قیمت طلا امروز




 تحریم دارو

 سایت جوان آنلاین / ۲ ساعت قبل

‌رشد صادرات دارو در سخت‌ترین شرایط

رئیس سازمان غذا و دارو: با وجود تحریم‌ها و تهدید‌های موجود، صادرات دارویی کشور در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن افزایش یافت
 ‌رشد صادرات دارو در سخت‌ترین شرایط
جوان آنلاین: شرایط سخت محکی برای توانمندی‌هاست. حالا آنطور که رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید، با وجود تحریم‌ها و تهدید‌های موجود، صادرات دارویی کشور در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن افزایش یافت. این افزایش صادرات در شرایطی اتفاق افتاد که کشور حتی با محدودیت‌هایی مانند قطعی اینترنت برای یک تا دو ماه مواجه بود، اما صنعت دارویی توانست روند صادرات خود را حفظ کند. امسال نیز شرکت‌های دارویی با استفاده از ظرفیت نمایشگاه‌های تخصصی، به‌ویژه فارمکس ۲۰۲۶، برای شناسایی و ایجاد بازار‌های جدید تلاش می‌کنند و زمینه گسترش حضور محصولات دارویی ایران در بازار‌های منطقه‌ای را فراهم می‌سازند. 

مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست نمایشگاه فارمکس ۲۰۲۶، در خصوص تاب‌آوری صنعت دارو در شرایط تحریم گفت: عرصه سلامت کشور در دوران مختلف و به‌ویژه در سه جنگ اخیر، توانمندی و تاب‌آوری خود را به خوبی نشان داده‌است. کارخانه‌های تولید دارو و تجهیزات نیز با وجود تمامی مشکلات به فعالیت خود ادامه دادند و دارو پس از طی زنجیره تولید و توزیع، در نهایت از طریق داروخانه‌ها به دست مردم رسید. 

 تاب‌آوری صنعت دارو با وجود تشدید مشکلات 

بنا به تأکید رئیس سازمان غذا و دارو، مشکلات و معضلاتی که از گذشته در حوزه دارو وجود داشته، در شرایط فعلی تشدید شده است. یکی از مهم‌ترین این مشکلات، کمبود نقدینگی است که فشار زیادی به این حوزه وارد می‌کند. 

پیرصالحی ادامه داد: «در جریان جنگ نیز برخی کارخانه‌ها آسیب دیدند و بخشی از زیرساخت‌ها، به‌ویژه در حوزه مواد اولیه، با خسارت مواجه شد. با این حال، عمده نیاز کشور تأمین شد و صنعت دارویی توانست در شرایط بحرانی تاب‌آوری خود را حفظ کند.» وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از دارو و مواد اولیه مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، تأکید کرد: «اگرچه کشور در زمینه تولید دارو و مواد اولیه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است، اما وابستگی در برخی مواد واسط و حلال‌ها در زمان بحران می‌تواند کشور را با کمبود مواجه کند.»

 ضرورت تقویت حضور صنعت دارویی ایران در بازار‌های جدید 

به گفته پیرصالحی، وابستگی متقابل میان کشور‌ها در صنعت دارو موضوعی جهانی است و هیچ کشوری به طور کامل از این وابستگی‌ها مصون نیست، اما با توجه به تهدید‌ها و جنگ‌هایی که به کشور تحمیل شده و همچنین تحریم‌های گسترده، کاهش وابستگی در نقاط حساس زنجیره تأمین برای ایران اهمیت بیشتری دارد. از سوی دیگر تحریم‌های ظالمانه، به‌ویژه در حوزه‌های بانکی و مالی و مسدود شدن مسیر‌های نقل‌وانتقال، عملاً محدودیت‌هایی را حتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی ایجاد کرده است. با وجود این شرایط، صنعت دارویی کشور تلاش می‌کند دغدغه مردم برای دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی به حداقل برسد. رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری هشتمین دوره نمایشگاه فارمکس، گفت: «در شرایط فعلی یکی از اولویت‌های مهم باید تقویت حضور صنعت دارویی ایران در بازار‌های جدید منطقه‌ای باشد. با توجه به حضور بازدیدکنندگان و شرکت‌هایی از کشور‌های مختلف در نمایشگاه فارمکس، باید از این ظرفیت برای توسعه بازار‌های منطقه‌ای و افزایش صادرات دارو استفاده کرد.» رئیس سازمان غذا و دارو، درباره وضعیت تأمین ارز دارو و تجهیزات پزشکی هم اینگونه توضیح داد: «بانک مرکزی تاکنون همکاری خوبی در زمینه تأمین ارز داشته است و ارز مورد نیاز بر اساس سهمیه‌های در نظر گرفته‌شده تأمین شده و مشکلی در این زمینه نداریم.» وی افزود: در مجموع، صنعت دارو و تجهیزات پزشکی به ارز بیشتری نیاز دارد، اما در چارچوب سهمیه‌های تعیین‌شده، ارز مورد نیاز اختصاص یافته است. 

 توانمندی ایران در صادرات دارو و تکنولوژی 

مهندس فرامرز اختراعی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی هم در این نشست با اشاره به توانمندی صنعت دارویی کشورمان گفت: «اغلب نگرانی‌ها در حوزه صنعت دارو از آن جهت است که وضعیت بسیار مطلوب‌تری را انتظار داریم، اما باید گفت که در داروسازی و توانمندی و دانش علمی و نیروی انسانی در شرایط ایده‌آلی هستیم. تمام آنچه را که در جنگ صدمه خوردیم، با شرایط مطلوب‌تری داریم بازسازی می‌کنیم و در نمایشگاه فارمکس یک بار دیگر این موضوع را مرور خواهیم کرد.»

وی با اشاره به برگزاری هشتمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس با شعار تاب‌آوری صنعت داروسازی کشور هم توضیح داد: «صادرات تکنولوژی صنعت داروسازی کشور به کشور‌های آفریقایی از ۵۳ میلیون یورو گذشته است و ایران مهم‌ترین کشوری است که برای انتقال تکنولوژی به الجزایر معرفی شده است.»

اختراعی با اشاره به فعالیت بیش از ۸۸ شرکت ماده مؤثره دارویی در کشور گفت: «می‌توان گفت که ایران بعد از هند و چین در رتبه سوم در این حوزه قرار دارد.»

 نمایش قدرت ایران در صنعت داروسازی 

رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی با اشاره به چالش‌های جنگ اخیر برای صنعت دارویی کشور افزود: «با بسته شدن مسیر‌های دریایی، مواد مؤثره‌ساز‌ها دچار مشکلاتی شدند و استفاده از مسیر‌های هوایی و زمینی منجر به گران‌تر شدن هزینه‌های حمل و همچنین زمان‌بر شدن آن شد و به همین دلیل نیز وقفه کوچکی در حوزه تأمین رخ داد. در مجموع ماده اولیه‌ساز‌ها پشت صنعت داروسازی کشور هستند و مجموعه تأمین دارو ثابت کرد که ایران، بحرین و قطر و عمان و امارات و ... نیست که همه‌چیزش وابسته باشد. از جهت منابع انسانی قدرتی در ایران است که متأسفانه در اوج پیچیدگی‌های روز کشور، فراموش شده است. در مجموع به لحاظ تاب‌آوری شرایط‌مان بسیار مطلوب است.»

اختراعی همچنین در واکنش به کاهش دسترسی مردم به دارو با تأکید بر اینکه به شخصه از گرانی دارو برای مردم متأثر و ناراحتم، تصریح کرد: «امیدوارم در فناوری این قضیه را حل کنیم.»

از نگاه وی، فهرست دارویی کشور باید منطبق با هزینه اثربخشی باشد. اینکه در کشور‌های پیشرفته هزار و ۱۰۰ قلم دارو در فهرست باشد و در کشور ما ۳هزارو۷۰۰ قلم، اشتباه است و کمیسیون‌های مربوطه باید دارو‌های گران‌قیمت را تجویز کنند نه پزشکان. باید در حوزه دارو از بیش‌اظهاری جلوگیری کرد. 

 ظرفیت استثنایی تولید دارو در ایران 

اختراعی همچنین با اشاره به فعالیت بیش از ۳۰۰ شرکت داروسازی در کشور ادامه داد: «در خلأ وجود حمایت‌های دولتی، اما ظرفیت‌های تولید دارو در ایران استثنایی است و شرایط خوبی داریم و در تأمین نیاز‌ها چه در مواد اولیه چه بسته‌بندی و غیره، وضع‌مان خوب است. هر چند که گاهی ممکن است وقفه‌هایی به دلیل مسائل تحریم‌ها و جنگ ایجاد شود.»

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی با اشاره به بازگشت کارخانه‌های داروسازی آسیب‌دیده در جنگ به خط تولید گفت: «تفاوت ما با بسیاری از کشور‌هایی که درگیر جنگ هستند، در همین ظرفیت داخلی و توان بازسازی است. حتی کشور‌هایی که از نظر ثروت، قدرت و فناوری با ما قابل مقایسه نیستند، ممکن است در شرایط جنگی برای تأمین نیاز‌های خود با بحران‌های بسیار جدی مواجه شوند.»

از نگاه وی، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی دارویی فارمکس نیز فرصتی است تا کشور‌های خارجی با فناوری و همت ایرانیان آشنا شوند و این ظرفیت‌ها را از نزدیک مشاهده کنند. این نمایشگاه از ۱۷ شهریور ۱۴۰۵، به مدت سه روز در محل نمایشگاهی ایران مال برگزار خواهد شد.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد
روزنامه هفت صبح

روایت خواندنی یک زن مبتلا به اچ‌آی‌وی که عاشق شد، ازدواج کرد و صاحب یک فرزند سالم شد

قانون کجای زندگی افراد HIV مثبت ایستاده است؟
تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات
روزنامه هفت صبح

تبلیغ متفاوت و جنجالی بستنی میهن در امارات

سال 1400 و اواخر مرداد بود که تبلیغ شرکت بستنی‌سازی دومینو خبرساز شد
ماگ‌های چند میلیون تومانی که برق از سرتان می‌پراند
روزنامه هفت صبح

ماگ‌های چند میلیون تومانی که برق از سرتان می‌پراند

وسیله ساده نوشیدن چای و قهوه به کالایی برای نمایش سلیقه با قیمت‌های بالا تبدیل شده‌است
داستان خواندنی دو کولبر در مریوان و بانه
روزنامه هفت صبح

داستان خواندنی دو کولبر در مریوان و بانه

کولبرانی که با شجاعت و ابتکار از مسیرهای سخت کوهستان به کسب‌وکار خودشان رسیدند
    
مینا نامداری؛ چهره پرحاشیه اینستاگرام و پروژه بازگشت بلاگرها | پرسش‌هایی درباره یک مصاحبه جنجالی
سایت رویداد‌ ۲۴

مینا نامداری؛ چهره پرحاشیه اینستاگرام و پروژه بازگشت بلاگرها | پرسش‌هایی درباره یک مصاحبه جنجالی

انتشار گفت‌وگوی تازه مینا نامداری، بلاگر پرحاشیه‌ای که سال‌ها با ویدیوهای جنجالی در شبکه‌های اجتماعی شناخته می‌شد، حالا با پرسش‌های تازه‌ای همراه شده است: آیا با یک تحول شخصی روبه‌رو هستیم یا تلاشی برای استفاده از چهره‌های پرمخاطب در بازتعریف روایت رسمی؟
ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟
سایت عصرایران

ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟

دو کشتی در مسیر مشابه با یک صخره زیر آب روبه‌رو می‌شوند، اما تصمیم دو کاپیتان نتیجه‌ای کاملاً متفاوت رقم می‌زند. یکی پس از وقوع حادثه قهرمان می‌شود و دیگری ب...
دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت
سایت عصرایران

دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت

این تفاوت ظریفی است اما در بازاریابی اهمیت زیادی دارد. یک شرکت کوچک تر معمولا نمی تواند با رهبر بازار در همه زمینه ها رقابت کند...
شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند
روزنامه هفت صبح

شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند

در این تست شخصیت شناسی، تصویری را مشاهده می کنید که چند عنصر مختلف در آن دیده می شود. کافی است بدون دقت زیاد به جزئیات، به اولین چیزی که در تصویر توجه شما را جلب می کند فکر کنید. انتخاب شما می تواند نشان دهنده مهم ترین خواسته و نیاز فعلی شما در زندگی باشد.
درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد
روزنامه هفت صبح

درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد

خبر وصلتش با رامبد ‌همه را شگفت‌زده کرد‌‌. جدایی از رامبد در سال 1393‌، ‌او را به یک ستاره مهم سینمای ایران تبدیل می‌کند
عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا
سایت خبرآنلاین

عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا

دوستی بین ماری کوری و آلبرت انیشتین (دو فیزیک‌دان برجسته) با نامه‌ای آغاز شد که انیشتین در سال ۱۹۱۱ به کوری نوشت؛ یعنی در دورانی که کوری با بحران‌های شخصی و حرفه‌ای بزرگی در زندگی‌اش دست‌وپنجه نرم می‌کرد.