قیمت طلا امروز




 تحریم و جنگ

 سایت دیدارنیوز / ۲۶ دقیقه قبل

ترامپ: به ایران گفتیم هر کشتی یا قایقی که مین‌های جدید بگذارد، منهدم می‌شود/ گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ محدودیت ابرقدرت‌ها را آشکار کرد/ قطر: مذاکره، نه تحریم/ دیدار عراقچی با همتای عمانی

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...
 ترامپ: به ایران گفتیم هر کشتی یا قایقی که مین‌های جدید بگذارد، منهدم می‌شود/ گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ محدودیت ابرقدرت‌ها را آشکار کرد/ قطر: مذاکره، نه تحریم/ دیدار عراقچی با همتای عمانی
دیدارنیوز _ سرویس بین‌الملل: در پی تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا به ایران در روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ و ترور آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب، درگیری میان طرف‌ها آغاز شد و در روز چهلم، موقتا جنگ متوقف و آتش‌بس به مدت دو هفته برقرار شد.

به گزارش دیدارنیوز، روز شنبه (۲۲ فروردین)، مذاکرات طولانی میان ایران و آمریکا در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شد اما طرفین با وجود مذاکره تا بامداد یکشنبه در اسلام آباد به توافقی نرسیدند. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی، گفته می‌شود درخواست‌های آمریکا به ویژه درباره تنگه هرمز و اورانیوم غنی‌شده مانع از دستیابی به توافق شده است.

روز یکشنبه ۱۳ اردیبهشت، ترامپ اعلام کرد که پیشنهاد ایران قابل قبول نیست و مذاکرات در بن‌بست قرار دارد. روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت، حملات موشکی و پهپادی به امارات صورت گرفت، اما ایران این حملات را تایید نکرد. امارات مدعی شده که این حملات از سوی ایران انجام شده است.

پنجشنبه ۱۷ اردیبهشت حملاتی از سوی آمریکا به بندرعباس و قشم صورت گرفت و نیروی دریایی ایران با ناوشکن‌های آمریکایی درگیر شد. همچنین صدای شدید پدافند هوایی در غرب تهران شنیده شد.

دوشنبه شب ۲۸ اردیبهشت، ترامپ مدعی شد که به دلیل درخواست چند کشور عربی، حمله دوباره به ایران را به تعویق انداخته است. بامداد یکشنبه ۳ خرداد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا کرد که به توافق با ایران نزدیک شده‌ایم.

ساعت ۲۲:۳۰ یکشنبه ۱۷ خرداد، جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی خود را به اسرائیل، در پاسخ به حملات تل‌آویو به ضاحیه جنوبی بیروت آغاز کرد و تنش‌ها بار دیگر بالا گرفت. بامداد روز دوشنبه ۱۸ خرداد، اسرائیل به مناطقی در ایران حمله کرد. پس از یک روز درگیری نظامی، دو طرف پایان حملات را اعلام کردند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۰ خرداد، آمریکا به بهانه سرنگون شدن یک هلی‌کوپتر در تنگه هرمز، انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت و حملاتی را به جنوب کشورمان انجام داد که با پاسخ ارتش و سپاه مواجه شد. روز جمعه ۲۲ خرداد دو طرف از نزدیک شدن به توافق خبر دادند.

بامداد دوشنبه ۲۵ خرداد، ایران و آمریکا از توافق برای پایان جنگ گفتند و بامداد روز پنجشنبه ۲۸ خردادماه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در فاصله زمانی کوتاهی متن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را به‌صورت دیجیتال و غیرحضوری امضا کردند.

روز جمعه ۲۹ خرداد، مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود در سوئیس برگزار شود، لغو شد. روز شنبه ۳۰ خرداد، هیات مذاکره‌کننده ایرانی به سرپرستی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس راهی سوئیس شد.

روز یکشنبه ۳۱ خرداد، مذاکرات سوئیس با حضور هیات‌های ایرانی و آمریکایی و میانجیگری دو کشور پاکستان و قطر برگزار شد. در پی تهدیدهای ترامپ در شروع مذاکرات، هیات ایرانی اعتراض خود را اعلام کرد و طبق گفته برخی رسانه‌ها مقامات سیاسی ایران از محل مذاکرات خارج شدند.

روز دوشنبه اول تیرماه، آمریکا تحریم نفت و پتروشیمی ایران را تا آخر مرداد لغو کرد.

روز دوشنبه ۸ تیرماه، آمریکا از نشست با ایران در دوحه خبر داد، اما تهران این موضوع را رد کرد.

بامداد ۱۷ تیرماه، آمریکا به بهانه حمله به چند کشتی در تنگه هرمز که ایران را مسوول آن دانسته، به چند شهر جنوبی کشورمان حمله کرد و ترامپ از پایان آتش‌بس با ایران خبر داد. در واکنش به این تجاوز نظامی، ارتش و سپاه مواضع آمریکا را در کشور‌های عربی هدف قرار دادند.

بامداد روز جمعه ۱۹ تیرماه، پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی و خانواده ایشان در حرم امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

روز شنبه ۳ مرداد و پس از حدود ۲ هفته، حملات آمریکا به جنوب ایران متوقف شد. بامداد روز پنجشنبه ۸ مرداد، آمریکا به بهانه حملات سپاه به پایگاه این کشور در اردن، بار دیگر به جنوب ایران حملات هوایی انجام داد.

ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۹ مرداد از آغاز عملیات اقتصادی خردکننده بی‌سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

لازم به ذکر است، اینترنت بین‌الملل در کشورمان که از زمان حمله هوایی روز شنبه (۹ اسفندماه ۱۴۰۴) به ایران قطع شده بود، سرانجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ پس از ۸۸ روز وصل شد هرچند که محدودیت‌ها و فیلترینگ شدید همچنان برقرار است.

 

پوشش خبر‌های جنگ، مذاکرات، تحولات منطقه و جهان در روز سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵:

 

ساعت: ۱۸:۲۵/ ترامپ مدعی مین زدایی کامل تنگه هرمز شد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در پیامی در شبکه تروث سوشال مدعی شد:

«نیروی دریایی ایالات متحده به من اطلاع داده است که تمام مین‌ها از آب‌های بین‌المللی تنگه هرمز برداشته و یا منفجر شده‌اند.

به ایران اطلاع داده شده است که هر کشتی یا قایقی که مین‌های جدیدی کار بگذارد، بلافاصله و به صورت سیستماتیک منهدم خواهد شد.

از طریق نیروی فضایی، ما هر وجب از تنگه را زیر نظر داریم، همانطور که کوه کلنگ و سه سایت هسته‌ای دیگر که قبلاً منهدم شده‌اند را نیز زیر نظر داریم.

سیاست عدم تحمل در مورد کار گذاشتن مین با قدرت کامل در حال اجراست.»

ساعت: ۱۸:۰۴/ گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت ابرقدرت‌ها را آشکار کرد

به نقل از ایسنا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه اصلاح شورای امنیت این سازمان «اجتناب‌ناپذیر» است، گفت بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران، محدودیت‌های علنی ابرقدرت‌ها را آشکار کرده است.

ساعت: ۱۶:۳۸/ یک منبع مطلع به تسنیم: مواضع و شروط ایران درباره تنگه هرمز به طور شفاف به واسطه پاکستانی اعلام شد

تسنیم اعلام کرد: یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده ایرانی گفت: برخلاف آنچه بعضی رسانه‌ها گفته‌اند عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان که روز گذشته به ایران سفر کرده بود حامل پیام تهدید یا پیام مشابه از ناحیه آمریکا نبود بلکه به دنبال باز کردن فضای مذاکرات بود و به دنبال این بود که شروط و مواضع ایران را به طرف آمریکایی منتقل کند. 

وی افزود: در دیدار‌های صورت گرفته با آقای منیر، مواضع ایران به صورت شفاف به طرف پاکستانی اعلام شد. 

این منبع مطلع خاطرنشان کرد: بازگشت آمریکا به تفاهمنامه اسلام آباد و اجرای مفاد آن که شامل بند ۵ یعنی ترتیبات ایرانی بر تنگه هرمز می‌شود، جزو شروط ایران است و این موضوع به واسطه پاکستانی اعلام شد و طرف پاکستانی به دنبال انتقال آنها به طرف آمریکایی است.

ساعت: ۱۶:۳۱/ قطر: مذاکره را تنها راه برون‌رفت می‌دانیم، نه تحریم

سخنگوی وزارت خارجه قطر در نشست خبری درباره برنامه فشار اقتصادی آمریکا بر ایران گفت این تحریم‌ها یک‌جانبه هستند و قطر از حل مناقشه با میانجی‌گری حمایت می‌کند.

ماجد انصاری گفت: «این تحریم‌ها یک‌جانبه هستند. تحریم سازمان ملل نیستند. تحریم‌های چندجانبه هم نیستند و بنابراین این پرسش باید برای کسانی مطرح شود که تصمیم به اعمال این تحریم‌ها گرفته‌اند.»

از نظر ما اولویت همواره دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک از طریق گفت‌و‌گو بوده است. ما از طرف‌ها می‌خواهیم که در مذاکرات و روند میانجی‌گری به رهبری قطر، پاکستان و دیگر بازیگران منطقه‌ای مشارکت کامل کنند و معتقدیم این تنها راه برون‌رفت از این بحران است. بار دیگر از همه طرف‌ها می‌خواهیم با حسن نیت وارد مذاکرات شوند.»

به گزارش شبکه الجزیره، انصاری اقدام ایران در بستن تنگه هرمز را ناقض آزادی کشتیرانی طبق قوانین بین‌المللی دانست و گفت نیرو‌های مسلح قطر آماده پاسخ دادن به هر تهدیدی از هر طرفی هستند.

با این حال او تاکید کرد که «آنچه برای دولت قطر اهمیت دارد، بازگشت کشتیرانی به وضعیت عادی در تنگه هرمز، ازسرگیری صادرات، تضمین امنیت جهانی انرژی، تضمین امنیت جهانی غذایی و اطمینان از ایمنی زنجیره‌های تأمین است.»

به نقل از بی بی سی، بعد از پاکستان، قطر از میانجی‌های گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست هر چند که ایران به تاسیسات گازی قطر آسیب زده است و پایگاه هوایی آمریکا، عدید، را بار‌ها بمباران کرده است.

ایران همچنین می‌گوید سه خلبان دو جنگنده که در حمله هوایی به قطر در ابتدای جنگ ساقط شدند در قطر اسیر هستند و خواهان دسترسی به آنها شده است.

ساعت: ۱۵:۵۷/ دیدار عراقچی با همتای عمانی در تهران

سید بدرالبوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان در سفر به تهران، با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

ساعت: ۱۴:۵۵/ ادعای العربیه درباره انتقال پیشنهاد آمریکا به تهران توسط فرمانده ارتش پاکستان

شبکه سعودی العربیه مدعی شد که فرمانده ارتش پاکستان در جریان سفر به تهران، پیشنهادی از سوی آمریکا برای توقف محاصره و رفع تحریم‌ها در ازای بازگشایی تنگه هرمز را به مقام‌های ایرانی منتقل کرده است.

به نقل از ایسنا، شبکه العربیه به نقل از یک منبع که از آن به عنوان «منبع بلند پایه» نام برده است، ادعا کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان در سفر خود به تهران پیشنهادی را از سوی آمریکا به مقام‌های ایرانی ارائه کرده است که بر اساس آن، واشنگتن در مقابل بازگشایی تنگه هرمز و توقف حملات گروه‌های مقاومت در منطقه، توقف محاصره و رفع تحریم‌ها را پیشنهاد داده است.

این منبع افزود: عاصم منیر به طرف ایرانی توضیح داده است که اسلام‌آباد خواهان اجرای دوباره تفاهم اسلام‌آباد است.

بر اساس این گزارش، فرمانده ارتش پاکستان در دیدار با محسن رضایی، دبیر عالی شورای امنیت ملی تأکید کرده است که پاکستان در این بحران جانب هیچ‌یک از طرف‌ها را نمی‌گیرد و در تلاش است به این بحران پایان دهد. العربیه مدعی شد که در مقابل، محسن رضایی به فرمانده ارتش پاکستان اعلام کرده است که رهبری ایران خواهان دستیابی به راه‌حلی دائمی برای این بحران است. عاصم منیر نیز تأکید کرده است که پاکستان خواهان پایان دائمی جنگ است.

العربیه در ادامه گزارش داد: محسن رضایی به عاصم منیر گفته است که تهران رایزنی‌های داخلی خود را (درباره پیشنهادات مطرح شده) ادامه خواهد داد و به‌زودی پاسخ خود را ارائه می‌کند.

به گفته منبع العربیه، شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان قرار است در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در بیشکک قرقیزستان با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران دیدار کند.

العربیه همچنین به نقل از یک مقام بلندپایه ایرانی نیز سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران را «بسیار ثمربخش» توصیف کرده است.

ساعت: ۱۳:۲۲/ واکنش چین به تحریم‌ها؛ با تهران همکاری می‌کنیم

به نقل از العربیه، چین در واکنش به تهدید‌های آمریکا درباره تحریم‌های مرتبط با ایران تأکید کرد که «همکاری پکن با ایران همواره در چارچوب قوانین بین‌المللی انجام می‌شود.»

لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، سه‌شنبه ۳ شهریور گفت همکاری چین با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی انجام می‌شود و نباید در آن مداخله یا اخلال ایجاد کرد.

لین در یک نشست خبری افزود پکن تحولات را از نزدیک دنبال می‌کند و برای حفاظت قاطعانه از حقوق و منافع خود، تمامی اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.

آمریکا روز گذشته از اعمال تحریم‌های جدید علیه ۶۰ فرد، نهاد و کشتی خبر داد که واشینگتن اعلام کرد با هدف قطع شریان اقتصادی ایران انجام شده است، هرچند این تحریم‌ها به شدیدترین سطح اقدامات تنبیهی علیه ایران نرسیدند.

ساعت: ۱۲:۰۱/ آمریکا مبادلات ورزشی و دانشگاهی با ایران را تعلیق کرد

به نقل از شرق، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) با انتشار سندی اعلام کرد که واشنگتن فعالیت‌های ورزشی و تبادلات دانشگاهی با ایران را به‌طور نامحدود متوقف کرده است.

ساعت: ۱۰:۳۷/ جنگ با ایران، محبوبیت ترامپ را به پایین‌ترین حد رساند 

به نقل از مهر، نتایج یک نظرسنجی جدید که توسط خبرگزاری رویترز انجام شد، نشان می‌دهد که میزان حمایت آمریکایی‌ها از جنگ با ایران به پایین‌ترین سطح خود از آغاز درگیری رسیده و به ۳۱ درصد کاهش یافته است.

این نظرسنجی که در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۷ اوت جاری انجام شده، نشان می‌دهد که میزان حمایت از ترامپ به ۳۳ درصد کاهش یافته است که پایین‌ترین میزان در دوره ریاست‌جمهوری فعلی او محسوب می‌شود.

ساعت: ۰۹:۵۲/ ترامپ تحریم‌های تجاری علیه کوبا را یک سال دیگر تمدید کرد

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ممنوعیت تجاری آمریکا علیه کوبا را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

جی. دی. ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا، در اظهار نظری درباره تنش با اتاوا گفت: اگر کانادا از حمایت آمریکا برخوردار نباشد، مورد حمله کشور‌های دیگر قرار خواهد گرفت.

ساعت: ۰۹:۳۱/ حمله توپخانه‌ای اسرائیل به جنوب لبنان

منابع لبنانی از نقض آتش‌بس و گلوله‌باران منطقه «دوحة کفررمان» و تحرک خودرو‌های زرهی اسرائیل در شهرک حولا در جنوب این کشور خبر دادند.

ساعت: ۰۸:۱۴/ آمریکا پس از ۴۷ سال سوریه را از فهرست کشور‌های حامی تروریسم خارج کرد

با خارج شدن سوریه از فهرست کشور‌های حامی تروریسم آمریکا، در حال حاضر فقط سه کشور ایران، کره شمالی و کوبا در این فهرست قرار دارند.

به نقل از بی بی سی، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت که این اقدام که روز دوشنبه انجام شد و نخستین‌بار در ماه ژوئیه گذشته مطرح شده بود، برای سوریه «مسیری به سوی رفاه» فراهم خواهد کرد.

اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا هم گفت: «اقدام امروز به جذب سرمایه‌گذاری بیشتر در سوریه کمک خواهد کرد تا ثبات سیاسی و اقتصادی تقویت شود.»

دولت ترامپ از احمد شرع، رئیس‌جمهور جدید سوریه، استقبال کرده است؛ فردی که پیش‌تر یک شبه‌نظامی بود و زمانی به دلیل رهبری یکی از شاخه‌های القاعده، آمریکا برای دستگیری او جایزه تعیین کرده بود.

سال گذشته گروه اسلام‌گرای او، هیئت تحریر الشام و نام احمد شرع از فهرست گروه‌های تروریستی حذف شد.

ساعت: ۰۷:۰۸/ ارتش یمن می‌گوید به حوثی‌ها حملات هوایی انجام داده است

به نقل از بی بی سی، نیرو‌های مسلح دولت یمن خبر از انجام حملات پهپادی علیه نیرو‌های حوثی‌ها داده‌اند.

مرکز رسانه‌ای نیرو‌های مسلح یمن با انتشار سه ویدئو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این تصاویر مربوط به حملات نیرو‌های مناطق نظامی ششم و هفتم علیه «گروه‌های شبه‌نظامی حوثی» و «مواضع تحت کنترل حوثی‌ها» است.

ارتش یمن وابسته به دولت این کشور است که توسط جامعه بین‌الملل بعنوان دولت قانونی این کشور به رسمیت شناخته شده و در هفته‌های اخیر حملات متعددی را علیه حوثی‌های وابسته به ایران انجام داده است.

ساعت: ۰۴:۵۵/ نتانیاهو به ترامپ بابت گسترش تحریم‌های ایران تبریک گفت

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری بابت جدیدترین تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران تبریک گفت.

نتانیاهو در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و اسکات بسنت بابت جدیدترین تحریم‌ها علیه رژیم ایران تبریک می‌گویم.»

ساعت: ۰۳:۳۸/ برخورد پرتابه ناشناس به موتور یک نفتکش در هرمز

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد که یک نفتکش به این نهاد گزارش داده که در تنگه هرمز «مورد اصابت یک پرتابه ناشناس قرار گرفته و از کار افتاده است.»

براساس این گزارش، این حادثه در حدود ۱۶ کیلومتری شمال شرقی منطقه الشیشه در آب‌های عمان رخ داده است.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا شامگاه دوشنبه دوم شهریور ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ناخدای یک نفتکش گزارش داده است که این شناور مورد اصابت پرتابه‌ای ناشناس قرار گرفته که منجر به آسیب دیدن موتورخانه و از کار افتادن کشتی شده است.»

به گفته این سازمان خدمه این کشتی «در سلامت کامل هستند.»

روز گذشته سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرده بود که تردد تجاری در تنگه هرمز طی ۴۸ ساعت گذشته همچنان در سطحی پایین باقی مانده است.

ساعت: ۰۲:۲۵/ سنتکام: در جریان محاصره دریایی ایران، به بیش از ۴۰ کشتی حامل کمک‌ها اجازه عبور دادیم

سرفرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، اعلام کرد که به بیش از ۴۰ شناور حامل کمک‌های بشردوستانه اجازه داده است تا از سد محاصره بنادر ایران توسط آمریکا عبور کنند.

سنتکام در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که نیروهایش از اواسط ماه ژوئیه که مصادف است با برقراری مجدد محاصره دریایی بنادر ایران، مسیر «۷۱ کشتی تجاری را تغییر داده، ۳ کشتی را از کار انداخته و برای اطمینان از رعایت مقررات، وارد ۲ کشتی شده‌اند».

اخیراً پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا گفته است که محاصره دریایی آمریکا ممکن است «به‌طور نامحدود» ادامه یابد.

 







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند
روزنامه هفت صبح

بوته‌ها پیشروی می‌کنند اما‌ اسب‌ها‌ محاکـمه‌ می‌شوند

مسئولان محیط زیست می‌گویند اسب‌ها سال‌ها در بوجاق حضور داشته‌اند و به بخشی از اکوسیستم تبدیل شده‌اند
‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی
روزنامه هفت صبح

‌واگذاری آبشار آهکی به یک غیربومی

واگذاری پروژه آبشار آهکی به مجری غیربومی با اصول اولیه طرح مشارکتی مغایرت دارد
سایت رکنا

دست گروگان در صندوق عقب از جای چراغ بیرون بود/ پلیس راه در جاده ارومیه این صحنه را دید + جزییان رهایی گروگان در ماجرایی …

ترس و سردرگمی  روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی
روزنامه هفت صبح

ترس و سردرگمی روستایی‌ها برای گرفتن حق و حقوق ‌فردی و اجتماعی

هزاران شهروند حقشان را از دست می‌دهند، چون از دادگاه می‌ترسند و زبان قانون را نمی‌دانند
فروشندگان متخلف پاسخگو  شوند
روزنامه هفت صبح

فروشندگان متخلف پاسخگو شوند

رشد پلتفرم‌های فروش اینترنتی، ضرورت ساماندهی و نظارت مستمر بر کسب‌وکارهای مجازی را افزایش داده است
کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه
سایت اقتصاد ۲۴

کنکور یا مسابقه پول؟ ماجرای نابرابری شانس قبولی دانشگاه

یک جامعه‌شناس معتقد است فقر می‌تواند بسیار پیش از رسیدن دانش‌آموز به مرحله کنکور، فرصت‌های آموزشی او را محدود کند و تفاوت‌های اقتصادی خانواده‌ها را به نتایج متفاوت در پذیرش دانشگاه تبدیل کند.
فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان
سایت رویداد‌ ۲۴

فاجعه انسانی در سایه نادیده گرفتن مصوبه گواهینامه زنان

این بن‌بست اداری و عدم صدور گواهینامه، مانع رفت‌وآمد روزمره زنان در سطح شهر‌ها نشده است، اما زنان موتورسوار را با مسائل حقوقی و مالی مواجه کرده است چراکه در صورت وقوع حادثه، از پوشش بیمه محروم هستند.
سایت عصرایران

تصاویر دیده نشده از حمله به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جنگ 40 روزه

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان
سایت روزنامه سازندگی

فرار بیمه‌ها از پرداخت هزینه درمان

فرزانه ترکان، متخصص پزشکی فیزیکی و توان‌بخشی در گفت‌وگو با «سازندگی» مطرح کرد:
سایت فرارو

واکنش‌ها به کافه بابک زنجانی؛ «این است درد ما و فرق ما»

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!
سایت فرارو

از چوبه دار تا روبانِ افتتاح/ وقتی «بابک زنجانی» برای اقتصاد ایران قهوه «VIP» سرو می‌کند!

افتتاح کافه VIP بابک زنجانی، فراتر از یک رویداد تجاری، یک دهن‌کجی آشکار به مردم خسته‌ای است که تاوان تحریم و تورم را می‌دهند.
خبرگزاری مهر

برای املاک دارای سند سبز حتی قولنامه هم امضا نکنید!

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!
سایت آفتاب نیوز

کارگران به تدریج بی‌دندان می‌شوند!

هزینۀ سنگین ترمیم دندان، پوشش محدود بیمه و ظرفیت ناکافی درمانگاه‌های تأمین اجتماعی، بسیاری از بیمه‌شدگان کم‌درآمد را به انتخابی تلخ میان پرداخت هزینه‌های سنگ...
تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت
سایت دیدبان ایران

تقلب کنکوری‌ها زیر تیغ قانون؛ از جریمه تا محرومیت

شرکت فردی به جای داوطلب در کنکور، فقط یک تقلب ساده نیست؛ قانونی که می‌تواند این میانبر را به جریمه، محرومیت و حتی پرونده قضایی تبدیل کند.
    
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| صداوسیما در آغوش گرفتن پدر و فرزند را هم سانسور کرد

سایت عصرایران

آتش‌سوزی در ساختمان مسکونی ۷ طبقه در مشهد/ ۴ کودک در طبقات بالا محبوس شدند

سایت تابناک

سارق 60ساله گوشی 130میلیونی را 150هزار تومان فروخت!

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی
خبرگزاری ایسنا

ازدواج در آینه جامعه، از موانع ذهنی تا واقعیت‌های اقتصادی

ازدواج فقط تصمیم دو نفر برای کنار هم قرار گرفتن نیست، آینه‌ای است که بسیاری از واقعیت‌های فردی و اجتماعی را در خود بازتاب می‌دهد. وقتی جوانی در برابر ازدواج مکث می‌کند، گاهی پشت این تردید، تنها یک دلیل وجود ندارد، مجموعه‌ای از ترس‌ها، تجربه‌ها، توقعات، فشارهای اقتصادی و تصویری که جامعه از زندگی موفق …
چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟
سایت نورنیوز

چرا رفتارهای کودکان فرزندخوانده‌ متفاوت است؟

تفاوت‌های رفتاری کودکان فرزندخوانده با فرزندان زیستی، ریشه در «پیشینه تجربه امن» آن‌ها دارد. به گفته کارشناسان، استرس در این کودکان نه یک اختلال، بلکه واکنشی از سوی سیستم عصبی برای بقاست که در محیطی ناامن شکل گرفته است.
گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت
سایت آفتاب نیوز

گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض تا تولد دوباره در طبیعت

پس از دهه‌ها تلاش برای نجات گوزن زرد ایرانی از مرز انقراض، تولد گوساله‌های این گونه در طبیعت خوزستان و آغاز برنامه بازمعرفی آن در زاگرس، نشانه‌هایی امیدبخش ا...
وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است
خبرگزاری ایرنا

وقتی طبیعت حساب و کتاب اقتصادی پیدا می‌کند/ ارزش واقعی خدمات اکوسیستمی چقدر است

تهران - ایرنا - طبیعت هر روز خدماتی به انسان ارائه می‌دهد که بخش قابل توجهی از آنها در محاسبات اقتصادی دیده نمی‌شوند، از تصفیه آب و کنترل سیلاب گرفته تا جذب کربن، تولید غذا، گرده‌افشانی و حفظ تنوع زیستی. ارزش‌گذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمی تلاش می‌کند ارزش این خدمات نامرئی را به زبان اعداد و اقتصاد ترجمه …
خبرگزاری ایرنا

هشدار پلیس فتا به مردم؛ مراقب کلاهبرداری با جعل صدای آشنایان باشید

پای یک شبکه در میان است
سایت هم میهن

پای یک شبکه در میان است

این کانال‌ها در قالب یک شبکه با نامی مشخص فعالیت می‌کنند و کانال‌های اصلی آن از تصاویر خصوصی دختران جوان و نوجوان به عنوان قلاب استفاده می‌کند؛ تصاویری که افراد عادی بدون اجازه می‌توانند برای ادمین ارسال کنند تا بدون پرداخت یا دریافت پول حداقل در شش کانال دیگر با همین هدف منتشر شود.
سایت هم میهن

تجربهٔ تلخ و شکست‌خورده!

خبرگزاری ایرنا

30هزار درخت در چیتگر چرا بریده شدند؟

سایت رکنا

پایان 80 روز اسارت یک گروگان از چنگال آدم ربایان

سایت رکنا

فیلم ضجه های مادر پسر گمشده در رشت / امیرمهدی 14 ساله کجاست ؟! / کمکم کنید

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های بیشتر
سایت اقتصاد ۲۴

بازار داغ مکمل بنزین و اکتان‌ بوستر؛ از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان/ هزینه اجباری رانندگان برای فرار از هزینه‌های …

پایین بودن عدد اکتان بنزین معمولی نسبت به استاندارد موتور‌های حساس، خطر پدیده ضربه یا اصطلاحاً ناک، ذوب شدن پیستون و آسیب به سوپاپ‌ها را دوچندان کرده است. این موضوع صاحبان خودرو را ناچار می‌کند برای فرار از تعمیرات ده‌ها میلیون تومانی، در هر چند باک‌گیری دست‌ به‌ جیب شوند.
تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد
سایت اقتصادنیوز

تاب‌آوری مردم ایران در نقطه «هشدار» | قرایی‌مقدم: سرمایه اجتماعی در معرض فرسایش است | معیشت مردم باید اولویت اصلی باشد

اقتصادنیوز: امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس، می‌گوید سرمایه اجتماعی ایران با وجود فشارهای اقتصادی هنوز پابرجاست، اما تداوم مشکلات معیشتی می‌تواند این سرمایه را به نقطه فرسایش برساند.
سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی
روزنامه همدلی

سندرمِ «زندگیِ در لیستِ انتظار» - همدلی

عاشور حسن زاده عرب پژوهشگر جان دیویی در کتاب «دموکراسی و آموزش و پرورش»، با نگاهی نقادانه و موشکافانه، به سراغ سه نظریه‌ی رایج و تأثیرگذار در تاریخ تعلیم و تربیت می‌رود که هرکدام، به‌نوعی، تصویری ناقص و یک‌بعدی از فرآیند آموزش ارائه می‌دهند. او این سه نظریه را «آماده‌سازی برای آینده»، «گشودن استعدادهای …
دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی
روزنامه همدلی

دیه زن؛ از نصّ روایی تا ضرورت بازخوانی اجتهادی - همدلی

مسلم سلیمانی فعال رسانه مسئلهٔ نصف بودن دیهٔ زن نسبت به مرد، از جمله احکامی است که هم در فقه و هم در حقوق کیفری ایران، همواره محل بحث بوده است. اهمیت این بحث از آن‌روست که از یک سو با «جان انسان» و کرامت او پیوند دارد و از سوی دیگر، با واقعیت‌های [ ]
معمای زمین 10 مدرسه تهران
سایت اکوایران

معمای زمین 10 مدرسه تهران

قرار است مجتمع های آموزشی به پایتخت اضافه شود. این موضوع شنبه، 31 شهریور در مراسمی با حضور رییس جمهوری و شهردار تهران دوباره اعلام شد. وزیر آموزش و
پدیده شاغلان فقیر
روزنامه دنیای اقتصاد

پدیده شاغلان فقیر

برای دهه‌ها، اشتغال به‌مثابه اصلی‌ترین مسیر خروج از فقر تلقی می‌شد، اما پدیده‌ای که در ادبیات اقتصادی تحت عنوان «شاغلان فقیر» شناخته می‌شود، این فرضیه بنیادین را به چالش کشیده است. شاغلان فقیر به افرادی اطلاق می‌شود که با وجود عضویت فعال در نیروی کار و داشتن شغل، درآمدشان همچنان زیر خط فقر مطلق قرار …
         
سایت تابناک

عوارض ناگوار شرایط دوره پزشکی برای دانشجویان/ معاون وزیر بهداشت: دوره ها استاندارد است، تغییر نمی کند!

سایت عصرایران

کودک متولد ۲۰۵۰ چگونه زندگی خواهد کرد؟

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟
سایت روزنو

احکام شرعی صدور گواهینامه بانوان را به تاخیر انداخته است یا مسأله چیز دیگری ست؟

مهمترین دست‌انداز سیاسی در اینباره به نظر مساله فتاوای شرعی است. اگرچه هیچ مستند فقهی یا شرعی منطبق بر قرآن و حدیثی وجود ندارد که بگوید موتورسواری زنان حرام...
هست و نیست آب برای کشت دوم برنج
سایت ایران آنلاین

هست و نیست آب برای کشت دوم برنج

با پایان درو و برداشت کشت اول برنج در مازندران، شالیکاران شمال بر سر یک دوراهی بزرگ قرار گرفته‌اند: زمین‌ها را برای کشت دوم شخم بزنند یا به سفره‌های آب زیرزمینی فرصت تنفس بدهند؟ در این میان، ۲ دستگاه اصلی استان هم دو مسیر کاملاً متفاوت را پیش‌روی کشاورزان گذاشته‌اند؛ یکی از رونق درآمد می‌گوید و دیگری …
زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟
سایت رویداد‌ ۲۴

زنگ بحران در مدارس |چرا آموزش و پرورش پروتکلی برای شرایط اضطراری ندارد؟

در آستانه بازگشایی مدارس، سایه جنگ همچنان بر سر کشور سنگینی می‌کند؛ با این حال آموزش و پرورش هنوز پروتکل روشنی برای ادامه آموزش در شرایط اضطراری ندارد و دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار
سایت اطلاعات آنلاین

[ابوذر ابراهیمی ترکمان] یک فضیلت؛ دو معیار

فضیلت، در نگاه نخست، مفهومی مطلق به نظر می‌رسد؛ گویی هر آنچه برای انسان نیکوست، اگر به عرصه اجتماع و مدیریت جامعه نیز راه یابد، باید همچنان نیکو باشد. اما چنین نیست. میان اخلاق فردی و اخلاق حکمرانی تفاوتی بنیادین وجود دارد.
[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش
سایت اطلاعات آنلاین

[مجید رعنایی] «مدیریت امکان» در آموزش‌ و پرورش

آموزش‌وپرورش ما با محدودیت‌های ساختاری، مالی و انسانی جدی روبروست. ناترازی بودجه، کمبود نیروی انسانی و شکاف‌های منطقه‌ای، واقعیت‌هایی انکارناپذیرند.
تفاوت، تهدید نیست
سایت ایران آنلاین

تفاوت، تهدید نیست

تجربه بحران‌های مختلف نشان داده هر جا سرمایه اجتماعی تقویت شده، جامعه با هزینه کمتر و سرعت بیشتری از بحران عبور کرده است. این حقیقت، امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته و می‌تواند چراغ راه سیاست‌گذاران باشد.
هتل فقط اتاق نیست!
خبرگزاری ایسنا

هتل فقط اتاق نیست!

یک فعال گردشگری با اشاره به پیامدهای شرایط اقتصادی و جنگ که گردشگری ایران را متاثر کرده است، در نقد سیستم هتلداری کشور، ‌ گفت: هتلداری ایران برای عبور از شرایط فعلی فقط به ساخت هتل جدید یا افزایش تعداد اتاق‌ها نیاز ندارد. بخشی از مسئله در استفاده نکردن از ظرفیت اقتصادی هتل‌هایی است که همین امروز ساخته …
         
زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟
سایت جوان آنلاین

زور قوه به تراستی‌ها می‌رسد؟

مسئله فقط چند پرونده اقتصادی، چند متهم یا چند میلیارد دلار پول و کالا نیست. آنچه در پس این اعداد و پرونده‌ها خودنمایی می‌کند، تصویری نگران‌کننده از ناترازی س...
         
کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد
سایت جوان آنلاین

کارمند امروز فرصت رشد و اختیار می‌خواهد

با ورود هوش مصنوعی و تغییر سریع ماهیت مشاغل، دیگر تخصص به‌تنهایی برای موفقیت شغلی کافی نیست؛ کارمند امروز باید یادگیری مستمر، سازگاری با تغییر، سواد دیجیتال...
تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

تله ناپایداری قطار توسعه ایران - مردم سالاری آنلاین

توسعه پایدار پیش و بیش از آنکه حاصل انباشت سرمایه مادی یا موهبت های اقلیمی باشد، محصول ...
از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور
روزنامه شرق

از بارش بادمجان تا دیدن دایناسور

اول فکر کردیم شوخی است. به قول دوستی سه بار باز کردم خواندم و بستم و دوباره باز کردم و خواندم و...؛ باورش سخت بود. واقعا محیط زیست آمده بود خبر وجود دایناسور در خراسان رضوی را تکذیب کرده بود؟ واقعا این خبر به‌طور رسمی تکذیب شده بود؟ مگر الان کار به جایی رسیده است که کسی باور می‌کند دایناسور وجود دارد؟ …
خودتحریمی مخرب
روزنامه شرق

خودتحریمی مخرب

«خانه رسانه‌های دیداری ایران» در بیانیه‌ای نسبت به تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ...»، در چهار بند، نکاتی را مطرح کرده است که بخش‌هایی از آن در ادامه می‌آید. در این بیانیه آمده است: «خانه رسانه‌های دیداری ایران، به عنوان یکی از نهادهای مدنی و تخصصی حوزه ارتباطات و رسانه، ضمن تأکید بر لزوم صیانت از امنیت …
زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان
روزنامه شرق

زاینده‌رود گرفتار دستکاری‌های بی‌پایان

اگر تمدن بشری در حاشیه رودها متولد شد، در قلب فلات ایران یک رودخانه بود که تمدن را نه صرفا تغذیه، بلکه معماری کرد. زاینده‌رود قرن‌ها جریان پیوسته حیات، تعدیل‌کننده اقلیم و ستون ثبات سفره‌های زیرزمینی اصفهان و گاوخونی بود.
سایت عصرایران

راز زنی که شوهرش را به تدریج با خوراندن سیانور کشته بود چگونه فاش شد؟

تاناکورا؛ روایت فقر
روزنامه شرق

تاناکورا؛ روایت فقر

آینه مغازه تاناکورا در حوالی خیابان آذربایجان، همان تصویر همیشگی را منعکس نمی‌کند. نگاه «نگین» روی شلوار جین تاخورده‌ای خشک شده است که بوی غلیظ و تند مواد ضدعفونی‌کننده می‌دهد. همراه با هوای سنگین و نمور مغازه، نفسی عمیق می‌کشد؛
زنان و بحران آب ایران
روزنامه پیام ما

زنان و بحران آب ایران

مهتا بذرافکن در نشست انجمن جامعه‌شناسی ایران از نابرابری جنسیتی در حکمرانی آب، غیبت زنان در تصمیم‌گیری و پیوند آب با عدالت اجتماعی گفت.
اقتصاد، خشم و سلامت روان
روزنامه پیام ما

اقتصاد، خشم و سلامت روان

تحلیل روان‌شناختی تأثیر فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی. چگونه ناتوانی مالی به خشم تبدیل شده و صمیمیت و گفت‌وگو را در خانه از بین می‌برد.
حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی
روزنامه پیام ما

حیات‌وحش پشت سد نیوجرسی

جایگزینی گاردریل با نیوجرسی بتنی در جاده‌ها؛ تقابل ایمنی انسان و محیط‌زیست. آیا این تصمیم ریشه در اقتصاد سیاسی سیمان و تخریب حیات‌وحش دارد؟
حبله‌رود؛ اختلاف آب میان
روزنامه پیام ما

حبله‌رود؛ اختلاف آب میان

سرچشمه حبله‌رود از بالادست فیروزکوه عبور می‌کند و در ادامه مسیر به دشت گرمسار و ایوانکی می‌رسد. اما طی سال‌های گذشته، افزایش تقاضا در بالادست و پایین‌دست، در کنار کاهش منابع آب، این رودخانه را به یکی…
کودکان در محاصره خطرهای آشنا
روزنامه پیام ما

کودکان در محاصره خطرهای آشنا

| پیام ما | «رستا» فقط ۱۴ ماه داشت. ظهر پنجشنبه روی صندلی جلوی خودرو، در آغوش مادرش نشسته بود. پدر در جاده «هفت‌باغ علوی» رانندگی می‌کرد
آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها
روزنامه پیام ما

آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها

هیئت وزیران آیین‌نامه حفاظت از تالاب‌ها را اصلاح کرد. طبق این مصوبه، وزارت نیرو مکلف به تأمین حقابه شد و سازوکار جدید محاسبه خسارت زیست‌محیطی تدوین گشت.
دماوند را نمی‌توان فقط با
روزنامه پیام ما

دماوند را نمی‌توان فقط با

|پیام ما | سال‌هاست وقتی از دماوند حرف می‌زنیم، دو تصویر متفاوت پیش چشم ما قرار می‌گیرد؛ یک تصویر، همان قله سپید و باشکوهی است که از اسطوره و ادبیات تا حافظه جمعی ایرانیان امتداد پیدا کرده و تصویر…
جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی
روزنامه پیام ما

جیب خالی و بدهی‌های خیالــــی

بررسی سه‌دهه تلاش برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه‌های ایران؛ از توران تا کویر. روایتی از چالش‌های بقا، انقراض و امید به آینده این گونه.
الگوی اقلیمی گردشگری برای مد
روزنامه پیام ما

الگوی اقلیمی گردشگری برای مد

صنعت مد برای تاب‌آوری اقلیمی باید از تجربیات گردشگری لوکس بیاموزد؛ ادغام حفاظت از طبیعت در برنامه‌ریزی، شفافیت زنجیره تأمین و مشارکت جوامع محلی.
کوهــی میان آتش و یــخ
روزنامه پیام ما

کوهــی میان آتش و یــخ

در شمال «تانزانیا»، جایی که دشت‌های ساوانا زیر آفتاب گسترده شده‌اند، چیزی در دوردست به چشم می‌آید که انگار به این سرزمین تعلق ندارد؛ قله‌ای سفید که از میان ابرها بیرون آمده است. نزدیک‌تر که می‌شوی،