قیمت طلا امروز




 قانون خصوصی سازی

 سایت تابناک / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

ترفند جدید وزارت صمت برای کنترل صنایع/ خصوصی‌سازی یا «پارتی سازی» در وزارت صمت؟

در حالی که سخنگوی وزارت صمت، از موفقیت‌های این وزارتخانه در خصوصی‌سازی می‌گوید، اما واقعیت‌های موجود، حکایتی دیگر از خصوصی‌سازی‌های صوری دارد.
 ترفند جدید وزارت صمت برای کنترل صنایع/ خصوصی‌سازی یا «پارتی سازی» در وزارت صمت؟
گفته های جنجالی عزت‌الله زارعی سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما و تلاش او برای ارائه تصویری ایده‌آل از روند خصوصی‌سازی تاحد زیادی ناکام ماند چراکه بررسی دقیق این اظهارات نشان می‌دهد که مفهوم «راهبری و کنترل» توسط دولت، بیشتر مانع جدی برای تبدیل شدن شرکت‌ها به بنگاه‌های مستقل اقتصادی است تا تسهیل کننده. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، عزت‌الله زارعی سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت درگفتگو با خبرگزاری صدا و سیما مدعی شد که که وزارت صمت مخالف خصوصی‌سازی نیست و بیشترین سهم خصوصی‌سازی در کشور متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت است همچنین بیشترین شرکت‌های این وزارتخانه از قبل قانون اصل ۴۴ و حتی پیش از آن واگذار شده‌اند؛ حتی سهام دو خودروسازی که امروز مطرح است، واگذار شده است. 

زارعی معتقد است: قانون اصل ۴۴ یک قانون بسیار مترقی است که بر مبنای سیاست‌های کلی شکل گرفته است که سیاست‌های کلی اصل ۴۴ دو مرحله ابلاغ شده ا ست؛ یک بار کل سیاست‌ها و یک بار به طور مستقل جزء سیاست‌هایی که ناظر به صنایع بزرگ و صنایع مادر است؛ البته که قانون اصل ۴۴ درون خودش ساز و کار فراوانی دارد و قانون یک‌بار مصرف نیست، بلکه قانونی است که فرآیند خصوصی‌سازی را در کشور جاری می‌کند. تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی <div id="video-display-embed-code_2382410"> <script type="text/javascript" src="https://cdn.tabnak.ir/fa/news/play/embed/1390186/2382410?width=700&height=400"></script> </div>

اظهارات سخنگوی وزارت صمت درحالی مطرح می شود که بسیاری از واگذاری‌ها تحت عنوان اصل ۴۴، منجر به «خصوصی‌سازی» نشده است و فقط « مالکیت از دولت به شبه‌دولتی ها انجام شده است. بنابراین واگذاری سهام به معنای خصوصی‌سازی نیست و اگر شرکت‌ها به دست نهادهایی با ماهیت دولتی یا افرادی با دسترسی‌های خاص رفته باشند، ساختار مدیریت تغییر نکرده است و بهره‌وری افزایش نیافته است. 

او بیان کرد: در همین قانون، قانون‌گذار سه بخش تعریف کرده است گروه اول، صنایعی که اساساً دولت نباید در آن‌ها ورود پیدا کند؛ گروه دوم، صنایعی که دولت می‌تواند تا بیست درصد را نگه دارد و گروه سوم، صنایع بزرگ و مادر که قابل واگذاری نیستند و گروه‌بندی دیگری دارند. 

زارعی مدعی است که ۲۰ درصد سهام برای «راهبری، نظارت و کنترل» حفظ شده است؛ درحالی که وقتی دولت ۲۰ درصد سهام را برای «کنترل» نگه می‌دارد، عملاً از خصوصی‌سازی کامل فاصله گرفته و وارد مدل «مالکیت » می شود و این ۲۰ درصد اغلب تبدیل به ابزاری برای دخالت مستقیم دولت در تصمیمات اجرایی شرکت‌ها شده و مانع از تبدیل شدن شرکت به یک بنگاه اقتصادی مستقل شود. 

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد : حتی به موجب قانون اصل ۴۴، تا بازه زمانی خاصی دولت حق داشت در گروه یک صنایع هم سرمایه‌گذاری کند . ماده ۳ قانون می‌گوید اگر در مناطق محروم سرمایه‌گذاری پیدا نشود و فراخوانی انجام شود، دولت می‌تواند مصوب کند و حتی صددرصدی هم سرمایه‌گذاری کند که این حکم در ماده ۵ قانون رفع موانع تولید و در ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم توسعه هم به شکلی انعکاس یافته و محصور شده است.

او مدعی شد: حتی قانون اصل ۴۴ هم نقش توسعه‌ای دولت در فعالیت‌های اشتغال‌زا را نادیده نگرفته است و این قانون مترقی در گروه سه است که اصلاً دولت اجازه واگذاری ندارد و در گروه دو است که اجازه واگذاری تا ۸۰ درصد را دارد و این ۸۰ درصد و ۲۰ درصد، منشأ آن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ است که مفهومش این است که دولت باید ۲۰ درصد را برای راهبری، نظارت و کنترل داشته باشد.

ازسویی دیگر ، زارعی درحالی به ماده ۳ اشاره می‌کند که دولت می تواند در مناطق محروم، ۱۰۰ درصدی سرمایه‌گذاری کند که این بند روزنه برای بازگشت دولت به اقتصاد کشور است درحالیکه دولت می‌تواند با تعریف گسترده‌تر «مناطق محروم» یا «فقدان سرمایه‌گذار»، مجدداً صنایع را ملی کند یا تحت کنترل بگیرد که این موضوع با روح اصل ۴۴ در تضاد است.

به گزارش تابناک، زارعی در شرایطی از «مترقی بودن قانون اصل ۴۴» صحبت می‌کند که بهتر است وزارت صمت یه این سوال پاسخ دهد که چرا با وجود قانونی مترقی،  هنوز شاهد فساد در واگذاری‌ها و عدم رشد بهره‌وری در صنایع واگذار شده هستیم؟ 







شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ - 22 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.