قیمت طلا امروز




 شفافیت و حاکمیت

 سایت سنا / ۲ ساعت قبل

عرضه شرکت‌های بزرگ در بازار سرمایه به استقرار حاکمیت شرکتی کمک می‌کند

مدیرعامل شرکت سبدگردان هیوا گفت: هدف از پذیرش و عرضه شرکت‌ها باید تأمین مالی کارآمد، افزایش شفافیت، تقویت حاکمیت شرکتی و حمایت از منافع همه ذی‌نفعان باشد.
 عرضه شرکت‌های بزرگ در بازار سرمایه به استقرار حاکمیت شرکتی کمک می‌کند
مهدی دلبری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا) با تأکید بر ضرورت تنوع‌بخشی در فرآیند پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه، گفت:«نباید تأمین مالی را صرفاً به انتشار اوراق یا دریافت تسهیلات محدود کرد، بلکه عرضه سهام نیز یکی از روش‌های مهم تأمین مالی شرکت‌هاست. شرکت‌های بزرگ باید بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.»

دلبری بیان کرد: «به همان اندازه که شرکت‌های تولیدی از ظرفیت پذیرش در بازار سرمایه برخوردارند، باید به سهام‌داران عمده و شرکت‌های بزرگ نیز اجازه داده شود از فرصت تأمین مالی از طریق عرضه اولیه استفاده کنند. عرضه سهام یکی از روش‌های مهم تأمین مالی است که می‌تواند هم در بخش شرکت‌های تولیدی و هم در بخش نهادهای بالادستی مورد استفاده قرار گیرد.»

او افزود: «هرچه شرکت‌های بزرگ بیش‌تری در بازار سرمایه پذیرش شوند، علاوه بر افزایش ارزش بازار، زمینه برای استقرار حاکمیت شرکتی در لایه‌های مختلف ناشران نیز فراهم می‌شود.»

مدیرعامل شرکت سبدگردان هیوا یکی از نگرانی‌های موجود در این زمینه را نحوه روابط مالی و معاملات میان هلدینگ‌های بزرگ و شرکت‌های زیرمجموعه عنوان کرد و گفت: «در صورتی که شرکت‌های بزرگ پذیرش شوند، باید اطمینان حاصل شود که حاکمیت شرکتی در روابط مالی و معاملات فی‌مابین رعایت شده و منافع شرکت‌های پذیرفته‌شده تحت تأثیر منافع سهام‌دار عمده قرار نگیرد.»

منافع تمامی ذی‌نفعان در پذیرش شرکت‌های بزرگ

دلبری ادامه داد: «تجربه تاریخی بازار سرمایه نشان داده در برخی موارد، سهام‌داران عمده در معاملات فی‌مابین و روابط مالی با شرکت‌های سرمایه‌پذیر، منافع را به سمتی سوق داده‌اند که بیش‌تر در راستای منافع سهام‌دار عمده بوده است. پذیرش شرکت‌های بزرگ در بازار سرمایه می‌تواند این اطمینان را ایجاد کند که حاکمیت شرکتی در لایه‌های مختلف بهتر مستقر شده و منافع تمامی ذی‌نفعان مورد توجه قرار می‌گیرد.»

مدیرعامل شرکت سبدگردان هیوا بر لزوم دقت در لایه‌های پذیرش شرکت‌ها تأکید کرد و گفت: «باید مراقب باشیم شرکت‌ها در چندین لایه مختلف بازار سرمایه پذیرش نشوند، زیرا در این صورت احتمال محاسبه مضاعف ارزش شرکت‌ها وجود دارد. بهتر است پذیرش شرکت‌ها در یک ساختار مشخص و در نهایت ۳ یا ۴ رده سهام‌داری انجام شود تا از ایجاد خطا در محاسبات جلوگیری شود.»

لزوم عرضه اولیه با قیمت‌گذاری مناسب

او هم‌چنین بر ضرورت عرضه شرکت‌های سرمایه‌گذاری با نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی‌ها (P/NAV) مناسب تأکید کرد و گفت: «باید به سمتی حرکت کنیم که بخش عمده دارایی شرکت‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه قرار داشته باشد و این شرکت‌ها نیز با نسبت P/NAV مناسب عرضه شوند.»

دلبری گفت: «عرضه اولیه با قیمت‌گذاری مناسب می‌تواند برای سهام‌داران بازده مازاد ایجاد کند، اما در فرآیند ارزش‌گذاری و عرضه اولیه، سازمان بورس و هم‌چنین بورس و فرابورس باید به‌عنوان مدافع حقوق سهامداران اقلیت، حداکثر تلاش خود را برای انجام عرضه با قیمت منصفانه به کار گیرند.»

دلبری هم‌چنین به اهمیت شرایط بازار در زمان عرضه اولیه اشاره کرد و افزود: «در فرآیند پذیرش باید به شرایط بازار سرمایه توجه شود. زمانی که بازار در وضعیت مثبت قرار دارد، باید تلاش کنیم عرضه اولیه با قیمت مناسب انجام شود و از عرضه شرکت‌ها با قیمت‌های بیش از حد بالا به سهام‌داران جلوگیری کنیم.»

او تاکید کرد: «هدف از پذیرش و عرضه شرکت‌ها باید تأمین مالی کارآمد، افزایش شفافیت، تقویت حاکمیت شرکتی و حمایت از منافع همه ذی‌نفعان باشد و قیمت‌گذاری منصفانه در عرضه‌های اولیه نیز یکی از الزامات تحقق این اهداف است.»







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.