قیمت طلا امروز




 تیم فوتبال رم

 خبرگزاری تسنیم / ۷ دقیقه قبل

وقتی جنگِ فضا، گردش توپ را از بین برد؛ چرا پرسپولیس از ریتم افتاد؟ - تسنیم

پرسپولیس در هفته سوم لیگ برتر فوتبال با نتیجه یک بر صفر به تراکتور تبربز باخت و دست خالی به تهران بازگشت.
 وقتی جنگِ فضا، گردش توپ را از بین برد؛ چرا پرسپولیس از ریتم افتاد؟ - تسنیم
ورزشی

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پرسپولیس در دو هفته نخست لیگ تصویری امیدوارکننده از یک تیم مسلط بر توپ و ریتم بازی ارائه کرده بود؛ تیمی که می‌توانست با گردش توپ، جابجایی بازیکنان و پاس‌های رو به جلو، حریف را به عقب براند اما برابر تراکتور، داستان متفاوت بود. شاگردان تارتار در مسابقه‌ای که تا دقیقه 90 بدون گل دنبال شد، مالکیت خود را به اندازه دو بازی قبل به پیشروی و موقعیت تبدیل نکردند و در نهایت در آخرین دقیقه، سه امتیاز را از دست دادند.

اگرچه اشتباه دانیال ایری عامل مستقیم شکست بود، اما برای تحلیل این مسابقه نباید همه چیز را به همان صحنه خلاصه کرد. سؤال اصلی این است که چرا پرسپولیس نتوانست برابر تراکتور همان گردش توپ و ریتمی را ایجاد کند که در دو بازی قبلی از آن دیده بودیم؟ پاسخ را باید بیش از هر چیز در «فضا» جستجو کرد. پرسپولیس توپ داشت، اما فضای بازی را نداشت. تفاوت مهم این مسابقه با دو بازی قبلی پرسپولیس، نحوه دفاع تراکتور بود. تیم جواد نکونام با کاهش فاصله خطوط و محدود کردن فضای بین بازیکنان، اجازه نداد پرسپولیس با آزادی معمول خود توپ را به گردش دربیاورد. فیلم خلاصه بازی تراکتور - پرسپولیس

در فوتبال، مالکیت توپ به‌تنهایی به معنای کنترل بازی نیست. آنچه اهمیت دارد، مالکیت همراه با فضا، زمان و امکان پیشروی است. پرسپولیس در بخش‌هایی از بازی توپ را در اختیار داشت، اما تراکتور فضای قابل استفاده را از این مالکیت گرفت. بازیکن صاحب توپ معمولاً با گزینه‌های محدودی روبرو بود و زمان تصمیم‌گیری نیز کوتاه‌تر از دو مسابقه قبلی شد. به همین دلیل توپ حرکت می‌کرد، اما بلوک دفاعی تراکتور الزاماً جابجا نمی‌شد. این تفاوت، دلیل مهمی برای اُفت ریتم پرسپولیس بود.

3_3_4 برای حفظ مرکز زمین

تارتار برای این مسابقه با ساختاری وارد زمین شد که یکی از اهداف اصلی آن، حفظ کمربند میانی بود. حضور پوریا لطیفی‌فر را می‌توان در همین چارچوب ارزیابی کرد؛ پرسپولیس نمی‌خواست مرکز زمین را در اختیار تراکتور قرار دهد. این تصمیم، به‌خصوص در یک مسابقه بزرگ، تصمیمی قابل دفاع بود اما هر انتخاب تاکتیکی هزینه‌ای هم دارد. وقتی تعداد بیشتری از بازیکنان برای حفظ تعادل در میانه زمین باقی می‌مانند، در لحظه انتقال از دفاع به حمله، تعداد نفراتی که می‌توانند بلافاصله خود را به خط آخر برسانند کاهش پیدا می‌کند. به این نکته توجه کنید که دو بازی قبلی پرسپولیس با دو هافبک دفاعی بازی می‌کرد و شیفت شدن این دو هافبک به سمت مدافعان خود در راست و چپ باعث ایجاد لوزی‌های تهاجمی می‌شد که با سرعت بالای خط حمله فضای مناسب را در اختیار این تیم قرار می‌داد.

پرسپولیس در این مسابقه از همین ناحیه ضربه خورد. تیم از نظر ساختاری تعادل داشت، اما در بسیاری از انتقال‌ها نفرات کافی برای حمله سریع به عمق و کناره‌ها حاضر نبودند. از سبک و سیاق بازی تراکتور هم نباید به سادگی گذشت که با چینش خاصی توانست بلاک‌های زیادی را در برابر پرسپولیس ایجاد کند و لایه به لایه دفاع را شکل دهد. به همین دلیل، انتقال‌های هجومی پرسپولیس در مقایسه با دو بازی گذشته کم‌تعدادتر و کم‌خطرتر بود.

پاس خط‌شکن بود، اما تداوم نداشت

پرسپولیس چند بار توانست با پاس‌های عمقی و خط‌شکن، یک یا حتی دو خط تراکتور را پشت سر بگذارد. این نکته مهمی است، زیرا نشان می‌دهد راه عبور از ساختار دفاعی تراکتور وجود داشت. مشکل، نبودن این راه‌حل نبود؛ تداوم نداشتن آن بود.

مقابل تیمی که فضا نمی‌دهد، گردش توپ زمانی مؤثر است که بتواند بلوک دفاعی را جابجا کند. برای رسیدن به این هدف یا باید سرعت انتقال توپ افزایش پیدا کند یا حرکت بدون توپ به اندازه‌ای باشد که مدافعان را از موقعیت خود خارج کند.

زاویه بدن بازیکنانی که در راس لوزی‌ها و مثلث‌ها قرار دارند و چرخش به سمت دروازه حریف در این نوع بازی‌ها بسیار اهمیت دارد کاری که علی علیپور و بیفوما و بازیکنان روبه جلو پرسپولیس نتوانستند انجام دهند. پرسپولیس در این مسابقه به اندازه کافی موفق به ایجاد این دو اتفاق پشت سر هم نشد.در نتیجه، بخشی از گردش توپ به پاس‌های افقی و کم‌خطر محدود شد؛ پاس‌هایی که به جای شکستن ساختار تراکتور، به این تیم فرصت می‌داد دوباره آرایش خود را تنظیم کند. به زبان ساده‌تر، پرسپولیس توپ را می‌چرخاند، اما تراکتور را نمی‌چرخاند و تکان نمی‌داد.

شعاع حرکتی کوتاه‌تر؛ مشکل مشترک دو تیم

یکی از نکات قابل توجه این مسابقه، تأثیر فضای محدود بر رفتار بازیکنان دو تیم بود. وقتی خطوط و بازیکنان به یکدیگر نزدیک می‌شوند، شعاع حرکتی بازیکنان نیز کاهش پیدا می‌کند. بازیکن صاحب توپ دیگر چندین گزینه در زوایای مختلف ندارد و مجبور است با تعداد لمس کمتر و زمان تصمیم‌گیری کوتاه‌تر عمل کند. این موضوع در بازی تراکتور نیز دیده شد. تیم نکونام در بسیاری از لحظات فضای کافی برای شکل دادن به ترکیب‌های کوتاه و پاسکاری روان نداشت و همین مسئله باعث شد تعدادی از پاس‌ها با دقت کمتری ارسال شوند و توپ بیشتر از حالت معمول لو برود. تفاوت تراکتور با پرسپولیس اما این بود که این تیم الزاماً نیاز نداشت مالکیت را در اختیار بگیرد. هدف اصلی، محدود کردن فضا و کنترل خطر بود.

 در چنین شرایطی یک چرخه شکل می‌گیرد: فضای کمتر، زمان کمتر، گزینه‌های کمتر و در نهایت تصمیم‌های دشوارتر. به همین دلیل، کیفیت فنی بازی نیز تحت تأثیر قرار گرفت. بازی بیشتر جنگ فضا بود تا جنگ مالکیت شاید بتوان نیمه اول را با یک جمله توصیف کرد: این مسابقه بیشتر جنگ بر سر فضا بود تا جنگ بر سر مالکیت. پرسپولیس تمایل به بازی با توپ داشت، اما تراکتور تلاش می‌کرد فضای بازی با توپ را از این تیم بگیرد. به همین دلیل، مسابقه برخلاف دو بازی نخست پرسپولیس ریتم مداومی پیدا نکرد. پرسپولیس نتوانست مالکیت خود را به پیشروی مستمر تبدیل کند و تراکتور نیز تمایلی به باز کردن بازی و ایجاد فضای زیاد نداشت.

در نتیجه، مسابقه به سمت یک بازی کم‌موقعیت و محتاطانه رفت؛ مسابقه‌ای که در آن هر دو تیم می‌دانستند یک اشتباه می‌تواند تمام معادلات را تغییر دهد.

تغییر تارتار در نیمه دوم

ایجاد یک خط دفاعی سه نفره با تغییرات در ترکیب پرسپولیس نشان از تفکرات محتاط کادرفنی این تیم داشت. این تغییر را نمی‌توان صرفاً یک تصمیم برای هجومی‌تر شدن دانست. در شرایطی که بازی بدون گل بود، تارتار باید همزمان امنیت دفاعی و امکان افزایش نفرات در فاز حمله را مدیریت می‌کرد.

 بازی با سه مدافع این امکان را ایجاد می‌کند که بازیکنان کناری ارتفاع بیشتری بگیرند و تیم عرض بیشتری در حمله داشته باشد، در حالی که همچنان پوشش دفاعی مناسبی پشت سر آنها وجود دارد. هزینه این  تغییرات تا حدودی از میانه نیمه دوم هویدا شد.در بخش‌هایی از نیمه دوم، به نظر می‌رسید کنترل جریان بازی کمی از دست پرسپولیس خارج شده و تراکتور فرصت بیشتری برای پیشروی پیدا کرده است. به عبارت دیگر، تغییرات تارتار اگرچه به حفظ ساختار تیم کمک کرد، اما کاملاً به سود پرسپولیس نبود.

این البته به معنای اشتباه بودن تصمیم تارتار نیست. تا دقیقه 90 پرسپولیس گل نخورده بود و اگر اشتباه ایری رخ نمی‌داد، تارتار می‌توانست با یک امتیاز از یک بازی بزرگ خارج شود. بنابراین قضاوت منصفانه این نیست که بگوییم «تغییرات تارتار باعث شکست شد». دقیق‌تر آن است که بگوییم تغییرات نیمه دوم بخشی از کنترل پرسپولیس بر جریان بازی را کاهش و به تراکتور اجازه داد سهم بیشتری از  مسابقه را در اختیار بگیرد. 

رفتار پرسپولیس تا دقایق پایانی نشان می‌داد که تارتار به حفظ تعادل و نباختن اهمیت زیادی می‌دهد؛ موضوعی که در یک بازی بزرگ و مقابل تراکتور قابل درک است. پرسپولیس تا دقیقه 90 ساختار دفاعی خود را حفظ کرد و اجازه نداد تراکتور به شکل مداوم به دروازه‌اش نزدیک شود. واقعیت اما این است که پرسپولیس به اندازه کافی در این  بازی ریسک بردن نکرد. آنها مرکز زمین را تا حد زیادی حفظ کردند، اما برای تبدیل این کنترل به برتری هجومی، نفرات کافی را به خط آخر اضافه نکردند. پاس‌های خط‌شکن وجود داشت، اما تعدادشان کم بود و انتقال‌های سریع نیز مانند دو بازی قبلی با برتری عددی همراه نبود.

اشتباه ایری؛ پایان یک بازی بسته

در نهایت، مسابقه با اشتباه دانیال ایری در دقیقه پایانی تغییر و تراکتور از این اشتباه استفاده کرد و به گل رسید. برای یک مدافع جوان، چنین اشتباهی می‌تواند بسیار سنگین باشد، به‌خصوص در مسابقه‌ای که تا آن لحظه هیچ تیمی نتوانسته بود قفل بازی را باز کند اما نباید تمام عملکرد پرسپولیس را به اشتباه ایری تقلیل داد. ایری عامل مستقیم گل بود، اما اینکه چرا پرسپولیس نتوانست پیش از آن گل بزند، مسئله‌ای جداست. به بیان دقیق‌تر ایری گل را به تراکتور هدیه کرد، اما پرسپولیس در طول مسابقه نتوانست بازی را به اندازه کافی به سمت گل زدن ببرد. هر دو گزاره می‌توانند همزمان درست باشند.

شکست پرسپولیس را نمی‌توان فقط با یک اشتباه فردی توضیح داد؛ همان‌طور که نمی‌توان آن را یک شکست کامل تاکتیکی برای تارتار دانست. پرسپولیس تا دقیقه 90 توانست ساختار خود را حفظ کند، مرکز زمین را از دست ندهد و اجازه ندهد تراکتور بازی را به یک مسابقه کاملاً یک‌طرفه تبدیل کند. این بخش از کار تارتار قابل دفاع است اما در سوی دیگر، پرسپولیس نتوانست مالکیت را مانند دو بازی گذشته به ریتم و موقعیت تبدیل کند. تراکتور با کاهش فضا، کوتاه کردن شعاع حرکتی بازیکنان و کم کردن زمان تصمیم‌گیری، کیفیت گردش توپ پرسپولیس را پایین آورد.

پرسپولیس در چنین شرایطی به پاس‌های خط‌شکن بیشتری، حرکت بدون توپ متنوع‌تر و تعداد نفرات بیشتری در لحظه انتقال نیاز داشت. در نهایت، یک اشتباه فردی همه چیز را تغییر داد. پرسپولیس توانست بازی را تا دقیقه 90 کنترل کند، اما نتوانست آن را به اندازه کافی پیش ببرد؛ تراکتور هم بازی را در اختیار نگرفت، ولی اجازه نداد پرسپولیس آن را در اختیار بگیرد. در مسابقه‌ای که جنگ اصلی بر سر فضا بود، یک اشتباه در آخرین دقیقه کافی بود تا برنده را مشخص کند.

نویسنده: امیر کریمی

انتهای پیام/  







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس
خبرگزاری ایسنا

اشغال ایران در جنگ جهانی دوم؛ از قحطی و سقوط رضاشاه تا تولد ناسیونالیسم در خلیج فارس

یک کارشناس ارشد تاریخ با اشاره به شوم شهریور ۱۳۲۰ سالروز حمله و اشغال ایران توسط نیروهای متفقین گفت: در حالی که دو سال از آغاز جنگ جهانی دوم می‌گذشت در روز سوم شهریور ۱۳۲۰، نیروهای متفقین با حمله گسترده به ایران، کشورمان را اشغال کردند.
از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند
خبرگزاری ایسنا

از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند

صدای همهمه مردم، عطر آش و رفت‌وآمد میان غرفه‌ها، نخستین تصویری است که از جشنواره آش زنجان در ذهن می‌ماند؛ اما کمی که میان غرفه‌ها قدم بزنی، متوجه می‌شوی اینجا فقط قرار نیست طعم آش‌های ایرانی را بچشی. در گوشه‌وکنار جشنواره، چوب، نقره، ساز، پارچه و هنرهای دستی اقوام مختلف، هرکدام بخشی از داستان فرهنگ ایران …
 شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد
خبرگزاری ایسنا

شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی، فراتر از یک سکونتگاه کویری، همواره به عنوان یک گره استراتژیک و گذرگاه کنترل ‌شده در شرق ایران شناخته می‌شد.
خبرگزاری ایسنا

«اسپایدرمن» در آستانه غرق کردن «تایتانیک»

خبرگزاری ایسنا

واکنش خانه تئاتر / «این رویکرد در جهت همدلی نیست»

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ
خبرگزاری ایسنا

یک میلیون کلمه در انتظار جنگ

ماه‌هایی که سارتر در جریان ملالِ اضطراب‌آورِ «جنگ عجیب» در آلزاس مستقر بود، پرشورترین دوران خلاقیت در زندگی او به شمار می‌رود: علاوه بر ۱۴ دفترچه فلسفی انباشته از پیش‌نویس‌های اولیه کتاب «هستی و نیستی»، سیل روزانه‌ای از نامه‌ها به مادرش، به سیمون دو بووار و به معشوقه‌اش «تانیا» و همچنین پیش‌نویس اولیه …
خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!
خبرگزاری ایسنا

خواب‌هایی که برای «آموزش هنر» دیده‌ایم تعبیر می‌شود؟!

برنامه هفتم پیشرفت برای «آموزش هنر» عدد مشخصی تعیین کرده است؛ رشد سالانه ۷ درصدی هنرجویان هنرستان‌های هنری و رشد ۲۵ درصدی در رشته پویانمایی. با این حال، بررسی وضعیت موجود نشان می‌دهد تحقق این اهداف تنها با افزایش ظرفیت پذیرش ممکن نیست و هنرستان‌ها برای این رشد با کمبود زیرساخت، تجهیزات فناورانه، نیروی …
۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب
خبرگزاری ایسنا

۲ سال با وعده‌های فرهنگی پزشکیان، از «رفع فیلترینگ» تا توقف اجرای قانون حجاب

دو سال پس از آغاز کار دولت چهاردهم، وعده‌های فرهنگی و اجتماعی مسعود پزشکیان همچنان محل بحث و ارزیابی است؛ از وعده رفع فیلترینگ و بازنگری در سیاست‌های فضای مجازی تا توقف اجرای قانون حجاب، موضوعاتی که با وجود تلاش های دولت در مسیر اجرا با چالش‌ها و موانع متعددی روبه‌رو شده‌اند.
خبرگزاری ایسنا

راز بقایِ برد پیت در جشنواره سن سباستین

سایت عصرایران

قبل از عاشق شدن بیاموز چگونه در برف بدوی، بدون اینکه ردپایی از خود بر جای بگذاری (+صدا)

سایت اقتصاد ۲۴

عکسی از جنیفر لوپز در ۲۷ سالگی که قطعا متعجبتان می‌کند!

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/بختیار ایمانوردی در کنار مزار پدرش بیک ایمانوردی در آمریکا

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت‌پرده بلیت ۵ میلیونی تئاتر؛ بازیگران چقدر از قیمت بلیت را به جیب می‌زنند؟

روز‌های گذشته آنچه بیشتر از هرچیز در تئاتر مطرح شده، قیمت بالای بلیت نمایش «آرش» نوشته امید سهرابی و کار علی سرابی است که از نیمه دوم شهریور در رویال‌هال اسپیناس پالاس اجراهایش را شروع می‌کند.
پایتخت بی‌کنسرت 
روزنامه دنیای اقتصاد

پایتخت بی‌کنسرت 

با پایان یافتن ایام سوگواری محرم و صفر و آغاز دوباره کنسرت‌های موسیقی، تهران همچنان از اجرای خوانندگان پاپ خالی است؛ انگار هنرمندان این حوزه فعلا به شهرستان‌ها کوچ کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد پس از اعلام آتش‌بس جنگ اخیر در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ و بازگشت هنرمندان به سالن‌ها، کنسرت‌های «پاپ» مثل گذشته برگزار …
         
سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله خراسان/ پیام تلخ یک غیبت | آخرین خبر

خراسان/ «پیام تلخ یک غیبت» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: گاهی یک غیبت ساده، از ده‌ها نطق و بیانیه پرمعناتر و گویاتر است؛ به‌ویژه زمانی که این غیبت در ساحت فرهنگ، ادب و هویت ملی رخ دهد. آیین نکوداشت دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه برجسته خراسانی، یک‎شنب
گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)
سایت خبرآنلاین

گاو ما رو ندیدین؟! نگاهیبهتبلیغاتمعمایی(تیزینگ)

این روزها شاهد رشد شکلی خاص و کوتاه (در حد یک جمله) از تبلیغات خصوصا در بنرهای اتوبان و خیابان‌ها هستیم که بعضا با طرح یک سوال و یا به شکلِ ایده‌ای جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده دیده می‌شوند.
سایت عصرایران

زن ها در عشق احساساتی تر هستند یا مردان؟ تاوان یک شب از خانه بیرون ماندن (+صدا)

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

روزی روزگاری امجدیه | تصاویری دیدنی از ورزشگاهی که در سینه خود، انبوهی از نوستالژی چند دهه اخیر تهران را به یادگار دارد

خیابان‌های اطرافش، دیگر برای هجوم تماشاگران بسته نمی‌شوند و غریو ده‌ها هزار نفری، شیشه‌ خانه‌های آن حوالی را نمی‌لرزاند. اما سکوت امروز ورزشگاه امجدیه، فریبنده است.
سایت فرارو

آخرین وضعیت پرونده کتایون ریاحی

اتهام سرقت ادبی
روزنامه آرمان امروز

اتهام سرقت ادبی

آرمان امروز  : تیلور شریدان، خالق سریال معروف «یلواستون» (Yellowstone)، به همراه پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال، توسط نویسنده‌ای به نام لورن جی. سالکین به سرقت ادبی متهم شده‌اند. تیلور شریدان و شرکت‌های پارامونت و ان‌بی‌سی یونیورسال همگی توسط نویسنده‌ای مورد شکایت قرار گرفته‌اند که ادعا می‌کند شریدان …
سایت عصرایران

مثلث عشقی؛ دختر بی تجربه یا فرصت طلب؟ (+صدا)

سایت ایران آنلاین

از چنگیز وثوقی چه خبر؟

سایت رکنا

عکس / سفر در زمان «لیلا فروهر» در 10 سالگی و در نمایی از فیلم سلطان قلب ها؛ سال 47

آناتومی خشم و رسانه
سایت هم میهن

آناتومی خشم و رسانه

سیم ضامن اثری هوشمندانه، گزنده و از نظر فرمی منسجم است که نشان از تسلط مداوم گاس ون سنت بر سینمای شخصیت‌محور و اجتماعی دارد.
چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟
خبرگزاری مهر

چرا نقش قهرمان دختر در ادبیات نوجوان کمرنگ است؟

نویسنده کتاب «گلادیمر» گفت: با انتخاب یک دختر نوجوان به‌عنوان شخصیت اصلی داستان، تلاش کردم خلأ حضور قهرمانان دختر در ادبیات نوجوان را جبران کنم و نقش و اثرگذاری آن‌ها را در جامعه نشان دهم.
یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین
خبرگزاری مهر

یک قرن زیستن در محضر خنده؛ محمد خرمشاهی راویِ روزگارِ تلخ و شیرین

محمد خرمشاهی، طنزپرداز و روزنامه‌نگاری است که با نزدیک به یک قرن حضور در مطبوعات و برنامه‌های رادیویی، آینه‌ای از دردها و شادی‌های مردم بود و با زبانی طناز، کام جامعه را شیرین می‌کرد.
«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال
خبرگزاری مهر

«اعتراف می‌کنم» از کلیشه‌های پلیسی فاصله دارد؛ نقش پررنگ زنان در سریال

یک منتقد سینما با اشاره به کلیشه های سریال های پلیسی در سال های اخیر بیان کرد که سریال «اعتراف می‌کنم» از این آثار متفاوت است.
سایت فرارو

همخوانی تصنیف «امشب شب مهتابه» توسط هنرمندان پیشکسوت

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌
روزنامه هفت صبح

نگاهی به‌ «ادیسه» تازه‌ترین تجربه عظیم کریستوفر نولان‌

«ادیسه» در بهترین لحظاتش یک نمایش سینمایی خیره‌کننده و در ضعیف‌ترین بخش‌هایش حماسه‌ای گرفتار عظمت خودش است
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

بازیگر مطرح پس از باران: من پول غذا ندارم، هفته ای چهار وعده غذا می خورم! | ببینید

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای
سایت ایران آنلاین

زنگ خطر برای روزنامه‌نگاری حرفه‌ای

رسانه قرار است آینه باشد، نه آینه‌ای که فقط زشتی‌ها را بزرگ‌نمایی کند، بلکه آینه‌ای که واقعیت را همان‌گونه که هست پیش روی جامعه بگذارد. مسأله اما از جایی آغاز می‌شود که رسانه، به جای آنکه ابزار کشف حقیقت و مطالبه‌گری عمومی باشد، به ابزار معامله تبدیل شود، جایی که خبر نه برای آگاهی‌بخشی، بلکه برای فشار …
ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید
سایت خبرآنلاین

ماده ۲۷؛ تیغی بر گلوی سینمای ایران؟/ از «سیاه‌نمایی» تا جریمه ۴ برابری هزینه تولید

با تصویب کلیات «طرح مقابله با نفوذ»، ماده ۲۷ به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های این مصوبه تبدیل شده؛ ماده‌ای که با پیش‌بینی محرومیت‌های سنگین و جریمه‌های چندبرابری برای برخی فعالیت‌های هنری، نگرانی و اعتراض گسترده سینماگران و حقوق‌دانان را به دنبال داشته است.
قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه هوش مصنوعی
سایت خبرآنلاین

قتل‌عام پرسش‌گری در پشت نیمکت‌های مدرسه/ نظام آموزشی از کودکان «مقلد» می‌سازد/فلسفه و تقویت کودک در برابر پذیرش کورکورانه …

کتاب «کودکان می‌توانند بیندیشند» نوشته ران گیلمور، با ترجمه روح‌الله کریمی و زهرا حیدری، فلسفه را به جایی می‌برد که شاید بیش از هر جای دیگری به آن نیاز داریم: کلاس درس؛ جایی که کودک می‌تواند به‌جای حفظ کردن پاسخ‌ها، درباره پرسش‌هایی فکر کند که خیلی وقت‌ها بزرگسالان نیز از کنارشان عبور می‌کنند. فلسفه …
خبرگزاری ایرنا

واکنش آتش تقی‌پور به حواشی بزرگداشت زنده‌یاد علی حاتمی/ کاش حاجی واشنگتن اکران شود +فیلم

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد
خبرگزاری ایرنا

«پرویز ناتل‌خانلری» در روزهای گرفتاری در ایران ماند و به ایران خدمت کرد

تهران- ایرنا- «پرویز ناتل‌خانلری» با رفتار و کردارشان ثابت کردند که به ایران وفادار بودند. حتی در روزهای گرفتاری در ایران ماندند و به ایران خدمت کردند. ‌
پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است
سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده جنجال کنسرت‌نمایش سیاوش | پای اوج در میان است

نمایش «سیاوش» با حضور چهره‌هایی چون بهرام رادان، آزاده صمدی و مهدی سلطانی هنوز روی صحنه نرفته، اما یک ادعا درباره ارتباط آن با سازمان اوج کافی بود تا این پروژه پرهزینه وارد فضای سیاسی شود؛ ادعایی که عوامل نمایش رد کرده‌اند، اما سابقه پروژه‌های مشابه همچنان محل پرسش است.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جهانگیر الماسی: من پول غذا ندارم و هفته‌ای ۴ بار غذا می‌خورم

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر |  انصاف نیوز
سایت انصاف نیوز

رژه‌ ماشین‌های لوکس روی صحنه تئاتر | انصاف نیوز

محمد طباطبائی در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد
سایت اعتماد آنلاین

گزارش روزنامه اعتماد از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر / دولت برنامه‌ریزی بلندمدت برای تئاتر ندارد

بررسی عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تئاتر امری متناقض‌نما است و این به دو پارامتر اصلی برمی‌گردد. موضوع اول دو جنگ نابرابر تحمیلی و دیگری مقایسه عملکرد دولت چهاردهم با دولت‌های قبلی است. در مقایسه دولت چهاردهم با دولت‌های قلبی نتیجه روشن است. دولت چهاردهم هم -به هر دلیلی- مانند همه دولت‌ها در سالیان گذشته، …
         
سایت شهرآرانیوز

توضیح سازندگان تئاتر «آرش» درباره بلیت ۵ میلیون تومانی + عکس

روزنامه هفت صبح

روایتی خواندنی درباره سریال ‌قصه‌های جزیره و سرگذشت بازیگرانش

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد
روزنامه آرمان امروز

ابراهیم گلستان؛ مردی که با هیچ‌کس کنار نیامد

آرمان امروز : سید ابراهیم گلستان (تقوی شیرازی)، از ماندگارترین و در عین حال صریح‌ترین چهره‌های جریان‌ساز ادبیات و سینمای معاصر ایران است. مردی که در ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ در غربت چشم از جهان فرو بست. او با نثری آهنگین و ساختاریافته در داستان‌نویسی و نگاهی پیشگام در سینمای مستند و داستانی، الگویی نوین از [ ]
سایت اطلاعات آنلاین

وفور «کاهو» در مزرعه ترجمه؛ برگردان‌های موازی چه بر سر صنعت نشر می‌آورد؟

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد
روزنامه هفت صبح

دیدن اسطوره‌های شاهنامه، جیب‌ پر می‌خواهد

سه پروژه بزرگ شاهنامه‌ای، شهریور روی صحنه می‌روند، اما قیمت بلیت‌ها دسترسی بسیاری از مخاطبان را دشوار می‌کند
سایت فرارو

مرگ تدریجی میراث مرند؛ چرا «پیر خاموش» در چشم مسئولان نابود می‌شود؟

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟
سایت فرارو

وزارت ارشاد مرجع صدور مجوز تلویزیون‌ اینترنتی است؟

«انتشار ویدئو» با «صوت و تصویر فراگیر» یکی است؟ پاسخ به این پرسش می‌تواند مشخص کند رسانه‌هایی مانند «آزاد» باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند یا ساترا.
چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟
سایت رویداد‌ ۲۴

چرا درجام توقیف شد؟ | نون بیار کباب ببر با نامحرم یا بهانه برای حذف برنامه‌های پرمخاطب؟

خبر ساده، کوتاه و البته تکراری بود؛ برنامه درجام به خاطر بازی نون بیار کباب ببر السا فیروز آذر با مهیار حسن مجری توقیف شد. اما این برنامه تنها یک جنجال نداشت.
سایت رویداد‌ ۲۴

تغییر ویترین اکران با رضا عطاران، امیر جدیدی و لیلا حاتمی

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟
سایت عصرایران

پلتفرم‌های تصویری؛ مرز صلاحیت ارشاد و ساترا کجاست؟

اختلاف میان ارشاد و ساترا در واقع اختلاف بر سر طبقه‌بندی حقوقی فعالیت رسانه‌ای است. معیار تعیین مرجع صالح، نام تجاری پلتفرم یا ابزار تولید محتوا نیست؛ باید د...
وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟
خبرگزاری مهر

وام ۸۰۰ میلیاردی! آیا مسئله نشر واقعاً کمبود نقدینگی است؟

مدیر انتشارات نشان معتقد است تزریق ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ناشران و کتابفروشان، بدون تحریک تقاضا و افزایش قدرت خرید مخاطب، نمی‌تواند مشکل اصلی بازار نشر را حل کند.
کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه
خبرگزاری ایسنا

کتاب‌های پیشنهادی فیتزجرالد برای مطالعه

اف. اسکات فیتزجرالد، خالق رمان «گتسبی بزرگ» که حتی در متون درسی دبیرستان‌های غرب تدریس می‌شود، در قفسه کتاب‌های خود کتاب‌هایی داشت که نوشته او نبودند. این نویسنده در یکی از دشوارترین تابستان‌های زندگی‌اش، فهرستی از کتاب‌های پیشنهادی که به عقیده او «مطالعه‌شان ضروری» را برای پرستار خود نوشت.
وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا
خبرگزاری ایسنا

وقتی علی حاتمی، شجریان و علیزاده شاهکار ساختند + صدا

حسین علیزاده همان هنرمندی است که بسیاری نه صرفا به واسطه نبوغش در موسیقی، بلکه برای شخصیتش او را می‌ستایند. علیزاده همان هنرمند جسوری است که وقتی کلامی نیاز به بیان داشته باشد و کمتر کسی حاضر به عنوان آن است، حتما آن را بیان می‌کند و بارها شده که درد دل هنرمندان موسیقی را با صدایی رسا و جسورانه به گوش …
ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید
خبرگزاری ایسنا

ابوعلی سینا؛ پزشکی که از مرز درمان گذشت و به «نظام‌سازی در علم» رسید

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به شیخ‌الرئیس، تنها یکی از مشهورترین پزشکان تاریخ نیست؛ او از چهره‌هایی است که دانش پزشکی، فلسفه، منطق و علوم طبیعی را در یک دستگاه فکری منسجم به هم پیوند داد و اثری بر جای گذاشت که نفوذ آن از جهان اسلام فراتر رفت و قرن‌ها در دانشگاه‌های اروپا نیز حضور داشت.
حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست
خبرگزاری ایرنا

حسین علیزاده؛ هنرمندی که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست

تهران- ایرنا- حسین علیزاده از برجسته‌ترین آهنگسازان و نوازندگان تار است که نقشی اساسی در شکل‌گیری جریان‌های نوگرای موسیقی دستگاهی داشته است و با وفاداری به ردیف و سنت‌های موسیقی، زبان آهنگسازی شخصی و خلاقی پدید آورد که هیچ نشانی جز ایران لایق او نیست.
بی‌قراری برای ایران
سایت روزنامه سازندگی

بی‌قراری برای ایران

آهنگ سرگذشت کتابی در پاس‌داشت فهیمه اکبر است
شاهنامه رایگان
سایت روزنامه سازندگی

شاهنامه رایگان

مصطفی جیحونی تصحیح‌اش از شاهنامه را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت
۷۵ سالگی استاد
سایت روزنامه سازندگی

۷۵ سالگی استاد

تولد حسین علیزاده؛ مردی که سکوتش هم موسیقی است
درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود
سایت عصرایران

درباره تئاتر پنج‌میلیونی/ وقتی فرهنگ به کالای لوکس تبدیل می‌شود

از منظر جامعه‌شناسی، این اتفاق را باید در امتداد روندی بزرگ‌تر دید. کالایی‌شدن روزافزون سبک زندگی. وقتی سفر، آموزش، ورزش، سلامت، سرگرمی و حتی اوقات فراغت بیش...
         
وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟
سایت تابناک

وقتی مرزها آرام‌آرام جابه‌جا می‌شوند؛ نمایش خانگی چقدر به تعهداتش پایبند است؟

توقیف برنامه «درجام» را نمی‌توان صرفاً در حد توقف یک برنامه یا حذف قسمت پایانی یک محصول نمایش خانگی دید. فارغ از اینکه مبنای دقیق قضایی این تصمیم چه بوده و ک...
بومی‌سازی به سبک نتفلیکس
سایت فرارو

بومی‌سازی به سبک نتفلیکس

نتفلیکس نیز هرچند بعدها به سمت تولید انبوه حرکت کرد، اما موفقیت خود را مدیون تغییر یک پارادایم بود؛ اینکه پلتفرم، دیگر صرفا واسطه توزیع نیست، بلکه خود به استودیوی بزرگ تولید محتوا تبدیل می‌شود.