطقه دارد و در سطحی نزدیک به ترکیه قرار گرفته است. همچنین در حوزه‌های کاربردی مانند پزشکی، مهندسی و کشاورزی، عملکرد ایران بالاتر از میانگین منطقه است. با این حال، در علوم کامپیوتر که زیرساخت علمی توسعه هوش مصنوعی محسوب می‌شود، ایران با ضعف جدی روبه‌روست؛ به‌طوری‌که امتیاز کشور در این بخش کمتر از ۳۰ است، در حالی که میانگین منطقه از ۳۵ فراتر می‌رود.

او همچنین با اشاره به پایین بودن سطح هزینه‌کرد کسب‌وکارها برای هوش مصنوعی گفت: ۵۰ درصد کسب‌وکارهای ایرانی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان و ۷۰ درصد کمتر از دو میلیارد تومان در این حوزه هزینه کرده‌اند. به گفته هنرور، این ارقام نشان می‌دهد بخش عمده پروژه‌های هوش مصنوعی در کسب‌وکارها هنوز در مقیاس آزمایشی و محدود اجرا می‌شوند.مقداد ولایی، هم‌بنیان‌گذار جاب‌ویژن

در این نشست مقداد ولایی، هم‌بنیان‌گذار جاب‌ویژن نیز گفت: هوش مصنوعی موتور رشد و افزایش بهره‌وری نیروی کار است و آنچه در دنیای امروز در حال رخ دادن است نشان می‌دهد هوش مصنوعی می‌تواند محل تمرکز شرکت‌ها برای افزایش بهره‌وری نیروی کار باشد.

او تاکید کرد: هوش مصنوعی دیگر یک فناوری لوکس یا محدود به آزمایشگاه‌های خاص نیست و در حال حل مسائل واقعی شرکت‌ها در دنیاست. به گفته ولایی، کشورهایی که بتوانند هوش مصنوعی را به درستی در سازمان‌ها، نظام آموزشی و در نهایت بازار کار خود نهادینه کنند، این موتور رشد کل کشور را به پیش خواهند برد.۸۲ درصد مشاغل هوش مصنوعی در تهران

او درباره حقوق و مزایای متخصصان هوش مصنوعی گفت: رشد حقوق کارکنان این حوزه در سال‌های اخیر به شکل معناداری از میانگین رشد حقوق سایر مشاغل بالاتر بوده است. مشاغل حوزه فناوری اصولا رشد بیشتری نسبت به سایر مشاغل دارند، اما متخصصان هوش مصنوعی در میان این گروه نیز در صدر قرار دارند.

او میانگین حقوق متخصص هوش مصنوعی را با پنج گروه شغلی دیگر حوزه فناوری مقایسه کرد. در این مقایسه، اگر میانگین حقوق متخصص هوش مصنوعی شاخص ۱۰۰ در نظر گرفته شود، مدیر محصول و مالک محصول و همچنین حوزه دواپس شاخص ۹۰، برنامه‌نویسی ۸۰، تست نرم‌افزار ۷۰ و UI/UX شاخص ۶۸ را دارند.

به گفته ولایی، متخصصان هوش مصنوعی از لحاظ میزان حقوق در صدر جدول مشاغل حوزه فناوری قرار دارند و از نظر رشد حقوق نیز در سال ۱۴۰۴ میانگین حقوق آنها بیش از سایر گروه‌ها رشد کرده است.

هم‌بنیان‌گذار جاب‌ویژن درباره تعداد موقعیت‌های شغلی نیز گفت: حوزه هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴ بیشترین رشد سالانه را در میان گروه‌های شغلی مختلف داشته است.

بر اساس گزارش فصلی پاییز ۱۴۰۴، تعداد مشاغلی که برای جذب نیروی متخصص هوش مصنوعی ایجاد شده‌اند، ۳۳ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل رشد داشته و این حوزه از نظر رشد در رتبه اول قرار گرفته است. به گفته ولایی، این تقاضا در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ حدود ۲.۵ برابر شده است. عدد مطلق این بازار همچنان بسیار کوچک است. کل آگهی‌های شغلی این حوزه در سال ۱۴۰۴ به طور متوسط حدود ۱۲۰ موقعیت فعال در ماه بوده است.

به گفته ولایی، سهم هوش مصنوعی از کل آگهی‌های شغلی بازار از ۰.۱۷ درصد به ۰.۴۲ درصد رسیده که تقریبا ۲.۵ برابر شده، اما همچنان سهم کوچکی از بازار کار را تشکیل می‌دهد.

به گفته او، در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۵ درصد موقعیت‌های شغلی هوش مصنوعی در صنعت تک یا فناوری، ۸ درصد در تلکام و ۷ درصد در سرمایه‌گذاری مالی و بانکداری بوده و سایر صنایع تقریباً سهمی نداشته‌اند.

در سال ۱۴۰۴ سهم صنعت تک به ۵۰ درصد کاهش یافته، اما صنعت بعدی ۱۱ درصد سهم داشته و ۱۳ صنعت نیز هر کدام سهمی زیر یک درصد داشته‌اند. این وضعیت نشان می‌دهد توسعه هوش مصنوعی در صنایع مختلف هنوز گسترده نشده و چراغ صنایع دیگر تازه در حال روشن شدن است.

او درباره تمرکز جغرافیایی نیز گفت: سهم تهران از مشاغل هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۳، ۸۵ درصد بوده و در سال ۱۴۰۴ به ۸۲ درصد رسیده است. اصفهان ۵ درصد و خراسان ۳ درصد سهم دارند.

به گفته ولایی، سهم تهران از کل موقعیت‌های شغلی کشور حدود ۵۵ درصد است، اما در مشاغل هوش مصنوعی این سهم به بالای ۸۲ درصد می‌رسد؛ بنابراین بازار کار هوش مصنوعی همچنان به شدت در تهران و بخش‌های خاص متمرکز است.هشدار درباره شکل‌گیری «حباب مهارتی»

ولایی یکی از داده‌های مهم بازار را شاخص رقابت کارجویان دانست. بر اساس این شاخص، تعداد رزومه‌های ارسال‌شده برای هر آگهی شغلی هوش مصنوعی نسبت به سایر حوزه‌های فناوری، پنج برابر شده است. او گفت: تعداد متقاضیان و کارجویان به شدت افزایش یافته، اما فرصت‌های شغلی واقعی در سازمان‌ها به همان اندازه رشد نکرده است.

به گفته ولایی، این نبود توازن جدی نشان‌دهنده ریسک شکل‌گیری یک «حباب مهارتی» است؛ بازاری که در آن انتظارات مالی کارکنان افزایش می‌یابد، اما ظرفیت جذب سازمان‌ها محدود است.

ولایی همچنین به افزایش تقاضا برای مهارت‌های هوش مصنوعی در مشاغل غیرتخصصی اشاره کرد. به گفته او، در سال ۱۴۰۲ سهم آگهی‌های استخدامی که به مهارت هوش مصنوعی اشاره داشتند در شش حوزه شغلی بررسی‌شده کمتر از دو درصد بود، اما در سال ۱۴۰۴ تغییرات چشمگیری رخ داده است.

در طراحی گرافیک، ۱۵ درصد فرصت‌های شغلی اعلام کرده‌اند که کارجو باید به ابزارهای هوش مصنوعی مسلط باشد. تولید محتوا ۱۴ درصد، دیجیتال مارکتینگ ۹ درصد و مدیریت محصول ۷ درصد تقاضا برای این مهارت را داشته‌اند.فرزین فردیس، عضو هیات‌رئیسه اتاق تهران،

در ادامه فرزین فردیس، عضو هیات‌رئیسه اتاق تهران، با اشاره به ابعاد ژئوپلیتیک هوش مصنوعی گفت: برای بسیاری هوش مصنوعی ترسناک شده است و در همین لحظه پنج شرکت بزرگ دنیا در حال تسلط کامل بر این فضا هستند.

به گفته فردیس، ۶۷ درصد زیرساخت‌های ابری دنیا در انحصار سه شرکت آمازون AWS، مایکروسافت و گوگل کلاد قرار دارد.

او با اشاره به عرضه مدل پیشرو شرکت آنتروپیک گفت: وزارت بازرگانی ایالات متحده بلافاصله دستور داده این سرویس نباید به افراد غیرآمریکایی ارائه شود و آنتروپیک نیز دسترسی‌ها را قطع کرده تا سازوکار تطبیق با این دستور حاکمیتی را پیاده‌سازی کند.

فردیس این موارد را واقعیت‌های دنیای امروز دانست و گفت: موضوع انحصار در لایه سخت‌افزار و چیپ‌ست‌ها، از جمله دعواهای سیلیکون و انویدیا، نیز بر کسی پوشیده نیست و اینکه این تجهیزات به چه کسی، با چه تعرفه‌ای و چگونه فروخته شوند، کاملا کنترل می‌شود.

او همچنین گفت: حدود ۱.۶ میلیارد نفر در ۲۰ کشور مختلف با محدودیت‌های حاکمیتی و تحریمی برای استفاده از سرویس‌های پیشرفته هوش مصنوعی مواجه هستند.

فردیس یکی از نگرانی‌های جدی را نشت داده‌های سازمانی از طریق پرامپت‌نویسی در دستیارهای هوش مصنوعی بین‌المللی دانست. به گفته او، موج بزرگی از هشدارها در دنیا درباره افشای اطلاعات حساس سازمان‌ها توسط کارکنان شکل گرفته است. کارکنان ناخواسته داده‌های مهم شرکت‌ها را برای دریافت تحلیل روی پلتفرم‌ها و مدل‌های زبانی بزرگ بین‌المللی بارگذاری می‌کنند.

او گفت شرکت‌های بزرگ دنیا محدودیت‌های سختی برای جلوگیری از استفاده از داده‌های سازمانی در ابزارهای عمومی ایجاد کرده‌اند.

به گفته فردیس، زبان فارسی و داده‌های حساس ملی باید در داخل کشور پردازش شوند و همان‌طور که برای پایداری زیرساخت‌های انرژی، مخابرات و بانکی کشور هزینه‌های امنیتی و سرمایه‌گذاری انجام می‌شود، برای زیرساخت‌های پردازشی و داده‌ای هوش مصنوعی نیز باید سرمایه‌گذاری استراتژیک صورت گیرد.

او در پایان تاکید کرد: مسئله هوش مصنوعی حاکمیتی یک فانتزی نیست، بلکه موضوعی امنیت ملی و استراتژیک است.







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
بازی آمریکا با کارت سوخته تحریم
روزنامه چارسوق

بازی آمریکا با کارت سوخته تحریم

تحریم‌های آمریکا سال‌هاست آزموده شده و نتوانسته ایران را به تسلیم وادارد؛ حالا «تهاجم اقتصادی» تازه بیش از آنکه برگ برنده‌ای جدید باشد، تلاشی تبلیغاتی برای پوشاندن شکست نظامی و بازسازی تصویر واشنگتن است. «این یک ضربه دوگانه است؛ ما محاصره را داریم و سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را نیز اعمال خواهیم کرد». …
پزشکیان اول شد، رئیسی آخر
روزنامه چارسوق

پزشکیان اول شد، رئیسی آخر

مقایسه رشد نقدینگی در طول فعالیت دولت‌های پس از انقلاب نشان می‌دهد بیشترین افزایش نقدینگی در دولت مسعود پـزشکیان رخ داده است. در ابتدای دولت پـزشکیان رشد نقدینگی 26.8 درصد بود اما در خرداد امسال به 56 درصد افزایش یافته و درواقع 29.2 واحد درصد رشد نقدینگی ز‌یادتر شده است. به عبارت دیگر رشد نقدینگی در …
کولبری از فعالیت سنتی تا تجارت رسمی/ سهم مرزنشینان چه شد؟
خبرگزاری ایسنا

کولبری از فعالیت سنتی تا تجارت رسمی/ سهم مرزنشینان چه شد؟

با اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی، کولبری از یک فعالیت سنتی به رویه‌ای رسمی، سهمیه‌بندی‌شده و قابل رهگیری تبدیل شده است؛ با این حال، پرسش اصلی این است که این تغییر تا چه اندازه توانسته سهم واقعی مرزنشینان از منافع تجارت، بهبود معیشت و ایجاد اشتغال پایدار را افزایش دهد و نقش واسطه‌ها را در …
مردودی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان!/ نمونه کارنامه تقدیم به رئیس شوخ‌طبع ارزشیابی وزارتخانه
سایت تابناک

مردودی آموزش و پرورش در کارنامه دانش آموزان!/ نمونه کارنامه تقدیم به رئیس شوخ‌طبع ارزشیابی وزارتخانه

کارنامه‌هایی که آمدند و رفتند؛ چرا آموزش‌وپرورش هر روز بر استرس دوازدهمی‌ها اضافه می‌کند؟ آیا مسئولان در جریان هستند که تاثیر این کارنامه‌ها در رتبه کنکور دا...
سایت فرارو

چرا گریه و زاری در سریال «کوری» زیاد است؟

مسیر بازگشت
سایت هم میهن

مسیر بازگشت

به هر هنرمند یا هر اهل فکر و اندیشه‌ای که مغلوب این فضا نشود و راه بازگشت به کشور خود را در پیش گیرد، باید تبریک و خوش‌آمد گفت.
خودروسازان مقصر اصلی ناترازی بنزین
روزنامه چارسوق

خودروسازان مقصر اصلی ناترازی بنزین

نماینده مردم شهرضا در مجلس گفت: دولت به جای سیاست‌های محدودکننده، باید با ارائه مشوق به صاحبان خودرو فرسوده نظیر وام، امکان جایگزینی خودرو را به آنها بدهد؛ مسئله بنزین فقط با افزایش قیمت حل نمی‌شود، باید مجموعه‌ای از سیاست‌ها شامل اصلاح الگوی مصرف، ارتقای کیفیت خودروها، توسعه سوخت‌های جایگزین، مدیریت …
از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی
روزنامه چارسوق

از بازارهای مرزی تا زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران گفت: کاهش اثر تحریم‌ها با توسعه بازارهای مرزی و زیرساخت‌های مالی غیرآمریکایی امکان‌پذیر است. در پی شکست واشنگتن در میدان جنگ نظامی علیه ایران، اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا دوم شهریور با تکرار لفاظی …
انرژی در ایران؛ از ناترازی تا حکم رانی هوشمند - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

انرژی در ایران؛ از ناترازی تا حکم رانی هوشمند - مردم سالاری آنلاین

سیاست‌گذار می‌بایست با اصلاح هوشمندانه و هدفمند ساختار و تعرفه‌ها، کاهش مداخله در جزئیات غیرضروری، ایجاد چارچوب قانونی پایدار و اطمینان‌بخشی در حمایت از ذی‌نفعان، فضای کسب‌وکار را شفاف نماید و با ایجاد قوانین و مقررات مناسب، زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در مدیریت انرژی را فراهم نماید.
کاش شجاع بودی آقای قلعه‌نویی!
سایت فرارو

کاش شجاع بودی آقای قلعه‌نویی!

کسری طاهری یکی دیگر از جوانانی است که این روزها می‌درخشد ولی در فهرست خط خورده‌های قلعه‌نویی حضور داشت.
سایت فرارو

ببینید؛ پاسخ نه چندان قانع کننده به داستان سربازی علیرضا بیرانوند

خیابان فروشی در پایتخت به نرخ روز/ قانون درباره تصرف معابر عمومی چه می‌گوید؟
سایت آوش

خیابان فروشی در پایتخت به نرخ روز/ قانون درباره تصرف معابر عمومی چه می‌گوید؟

تحریریه آوش/ گشت ‌زدن‌های طولانی ‌مدت، چرخیدن‌های بی‌هدف و کلافه‌ کننده در خیابان‌های فرعی و اصلی، و طی ‌کردن مسافت‌های گاه چند کیلومتری تنها برای پیدا کردن یک فضای خالی پارک، به یکی از پرتکرارترین، طاقت‌فرساترین و پراسترس‌ترین تجربیات روزمره رانندگان در تهران و سایر کلان ‌شهرهای ایران تبدیل شده است.
آینه نپال در برابر ایران؛ وقتی ساخت‌وساز در حریم رودخانه، فاجعه می‌آفریند
سایت عصرایران

آینه نپال در برابر ایران؛ وقتی ساخت‌وساز در حریم رودخانه، فاجعه می‌آفریند

چینی‌ها می‌گویند، سنسورهای تشخیص سیلاب آن‌ها، «هشدار سریع» را به دولت نپال مخابره کرده بود، اما مقامات این کشور آن را رد می‌کنند. «سیلاب ناگهانی» در برخی است...
سایت رویداد‌ ۲۴

دعا و طلسم هم قسطی شد + عکس

پیامد تفکر التقاطی در اقتصاد | اقتصادِ مختلط جمع محاسن است یا ترکیب تناقض‌ها؟ | «اقتصادِ سالادی» ترکیب ناممکن بازار و دولت است
سایت اقتصادنیوز

پیامد تفکر التقاطی در اقتصاد | اقتصادِ مختلط جمع محاسن است یا ترکیب تناقض‌ها؟ | «اقتصادِ سالادی» ترکیب ناممکن بازار و دولت …

اقتصادنیوز: مکاتب اقتصادی که میراث علم و دانش و تجربه بشری هستند، دست‌کم آن‌هایی که تاریخ را شکل داده‌اند و به صورت نظام‌های فکری درآمده‌اند، ساختارهایی اندام‌وار، منسجم و مبتنی بر منطق‌های درونی سخت‌گیرانه‌ای هستند که اجزایشان لازم و ملزوم یکدیگرند.
سایت خبرآنلاین

ببینید | انتقاد تند از صداوسیما: خجالت کشیدیم اسامی کارشناسانی که به تلویریون رفته اند منتشر کنیم/ برخی لحاف و تشک خود را …

صلح، پایان بحران اقتصادی نیست؛ آغاز بازسازی است - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

صلح، پایان بحران اقتصادی نیست؛ آغاز بازسازی است - سایت خبری اقتصاد پویا

اقتصاد پس از یک دوره طولانی فشار، شبیه بنگاهی نیست که فقط چند روز تعطیل بوده و با باز شدن درها به شرایط قبلی برگردد. خانوارها پس‌انداز مصرف کرده‌اند، شرکت‌ها سرمایه‌گذاری را عقب انداخته‌اند، برخی بدهی بیشتری ساخته‌اند، بازارها تغییر کرده‌اند و انتظارات مردم نسبت به آینده نیز آسیب دیده است. بنابراین حتی …
نان آوران میان گرانی و بدهی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

نان آوران میان گرانی و بدهی - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / مسئله از جایی آغاز می‌شود که درآمد خانوار با سرعت افزایش هزینه‌ها همراه نیست. حقوق و دستمزد ممکن است در ابتدای سال افزایش پیدا کند، اما موج افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن، خوراک، درمان، آموزش، حمل‌ونقل و سایر خدمات، خیلی زود فاصله میان درآمد و هزینه را بیشتر می‌کند. خانواده‌ای که پیش [ ]
تاکسی‌های اینترنتی آخرین راه تامین معیشت - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

تاکسی‌های اینترنتی آخرین راه تامین معیشت - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین جلیلی بال / اما اکنون این بخش از اقتصاد شهری با یک چالش تازه روبه‌روست؛ افزایش هزینه سوخت و احتمال رشد هزینه‌های مرتبط با آن. بنزین برای راننده تاکسی اینترنتی صرفاً یک کالای مصرفی نیست، بلکه یکی از اصلی‌ترین نهاده‌های تولید خدمت حمل‌ونقل محسوب می‌شود. هر بار افزایش هزینه سوخت، مستقیماً هزینه تمام‌شده …
بمب اتم روی میز پنتاگون؟ | کارلسون: استفاده هسته‌ای علیه ایران رسماً بررسی شده| جو کنت: اگر هدف تسلیم کامل باشد، مسیر به بمب اتم می‌رسد
سایت رویداد‌ ۲۴

بمب اتم روی میز پنتاگون؟ | کارلسون: استفاده هسته‌ای علیه ایران رسماً بررسی شده| جو کنت: اگر هدف تسلیم کامل باشد، مسیر به …

تاکر کارلسون در گفت‌وگویی با جو کنت، رئیس سابق مرکز ملی مقابله با تروریسم آمریکا، مدعی شد استفاده از سلاح هسته‌ای تاکتیکی علیه اهدافی در ایران نه‌تنها در پنتاگون مطرح شده، بلکه در قالب اسلایدهای رسمی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. جو کنت نیز هشدار داد اگر واشنگتن همچنان «تسلیم کامل» یا فروپاشی حکومت …
غنی‌سازی ناموسی نیست؛ اما چرا با تهدید دشمن واگذار شود؟ / مسئله حق و استقلال ایران است - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

غنی‌سازی ناموسی نیست؛ اما چرا با تهدید دشمن واگذار شود؟ / مسئله حق و استقلال ایران است - مردم سالاری آنلاین

دفاع یوسف پزشکیان از اظهارات قائم‌پناه درباره غنی‌سازی، بار دیگر این پرسش را پیش کشیده است که آیا می‌توان یکی از مؤلفه‌های قدرت و حقوق هسته‌ای ایران را صرفاً با یک محاسبه کوتاه‌مدت هزینه و فایده کنار گذاشت؟
روابط عاشقانه با هوش مصنوعی!/ مجنون‌‌های عاشق در جستجوی لیلایی که نیست
سایت تابناک

روابط عاشقانه با هوش مصنوعی!/ مجنون‌‌های عاشق در جستجوی لیلایی که نیست

روابط عاشقانه با هوش مصنوعی، به معنای وابستگی عاطفی، یکی از جدیدترین عرصه‌های قابل تامل و قابل مطالعه درباره بشر امروز است.
جایگاه ایران در نظم نوظهور خاورمیانه پس از جنگ چیست؟/ کشور‌های منطقه طرح ایران را پذیرا هستند
سایت تابناک

جایگاه ایران در نظم نوظهور خاورمیانه پس از جنگ چیست؟/ کشور‌های منطقه طرح ایران را پذیرا هستند

یکپارچگی منطقه‌ای ایران به این بستگی دارد که همسایگان تا چه حد روابط امنیتی و اقتصادی خود را عمیق‌تر کنند و چقدر از نفوذ تهران را بپذیرند.
از فشار حداکثری تا محدودیت حداکثری؛ چرا تحریم‌ها شکست می‌خورند؟
خبرگزاری مهر

از فشار حداکثری تا محدودیت حداکثری؛ چرا تحریم‌ها شکست می‌خورند؟

مسئله اصلی تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران فقط یک پرونده اقتصادی نیست؛ بلکه بخشی از رقابت بزرگ‌تر بر سر آینده نظم جهانی است.
چرا سازمان ملل در مدیریت بحران‌های جهانی ناتوان است؟
خبرگزاری مهر

چرا سازمان ملل در مدیریت بحران‌های جهانی ناتوان است؟

با گذشت نزدیک به هشت دهه از فعالیت این نهاد، شکاف عمیقی میان اهداف والای منشور و واقعیت‌های عینی جهان معاصر پدید آمده است.
خبرگزاری مهر

آیا خوردن شیر در هوای آلوده مفید است+فیلم

مهار اضطراب و نشخوار فکری شبانه با تکنیک‌های شناختی - رفتاری
خبرگزاری مهر

مهار اضطراب و نشخوار فکری شبانه با تکنیک‌های شناختی - رفتاری

یک‌روانشناس بالینی گفت: تفکیک تختخواب از اتاق فکر، دوری از تلفن همراه پیش از خواب و تکنیک پارک‌کردن افکار، از مهم‌ترین راهکارهای مهار بی‌خوابی و بهبود سلامت روان به شمار می‌رود.
رژیم کتوژنیک؛ نکاتی که پیش از شروع باید بدانید
خبرگزاری ایرنا

رژیم کتوژنیک؛ نکاتی که پیش از شروع باید بدانید

تهران- ایرنا- این روزها رژیم‌های غذایی مختلفی برای کاهش وزن و بهبود سبک زندگی پیشنهاد می‌شوند. در میان این روش‌ها رژیم کتوژنیک به دلیل کاهش شدید مصرف کربوهیدرات و افزایش سهم چربی در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مسکن استیجاری؛ از قانون ۲۸ ساله تا وعده‌های امروز

روزهای انتظار نتایج کنکور؛ رفتار درست والدین چیست
خبرگزاری ایرنا

روزهای انتظار نتایج کنکور؛ رفتار درست والدین چیست

تهران - ایرنا - کنکور برای خانواده‌های ایرانی، فقط یک آزمون علمی نیست؛ یک «پروژه ملی» در دل خانه است. ماه‌ها استرس، بیداری‌های شبانه، چای‌های سرد شده و اضطراب‌هایی که در گوشه‌گوشه‌ی اتاق فرزندمان نفوذ کرده بود، بالاخره به نقطه پایان رسید. اما حالا که صدای بسته شدن دفترچه‌ها در ذهن داوطلب پیچیده، چرا …
بانک‌ها از اهداف اصلی خود فاصله گرفته‌اند/ارتباط با دنیا حلقه مفقوده اقتصاد ایران
خبرگزاری ایرنا

بانک‌ها از اهداف اصلی خود فاصله گرفته‌اند/ارتباط با دنیا حلقه مفقوده اقتصاد ایران

تهران- ایرنا- مدیرعامل اسبق بانک صنعت و معدن با انتقاد از فاصله گرفتن بانک‌های تخصصی از ماموریت اصلی خود، این وضعیت را ناشی از آشفتگی‌های ساختاری اقتصاد و تداخل نقش بانک‌های تجاری و تخصصی دانست و تاکید کرد: ارتباط با اقتصاد جهانی حلقه مفقوده توسعه ایران است و بدون تعامل با دنیا، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش …
آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟
خبرگزاری ایرنا

آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟

ایران پس از تجربه جنگ، بیش از هر زمان دیگری به صورت‌بندی دقیق پرسش‌های خود نیاز دارد؛ اینکه چگونه می‌توان حقوق و قدرت بازدارندگی کشور را حفظ کرد و همزمان هزینه‌های قابل اجتناب را از دوش مردم برداشت.
کدام عادت‌های روزانه می‌توانند خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهند؟
خبرگزاری ایسنا

کدام عادت‌های روزانه می‌توانند خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهند؟

بیماری پارکینسون، اختلال مغزی است که به‌مرور زمان تشدید می‌شود. این بیماری بیشتر با لرزش، کند شدن حرکات، سفتی عضلات و مشکلات تعادل شناخته می‌شود اما می‌تواند خواب، خلق‌وخوی، حافظه، گوارش و حس بویایی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
وقتی سکوت برای انسان امروز ناآشنا شده است/ چرا از تنها ماندن با خودمان می‌ترسیم؟
خبرگزاری ایسنا

وقتی سکوت برای انسان امروز ناآشنا شده است/ چرا از تنها ماندن با خودمان می‌ترسیم؟

ساعت هشت شب؛ کافه‌ای شلوغ، میزهایی پر از آدم‌هایی که ظاهرا کنار یکدیگرند اما هر کدام در صفحه تلفن همراه خود مشغولند. در مترو، اتوبوس، تاکسی، صف فروشگاه و حتی هنگام انتظار برای رسیدن آسانسور نیز دست بسیاری از افراد به سمت تلفن همراه می‌رود.
خبرگزاری ایسنا

در طرح «مقابله با نفوذ»چه کسی قواعد ارتباط با خارجی‌ها را تعیین می‌کند؟

هوش مصنوعی می‌تواند نسل‌ها را به هم نزدیک کند؟
خبرگزاری ایسنا

هوش مصنوعی می‌تواند نسل‌ها را به هم نزدیک کند؟

با وجود تمام نگرانی‌ها درباره هوش مصنوعی،شواهدی از نزدیکتر شدن نسل ها به یکدیگر در سایه این فناوری وجود دارد.امروز استفاده مشترک از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی سفر،مدیریت هزینه‌های خانه و حتی سرگرمی اثرگذار است.
چرا ترکیه در برابر تجاوزات اسرائیل به سوریه اقدامی نمی‌کند؟
خبرگزاری ایسنا

چرا ترکیه در برابر تجاوزات اسرائیل به سوریه اقدامی نمی‌کند؟

آنکارا در برابر حملات تحریک آمیز ارتش صهیونیستی به پایگاه های نظامی سوریه رویکرد خویشتنداری را در پیش گرفته و احتمالاً این رویکرد را تا انتخابات حفظ خواهد کرد چون نمی‌خواهد با واکنش شدید، به کارزار انتخاباتی نتانیاهو کمک کند.
         
پرخطرتر شدن رانندگی با استرس و برخی ویژگی‌های شخصیتی
خبرگزاری ایسنا

پرخطرتر شدن رانندگی با استرس و برخی ویژگی‌های شخصیتی

محققان در یک مطالعه تازه، به سراغ بررسی این موضوع رفته‌اند که آیا خصوصیات شخصیتی و برخی شاخص‌های بدنی می‌توانند بر نحوه رانندگی افراد، به‌ویژه رانندگان جوان، اثر بگذارند یا نه.
آقای جعفر! عقلانیت اینگونه نیست
خبرگزاری ایمنا

آقای جعفر! عقلانیت اینگونه نیست

سخنان قائم‌پناه درباره کنار گذاشتن غنی‌سازی برای جلوگیری از حمله، تقابل دو نگاه را آشکار کرده است، نگاهی که راه کاهش هزینه را در عقب‌نشینی از مؤلفه‌های قدرت می‌بیند، در برابر نگاه رهبر شهید که ایستادگی و تقویت قدرت ملی را مبنای امنیت می‌دانستند؛ آیا قرار است تهدید آمریکا برای ایران تصمیم بگیرد؟
فقر بیشتر / تورم فقرا 10 درصد بیشتر از تورم ثروتمندان
روزنامه ستاره صبح

فقر بیشتر / تورم فقرا 10 درصد بیشتر از تورم ثروتمندان

ستاره صبح- الهام ابراهیمی: جنگ، تحریم و محاصره دریایی باعث شده تا گرانی و فقر رکورد بزند. هفته گذشته قیمت دلار از 200 هزار تومان و قیمت سکه از 220 میلیون تومان گذشت. وقتی قیمت دلار بالا می رود، قیمت دیگر کالاها نیز روند افزایشی به خود می‌گیرد.
         
چین؛ گلوگاه جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران
سایت صفحه اقتصاد

چین؛ گلوگاه جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران

تلاش واشنگتن برای تشدید فشار اقتصادی بر ایران، در نقطه‌ای حساس به منافع چین برخورد می‌کند؛ جایی که تحریم بانک‌ها و شرکت‌های چینی می‌تواند محاصره اقتصادی تهران را تقویت کند، اما همزمان آمریکا را وارد تقابل مستقیم‌تری با پکن کند.
قیمت بنزین و قیمت خودرو به نرخ جهانی
روزنامه ستاره صبح

قیمت بنزین و قیمت خودرو به نرخ جهانی

شلوغی و صف خودروها در برابر پمپ‌بنزین‌ها و فعال شدن جایگاه‌های سیار و طرح پرسش کمبود و ارزانی بنزین، پرسش‌های فراوانی را در برابر ما قرار می‌دهد.
چند نکته درباره طرح طرد اقتصادی
روزنامه ستاره صبح

چند نکته درباره طرح طرد اقتصادی

نویسنده هر شنبه که در این ستون قصد نوشتن مطلب دارد، مکث می‌کند که آیا وضع اقتصادی در طول یک هفته بهبود پیدا کرده یا نه؟
آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود
سایت ایران آنلاین

آینده سینمای ایران از همین‌جا آغاز می‌شود

انجمن سینمای جوانان ایران، به‌ عنوان یکی از ریشه‌دارترین مؤسسات سینمایی کشور، نهادی برای فرداست؛ جایی که فیلمسازان جوان اولین تجربه‌های جدی خود را به دست می‌آورند، نگاهشان را پیدا می‌کنند و گاه اولین قدم‌های مسیری را برمی‌دارند که سال‌ها بعد به بخشی از جریان فرهنگساز فیلم‌های کوتاه و بلند سینمای ایران …
فوتبال ایران؛ مهد استعداد کشی! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

فوتبال ایران؛ مهد استعداد کشی! - پارس فوتبال

چرا باشگاه‌های ایرانی با وجود استعدادهای فراوان، هنوز نتوانسته‌اند کارخانه‌های بازیکن‌سازی در حد بارسلونا، آژاکس یا بنفیکا بسازند؟
تولید خانگی برای مبارزه با قحطی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

تولید خانگی برای مبارزه با قحطی - سایت خبری اقتصاد پویا

کریمی/ «تولید خانگی» در این شرایط بیش از آنکه یک انتخاب اقتصادی جذاب باشد، برای برخی خانواده‌ها واکنشی به نگرانی از افزایش قیمت‌ها و احتمال دشوارتر شدن تأمین کالاهای ضروری است. وقتی قیمت یک محصول به شکل مستمر تغییر می‌کند، خانوار تلاش می‌کند با خرید و نگهداری مواد اولیه یا تولید بخشی از نیاز خود، [ ]
دغدغه خرید کردن - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

دغدغه خرید کردن - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین کریمی خرید یک لباس، رفتن به رستوران، تعمیر یک وسیله، خرید یک هدیه برای فرزند یا حتی تهیه یک خوراکی ساده، حالا ممکن است با یک سؤال همیشگی همراه باشد: «آیا توان پرداختش را دارم؟»این پرسش زمانی دردناک‌تر می‌شود که بدانیم بسیاری از این ذهن‌مشغولی‌ها تا چند سال قبل وجود نداشت. خانواده‌ها ممکن بود [ ]
افقه: اجرای ایده حل مشکلات اقتصادی با افزایش قیمت ارز و بنزین، تکرار تجربه شکست‌خورده است
روزنامه عصر اقتصاد

افقه: اجرای ایده حل مشکلات اقتصادی با افزایش قیمت ارز و بنزین، تکرار تجربه شکست‌خورده است

دولت در شرایط فعلی نباید هیچ‌گونه افزایش قیمتی را در دستور کار قرار دهد. در شرایط جنگی، فشار مالی نباید به‌طور مستقیم بر دوش مردم و به‌ویژه اقشار کم‌درآمد منتقل شود. مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه اهواز، در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره شرایط اقتصادی کشور اظهار کرد: دولت در شرایط فعلی با کمبود شدید منابع …
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/موبایل بازی مسئولان در جلسه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی!

چه کسانی از فیلتر بودن فضای مجازی سود می‌برند؟/ طرح مقابله با نفوذ، حفره‌ای امنیتی به نام فیلترشکن را پُر می کند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

چه کسانی از فیلتر بودن فضای مجازی سود می‌برند؟/ طرح مقابله با نفوذ، حفره‌ای امنیتی به نام فیلترشکن را پُر می کند؟

اگر فیلترشکن خودش به یکی از مسیرهای ادعایی نفوذ تبدیل شده و مسئولان هم از تبعات امنیتی آن حرف می‌زنند، چرا سیاست فیلترینگ همچنان ادامه دارد و چرا بازار چند هزار میلیاردی فیلترشکن ساماندهی نشده است؟
چرا «سیل نپال» باید برای ایران مهم باشد؟ | پیش‌بینی پدیده النینو برای ایران یعنی خطر در راه است؟ | چگونه می‌توان تلفات انسانی «سیلاب ناگهانی» را کنترل کرد؟
سایت اقتصادنیوز

چرا «سیل نپال» باید برای ایران مهم باشد؟ | پیش‌بینی پدیده النینو برای ایران یعنی خطر در راه است؟ | چگونه می‌توان تلفات انسانی …

اقتصادنیوز: بحث‌هایی بین مقامات نپال و چین برسر «امکان پیشگیری از تلفات انسانی هنگام ورود سیلاب ناگهانی» شکل گرفته است.
گران کردن بنزین فقط جیب مردم کم درآمد را خالی‌تر می‌کند/ در وضعیت نه جنگ نه صلح نمی‌توان برنامه اقتصادی ریخت
سایت اقتصاد ۲۴

گران کردن بنزین فقط جیب مردم کم درآمد را خالی‌تر می‌کند/ در وضعیت نه جنگ نه صلح نمی‌توان برنامه اقتصادی ریخت

یک کارشناس اقتصادی، با انتقاد از سیاست افزایش قیمت بنزین و نحوه مواجهه با قاچاق سوخت، معتقد است در شرایط فعلی، به جای انتقال هزینه‌ها به مردم، باید با قاچاق از مبادی اصلی مقابله و همزمان نرخ ارز و تورم مدیریت شود.
علت جهش ۱۰ برابری هزینه ساخت مسکن طی ۵ سال/ نقش پررنگ انتظارات تورمی و خلاء نظارتی در التهاب بازار املاک
سایت اقتصاد ۲۴

علت جهش ۱۰ برابری هزینه ساخت مسکن طی ۵ سال/ نقش پررنگ انتظارات تورمی و خلاء نظارتی در التهاب بازار املاک

یک کارشناس حوزه مسکن، علل جهش قیمت در هزینه ساخت مسکن را نقش انتظارات تورمی، نوسانات بازار‌های موازی، افزایش هزینه مصالح و عدم نظارت بر سازندگان فاقد صلاحیت را از مهم‌ترین عوامل این وضعیت دانست.
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/چهره جدید ورودی رامسر که قطعا نگرانتان می‌کند!

کیهان: حامی تروریست‌ها و اوباش دوباره در دولت پزشکیان حکم گرفت! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

کیهان: حامی تروریست‌ها و اوباش دوباره در دولت پزشکیان حکم گرفت! | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست معاون پیشین امور هنری وزارت ارشاد، که تنها در یک نمونه، در هفته‌های گذشته، به اعدام تروریست‌ها و اوباش کودتای دی‌ماه 1404 اعتراض کرده بود، دوباره به دولت بازگشت. نادره رضایی، معاون پیشین امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسل
صنعت در آستانه یک تغییر بزرگ؛ رقابت جای خود را به «همکاری رادیکال» می‌دهد
سایت اکوایران

صنعت در آستانه یک تغییر بزرگ؛ رقابت جای خود را به «همکاری رادیکال» می‌دهد

اکوایران: رقابت‌پذیری صنعتی در حال تغییر است. اگر در گذشته مزیت یک بنگاه عمدتا به میزان بهره‌وری، فناوری و عملکرد خود آن شرکت وابسته بود، در اقتصاد هوشمند، بخش مهمی از ارزش در نقطه‌ای شکل می‌گیرد که چند شرکت و حتی چند صنعت بتوانند داده، زیرساخت و فرایندهای خود را با یکدیگر هماهنگ کنند. در این مدل، مسئله …
         
وال استریت ژورنال: در دبی خبری از اجرای تحریم‌های ایران نیست | چرا قطع پیوندهای اقتصادی دبی و تهران ناممکن است؟ | بانک ملی ایران همچنان فعال است
سایت اقتصادنیوز

وال استریت ژورنال: در دبی خبری از اجرای تحریم‌های ایران نیست | چرا قطع پیوندهای اقتصادی دبی و تهران ناممکن است؟ | بانک ملی …

اقتصادنیوز: گزارش میدانی وال استریت ژورنال از دبی نشان می‌دهد که فعالیت‌های تجاری و بانکی ایران در این نقطه از خلیج فارس همچنان با قوت ادامه دارد.
تقوای رسانه  از اخلاق حرفه‌ای  تا مسوولیت
روزنامه اعتماد

تقوای رسانه از اخلاق حرفه‌ای تا مسوولیت

در عصر انفجار اطلاعات و گسترش شبکه های اجتماعی، رسانه دیگر صرفا ابزار انتقال خبر نیست، بلکه یکی از مهم ترین عناصر شکل دهنده به افکار عمومی، اعتماد اجتماعی و حتی سرمایه اجتماعی کشورهاست. در چنین شرایطی، سخن گفتن از تقوای رسانه به معنای توجه جدی به اخلاق، حقیقت، انصاف و مسوولیت در تولید و انتشار محتواست. …
    
روایت عجیب وزیر صمت از عملکرد دولت در حوزه معیشت؛ رضایت ۸۲ درصدی مردم یا واقعیتِ تورم؟
سایت تابناک

روایت عجیب وزیر صمت از عملکرد دولت در حوزه معیشت؛ رضایت ۸۲ درصدی مردم یا واقعیتِ تورم؟

درست در روز‌هایی که نرخ دلار از مرز ۲۰۰ هزار تومان عبور کرده و سفره‌های مردم زیر فشار تورم بیش از ۱۰۰ درصدی است، وزیر صمت از رضایت بالای مردم از عملکرد دولت...
از رسانه ها/ایران بازگشایی تنگه را از یک مطالبه امریکایی به یک توافق متقابل تبدیل کند
سایت شفقنا

از رسانه ها/ایران بازگشایی تنگه را از یک مطالبه امریکایی به یک توافق متقابل تبدیل کند

شفقنا- مرتضی مکی کارشناس روابط بین‌الملل در  روزنامه اعتماد نوشت: تنگه هرمز امروز به مهم‌ترین گره جنگ ایران و امریکا تبدیل شده است. مساله دیگر فقط عبور نفتکش‌ها نیست. مساله قدرت است. مساله حاکمیت است. مساله این است که چه کسی قواعد امنیتی خلیج فارس را تعیین می‌کند. امریکا برای بازگشایی تنگه هرمز فشار …