قیمت طلا امروز




 سازمان همکاری اقتصادی(اکو)

 خبرگزاری شانا / ۱۳ ساعت قبل

حضور در پهنه جهانی

صنعت نفت ایران در دو سال گذشته از دوحه تا مسکو و از بغداد تا دهلی‌نو، حضوری فعال در پشت میزهای مذاکره جهانی داشته است. در شرایطی که تحریم‌های یکجانبه تلاش می‌کنند ایران را از معادلات انرژی جهان کنار بگذارد، وزارت نفت دولت چهاردهم راهبردی معکوس در پیش گرفته است: تعمیق حضور در سازمان‌های فراملی، گسترش دیدارهای دوجانبه در حاشیه اجلاس‌های بین‌المللی و طرح ابتکارهای تازه برای همکاری با اقتصادهای نوظهور.
 حضور در پهنه جهانی
فراتر از نشست‌های شناخته‌شده‌ای مانند اوپک، وزارت نفت در این دو سال مشارکت خود را با نهادهای تأثیرگذار نیز حفظ کرد. حضور ایران در مجمع بین‌المللی انرژی، سازمان همکاری شانگهای و بریکس، بخشی از تلاشی هماهنگ برای حفظ جایگاه کشور در معماری چندجانبه انرژی جهان بود؛ رویکردی که با توجه به برنامه هفتم توسعه اهمیت مضاعفی یافته است. ایران با تولید سالانه بیش از ۲۸۰ میلیارد مترمکعب گاز، سومین تولیدکننده جهان به شمار می‌رود، اما سهم کشور در تجارت جهانی گاز هنوز کمتر از یک درصد است؛ شکافی که افزایش آن را به یکی از تکالیف اصلی برنامه هفتم توسعه و محور اصلی حضور فعال‌تر ایران در نهادهای بین‌المللی انرژی تبدیل کرده است. این حضور هم‌زمان و چندجبهه‌ای در نهادهایی با کارکردها و اعضای متفاوت، از نهادهای تخصصی انرژی گرفته تا گروه‌بندی‌های اقتصادی نوظهور مانند بریکس و شانگهای، نشان می‌دهد وزارت نفت تلاش کرده است به‌جای تمرکز بر یک کانال دیپلماتیک، از ظرفیت چند مسیر موازی برای کاهش آثار فشار تحریم‌ها و تقویت همکاری‌های بین‌المللی بهره ببرد.

دیدارهای فشرده در حاشیه دوحه؛ آفریقا و خلیج‌فارس روی میز مذاکره

بیست‌وهفتمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در دوحه قطر، بستری برای مجموعه‌ای از دیدارهای دوجانبه فشرده وزیر نفت با همتایان آفریقایی و عرب خود فراهم کرد. محسن پاک‌نژاد در دیدار با اکپریکپه اکپو، وزیر منابع گازی نیجریه، درباره ظرفیت‌های مشترک دو کشور در حوزه گاز و پتروشیمی و امکان انتقال فناوری گفت‌وگو کرد؛ نیجریه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت خام آفریقا و دارنده ذخایر قابل‌ توجه گاز طبیعی، نقشی کلیدی در تأمین انرژی جهانی ایفا می‌کند.

در دیداری دیگر، وزیر نفت ایران با خلیفه رجب عبدالصادق، وزیر نفت و گاز لیبی و رئیس بیست‌وهفتمین اجلاس وزارتی جی‌ئی‌سی‌اف، درباره کشف ذخایر جدید گاز در ایران و گسترش همکاری‌های فنی و سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های گاز، پتروشیمی و زیرساخت‌های انرژی رایزنی کرد؛ لیبی از اعضای باسابقه اوپک و از بازیگران اثرگذار بازار انرژی منطقه به شمار می‌رود. دیدار با محمد عرقاب، وزیر انرژی و معادن الجزایر، بُعد دیگری از این رایزنی‌ها بود؛ الجزایر، بزرگ‌ترین تولیدکننده گاز آفریقا و عضو مؤسس جی‌ئی‌سی‌اف است و تولید گازش در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۵ میلیارد مترمکعب بوده و نزدیک به نیمی از آن از طریق خط لوله یا ال‌ان‌جی صادر شده است. وزیر نفت همچنین در دیدار با سعد الکعبی، وزیر انرژی قطر، بر تداوم تعاملات سازنده در بخش انرژی و اهمیت انتخاب دبیرکل آینده جی‌ئی‌سی‌اف تأکید کرد؛ موضوعی که در آن دوره، یکی از مهم‌ترین دستورکارهای مجمع کشورهای صادرکننده گاز به شمار می‌رفت و ایران به‌عنوان بنیان‌گذار مجمع، بر حمایت از فردی شایسته، متخصص و توانمند برای این جایگاه تأکید داشت.

کمیسیون مشترک ایران و روسیه؛ فراتر از پرونده گاز

نوزدهمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه، هرچند در رسانه‌ها اغلب با محوریت واردات گاز شناخته شد، اما دامنه‌ای بسیار فراتر از انرژی داشت. در این نشست، ۱۷ کارگروه تخصصی مسائلی را از تکمیل کریدور بین‌المللی شمال-جنوب گرفته تا همکاری در صنایع فضایی، انرژی هسته‌ای، امور تجاری و اقتصادی، مالی و بانکی، گمرک، صنعت و معدن، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و گردشگری و علم و فناوری، بررسی کردند. در نخستین روز نشست، کارگروه‌های «فضایی»، «همکاری علمی و آموزشی»، «گردشگری» و «منطقه‌ای» به تفاهم کامل رسیدند، درحالی‌که کارگروه‌های دیگری همچون گمرک، انرژی، مالی، صنعت و تجارت، مسکن، حمل‌ونقل، آب و محیط‌زیست، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و آموزش، نشست‌های فشرده خود را آغاز کردند. به گفته مصطفی برزگر، مدیرکل اروپا، آمریکا و کشورهای مستقل همسود وزارت نفت، در همان روز نخست در بیش از ۵۰ درصد موضوع‌های مورد بحث با طرف روسی به تفاهم اولیه رسید.

سید علی‌محمد موسوی، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت نیز اعلام کرد که سند نهایی کمیسیون هجدهم شامل ۱۹۳ بند بوده که حدود ۷۵ درصد آن اجرایی شده و تلاش کمیسیون نوزدهم، تعیین‌تکلیف پروژه‌های به‌بن‌بست‌رسیده در کنار پیشبرد بندهای باقی‌مانده بود. در حاشیه این نشست، افزون‌بر سند اصلی، چهار سند دوجانبه دیگر میان دستگاه‌های مختلف دو کشور نیز امضا شد. همکاری‌های دوجانبه با روسیه در سطح دیگری نیز پیگیری شد؛ محسن پاک‌نژاد در ۱۷ آذر ۱۴۰۴ میزبان آندری کوزینتسوف، وزیر صنایع بلاروس، بود و درباره گسترش همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی گفت‌وگو کرد؛ دیداری که نشان می‌دهد دیپلماسی انرژی ایران در فضای اوراسیا فقط به مسکو محدود نمانده است.

بریکس، جاده‌ای تازه به‌سوی هند و فراتر

سفر وزیر نفت به هند برای شرکت در یازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی بریکس را نمی‌توان فقط حضوری تجاری دانست؛ این سفر تلاشی برای بازتعریف روابط تهران و دهلی‌نو فراتر از صرف خرید و فروش نفت بود. پیوند دو کشور ریشه‌ای تاریخی دارد؛ از دوره‌ای که فارسی زبان رسمی بخش بزرگی از شبه‌قاره هند بود و آثار حافظ، سعدی و مولوی در مراکز علمی هند تدریس می‌شد، همان‌گونه که تأثیر معماری ایرانی بر بناهایی چون تاج‌محل، این پیوند فرهنگی را تا امروز زنده نگه داشته است. 

در حوزه انرژی، هند پیش از بازگشت تحریم‌های آمریکا در سال ۲۰۱۸، از بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران بود و در مقاطعی روزانه بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کرد؛ دو طرف همچنین درباره توسعه میدان گازی فرزاد B و سرمایه‌گذاری در صنایع بالادست و پایین‌دست مذاکره داشتند. بازگشت تحریم‌های آمریکا این همکاری را متوقف کرد، اما گفت‌وگوها هیچ‌گاه به‌طور کامل قطع نشد و بندر چابهار و کریدور بین‌المللی شمال-جنوب همچنان در دستورکار دو طرف باقی ماندند. در همین چهارچوب، پاک‌نژاد در دیدار با شری مانوهر لعل، وزیر نیرو، مسکن و امور شهری هند، و هاردیپ سینگ پوری، وزیر نفت و گاز طبیعی هند، درباره توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های نفت، گاز و بازرگانی و همچنین مشارکت و سرمایه‌گذاری طرف هندی در پروژه‌های صنعت نفت ایران گفت‌وگو کرد.

وزیر نفت در سخنرانی رسمی خود در نشست وزیران بریکس، با اشاره به حمله‌های اخیر به زیرساخت‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران، این اقدام‌ها را تهدیدی علیه امنیت انرژی جهان توصیف و تأکید کرد که ثبات بازارهای جهانی تنها از مسیر همکاری کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده ممکن است. وی طرح تشکیل «مشارکت امنیت انرژی بریکس» را ارائه کرد؛ ابتکاری که قرار است در چهارچوب نقشه‌راه همکاری انرژی بریکس برای بازه ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰، بر حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی انرژی، افزایش تاب‌آوری زنجیره تأمین، توسعه سرمایه‌گذاری و تسهیل تبادل اطلاعات میان اعضا متمرکز شود. پاک‌نژاد در ادامه با ارائه تصویری از ظرفیت‌های صنعت انرژی ایران اعلام کرد که تولید سالانه گاز طبیعی کشور به بیش از ۲۸۰ میلیارد مترمکعب، ظرفیت تولید نفت به روزانه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه و ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی به روزانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است؛ ظرفیتی که به گفته او می‌تواند در خدمت همکاری‌های گسترده‌تر میان اعضای بریکس قرار گیرد.

بخش دیگری از این سفر به حضور وزیر نفت در آیین گشایش رسمی «مرکز تعالی دیجیتال بریکس برای شبکه‌های هوشمند و ذخیره‌سازی انرژی» اختصاص داشت. پاک‌نژاد این مرکز را نقطه عطفی در همکاری‌های فناورانه اعضای بریکس دانست و تأکید کرد که توسعه فناوری‌های دیجیتال، شبکه‌های هوشمند، ذخیره‌سازی انرژی، هوش مصنوعی و تبادل دانش فنی از مهم‌ترین نیازهای صنعت انرژی در دهه‌های آینده است؛ مرکزی که به گفته او می‌تواند شکاف‌های فناورانه میان اعضای بریکس را کاهش دهد و زمینه انتقال فناوری و شکل‌گیری پروژه‌های مشترک را فراهم کند.

تثبیت جایگاه ایران

نگاهی به این بخش کمتردیده‌شده از فعالیت‌های وزارت نفت نشان می‌دهد دیپلماسی انرژی دولت چهاردهم، فراتر از قراردادهای گازی با همسایگان، به‌ دنبال تثبیت جایگاه ایران در معماری چندجانبه انرژی جهانی نیز بوده است؛ از دیدارهای دوجانبه در حاشیه اجلاس‌های جی‌ئی‌سی‌اف در قطر تا کمیسیون‌های مشترک چندبخشی با روسیه و بلاروس و از طرح ابتکارهای تازه در بریکس تا احیای پیوندهای تاریخی و فرهنگی با هند. این تعاملات، در کنار دستاوردهای شناخته‌شده‌تر در حوزه صادرات نفت و گاز، تصویری کامل‌تر از تلاش ایران برای حفظ و گسترش نفوذ خود در معادلات انرژی جهان در دو سال گذشته به دست می‌دهد. کد مطلب 2583868







جمعه ۶ شهریور ۱۴۰۵ - 28 August 2026
زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم
روزنامه هفت صبح

زخم نفت‌ بر تن جنگل‌های حرا در سواحل جنوبی قشم

مسئولان منابع طبیعی می‌گویند که آسیب‌های وارده به تاج درختان گسترده نبوده است
         
روزنامه هفت صبح

شلیک خونین به زن و بچه در برج لوکس مسکونی

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟
سایت عصرایران

۴۲ هزار میلیارد تومان برای قانونی که جمعیت را جوان نکرد/ قانون جوانی جمعیت چه دستاوردی داشت؟

در سال گذشته به ازای هر مرگ، نزدیک به ۲ تولد ثبت شده است؛ این یعنی نسبت تولد به مرگ به حدود ۱.۷ رسیده که پایین‌ترین میزان در ۷۰ سال گذشته است. هرچند این آمار...
سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا
سایت تابناک

سنگ قبر، آخرین کالای قابل‌سرقت؛ روایت یک بازار عجیب در بهشت‌زهرا

گاهی در سکوت اتفاقات اساسی‌تری می‌افتد. مثل شب های تهران که گویا شبها و نیمه شب های شهری دیگر هستند با اتفاقات دیگر.
         
ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس
خبرگزاری مهر

ثبت نام یا پرداخت اجباری؛ خانواده‌ها میان قانون و واقعیت مدارس

بجنورد- در حالی آموزش‌وپرورش دریافت وجه اجباری هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی را ممنوع اعلام کرده، برخی خانواده‌ها از درخواست مبالغ میلیونی روایت می‌کنند؛ موضوعی که نیازمند بررسی و نظارت جدی است.
چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

چرا در پرونده‌های آزار جنسی، از ابتدا زن متهم می‌شود؟

یک جامعه‌شناس با اشاره به واکنش‌های اجتماعی به پرونده پژمان جمشیدی معتقد است در پرونده‌های خشونت جنسی، بخشی از جامعه به جای تمرکز بر رفتار فرد متهم، رفتار و تصمیم‌های زن شاکی را زیر سؤال می‌برد؛ رویکردی که به گفته او ریشه در نابرابری‌های جنسیتی و ساختارهای قدرت دارد.
سایت دیدبان ایران

دریاچه ارومیه آب دارد، اما خبر خوبی نیست/ عدد نگران‌کننده‌ای که همه چیز را تغییر می‌دهد

سایت اکوایران

آتش‌سوزی در انبار کارخانه فرآورده‌های پلاستیکی+ ویدیو

ایران را به شکل یک   نام در تاریخ  تحویل نسل بعد ندهیم!
سایت عصرایران

ایران را به شکل یک نام در تاریخ تحویل نسل بعد ندهیم!

جنگل تبدیل شد به چوب! حیات وحش تبدیل شد به گوشت! زمین تبدیل شد به عرصه ساخت‌وساز. تالاب تبدیل شد به زمینی که اگر خشک شود، می‌توان از آن استفاده کرد....
از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند
سایت صفحه اقتصاد

از شایعه گرانی تا هجوم به جایگاه‌ها؛ وقتی نااطمینانی اقتصادی، ارزش زمان را از محاسبات مردم حذف می‌کند

هر بار که شایعه‌ای درباره افزایش قیمت یا تغییر سهمیه بنزین منتشر می‌شود، صف‌ها پیش از اعلام هر تصمیم رسمی شکل می‌گیرند؛ رفتاری که از ترس گرانی آغاز می‌شود، اما در نهایت با تشدید ازدحام، اتلاف وقت و گسترش شایعات، اقتصاد ترس را به جایگاه‌های سوخت می‌کشاند.
فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌
روزنامه هفت صبح

فرمول ایرانی مالچ نفتی، قربانی خصوصی‌سازی پالایشگاه‌ها ‌

مالچ نفتی بومی ایران زمانی به مهار شن‌های روان و تثبیت زندگی کویرنشینان کمک می‌کرد؛ حذف نظارت آزمایشگاهی و تغییر فرمول پس از خصوصی‌سازی، آن را به محصولی آلاینده تبدیل کرد
سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله سازندگی/ مرز قانون و عدالت | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/ «مرز قانون و عدالت» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: با توجه به اینکه راه گفت‌وگوی جامعه مدنی با مسئولان قوه قضائیه هموار نیست و برخلاف فراخوان‌های رئیس قوه برای دریافت نظرات به پیشنهادات ارائه شده و کاملاً قانونی اع
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

دوست صمیمی، طراح گروگانگیری ۵۰ هزار یورویی | تاجر جوان پس از ۷۲ ساعت حبس در اتاق تاریک آزاد شد

سایت فرارو

کشف یک محموله سنگین مواد مخدر در اتوبان آزادگان تهران

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟
سایت فرارو

ساختن آینده‌ در جایی دیگر؛ چرا ماندن دشوار شده است؟

یک جامعه‌شناس گفت: برای یک خانواده، رفتن فقط به معنای دور شدن یک فرزند نیست. آینده‌ای که سال‌ها برای او در کنار خود تصور کرده بودند، حالا باید در جغرافیایی دیگر شکل بگیرد.
شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟
سایت فرارو

شهرداری تماشا کرد تا درختان پارک چیتگر خشک شود و بعداً آن‌ها را قطع کند؟

متأسفانه فقط چیتگر نیست که هزاران درخت آن خشکیده و سرسبزی‌اش به نابودی کشیده شده است؛ «سرخه‌حصار» در شرق تهران نیز روزگار بهتری ندارد.
روزنامه پیام ما

معمای شاهین٢

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه
روزنامه پیام ما

زمیـــن؛ ردپای یک گونــــــه

بررسی دگرگونی رابطه انسان و زمین؛ چگونه بشر از سازگاری با طبیعت، با انقلاب صنعتی و «شتاب بزرگ» به نیرویی تغییردهنده در مقیاس سیاره تبدیل شد؟
ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی
روزنامه پیام ما

ادعای خوب‌بودن باید حسابرسی

بررسی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره ضرورت ایجاد نظام حقوقی و ارزیابی تأثیر واقعی کسب‌وکارهای اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های تبلیغاتی.
بازتولید خانواده سنتی
روزنامه پیام ما

بازتولید خانواده سنتی

محدودیت مهریه به ۱۴ سکه، تنها اهرم حقوقی زنان را تضعیف می‌کند. کارشناسان معتقدند این نابرابری به تثبیت مردسالاری و کاهش تمایل به ازدواج می‌انجامد.
بحران آب: شکست آمایش سرزمین
روزنامه پیام ما

بحران آب: شکست آمایش سرزمین

بحران آب در ایران تنها نتیجه خشکسالی نیست، بلکه پیامد سال‌ها بی‌توجهی به آمایش سرزمین، استقرار صنایع آب‌بر در مناطق خشک و توسعه ناپایدار فضایی است.
خیانت خاموش در بستر فضای مجازی
سایت جوان آنلاین

خیانت خاموش در بستر فضای مجازی

خیانت به‌عنوان محکم‌ترین انگیزه در دعاوی خانواده، همیشه با یک قرار پنهانی آغاز نمی‌شود. گاهی با یک پیام ساده شروع می‌شود
هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی
سایت جوان آنلاین

هم ال‌نینوی پاییزی داریم هم تنش آبی

تدابیر لازم برای مقابله با پدیده ال‌نینو اندیشیده شده و مدیریت مخازن سد‌ها باید به‌گونه‌ای انجام شود که امکان مهار و «تله‌اندازی» سیلاب فراهم باشد
         
دچار ناترازی سرمایه انسانی هستیم
سایت جوان آنلاین

دچار ناترازی سرمایه انسانی هستیم

یکی از چالش‌های مهم آموزش عالی، فاصله میان آموزش دانشگاهی و نیاز واقعی بازار کار است. به همین دلیل، «تعداد فارغ‌التحصیلان» به‌تنهایی نمی‌تواند نشان دهد که کش...
         
دیپ‌فیک؛ از شوخی اینترنتی تا جرم و مسئولیت کیفری
سایت جوان آنلاین

دیپ‌فیک؛ از شوخی اینترنتی تا جرم و مسئولیت کیفری

اگر هوش مصنوعی بتواند از چهره یا صدای ما محتوایی بسازد که هرگز تولید نکرده‌ایم، قانون کیفری چگونه از حیثیت، اموال و امنیت ما حمایت می‌کند؟ وقتی تصویر و صدای...
جنگ اقتصادی چگونه به سفره ایرانیان می‌رسد؟ - اکونیوز
سایت اکونیوز

جنگ اقتصادی چگونه به سفره ایرانیان می‌رسد؟ - اکونیوز

اقتصاد ایران: نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران می گوید: اگر فشار معیشتی طولانی شود و پاسخ سیاست های حکمران روشن نباشد، ظرفیت تاب آوری جامعه کاهش
تاب‌آوری اقلیمی باگیاهان بومی
روزنامه پیام ما

تاب‌آوری اقلیمی باگیاهان بومی

حفاظت و احیای گونه‌های گیاهی بومی، راهکاری کلیدی برای مقابله با تغییر اقلیم، حفظ تنوع زیستی و افزایش تاب‌آوری محیط‌زیست ایران در برابر بحران‌هاست.
سایت عصرایران

استاندار قم خطاب به کافه‌داران: تخلفی نکنید که مورد نظر دستگاه‌های خاص قرار بگیرد

سایت تابناک

سیل ناگهانی در نپال؛ بیش ۱۶۰ کشته و صدها مفقود

نگاهی به نظام حقوقی کشور
روزنامه شرق

نگاهی به نظام حقوقی کشور

روزانه تحولات مختلفی در زمینه حقوق و قضا رخ می‌دهد و می‌توان رویدادهایی چون مصوبه مجلس با نام «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» یا آرای صادره از مراجع قضائی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. یک راه دیگر هم وجود دارد، اینکه از رخدادهای روزمره فاصله بگیریم و به اوضاع …
تأثیر محدودیت فضای مجازی بر دوقطبی‌شدن جامعه
روزنامه شرق

تأثیر محدودیت فضای مجازی بر دوقطبی‌شدن جامعه

مردم ایران دوران خاصی را تجربه می‌کنند؛ تورم بالا، کاهش فرصت‌های شغلی با‌ثبات و سرازیر‌شدن خیل بیکاران به سوی مشاغل موقت و ناپایداری که عموما درآمدشان با هزینه‌های سرسام‌آور زندگی انطباق ندارد‌ و از همه دشوارتر، فقدان چشم‌انداز روشنی که خروج از شرایط موجود و حرکت به سوی آینده‌ای روشن را نوید دهد. در …
زنان، قربانیان کار فصلی
روزنامه شرق

زنان، قربانیان کار فصلی

در شهرستان‌های سقز (شمال استان کردستان) و بوکان (جنوب استان آذربایجان غربی) و اطراف، فعالیت و رنج تابستانی برای گروهی از زنان پیش از طلوع آفتاب آغاز می‌شود. آنها ساعت چهار، پنج صبح راهی مزارع می‌شوند و تا عصر به کار ادامه می‌دهند. پس از بازگشت به خانه نیز شیفت دوم کار آغاز می‌شود؛ این بار بدون دستمزد.
         
شوک شبانه به ترافیک تهران
روزنامه دنیای اقتصاد

شوک شبانه به ترافیک تهران

هفته‌ای که گذشت، ترددها در سطح و زیرسطح شهر تهران، به شکلی معنادار «سنگین» شد.  حجم ترافیک در خیابان‌های تهران براساس شاخص «مدت زمان سفر از محدوده مرکزی به مناطق محیطی» در پیک تردد شبانگاهی، حدود 10درصد نسبت به هفته‌های قبل‌تر افزایش یافت؛  همزمان، حجم مسافر در ایستگا‌ه‌های مترو نیز طی روزهای اخیر صعودی …
روزنامه هفت صبح

راز سر به مهر قتل در میدان تره‌بار

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز
روزنامه توسعه ایرانی

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز

تقویم را که ورق می زنیم، سیاهه ی طولانی اخبار حوادث کار، نفس را در سینه حبس می کند. تنها در یک بازه زمانی کوتاه، از ۲۸ مرداد ماه تا یکم شهریور،
اجاره این کلبه در شمال شبی 81 میلیون تومان است!
سایت برترینها

اجاره این کلبه در شمال شبی 81 میلیون تومان است!

انتشار عکسی از قیمت اجاره یک کلبه در مازندران، واکنش‌های زیادی در فضای مجازی به همراه داشته است.
         
فقر از سفره به نسخه رسید!
سایت فرارو

فقر از سفره به نسخه رسید!

گرانی دارو و مواد غذایی، سلامت کودکان خانواده‌های کم‌برخوردار را تحت فشار قرار داده است؛ از تاخیر در مراجعه و ناتوانی در خرید دارو تا گسترش سوءتغذیه و کاهش کیفیت رژیم غذایی.
مرگ ۱۲۰ موتورسیکلت‌سوار تهرانی در ۵ ماه/ نقطه اشتراک ۷۰ درصد فوت‌شده‌ها
سایت فرارو

مرگ ۱۲۰ موتورسیکلت‌سوار تهرانی در ۵ ماه/ نقطه اشتراک ۷۰ درصد فوت‌شده‌ها

رئیس مرکز برخط پلیس راهور تهران بزرگ گفت: موتورسواران باید توجه داشته باشند که رعایت نکردن ممنوعیت ورود به خطوط ویژه، تنها یک تخلف ترافیکی نیست، بلکه می‌تواند جان خود آنها و سایر کاربران ترافیکی را به خطر بیندازد.
علت خشکیدگی چیتگر و سرخه حصار چیست؟
سایت فرارو

علت خشکیدگی چیتگر و سرخه حصار چیست؟

معاون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شهرداری تهران گفت: کارگروه آب را از ۲ سال قبل فعال کردیم و امروز به اطلس جامع آب غیرشرب شهر تهران رسیده‌ایم؛ اطلس و نقشه‌ای که به ما امکان می‌دهد منابع آبی مورد نیاز فضای سبز را به تفکیک مناطق و نواحی شناسایی و برای تأمین آن برنامه‌ریزی کنیم.
         
تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ
روزنامه هفت صبح

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ

شورای عالی شهرسازی درباره تعداد پلاک‌ها، میزان تراکم و محل مصرف درآمدهای حاصل از واگذاری توضیح می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

جوانان جویای کار در دام کلاهبرداران کیونت

ترومای جمعی؛وقتی یک زخم اجتماعی تبدیل به داستان سینه به سینه می شود
سایت خبرآنلاین

ترومای جمعی؛وقتی یک زخم اجتماعی تبدیل به داستان سینه به سینه می شود

تلاش برای معنابخشی است که حادثه را به بخشی از هویت، داستان‌های سینه‌به‌سینه و نگاه آن جامعه به آینده تبدیل می‌کند.​پژوهش‌های اخیر هم دقیقاً دست روی همین ابعاد پنهان گذاشته‌اند. مثلاً در مطالعه‌ای که کرش و هران (۲۰۲۵) روی تجربه مهاجران اجباری انجام دادند، مشخص شد که ترومای جمعی چطور می‌تواند نسل به نسل …
سایت خبرآنلاین

شهرداری به‌دنبال کنترل قیمت قبر در امامزاده‌ها؛ آرامستان جدید تهران کجا ساخته می‌شود؟

استادان پیرمرد:«درس‌تان را بخوانید»؛ توصیه به عافیت‌طلبی یا مانیفست مقاومت معرفتی؟/ ساختن فردا نیازمند پایداری علمی است
سایت خبرآنلاین

استادان پیرمرد:«درس‌تان را بخوانید»؛ توصیه به عافیت‌طلبی یا مانیفست مقاومت معرفتی؟/ ساختن فردا نیازمند پایداری علمی است

حالا که می‌بینم کتاب و کلاس و پژوهش و دانشگاه، شاید بزرگ‌ترین دستاوردهای آموزش مدرن در ایران، تا این اندازه در معرض فرسایش‌اند، بیشتر از هر زمان به خودم شک کرده‌ام. واقعیت این است که آنها (استادان پیرمرد) نمی‌گفتند «کاری نکنید»، می‌گفتند «سخت‌تر کار کنید و کار سخت را برگزینید».
سایت رکنا

اتهام خیانت برای یک زن تهرانی در دادگاه توسط شوهر سابقش / قاتل دروغ می گوید این زن پاک بود

انتشار ناگفته های پرونده  شهلا جاهد برای نخستین بار  / در لحظه قتل شهلا و لاله سحرخیزان به هم چه گفتند+ فیلم و عکس های بازسازی جنایت
سایت رکنا

انتشار ناگفته های پرونده شهلا جاهد برای نخستین بار / در لحظه قتل شهلا و لاله سحرخیزان به هم چه گفتند+ فیلم و عکس های بازسازی …

حوادث رکنا : هنوز بعد از گذشت 22 سال پرونده شهلا جاهد مورد توجه افکار عمومی است و با توجه به آخرین اظهارت وکیل خرمشاهی و مهدی ابراهیمی خبرنگار جنایی پرونده قتل همسر ناصر محمدخانی بر آن شدیم تا متن کامل حکم شهلا جاهد را بر گرفته از کتاب کارت قرمز منتشر کنیم .
جوانان میان اجاره و تنهایی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

جوانان میان اجاره و تنهایی - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / در چنین شرایطی، «اقتصاد تنهایی» شکل می‌گیرد؛ اقتصادی که در آن فرد مجرد نه فقط با هزینه‌های مالی زندگی مستقل، بلکه با هزینه‌های اجتماعی ناشی از کاهش ارتباطات خانوادگی، شبکه حمایتی محدودتر و افزایش آسیب‌پذیری اقتصادی مواجه است. این پدیده به‌خصوص در کلان‌شهرها جدی‌تر است؛ جایی که فاصله میان …
صداوسیما؛ بودجه‌ای که اوج گرفت، مخاطبی که ریخت/ راهکاری برای عدم دورریز بیت‌المال
سایت اقتصاد ۲۴

صداوسیما؛ بودجه‌ای که اوج گرفت، مخاطبی که ریخت/ راهکاری برای عدم دورریز بیت‌المال

کارزاری جدید خواستار پایان تأمین مالی عمومی صداوسیما و واگذاری هزینه‌های این سازمان به مخاطبانی شده که همچنان تمایل به استفاده از برنامه‌های آن دارند؛ پیشنهادی که بحث درباره آینده رسانه ملی را دوباره داغ کرده است.
سایت برترینها

مجری خانم صداوسیما با کلاه پلیس جوگیر شد!

تنهایی مردم در برابر ابهام بنزینی مسوولان
سایت عصرایران

تنهایی مردم در برابر ابهام بنزینی مسوولان

وضعیت فعلی یعنی گیجی و ناتوانی دولت در تصمیم گیری بنزین. نتیجه می شود نگرانی مردم و صف های طولانی مقابل پمپ بنزین ها؛ نتیجه می شود کاهش اعتماد عمومی به دولت...
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| تذکر رییس جمهور به غیبت زنان در پوستر جشنواره شهید رجایی

سایت عصرایران

آخرین خبر از پرونده «موبایل موسوی»

سایت رکنا

رها کردن جسد دختر 28 ساله در خیابان های تهران‌نو/ مرد بازداشتی چه ادعایی کرد

سایت خبرآنلاین

پای جاپارک فروشان تهرانی به دادسرا رسید

سایت عصرایران

جزئیات آتش‌سوزی در آسانسوری در کرج

قسط بندیِ فقر: وقتی فردایمان را پیش‌خور می‌کنیم
سایت عصرایران

قسط بندیِ فقر: وقتی فردایمان را پیش‌خور می‌کنیم

این وضعیت، مصداق بارزِ «اثر وابستگی» در نظریات جان کنت گالبرایت است. طبق این دیدگاه، در نظام سرمایه‌داری، تولیدکننده فقط کالا نمی‌سازد؛ بلکه با تبلیغاتِ مفرط...
         
آقای وزیر، آغوش کشور برای کدام باز است؛ نخبگان جوان یا مهاجران افغان؟
سایت تابناک

آقای وزیر، آغوش کشور برای کدام باز است؛ نخبگان جوان یا مهاجران افغان؟

وزیر ورزش و جوانان از آغوش باز دولت برای بازگشت جوانان مهاجرت کرده سخن می‌گوید و این در حالی است که آمار مهاجرت از کشور در همین شرایط فعلی، آمار نگران کننده...
مرگ تلخ در آسمان‌خراش‌ها/ دست روی دست نگذارید تا کارگران قربانی شوند!
خبرگزاری ایلنا

مرگ تلخ در آسمان‌خراش‌ها/ دست روی دست نگذارید تا کارگران قربانی شوند!

جان کارگران ساختمانی، ارزان‌ترین مصالح این روزهای ساخت‌وساز است. در سایه فقدان نظارت، کارفرمایان با پول بیمه برای خود مصونیت می‌خرند و پس از هر سقوط مرگبار، بدون حتی یک ساعت بازداشت، از مسئولیت قسر درمی‌روند.
حریم‌خواری زیر ذره‌بین؛ وقتی ساخت‌وساز به خط قرمز پایتخت می‌رسد
خبرگزاری مهر

حریم‌خواری زیر ذره‌بین؛ وقتی ساخت‌وساز به خط قرمز پایتخت می‌رسد

بخشی از حریم تهران با رودخانه‌ها و مسیل‌ها گره خورده و هر ساخت‌وساز غیرمجاز در این محدوده می‌تواند تبعاتی فراتر از تغییر کاربری زمین داشته باشد.
فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور
خبرگزاری ایسنا

فرهنگ اظهارنظر غیرتخصصی آسیب‌پذیری تازه فضای رسانه‌ای کشور

وقتی نظرات غیرکارشناسی به‌طور گسترده منتشر می‌شود و گاه تصمیم‌گیران نیز از این فضا تأثیر می‌گیرند، مردم دیگر به هیچ نظر یا تحلیل به‌راحتی اعتماد نمی‌کنند.