قیمت طلا امروز




 آزمون تیمز و پرلز

 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

سهم ناچیز «تعطیلی مدارس» در اصلاح ناترازی انرژی

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش با اشاره به مطالعات انجام‌شده درباره تعطیلی مدارس در شرایط ناترازی انرژی، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم تعطیل‌کردن مدارس در اصلاح ناترازی انرژی حدود ۱.۵ درصد است، در حالی که سهم مصرف خانواده‌ها بیش از ۳۰ درصد است؛ بنابراین می‌توان با فرهنگ‌سازی در خانواده‌ها، مصرف انرژی را کاهش داد و از تعطیلی مدارس جلوگیری کرد.
  سهم ناچیز «تعطیلی مدارس» در اصلاح ناترازی انرژی
به گزارش ایسنا، علی محبی، رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش در سی‌ونهمین اجلاس رؤسای آموزش‌وپرورش کشور، با اشاره به مطالعات انجام‌شده درباره تعطیلی مدارس در شرایط ناترازی انرژی، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم تعطیل‌کردن مدارس در اصلاح ناترازی انرژی حدود ۱.۵ درصد است، در حالی که سهم مصرف خانواده‌ها بیش از ۳۰ درصد است؛ بنابراین می‌توان با فرهنگ‌سازی در خانواده‌ها، مصرف انرژی را کاهش داد و از تعطیلی مدارس جلوگیری کرد.

محبی همچنین با اشاره به تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا، اظهار کرد: در دنیا شاخص بالای ۲۰۰ مبنای تعطیلی مدارس قرار می‌گیرد، اما در کشور ما گاهی بدون اتکا به یک مبنای پژوهشی روشن، با شاخص ۷۰ مدارس تعطیل می‌شوند.

عوامل افت تحصیلی دانش‌آموزان فقط در مدرسه نیست

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش با اشاره به نتایج مطالعات انجام‌شده درباره آزمون‌های تیمز و پرلز، گفت: در بررسی عوامل مؤثر بر پایین بودن کیفیت عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان دوره ابتدایی، ۱۴ عامل مورد بررسی قرار گرفت که عامل اول و دوم در داخل مدرسه نبود، بلکه به محیط خانواده، از جمله سواد تربیتی والدین و میزان کتاب و مطالعه در خانه، مربوط می‌شد.

 سه پیشنهاد برای پژوهش‌محور شدن آموزش‌وپرورش

محبی در ادامه سه پیشنهاد برای بهبود روند تعلیم‌وتربیت ارائه کرد و گفت: نخستین پیشنهاد، حاکم‌کردن مدیریت علمی از طریق تصمیم‌گیری بر مبنای یافته‌های پژوهشی معتبر و استفاده از هیئت‌های اندیشه‌ورزی است.

وی افزود: در برخی موارد، هیئت‌های اندیشه‌ورزی به جلسات عادی تقلیل یافته و در برخی موارد نیز بیش از اندازه بزرگ شده‌اند و به جای ترکیبی محدود و تخصصی، افراد زیادی از بیرون وارد آن شده‌اند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش، ارتقای اثربخشی پژوهش‌ها را دومین پیشنهاد دانست و اظهار کرد: پژوهش باید از نظام مسائل آغاز شود و یافته‌های آن در قالب توصیه‌های سیاستی دقیق در اختیار مدیران قرار گیرد. برخی پژوهش‌های ارسال‌شده از استان‌ها ارتباط مشخصی با نظام مسائل یا آموزش‌وپرورش ندارند که این روند باید اصلاح شود.

وی سومین پیشنهاد را پژوهش‌محور شدن مدرسه عنوان کرد و گفت: مدرسه باید یادگیرنده، پژوهنده و هویت‌ساز باشد و این هدف با بهره‌گیری از خرد جمعی، تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی در مدارس و ارتقای توان پژوهشی معلمان محقق می‌شود.

محبی در پایان با اشاره به آمار ثبت‌شده در سامانه پژوهش‌محوری آموزش‌وپرورش، گفت: اکنون ۷۸ هزار معلم اقدام‌پژوه و حدود ۸۰ هزار دانش‌آموز پژوهنده در سامانه ثبت شده‌اند و این میزان باید افزایش یابد تا بتوان با ریل‌گذاری علمی و درست، مشکلات انباشته سال‌های گذشته را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله و مبتنی بر علم برطرف کرد.

انتهای پیام







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026