قیمت طلا امروز




 اف بی آی آمریکا

 سایت فراز / ۱۹ دقیقه قبل

چرا واشنگتن نمی‌تواند از «تحقیر» در ایران و افغانستان عبور کند؟

ایالات متحده عادت دارد دشمنانی مادام‌العمر برای خود بسازد. تحلیلگران اغلب درباره «جنگ‌های ابدی» صحبت می‌کنند، اما کمتر به «دشمنان ابدی» می‌پردازند؛ کشور‌هایی...
 چرا واشنگتن نمی‌تواند از «تحقیر» در ایران و افغانستان عبور کند؟
کشور‌های متعددی در لیست کینه‌های آمریکا جای داشته‌اند. کوبا به‌دلیل وقایعی که اکنون بیش از شش دهه از آن می‌گذرد، عضو تقریباً دائمی این لیست بوده است. لیبی در دوران معمر قذافی و عراق در دوران صدام حسین نیز دهه‌ها در این لیست ماندند. حتی پس از سقوط صدام، عراق به‌دلیل روابطش با ایران، هرگز به‌طور کامل از این انگ رهایی نیافت.

هیچ کشوری بهتر از ایران نشان‌دهنده تمایل ایالات متحده به انجماد درک خود از یک دشمن در یک لحظه خاص و در نتیجه ایجاد یک «دشمن ابدی» نیست.

برای بسیاری از سیاست‌گذاران آمریکایی، بحران گروگان‌گیری ۱۹۷۹ گویی همین دیروز اتفاق افتاده است. برای آمریکایی‌های آن زمان، تصاویر دانشجویان ایرانی که دیپلمات‌های آمریکایی را با چشم‌بند در مجتمع سفارت — قلمرو دیپلماتیک مستقل آمریکا — می‌گرداندند، نه‌تنها به‌عنوان یک اقدام جنگی، بلکه به‌عنوان یک تحقیر ملی عمیق دیده می‌شد که هنوز هم باقی است.

آن تصویر با بمب‌گذاری حزب‌الله در سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی در بیروت که منجر به کشته شدن ۲۴۱ نیروی نظامی آمریکایی شد، ربوده شدن شهروندان آمریکایی در لبنان، قتل ویلیام باکلی، رئیس ایستگاه سیا در بیروت در سال ۱۹۸۵، و دهه‌ها بعد، سال‌ها جنگ با شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق، سخت‌تر شد.

ایران در ذهن آمریکایی‌های عادی و رهبران ایالات متحده به‌طور یکسان، به مترادفی برای رژیم‌های متخاصم تبدیل شد. بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت، ایران را در میان «کشور‌های سرکش» جهان دسته‌بندی کرد و زمینه را برای جورج دبلیو بوش فراهم کرد تا در سخنرانی سالانه خود در سال ۲۰۰۲، ایران را در کنار عراق و کره شمالی، در «محور شرارت» قرار دهد.

اما بسیاری از این نارضایتی‌های اصلی اکنون به سن میانسالی رسیده‌اند و ایران خود نارضایتی‌هایی دارد که پیش از درگیری‌های کنونی بوده‌اند؛ مانند سرنگونی پرواز ۶۵۵ هواپیمایی ایران در سال ۱۹۸۸ که منجر به کشته شدن تمامی ۲۹۰ سرنشین آن شد، حمایت واشنگتن از صدام در طول جنگ وحشیانه ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰، و یک رژیم تحریمی فلج‌کننده که اغلب تفاوت چندانی میان رهبران کشور و غیرنظامیان آن قائل نمی‌شود. نتیجه، چرخه‌ای خودتحقق‌بخش از درگیری بوده و در واشنگتن درکی به‌طور قابل‌توجهی ایستا از ایران به‌عنوان یک «رژیم آخوندی» ایجاد کرده است، نه آن دولت ترکیبیِ مذهبی-امنیتی که اکنون به آن تبدیل شده؛ دولتی که در آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهاد‌های تکنوکراتیک به اندازه بسیاری از روحانیونی که اسماً بر آن حکومت می‌کنند، یا حتی بیشتر، قدرت دارند.

در سال ۱۹۷۹، ایران به عنوان یک رژیم دیوانه و ستیزه‌جو دیده می‌شد که به تعبیر سرمقاله نیویورکر در نوامبر ۱۹۷۹، توسط یک «مرد مقدس خشن و رهبر سیاسی بدوی» هدایت می‌شد. از آن زمان، رژیم ایران در برخی مسائل اجتماعی میانه‌روتر شده، در حالی که در برخی دیگر، به‌ویژه آزادی بیان، همچنان تندرو باقی مانده است. این رژیم بر نفوذ منطقه‌ای تمرکز کرده و در کشور‌هایی با جمعیت شیعه بزرگ مداخله کرده است که این امر به نوبه خود، سپاه پاسداران را در تصمیم‌گیری‌هایش توانمندتر کرده است. هیچ‌کدام از اینها آن را سرکوبگرتر یا سخت‌گیرانه‌تر نمی‌کند، اما سیاست آمریکا در درک این تغییرات، یا تعامل با دولت ایران به‌شکلی که می‌توانست سازنده باشد، شکست خورد.

این برداشت نادرست ممکن است به این باور دامن زده باشد که کشتن آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر عالی، نه‌تنها رهبری، بلکه خودِ سیستم را سرکوب خواهد کرد. ایالات متحده همچنان سیاست‌گذاری خود را از منشور نارضایتی‌های تاریخی و سوءتفاهم‌های امروزی انجام می‌دهد و در مراحل اولیه تکرار همان اشتباه با افغانستان است.

افغانستان زمانی یکی از موارد اصلی در گزارش‌های روزانه رئیس‌جمهور آمریکا بود، شغل‌های بی‌شماری را در آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) و سازمان‌های غیردولتی ایجاد می‌کرد، و برای پیمانکارانی که با USAID یا پنتاگون همکاری می‌کردند، یک معدن طلا بود. این کشور جایگاهی را در اندیشکده‌ها و سازمان‌های ایجاد دموکراسی اشغال کرده و حرفه‌های روزنامه‌نگاری و سیاسی مشابهی را بنا نهاد. آیا امروز می‌خواهید در واشنگتن روی افغانستان کار کنید؟ سه گزینه واقعی وجود دارد: وزارت امور خارجه‌ای که قدرت از آن سلب شده، کار مهم، اما رو به گذشتهِ «کمیسیون جنگ افغانستان»، و هر کار ساکت‌تری که سازمان‌های اطلاعاتی انجام می‌دهند. روزنامه‌نگارانی که هنوز این کشور را پوشش می‌دهند تمام تلاش خود را می‌کنند، اما بیشتر آنها کل منطقه را به‌عنوان دفاتری تک‌نفره پوشش می‌دهند و زمانی که زمان و ویزا اجازه می‌دهد، به آنجا اعزام می‌شوند.

اگر نگاه واشنگتن به ایران توسط بخش‌هایی از دیاسپورای خشمگین تقویت می‌شود که رژیم و پایگاه حمایتی آن را نه به‌عنوان بخشی از یک جامعه پیچیده که هوشمندانه از اشتباهات پیشینیان خود بهره‌برداری کرده، بلکه به‌عنوان دشمنی برای جامعه ایران می‌بینند، در افغانستان، ایالات متحده نوعی «شرق‌شناسیِ رستگاری‌بخش» را تمرین کرد. این کشور طالبان را به‌عنوان یک آلودگی خارجی و جامعه افغانستان را به‌عنوان چیزی تصور می‌کرد که در انتظار بازسازی به شکلی نزدیک‌تر به ارزش‌های ما و البته نزدیک‌تر به ارزش‌های بسیاری از افغان‌های مترقی‌تر است.

آن درک، واشنگتن را ملزم می‌کرد نه‌تنها به‌عنوان پادشاه‌ساز سیاسی، بلکه به‌عنوان قیم عمل کند. هنگامی که این درک از افغانستان ناکامل از آب درآمد و ایالات متحده خسته شد، با همان طالبان بر سر خروج مذاکره کرد و آنجا را ترک کرد، در حالی که شرکای اروپایی وحشت‌زده‌اش در پی آن هجوم آوردند.

واشنگتن تصمیم گرفته است که تعامل با دولتی که خروج خود را با آن مذاکره کرده، خارج از چارچوب است. در عوض، آن افغانستان را تحت حمایت پزشکی نگه می‌دارد و سال به سال تصمیم می‌گیرد چقدر اکسیژن به اقتصادش برساند: فقط به اندازه کافی کمک و کاهش تحریم برای جلوگیری از گرسنگی شدیدترین نیازمندان، نه آن‌قدر که خطر توسعه واقعی که بتواند حاکمانش را ثروتمند کند، ایجاد شود.

با این حال، چیزی فوق‌العاده در مورد ایالات متحده و نزدیک‌ترین متحدانش وجود دارد که میلیارد‌ها دلار صرف تأمین نیاز‌های اولیه کشوری می‌کنند که اکنون توسط همان کسانی اداره می‌شود که ۲۰ سال با آنها جنگیدند؛ تقریباً به همان اندازه فوق‌العاده که دولت ریگان در طول جنگ ایران با عراق به ایران سلاح فروخت و از درآمد آن برای تأمین مالی شورشیان کنترا در نیکاراگوئه استفاده کرد.

برای مقایسه، واشنگتن نزدیک به دو دهه پس از سقوط سایگون، تقریباً هیچ کمک دوجانبه مستقیمی به دولت کمونیستی جدید ویتنام ارائه نکرد، در حالی که هانوی همچنان تحت تحریم اقتصادی گسترده آمریکا بود. پایان جنگ سرد ویتنام را کمتر تهدیدآمیز کرد، در حالی که از دست دادن حامی شوروی توسط هانوی، حتی در حالی که اصلاحات اقتصادی خودش شروع به ثمر دادن کرده بود، فضای استراتژیک را برای آشتی باز کرد. همکاری ویتنام در گزارش‌دهی در مورد نیرو‌های نظامی مفقودالاثر آمریکایی نیز به کاهش یکی از حساس‌ترین موانع سیاسی کمک کرد. اما هنوز به یک عنصر انسانی مستقیم نیاز بود.

سناتور‌ها جان کری و جان مک‌کین، هر دو از کهنه‌سربازان ویتنام، با این واقعیت که مک‌کین سال‌ها شکنجه را به عنوان اسیر جنگی تحمل کرده بود، با هم متحد شدند تا پرونده عادی‌سازی را مطرح کنند. در ۲۳ مه ۱۹۹۵، آنها در دفتر بیضی‌شکل با کلینتون ملاقات کردند و او را ترغیب کردند که علیرغم مخالفت‌های شدید، از جمله از سوی باب دول، رهبر اکثریت سنا، به جلو حرکت کند. مک‌کین به کلینتون گفت: «من از نگاه کردن به گذشته با خشم خسته‌ام. آنچه مهم است این است که اکنون به جلو حرکت کنیم.» روابط در آن تابستان عادی شد.

دو سال بعد، داگلاس پیترسون، که او نیز بیش از شش سال را به عنوان اسیر جنگی در ویتنام شمالی سپری کرده بود، اولین سفیر آمریکا در ویتنام پس از جنگ شد و بعداً تأمل کرد: «وقتی ویتنام را [به عنوان یک اسیر جنگی آزاد شده]ترک کردم، نفرت را پشت دروازه گذاشتم.» هیچ‌کدام از اینها بدون جنجال نبود. تد اوسیوس، سفیر سابق آمریکا در ویتنام، در کتاب خود «هیچ چیز غیرممکن نیست»، یادآوری کرد که مک‌کین «هدف خشم بسیاری از کهنه‌سربازان بود» و به خاطر تعهدش به عادی‌سازی، به عنوان «مرغ آوازخوان» و «کاندیدای منچوری» مورد تمسخر قرار می‌گرفت. امروز، ویتنام یکی از طرفدارترین کشور‌های آسیایی نسبت به آمریکا است.

افغانستان هنوز زخمی باز است و به عنوان یک تحقیر به یاد می‌آید که یا باید رستگار شود یا در صورت شکست، به قلمرو کنجکاوی تاریخی سپرده شود. در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، هنگامی که طالبان وارد کابل شدند، رابین رایت از نیویورکر پرسید که آیا این لحظه نشان‌دهنده «پایان دوران آمریکا» است. همان روز، جیم سیوتو، مجری سی‌ان‌ان توییت کرد: «لحظه سایگون فرا رسیده است»، در حالی که ایان برمر، دانشمند علوم سیاسی، تصاویری کنار هم از تخلیه هلیکوپتری آمریکا از کابل و ویتنام منتشر کرد. فیلیپ کنیکات، منتقد فرهنگی برنده جایزه پولیتزر واشنگتن پست، به همین ترتیب مشاهده کرد: «برای ما، این درست مثل ویتنام به پایان می‌رسد» و نتیجه گرفت: «برای ما، اکنون مسئله مرتب کردن تاریخ است.»

دو روز بعد، دونالد ترامپ، که دولت اولش با توافقی که خروج را به حرکت درآورد مذاکره کرده بود، به شان هنیتی گفت: «فکر نمی‌کنم در تمام سال‌هایی که کشورمان وجود داشته، هرگز این‌قدر تحقیر شده باشد»، و آن را با بحران گروگان‌گیری ایران در دوران ریاست‌جمهوری جیمی کارتر مقایسه کرد. قانون‌گذاران جمهوری‌خواه آن زبان را تکرار کردند، در حالی که برخی از دموکرات‌ها از اصطلاحات ملایم‌تری استفاده کردند، اما اغلب همان حس رسوایی ملی را منتقل کردند.

حتی زیر سوال بردن ارتدوکسیِ برخورد با دشمنان به عنوان دشمنان ابدی، اغلب به عنوان مماشات یا ساده‌لوحی رد می‌شود که مانع از گسترش روابط می‌شود. مانند ویتنام در طول ۲۰ سالِ دوری از آمریکا، افغانستان می‌تواند یک استعاره، یک هشدار، یک زخم، یا در برخی محافل یک خیال باشد که در آن ما برمی‌گردیم و این بار آن را درست انجام می‌دهیم. این می‌تواند هر چیزی باشد جز کشوری ۴۰ میلیونی که انتخابی جز زندگی تحت حاکمان کنونی خود ندارد.

اگر ۱۱ سپتامبر درس کافی در مورد خطراتِ دور از چشم و دور از ذهن نگه داشتن افغانستان نبود، جنگ کنونی در ایران باید خطراتِ اجازه دادن به کشوری برای تبدیل شدن به یک دولت منفور منزوی، و محدودیت‌های تحریم‌ها و لفاظی‌های تند در تغییر محاسبات اساسی یک رژیم را، حتی اگر تعامل نیز محدودیت‌هایی داشته باشد، افشا کند.

اگر ایالات متحده در پنج دهه گذشته بیشتر با ایران تعامل داشت، حتی یک روز بازگشایی سفارت، ممکن بود منابع انعطاف‌پذیری رژیم را بهتر درک کند. ممکن بود درک کند که حتی اگر اکثر ایرانیان جایگزینی برای جمهوری اسلامی را ترجیح می‌دهند، این به راحتی به یک قیام موفق، در غیاب مجموعه‌ای از شرایط دیگر، تبدیل نمی‌شود، و نه به رهبران تبعیدی مشروعیت می‌بخشد، و نه باعث می‌شود مردم عادی از بمباران کشور خود استقبال کنند. واشنگتن ممکن بود راه‌هایی برای بهره‌برداری از لحظاتی که عمل‌گرایان خودِ ایران قدرت گرفته بودند پیدا می‌کرد، به‌جای اینکه خودِ تعامل را به یک امتیاز دشوار از سوی هر دو طرف تبدیل کند.

امیدی وجود دارد که افغانستان دیگر اهمیتی ندارد، که اگر به حال خود رها شود، یا برای بهتر شدن تغییر می‌کند یا به بی‌اهمیتی می‌گراید، و ما را از زحمت درک آن یا برخورد با آن به کلی معاف می‌کند. اما افغانستان راهی برای بازگشت به اهمیت در راه‌های غیرمنتظره و ناخواسته دارد. تعامل تضمینی برای نتایج سریع نیست، و درست مثل ایران، خارجی‌ها بیشتر افغانستان را اشتباه می‌فهمند.

من از آن مصون نیستم. در ماه‌های پس از تصرف طالبان، اشتباه محاسبه کردم که عمل‌گرایان آنها چقدر ممکن است قدرت بگیرند و چقدر برای هویجِ به رسمیت شناخته شدن جهانی ریسک می‌کنند. اما رویکرد پنج سال گذشته به‌وضوح کارساز نیست، و رها کردن کشور برای گذران زندگی به عنوان یک دولت منفور منزوی نیز بهتر کار نخواهد کرد.

افغانستان، کوبا، ایران و ویتنام کشور‌های بسیار متفاوتی هستند، اما هر کدام در لحظات مختلف با مشکل آمریکا در عبور از تحقیر، نارضایتی و شکست‌های ادراک‌شده شکل گرفته‌اند. درس این نیست که آشتی آسان است یا دشمنان همیشه دوست می‌شوند، بلکه این است که تعامل عمل‌گرایانه، هرچقدر هم آهسته و ناقص باشد، بیشتر از تبدیل دشمنان موقت به دشمنان دائمی، نتایج بهتری به همراه خواهد داشت.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت اقتصاد ۲۴

ترامپ این جمله قالیباف را منتشر کرد؛ «ما گرسنه هستیم و توان ایستادگی نداریم

سایت دیدبان ایران

قالیباف: «Make America Hungry Again»؛ آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم!

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ماجرای سهم ۱۱ درصدی ایران از دریای خزر چیست؟

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید
سایت روزنو

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید

‌نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست، اما از سوی...
    
سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟
خبرگزاری مهر

سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟

کارشناس مسائل قفقاز با انتقاد از روند تصویب کنوانسیون حقوقی دریای خزر، نسبت به پیامدهای حقوقی، امنیتی و ژئوپلیتیکی آن برای ایران هشدار داد.
سایت فرارو

ادعای ابوالقاسم طالبی درباره پرونده هلدینگ یاس و قالیباف: سردار سردار نکنید! نیستش!!

سایت فرارو

انتقاد یک مداح به دلار ۲۰۲ هزار تومانی/ مسئول حل بحران کیه؟

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور نخواهد بود
سایت فرارو

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور …

یک تحلیلگر سیاست خارجی با اشاره به سفر فیلد مارشال عاصم منیر به تهران تأکید کرد که سفر فرمانده ارتش پاکستان نشانه حسن نیت اسلام‌آباد برای تنش‌زدایی منطقه‌ای است، اما گره اصلی در واشنگتن قرار دارد، نه تهران. بنابراین میانجی‌ها باید توان خود را صرف قانع‌کردن کاخ سفید و مهار سیاست فشار اقتصادی کنند.
سایت تابناک

رئیس دفتر رئیس جمهور:کاهش سهمیه بنزین قطعی است

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها
سایت تابناک

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها

وضعیت تولید، قیمت و مصرف حامل‌های انرژی و مشخصاً بنزین، مطلوب نیست و نیازمند اصلاح در این فقره هستیم، تقریباً یک اجماع میان متخصصان و دست‌اندرکاران امر وجود...
سایت تابناک

افشاگری معاون پزشکیان: شیشه‌هایم را خرد می‌کنند!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید اژه‌ای: تهدید به تحریم می‌کنند؛ مگر تا الان تحریم نکرده بودند؟

روزنامه هفت صبح

صلح در موضع قدرت یا خوش‌بینی زودهنگام؟

اصلاح رفتار دیپلماتیک
سایت روزنامه سازندگی

اصلاح رفتار دیپلماتیک

محسن رضایی می‌گوید: ایران باید رفتار دیپلماتیک خود را در قبال آمریکا تغییر دهد
دعوت از ایران
سایت روزنامه سازندگی

دعوت از ایران

ایران به توافق مکه می‌پیوندد؟
بن‌سلمان در الیزه
سایت روزنامه سازندگی

بن‌سلمان در الیزه

دیدار ولیعهد عربستان و رئیس‌جمهور فرانسه
۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟
سایت خبرآنلاین

۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟

بدنه ۵۰ هزار نفری صداوسیما، هزینه سنگینی را به این سازمان تحمیل کرده؛ موضوعی که به گفته یک استاد علوم ارتباطات، ضرورت بازنگری در ساختار داخلی و شیوه تولیدات رسانه ملی را بیش از پیش آشکار می‌کند.
چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را  خود بی حجابها پس می زنند
سایت خبرآنلاین

چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را خود بی حجابها پس می زنند

چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابتدایی جنگ رمضان شاهدش بودیم،خبری نیست .
سایت خبرآنلاین

جدیدترین عکس از قاضی صلواتی در یک مراسم/ کاظم صدیقی هم بود + تصاویر

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی بدون پایان نیست؛ ادامه جنگ می‌تواند به کشور خسارت بزند
سایت خبرفوری

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی …

معاون رئیس دولت اصلاحات درباره اظهارات برخی افراد تندرو درباره مذاکرات و دولت گفت: در هر نظامی، تدبیر و عقلانیت لازم است. مردم چه گناهی کرده‌اند که گروهی با یک دیدگاه خاص بخواهند نظر خود را بر جامعه تحمیل کنند؟
ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد
سایت اطلاعات آنلاین

ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد

جهانبخش ایزدی، استاد روابط بین‌الملل، با بعید دانستن تأثیرگذاری انتخابات آینده آمریکا بر جنگ جاری، تأکید کرد نباید سرنوشت جنگ را به انتخابات گره زد؛ چراکه به گفته او، ترامپ اساساً روی این انتخابات حساب ویژه‌ای باز نکرده است.
عاصم منیر در تهران؛ میانجیگری پاکستان در سایه بی‌اعتمادی ایران به آمریکا
خبرگزاری ایرنا

عاصم منیر در تهران؛ میانجیگری پاکستان در سایه بی‌اعتمادی ایران به آمریکا

تهران- ایرنا- فرمانده ارتش پاکستان در مقام میانجی مذاکراتی ایران و آمریکا درحالی امروز مهمان مقامات ایرانی در تهران است که گزینه‌های موردنظر رئیس‌جمهور آمریکا برای وادار کردن تهران به تکرار افتاده و به نظر می‌رسد تنها مسیر باقی مانده برای واشنگتن بازگشت به تعهدات و گفت‌وگوی عقلانی با ایران است.
پزشکیان و شکستن دیوار بین دولت و مردم؛ تلاش برای بازسازی سرمایه اجتماعی
خبرگزاری ایرنا

پزشکیان و شکستن دیوار بین دولت و مردم؛ تلاش برای بازسازی سرمایه اجتماعی

تهران- ایرنا- مسعود پزشکیان دولت چهاردهم را با تاکید بر وفاق آغاز کرد؛ رویکردی که تلاش کرد دولت را از پشت درهای بسته به متن جامعه نزدیک کند؛ از حضور مستقیم رئیس‌جمهور در میان مردم و گفت‌وگو با اقشار مختلف تا باز کردن مسیر مشارکت گروه‌های متنوع در مدیریت کشور، تلاش برای کاهش این فاصله به یکی از ویژگی‌های …
بازگشت چراغ‌خاموش «طرح صیانت» | قانون جنجالی ساترا دوباره در راه مجلس
سایت رویداد‌ ۲۴

بازگشت چراغ‌خاموش «طرح صیانت» | قانون جنجالی ساترا دوباره در راه مجلس

روزنامه فرهیختگان از بازگشت چراغ‌خاموش قانون جنجالی ساترا به مجلس خبر می‌دهد؛ آن‌هم در شرایطی که اختلاف قدیمی وزارت ارشاد و ساترا بر سر مرجع صدور مجوز پلتفرم‌ها دوباره بالا گرفته و هنوز جزئیات نسخه جدید این قانون روشن نیست.
سرمقاله خراسان/ انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم | آخرین خبر

خراسان/ «انسجامی که مدام کمرنگ‌تر می‌کنیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابت
سرمقاله شرق/ معنای دولت همان است که بوده | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله شرق/ معنای دولت همان است که بوده | آخرین خبر

شرق/ «معنای دولت همان است که بوده» عنوان سرمقاله در روزنامه شرق است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با مراجعه به ادبیات (نظم و نثر) و همچنین فرهنگ لغت مشخص می‌شود دولت در گذشته به معنی ثروت، مکنت و بخت و اقبال بوده است. دولتمند یعنی کسی که بخت و اقبال یافته و صاحب ثروت شده است. علاوه‌ بر‌ این،
سرمقاله جوان/ برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جوان/ برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران | آخرین خبر

روزنامه جوان/ «برای شرف داشته‌ حمزه غالبی و دیگران» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: شاید شما هم جزو کسانی باشید که فکر می‌کنید این تعبیر معجزه‌گونه رهبر شهید درباره بعثت مردم به خیزش افراد ساکت یا کم‌اعتنا یا کم‌حساس به موضوعات مهم پس از شهادت ایشان مربوط
سرمقاله کیهان/ نترسید، نترسیم و نترسانیم | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ نترسید، نترسیم و نترسانیم | آخرین خبر

کیهان/ «نترسید، نترسیم و نترسانیم» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: در فرهنگ اسلامی و قرآنی ما، در خصوص مقابله با دشمن همواره تقویت قوا، تجهیز ادوات و به کارگیری همه توانمندی‌ها مورد سفارش و تأکید بوده است. نمونه بارز و آشنای این تأکیدات در آیه ۶۰ سوره مبار
به وقت فرار!
سایت مشرق

به وقت فرار!

تهران با تغییر دامنه جغرافیایی تهدید می‌تواند هزینه حضور نظامی آمریکا را از یک مساله در خلیج فارس به یک مساله منطقه‌ای تبدیل کند.
پای تفاهم بمانیم
روزنامه اعتماد

پای تفاهم بمانیم

پاد| رییس جمهور و اعضای دولت وفاق ملی، در نخستین روز هفته دولت با حضور در مرقد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، با آرمان های امام خمینی (ره) و شهیدان انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند. در این مراسم آیت الله سیدحسن خمینی یادگار امام راحل و تولیت حرم مطهر امام خمینی (ره)، رییس جمهوری و اعضای هیات دولت …
    
فرصت تاریخی برای زیست مشترک
روزنامه آرمان امروز

فرصت تاریخی برای زیست مشترک

سارا قاسم پور آرمان امروز :  استقلال و ازادی و جمهوری اسلامی وتمامیت ارضی حفظ شده و فرصت بدیعی برای باز ارایی روابط وفضای سیاسی واجتماعی ایران در اختیار حاکمیت قرارگرفت . در این شرایط نباید نقطه آغاز بحران را فراموش کنیم، روزنه ای که به دشمن جسارت جنایت جنگی داد. برای این دو واقعه سراسررنج [ ]
افکار عمومی، سیاست و فشار اقتصادی
روزنامه آرمان امروز

افکار عمومی، سیاست و فشار اقتصادی

سیدمحمود کمال‌آرا / دانشجوی دکتری علوم‌سیاسی آرمان امروز : در تحلیل پدیده‌های کلان اجتماعی همانند جنگ و بحران، غالبا بر شاخص‌های سخت افزاری مانند نرخ رشد، تورم، میزان تولید و تراز تجاری تمرکز می‌شود. اما پشت تمام این اعداد، عامل تعیین‌کننده‌تری به نام روان‌شناسی اقتصادی یا اقتصاد روانی نهفته است. رخدادهای …
جهانگیر و یک مأموریت دشوار | ۹ پیشنهاد حزب نوآوران برای مدیریت جدید در سازمان بازرسی
سایت رویداد‌ ۲۴

جهانگیر و یک مأموریت دشوار | ۹ پیشنهاد حزب نوآوران برای مدیریت جدید در سازمان بازرسی

حزب نوآوران استان تهران در نامه‌ای خطاب به جهانگیر، رئیس جدید سازمان بازرسی کل کشور، ۹ پیشنهاد مشخص را برای دوره جدید مدیریت سازمان بازرسی مطرح کرده است.
هشدار جدی «جمهوری اسلامی» درباره طرح‌های مربوط به بنزین و حجاب؛ دوباره انگشت در همان سوراخ نکنید
سایت رویداد‌ ۲۴

هشدار جدی «جمهوری اسلامی» درباره طرح‌های مربوط به بنزین و حجاب؛ دوباره انگشت در همان سوراخ نکنید

روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به داغ شدن شایعات درباره بنزین و همزمان مطرح شدن برخی بحث‌ها درباره پوشش، نسبت به تصمیم‌ها و طرح‌هایی که می‌تواند در شرایط جنگی به افزایش التهاب اجتماعی منجر شود هشدار داد.
سایت فرارو

اظهارات حسین طائب درمورد مذاکره و جنگ با آمریکا

حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

حلول روح مائو در «آقا محسن» | مردم در خانه‌هایشان دقیقاً چه چیزی تولید کنند که اقتصاد را نجات دهد؟

نسخه جدید محسن رضایی برای حل بحران اقتصاد ایران، از تولید در خانه و تبدیل جوانان به تولیدکنندگان خرد می‌گوید؛ ایده‌ای که تورم، بیکاری و سقوط قدرت خرید را چاره نمی‌کند و یادآور طرح‌های شکست‌خورده‌ای همچون ایده مائو برای ساخت «کوره‌های حیاطی» است.
پشت پرده تفاهمنامه اسلام‌آباد؛ آنچه پزشکیان گرفت و آمریکا نتوانست به دست آورد
سایت اقتصاد ۲۴

پشت پرده تفاهمنامه اسلام‌آباد؛ آنچه پزشکیان گرفت و آمریکا نتوانست به دست آورد

ارزیابی تحلیلی و تطبیقی میان پیش‌نویس اولیه ارسالی از سوی ایالات متحده امریکا موسوم به «طرح ۱۵ ماده‌ای» و متن نهایی حاصل‌شده تحت عنوان «تفاهمنامه ۱۴ ماده‌ای اسلام‌آباد»، به روشنی عقب‌نشینی آشکار و خط‌به‌خط طرف امریکایی را از مواضع زیاده‌خواهانه اولیه به تصویر می‌کشد.
سایت اقتصاد ۲۴

پیشگوی صداوسیما زمان جنگ بعدی را اعلام کرد

ربیعی: کنش اجتماعی را نمی توان با «تومان» اندازه گرفت؛ باید با «اعتماد» سنجید/ ما به شبکه‌های انسانی نیاز داریم که در بزنگاه‌های بحران، به فرد تنها، «هویت» و «پناه» بدهند
سایت اقتصادنیوز

ربیعی: کنش اجتماعی را نمی توان با «تومان» اندازه گرفت؛ باید با «اعتماد» سنجید/ ما به شبکه‌های انسانی نیاز داریم که در بزنگاه‌های …

اقتصادنیوز: ربیعی نوشت: وقتی از اعتماد اجتماعی آسیب دیده سخن می‌گوییم، سازمان‌های مردم‌نهاد در واقع «پل‌های اعتماد» هستند. مساله فقط پول نیست؛ مساله «سرمایه اجتماعی» است. وقتی تورم، سفره‌های مردم را کوچک می‌کند، قدرت خیرین هم محدود می‌شود؛ اما در همین شرایط، کمک‌های خرد همچنان جاری است.
حمله مجدد آمریکا به ایران طی 3 ماه آینده؟ | ابوالفتح: برای حل بحران تنگه هرمز باید با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم نه عمان
سایت اقتصادنیوز

حمله مجدد آمریکا به ایران طی 3 ماه آینده؟ | ابوالفتح: برای حل بحران تنگه هرمز باید با آمریکا مستقیم مذاکره کنیم نه عمان

اقتصادنیوز: ابوالفتح با اشاره به تشدید فشارهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، احتمال ازسرگیری درگیری نظامی در ماه‌های آینده را منتفی ندانست و گفت انتخابات آمریکا، بازسازی توان نظامی و نتیجه کارزار اقتصادی می‌تواند زمان دور بعدی جنگ را تعیین کند.
آخرین کارت ایران | چه چیزی سرنوشت جنگ تهران-واشنگتن را تعیین می‌کند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

آخرین کارت ایران | چه چیزی سرنوشت جنگ تهران-واشنگتن را تعیین می‌کند؟

شش ماه پس از آغاز جنگ، نه واشنگتن و تل‌آویو توانستند اهداف حداکثری خود را محقق کنند و نه تهران توانست خود را پیروز میدان معرفی کند. جنگی که با وعده تغییر معادلات منطقه آغاز شد، اکنون به نبرد فرسایشی بر سر هزینه‌ها، انرژی و میز مذاکره تبدیل شده است؛ جایی که هر طرف تلاش می‌کند شکست نخورده از میدان خارج …
محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد به شاه را با واژه «چاکر» امضا کرد
سایت اقتصادنیوز

محمود کاشانی: ادعای کودتا با روایت من از 28 مرداد 1332 سازگار نیست | پس از انتصاب زاهدی به نخست‌وزیری، مصدق نامه 23 مرداد …

اقتصادنیوز: سید محمود کاشانی به نامه ۲۳ مرداد مصدق به شاه اشاره کرد و نحوه امضای این نامه را یکی از قرائن مورد استناد خود دانست و گفت: «چرا مصدق این نامه را با واژه «چاکر» امضا می‌کند؟ در حالی که در اعلامیه‌ها و بیانیه‌های دیگر، نام خود و عنوان نخست‌وزیر را درج می‌کرد، در اینجا عنوان نخست‌وزیر را به …
بدعت خطرناک حذف انتخابات | موسوی لاری: شما کی‌ هستید که می‌گویید تصمیم گرفتیم این شورا ادامه پیدا کند؟ | مسئول برگزار نشدن انتخابات وزیر کشور است
سایت اقتصادنیوز

بدعت خطرناک حذف انتخابات | موسوی لاری: شما کی‌ هستید که می‌گویید تصمیم گرفتیم این شورا ادامه پیدا کند؟ | مسئول برگزار نشدن …

اقتصادنیوز: موسوی لاری گفت: آقای رئیس‌جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، وظیفه دارد که اینجا از قانون اساسی دفاع کند. ایشان مسئول اجرای قانون فعلی است و وظیفه دارد که اداره امور شهر و روستا را به عهده بگیرد تا انتخابات برگزار شود. وظیفه وزیر کشور هم این است که خیلی سریع این مسئولیت را به عهده بگیرد
پایان جنگ از کجا شروع می‌شود؟
روزنامه هفت صبح

پایان جنگ از کجا شروع می‌شود؟

محمدکاظم انبارلویی عقیده دارد آمریکا در موقعیت پایان جنگ نیست و در این شرایط صلح معنی ندارد، مهدی آیتی می‌گوید در شدیدترین مناقشات میان کشورها، امکان مذاکره وجود دارد
مجلس هفتم اصولگرا مانع افزایش قیمت پلکانی بنزین شد
روزنامه ستاره صبح

مجلس هفتم اصولگرا مانع افزایش قیمت پلکانی بنزین شد

حسن مرادی با اشاره به مصوبه مجلس ششم برای افزایش پلکانی قیمت حامل‌های انرژی، درباره چرایی لغو این قانون گفت: مجلس ششم مصوبه‌ای داشت که به موجب آن قیمت حامل‌های انرژی هر ساله ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کرد، اما با پایان دوره مجلس و آغاز مجلس هفتم، گروه جدیدی که وارد مجلس شدند حضور خود را نوعی پیروزی بر طیف …
    
خواب آشفته فروپاشی
سایت نورنیوز

خواب آشفته فروپاشی

تسلیم یا فروپاشی ایران سال‌هاست که در اتاق‌های فکر بسیاری از دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی به‌‌عنوان یک «پایان محتوم» رؤیاپردازی می‌شود؛ نقطه‌ای که قرار است پس از تهاجم فرهنگی، جنگ اجتماعی، فشار اقتصادی، تحریم، جنگ نظامی و این اواخر محاصره دریایی، آتش زیر خاکستر نارضایتی‌های اجتماعی را شعله‌ور کند.
مرحله جدید جنگ | حمله پیش‌دستانه ایران یا مذاکره برای توافق؟
سایت اینتیتر

مرحله جدید جنگ | حمله پیش‌دستانه ایران یا مذاکره برای توافق؟

دوباره دو راهی جنگ و دیپلماسی در مسیر ایران و آمریکا قرار گرفته است. آمریکا با محاصره دریایی و اعلام جنگ اقتصادی، تلاش دارد تا به اهدافی که در جنگ ۴۰ روزه با ایران نرسید دست پیدا کند و در مقابل، احتمال حمله پیش‌دستانه ایران به دلیل افزایش فشار‌ها محاصره دریایی بیشتر شده است.
    
چرا در ایران محافظه‌کاری سیاسی شکل نگرفت؟
سایت ایران آنلاین

چرا در ایران محافظه‌کاری سیاسی شکل نگرفت؟

محافظه‌کاری در ایران مفهومی مبهم است؛ مفهومی که میان «ستایش گذشته»، «مقاومت در برابر تغییر» و «دفاع از نظم سیاسی موجود» در نوسان است.
ریسک بزرگ ترامپ علیه ایران؛ جنگ دوباره آغاز خواهد شد؟
سایت جهان صنعت نیوز

ریسک بزرگ ترامپ علیه ایران؛ جنگ دوباره آغاز خواهد شد؟

دونالد ترامپ امیدوار است ترکیب تحریم‌های تازه، محاصره دریایی و افزایش فشار بر شرکای تجاری ایران بتواند به وادار کردن تهران به پذیرش توافقی برای پایان جنگ بر اساس شروط آمریکا برسد که هزاران بمب و موشک به آن نرسیدند. با این حال، این راهبرد با یک تناقض اساسی روبه‌روست. اگر فشار اقتصادی واقعاً مؤثر باشد، …
عاصم منیر در تهران  به دنبال چیست؟
روزنامه شرق

عاصم منیر در تهران به دنبال چیست؟

طبق اخبار قرار است که فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، امروز (دوشنبه) در رأس یک هیئت رسمی به تهران سفر ‌کند. وزارت امور خارجه کشورمان در این باره اعلام کرده که سفر عاصم منیر در راستای تقویت همکاری‌های دوجانبه تهران و اسلام‌آباد و همچنین ادامه تلاش‌های پاکستان برای کمک به تقویت صلح و امنیت …
ایران با میانجیگری عراق مخالفتی ندارد/ راه‌آهن شلمچه-بصره تأثیرات قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور دارد
سایت تابناک

ایران با میانجیگری عراق مخالفتی ندارد/ راه‌آهن شلمچه-بصره تأثیرات قابل‌توجهی بر روابط اقتصادی دو کشور دارد

صدرالحسینی گفت: در سفر قالیباف به عراق، علاوه بر تأکید بر تقویت مناسبات دوجانبه در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی، موضوعاتی همچون امنیت تنگه هرمز، افزایش ا...
ترامپ و سناریوهای پیش رو در مواجهه با ایران
سایت فرارو

ترامپ و سناریوهای پیش رو در مواجهه با ایران

از بین گزینه هایی که دونالد ترامپ بر روی میزش گذاشته است بنظر می رسد حرکت به سوی مذاکره منطقی تر و کم هزینه ترین راه است.
دو روایت از کنترل تنگه‌هرمز / ایران درست می‌گوید یا آمریکا؟
سایت اعتماد آنلاین

دو روایت از کنترل تنگه‌هرمز / ایران درست می‌گوید یا آمریکا؟

افشین زرگر، دانشیار روابط بین‌الملل، در پاسخ به پرسش نخست «اعتماد» درباره دو روایت ایران و امریکا از کنترل تنگه هرمز گفت: پرسش دقیق‌تر این نیست که کدام طرف تنگه را کنترل می‌کند، بلکه باید پرسید کدام بازیگر می‌تواند تردد دریایی بیشتری را با هزینه کمتر، ریسک پایین‌تر و برای مدت‌زمان طولانی‌تر تضمین کند.
آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟
روزنامه دنیای اقتصاد

آیا راه خروج از بن‌بست، بازگشت به اسلام‌آباد است؟

کافی است تاریخ‌ها را کنار هم بگذاریم. آتش‌بس در ۱۸ فروردین اعلام شد. در ۲۴ فروردین، آمریکا محاصره بنادر ایران را آغاز کرد. فقط 6 روز فاصله بود. توقف حملات هوایی، فشار را متوقف نکرد؛ فشار از آسمان به دریا منتقل شد و این بار مستقیما صادرات نفت و راه‌های ارتباطی ایران را هدف گرفت. محاصره هم قرار نبود رفت‌وآمد …
         
میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟
سایت اقتصادنیوز

میانجیِ گمشده مذاکرات ایران و آمریکا به روایت «نشنال‌اینترست» | چرا ایران مجهز به سلاح هسته‌ای به سود روسیه نیست؟

اقتصادنیوز: بازگشت روسیه به نقشی مشابه دوران مذاکرات برجام می‌تواند روند مذاکرات را تقویت کند و کشوری را به عنوان میانجی قرار دهد که هر دو با آن سابقه تعامل دارند.
فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

فارن افرز: پایان خاورمیانه آمریکایی

پیامدهای کامل فاجعه آمریکا در ایران نیز به همین ترتیب به زمان نیاز خواهد داشت تا آشکار شود. در کوتاه‌مدت، نظم منطقه‌ای به رهبری آمریکا قرار نیست از میان برود.
جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی کنید محکم می‌خورید!

سخنان سرلشکر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بازتاب گسترده‌ای در جهان داشت، به ویژه در جهان شیوخ عرب خلیج‌فارس وقتی گفت «اگر در جنگ اقتصادی امریکا علیه...
         
بمب اتم یا بمب تورم؟!
روزنامه توسعه ایرانی

بمب اتم یا بمب تورم؟!

طهمورث گیلانی در شرایطی که جامعه ایران تحت فشار تحریم های کمرشکن، تورم فزاینده و ناپایداری های اقتصادی روزگار می گذراند و کارشناسان ارشد
    
آقای رئیس جمهور ! خدا قوت
روزنامه آرمان امروز

آقای رئیس جمهور ! خدا قوت

هوشمند سفیدی آرمان امروز : دولت وفاق ملی از اول شهریور ماه ، سومین سال کار خود را آغاز کرد و طبعا آقای رئیس جمهور هم سومین سال فعالیت کابینه را رهبری خواهد کرد و البته این مقطع از امروز به هفته دولت امتداد پیدا می کند. بی تردید ، ریاست جمهوری جناب آقای دکتر [ ]
چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟
روزنامه توسعه ایرانی

چرا سخنان قالیباف را تقطیع و تحریف کردند؟

عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه هدف اصلی این فضاسازی ها به حاشیه بردن اصل سفر و دستاوردهای آن است، گفت: دشمن از تقویت ارتباط میان ایران و عراق، نگران