قیمت طلا امروز




 بازار 15 خرداد

 روزنامه چارسوق / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

صنعت مرغ در تله مازاد تولید

ظرفیت تولید مرغ در ایران از نیاز داخلی فاصله گرفته و کاهش قدرت خرید خانوارها این شکاف را عمیق‌تر کرده است. در چنین شرایطی، صادرات دیگر یک گزینه جانبی برای مرغداران نیست، بلکه به یکی از شروط حفظ تولید تبدیل شده؛ با این حال، سیاست‌های مقطعی و محدودیت‌های ناگهانی می‌تواند بازارهای صادراتی را پیش از آنکه صنعت از آن‌ها بهره بگیرد، از ایران دور کند. صنعت مرغداری ایران در سال ۱۴۰۵ با یک تناقض جدی مواجه است؛ از یک‌سو کشور از نظر زیرساخت، ظرفیت جوجه‌ریزی و توان تولید، امکان عرضه بیش از نیاز بازار داخلی را دارد و از سوی دیگر، قدرت خرید مصرف‌کننده و اندازه بازار داخلی اجازه نمی‌دهد تمام این تولید در داخل جذب شود. نتیجه این وضعیت، فشاری است که ابتدا خود را در افت قیمت مرغ درب مرغداری و کاهش حاشیه سود تولیدکننده نشان می‌دهد و در مرحله بعد می‌تواند به کاهش جوجه‌ریزی، خروج واحدهای کم سرمایه از چرخه تولید و درنهایت نوسان شدید قیمت برای مصرف‌کننده منجر شود. آمارهای رسمی نیز نشان می‌دهد تولید مرغ در سال جاری همچنان در سطح بالایی قرار دارد. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در اردیبهشت ۱۴۰۵ حدود ۱۵۷ هزار تن گوشت مرغ در کشتارگاه‌های رسمی کشور عرضه شده که ۹۷ درصد از کل گوشت طیور عرضه‌شده را تشکیل می‌داد. با وجود این، این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش قابل توجهی داشته و کل عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی نیز نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۴ حدود ۳۵ درصد کمتر شده است. این کاهش را نباید لزوماً به معنای کمبود ساختاری مرغ در کشور تعبیر کرد. صنعت طیور همچنان ظرفیت بسیار بالاتری از مصرف فعلی دارد و مسئله اصلی در مقطع کنونی بیشتر به تعادل میان تولید، مصرف، قیمت و بازار صادراتی بازمی‌گردد. از سوی دیگر، سیاست افزایش جوجه‌ریزی که با هدف تضمین امنیت غذایی و جلوگیری از کمبود مرغ دنبال شده، در صورت نبود بازار مکمل می‌تواند نتیجه معکوس برای تولیدکننده داشته باشد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، جوجه‌ریزی در خرداد ۱۴۰۵ حدود ۱۱۰ میلیون قطعه و در تیرماه به حدود ۱۳۰ میلیون قطعه رسیده؛ سطحی که آثار آن می‌تواند با فاصله زمانی چند هفته‌ای در افزایش [ ]
 صنعت مرغ در تله مازاد تولید
ظرفیت تولید مرغ در ایران از نیاز داخلی فاصله گرفته و کاهش قدرت خرید خانوارها این شکاف را عمیق‌تر کرده است. در چنین شرایطی، صادرات دیگر یک گزینه جانبی برای مرغداران نیست، بلکه به یکی از شروط حفظ تولید تبدیل شده؛ با این حال، سیاست‌های مقطعی و محدودیت‌های ناگهانی می‌تواند بازارهای صادراتی را پیش از آنکه صنعت از آن‌ها بهره بگیرد، از ایران دور کند.

صنعت مرغداری ایران در سال ۱۴۰۵ با یک تناقض جدی مواجه است؛ از یک‌سو کشور از نظر زیرساخت، ظرفیت جوجه‌ریزی و توان تولید، امکان عرضه بیش از نیاز بازار داخلی را دارد و از سوی دیگر، قدرت خرید مصرف‌کننده و اندازه بازار داخلی اجازه نمی‌دهد تمام این تولید در داخل جذب شود. نتیجه این وضعیت، فشاری است که ابتدا خود را در افت قیمت مرغ درب مرغداری و کاهش حاشیه سود تولیدکننده نشان می‌دهد و در مرحله بعد می‌تواند به کاهش جوجه‌ریزی، خروج واحدهای کم سرمایه از چرخه تولید و درنهایت نوسان شدید قیمت برای مصرف‌کننده منجر شود.

آمارهای رسمی نیز نشان می‌دهد تولید مرغ در سال جاری همچنان در سطح بالایی قرار دارد. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در اردیبهشت ۱۴۰۵ حدود ۱۵۷ هزار تن گوشت مرغ در کشتارگاه‌های رسمی کشور عرضه شده که ۹۷ درصد از کل گوشت طیور عرضه‌شده را تشکیل می‌داد. با وجود این، این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش قابل توجهی داشته و کل عرضه گوشت طیور در کشتارگاه‌های رسمی نیز نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۴ حدود ۳۵ درصد کمتر شده است.

این کاهش را نباید لزوماً به معنای کمبود ساختاری مرغ در کشور تعبیر کرد. صنعت طیور همچنان ظرفیت بسیار بالاتری از مصرف فعلی دارد و مسئله اصلی در مقطع کنونی بیشتر به تعادل میان تولید، مصرف، قیمت و بازار صادراتی بازمی‌گردد.

از سوی دیگر، سیاست افزایش جوجه‌ریزی که با هدف تضمین امنیت غذایی و جلوگیری از کمبود مرغ دنبال شده، در صورت نبود بازار مکمل می‌تواند نتیجه معکوس برای تولیدکننده داشته باشد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده، جوجه‌ریزی در خرداد ۱۴۰۵ حدود ۱۱۰ میلیون قطعه و در تیرماه به حدود ۱۳۰ میلیون قطعه رسیده؛ سطحی که آثار آن می‌تواند با فاصله زمانی چند هفته‌ای در افزایش عرضه مرغ خود را نشان دهد. همچنین بخوانید: بازار مرغ در انتظار اثر جوجه‌ریزی خرداد

درواقع، صنعت مرغداری با یک چرخه زمانی حساس روبه‌روست. تصمیمی که امروز درباره جوجه‌ریزی گرفته می‌شود، چند هفته بعد به افزایش عرضه مرغ منجر خواهد شد. بنابراین اگر در فاصله میان این دو نقطه، مصرف داخلی کاهش پیدا کند یا امکان صادرات فراهم نباشد، مازاد تولید تقریباً اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مازاد تولید؛ مسئله‌ای فراتر از قیمت مرغ

مسئله اصلی اینجاست که مرغ کالایی نیست که بتوان آن را برای مدت طولانی مانند برخی محصولات کشاورزی انبار کرد. دوره تولید مرغ گوشتی کوتاه است و تولیدکننده درنهایت باید محصول را در یک بازه زمانی محدود به بازار عرضه کند. همین ویژگی باعث می‌شود کوچک‌ترین عدم تعادل میان عرضه و تقاضا مستقیماً به قیمت درب مرغداری منتقل شود. در چنین شرایطی، اگر قیمت فروش از هزینه واقعی تولید پایین‌تر قرار گیرد، مرغدار برای هر دوره تولید با زیان مواجه می‌شود. تداوم این وضعیت نیز صرفاً به کاهش سود منجر نمی‌شود؛ بلکه سرمایه در گردش واحدها را کاهش داده و توان خرید جوجه، خوراک و سایر نهاده‌ها را در دوره بعدی تضعیف می‌کند. همچنین بخوانید: بحران در بازار مرغ؛ خروج اجباری تولیدکنندگان با فقدان توجیه اقتصادی

از طرف دیگر، کاهش مصرف داخلی نیز مسئله را پیچیده‌تر کرده است. مرغ طی سال‌های گذشته به دلیل قیمت پایین‌تر نسبت به گوشت قرمز، به یکی از اصلی‌ترین منابع پروتئین حیوانی خانوارهای ایرانی تبدیل شده بود. اما افزایش هزینه‌های زندگی و کاهش قدرت خرید باعث شده حتی بازار محصولی مانند مرغ نیز با محدودیت تقاضا مواجه شود. بنابراین نمی‌توان صرفاً با افزایش عرضه انتظار داشت بازار داخلی همه ظرفیت تولید را جذب کند.

این مسئله پس از تغییرات سیاست ارزی و افزایش هزینه نهاده‌ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است. صنعت مرغ به شدت به ذرت، کنجاله سویا، انرژی، دارو، حمل‌ونقل و سایر نهاده‌ها وابسته است. در چنین صنعتی، افزایش هزینه تولید باید در قیمت نهایی یا در بهره‌وری جبران شود؛ در غیر این صورت، فاصله میان قیمت تمام‌شده و قیمت فروش به زیان تولیدکننده تبدیل خواهد شد. از همین منظر، صادرات می‌تواند نقش یک «سوپاپ اطمینان» را برای بازار داخلی ایفا کند. اگر بخشی از تولید مازاد به بازارهای خارجی هدایت شود، فشار عرضه در داخل کاهش می‌یابد و امکان بازگشت قیمت به محدوده اقتصادی‌تر برای تولیدکننده فراهم می‌شود. اما مسئله فقط فروش چند محموله مرغ نیست؛ مسئله ساختن یک بازار صادراتی پایدار است.

بازار صادراتی با یک محموله ایجاد نمی‌شود. خریدار خارجی برای قرارداد، برنامه‌ریزی تولید، حمل‌ونقل، استانداردهای بهداشتی و زنجیره توزیع خود نیازمند اطمینان است. اگر صادرکننده ایرانی نداند که سه ماه دیگر مجوز صادرات خواهد داشت یا نه، عملاً نمی‌تواند قرارداد بلندمدت ببندد. همین بی‌ثباتی، قدرت رقابت ایران را در مقابل کشورهایی که سیاست صادراتی قابل پیش‌بینی‌تری دارند کاهش می‌دهد.

رقابت منطقه‌ای؛ فرصت عراق در برابر ترکیه

بازار منطقه‌ای برای مرغ ایران یک فرصت طبیعی است. نزدیکی جغرافیایی، هزینه حمل‌ونقل پایین‌تر نسبت به بازارهای دوردست و نیاز کشورهای همسایه به واردات مواد غذایی می‌تواند مزیت مهمی برای ایران ایجاد کند. عراق در این میان اهمیت ویژه‌ای دارد. بازار این کشور به دلیل نزدیکی، حجم مصرف و ارتباط تجاری با ایران می‌تواند یکی از مقاصد اصلی صادرات مرغ باشد. افغانستان نیز بازار بالقوه دیگری است. اما این بازارها خالی نیستند و صادرکنندگان ایرانی باید با تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورهای منطقه رقابت کنند.

ترکیه نمونه روشنی از این رقابت است. داده‌های رسمی مرکز آمار ترکیه نشان می‌دهد این کشور در سال ۲۰۲۵ حدود ۲.۸ میلیون تن گوشت مرغ تولید کرده که نسبت به سال قبل ۱۱.۳ درصد رشد داشته است. تولید ماهانه دسامبر نیز حدود ۲۵۴ هزار تن بوده است. این ارقام از یک نکته مهم حکایت دارد؛ ترکیه نه فقط ظرفیت تولید بالایی دارد، بلکه توانسته افزایش تولید را در کنار حضور فعال‌تر در بازارهای خارجی قرار دهد. بنابراین رقابت ایران با ترکیه صرفاً رقابت بر سر قیمت نیست؛ رقابت بر سر ثبات عرضه، کیفیت، استاندارد، بسته‌بندی، لجستیک و مهم‌تر از همه اعتبار تجاری است.

اگر ایران در یک مقطع مازاد تولید داشته باشد و صادرات را باز کند اما چند هفته بعد با افزایش قیمت داخلی صادرات را متوقف کند، خریدار خارجی به تدریج به سمت رقیب خواهد رفت. بازگشت دوباره به همان بازار نیز هزینه دارد. صادرکننده ایرانی باید مذاکره جدید انجام دهد، قیمت رقابتی پیشنهاد کند و برای جلب اعتماد خریدار دوباره تلاش کند. بنابراین یکی از مهم‌ترین مشکلات صنعت مرغ را باید در غیرقابل پیش‌بینی بودن سیاست تجاری جست‌وجو کرد. همچنین بخوانید: بحران در بازار مرغ؛ خروج اجباری تولیدکنندگان با فقدان توجیه اقتصادی

تجربه محصولات دیگر بخش طیور نیز نشان داده که ممنوعیت صادرات برای کنترل کوتاه‌مدت قیمت می‌تواند هزینه‌ای بلندمدت برای تولیدکننده ایجاد کند. حتی در تیرماه ۱۴۰۵، درباره صادرات تخم‌مرغ نیز سیاست‌های محدودکننده و سپس اصلاح آن مطرح شد و فعالان صنعت نسبت به اثر این تصمیمات بر انگیزه تولید هشدار دادند. برای صنعت مرغ، چنین وضعیتی حساس‌تر است؛ زیرا چرخه تولید کوتاه است و تصمیمات امروز مستقیماً بر جوجه‌ریزی و تولید هفته‌های آینده اثر می‌گذارد.

صادرات ۱۰ هزار تنی؛ راه‌حل یا مُسکن؟

در این شرایط، مجوز صادرات ۱۰ هزار تن مرغ را باید بیشتر یک اقدام کوتاه‌مدت دانست تا راه‌حل ساختاری. با توجه به تولید ماهانه بالای ۲۶۰ هزار تن که در برآوردهای صنعت مطرح شده، صادرات ۱۰ هزار تن فقط بخش کوچکی از تولید کشور را پوشش می‌دهد. حتی اگر این حجم به طور کامل صادر شود، اثر آن بر تراز کل بازار محدود خواهد بود. در مقابل، اگر صادرات به صورت مستمر و قابل پیش‌بینی انجام شود، می‌تواند اثر بسیار بزرگ‌تری بر رفتار تولیدکنندگان داشته باشد؛ زیرا مرغدار می‌داند در صورت افزایش تولید، بازار دوم و خارج از کشور نیز برای محصولش وجود دارد.

این تفاوت بسیار مهم است؛ صادرات محدود، مازاد امروز را تخلیه می‌کند؛ صادرات پایدار، رفتار تولیدکننده را برای ماه‌های آینده تغییر می‌دهد. به همین دلیل، سیاست مناسب لزوماً آزادسازی بدون قید و شرط صادرات نیست. دولت همچنان باید امنیت غذایی و قدرت خرید مصرف‌کننده را در نظر بگیرد اما به جای ممنوعیت‌های ناگهانی، می‌تواند یک سازوکار قابل پیش‌بینی برای صادرات ایجاد کند.

برای نمونه می‌توان یک سطح ذخیره استراتژیک و نیاز داخلی را به عنوان کف امنیت غذایی تعیین کرد و مازاد تولید بالاتر از آن را با یک فرمول مشخص قابل صادرات دانست. در این مدل، تولیدکننده و صادرکننده از چند ماه قبل می‌دانند که تحت چه شرایطی صادرات مجاز است و دولت نیز ابزار لازم برای کنترل بازار داخلی را در اختیار دارد. این مدل از یک جهت دیگر نیز اهمیت دارد. آمار رسمی نشان می‌دهد در فروردین ۱۴۰۵ حدود ۲۰۰ هزار و ۷۵۱ تن گوشت مرغ در کشتارگاه‌های رسمی عرضه شده بود؛ در اردیبهشت این رقم به حدود ۱۵۷ هزار تن رسید.

این نوسان نشان می‌دهد سیاست‌گذاری در صنعت طیور باید به جای تمرکز صرف بر یک عدد تولید، کل زنجیره را در نظر بگیرد؛ از جوجه‌ریزی و نهاده گرفته تا کشتار، ذخیره‌سازی، مصرف و صادرات. از سوی دیگر، شرایط جهانی نیز ضرورت داشتن بازارهای صادراتی را بیشتر کرده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در سال ۲۰۲۶ نیز نسبت به افزایش فشار هزینه‌های تولید غذا درنتیجه رشد قیمت انرژی، اختلال در بازار نهاده‌ها و تحولات ژئوپلیتیکی هشدار داده است.

شاخص قیمت غذای فائو در مارس ۲۰۲۶ نیز ۲.۴ درصد نسبت به فوریه افزایش یافت و قیمت گوشت یک درصد بالا رفت، هرچند قیمت جهانی گوشت مرغ در آن مقطع اندکی کاهش داشت. در چنین محیطی، مزیت ایران فقط داشتن ظرفیت تولید نیست؛ بلکه باید بتواند این ظرفیت را به ظرفیت صادراتی واقعی تبدیل کند.

واقعیت این است که صنعت مرغ ایران امروز بیش از آنکه با مشکل تولید مواجه باشد، با مشکل مدیریت مازاد تولید و دسترسی پایدار به بازار مواجه است. ظرفیت‌های موجود، دانش فنی و بازارهای نزدیک منطقه‌ای این امکان را ایجاد کرده‌اند که بخشی از تولید مازاد صادر شود اما تحقق این ظرفیت به سیاست تجاری باثبات نیاز دارد.

اگر دولت همچنان جوجه‌ریزی را برای جلوگیری از کمبود افزایش دهد اما هم‌زمان مسیر صادرات را ببندد، نتیجه می‌تواند تکرار چرخه زیان تولیدکننده و سپس کاهش تولید باشد. در نقطه مقابل، اگر صادرات بدون توجه به نیاز داخلی آزاد شود، در دوره‌های کمبود ممکن است قیمت مصرف‌کننده افزایش پیدا کند. راه‌حل درواقع میان این دو قطب قرار دارد؛ تنظیم بازار با داده، نه با ممنوعیت.

صنعت مرغ نیازمند یک نظام تصمیم‌گیری است که بتواند بر اساس آمار جوجه‌ریزی، موجودی نهاده، تولید پیش‌بینی‌شده، قدرت خرید خانوارها، ذخایر داخلی و ظرفیت بازارهای صادراتی، سقف صادرات را به صورت دوره‌ای تعیین کند. چنین رویکردی به دولت اجازه می‌دهد در زمان کمبود صادرات را محدود و در زمان مازاد آن را توسعه دهد، بدون آنکه هر بار با تغییر شرایط، کل قواعد تجارت خارجی تغییر کند.

درنهایت، اگر ظرفیت واقعی صنعت را بیش از نیاز داخلی بدانیم، مازاد تولید لزوماً تهدید نیست؛ مازاد تولید می‌تواند تبدیل به فرصت صادراتی شود. تهدید زمانی ایجاد می‌شود که این مازاد بدون بازار بماند. در این حالت، هزینه آن ابتدا بر دوش مرغدار، سپس بر زنجیره تولید و درنهایت بر مصرف‌کننده تحمیل خواهد شد. برای ایران که بازارهای بزرگی در اطراف خود دارد، از عراق و افغانستان گرفته تا دیگر کشورهای منطقه، مسئله اصلی دیگر اثبات توان تولید مرغ نیست؛ مسئله این است که آیا سیاست‌گذار می‌تواند شرایطی ایجاد کند که تولیدکننده مطمئن باشد محصولی که امروز تولید می‌کند، فردا هم بازار خواهد داشت یا نه.

اگر پاسخ این پرسش منفی باشد، حتی بزرگ‌ترین ظرفیت‌های تولیدی نیز بلااستفاده خواهند ماند. اما اگر صادرات به یک مسیر پایدار و قابل پیش‌بینی تبدیل شود، همان ظرفیتی که امروز به عنوان «مازاد» شناخته می‌شود، می‌تواند به منبع درآمد ارزی، ابزار تثبیت تولید و حتی سکوی ارتقای جایگاه ایران در بازار مرغ منطقه تبدیل شود.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
سایت خبرآنلاین

ببینید | واکنش وزیر ورزش و جوانان به ماجرای چادرملو

روزنامه هفت صبح

قاب امروز | پردیس عبدالمحمدی در گنگ دختران دوومیدانی

سایت عصرایران

شوخی کاربران فضای مجازی با عکس‌های اولیسه در صفحه شخصی اش

ادامه ابهامات و دستاوردسازی در فدراسیون بسکتبال؛ انتخاب عجیب ماتیچ و نتایج ضعیف در تیم‌های ملی - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

ادامه ابهامات و دستاوردسازی در فدراسیون بسکتبال؛ انتخاب عجیب ماتیچ و نتایج ضعیف در تیم‌های ملی - پارس فوتبال

تصمیمات اشتباه پشت اشتباه در فدراسیون بسکتبال در حالی رقم می‌خورد که نمی‌توان نقش وزارت ورزش و جوانان را هم نادیده گرفت؛ انگار در وزارت ورزش و جوانان، مسئله نظارت جدی گرفته نمی‌شود یا برخی فدراسیون‌ها استثنا هستند.
قلعه‌نویی ماند؛ اما با کدام کارنامه؟
سایت رویداد‌ ۲۴

قلعه‌نویی ماند؛ اما با کدام کارنامه؟

دیروز حوالی ظهر مهدی تاج در کنار دیگر اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال در ساختمان این فدراسیون حضور یافت و امیر قلعه‌نویی، سرمربی تیم ملی هم با همراهی یار همیشگی‌اش (سعید الهویی) که در نقش دستیار اول او فعالیت می‌کند، در جمع مدیران فدراسیون حاضر شد.
سایت عصرایران

استوری جدید چوپان: امارات همچنان دوست ما ایرانیان است

مردی که یکه بود و هنوز هست
روزنامه شرق

مردی که یکه بود و هنوز هست

اما هیچ‌کس تختی نشد. تختی چیز دیگری بود؛ تا نداشت و ندارد و لابد نخواهد داشت. سر کوچه ما به‌تازگی مغازه‌‌ای باز شده است. صاحبانش مردان جوانی هستند که دست‌کم‌ در ظاهر هیچ‌ نسبتی با گذشته‌ها ندارند، اما روی دیوار مغازه‌شان عکس تختی را آویخته‌اند!
پایان ماه‌عسل تارتار؟
روزنامه شرق

پایان ماه‌عسل تارتار؟

ماه‌عسل مهدی تارتار روی نیمکت پرسپولیس خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد به پایان رسید؛ تیمی که فصل را با دو پیروزی امیدوارکننده مقابل شمس‌آذر و استقلال خوزستان آغاز کرده بود، در نخستین آزمون جدی خود مقابل تراکتور شکست خورد تا حالا نخستین نشانه‌های بحران در اطراف نیمکت سرخ‌ها دیده شود.
روزنامه هفت صبح

فوتبال را برای مردم ایران زجرآور کرده ایم!

روزنامه هفت صبح

منتقدان قلعه نویی از عرض خیابان عبور کردند!

روزنامه توسعه ایرانی

طلوع عصر جدید در فوتبال زنان؛ تاریخ دربی زنانه

ژنرال و پاداشی دیگر
روزنامه توسعه ایرانی

ژنرال و پاداشی دیگر

آریا طاری عقربه های ساعت در ساختمان سئول، مدت هاست که به خواب رفته اند؛ شاید از همان روزی که فوتبال ایران تصمیم گرفت به جای پیشرفت در
سایت رویداد‌ ۲۴

امشب آخرین فرصت بیرانوند برای فرار از سربازی!

از پرچم‌گردانی تا تهدید به پناهندگی؛ چرا حاشیه از خواهران منصوریان جدا نمی‌شود؟ - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

از پرچم‌گردانی تا تهدید به پناهندگی؛ چرا حاشیه از خواهران منصوریان جدا نمی‌شود؟ - پارس فوتبال

در سال‌های گذشته بار‌ها شاهد بوده‌ایم که خواهران منصوریان در مواجهه با تصمیمات ورزشی، از فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی برای بیان اعتراض و تهدید مسئولان به...
سایت خبر ورزشی

هادی چوپان مدعی شد: از مسترالپیا ۲۰۲۶ انصراف داده‌ام و به آمریکا نمی‌روم

سایت اقتصاد ۲۴

ویزای مربیان ایرانی جنجالی شد/ تصمیم دبیر برای مسابقات آمریکا در صورت عدم صدور ویزا

خبرگزاری ایرنا

ما بیرانوند را برای بازی‌های آسیایی نمی‌خواستیم!

از شجاع خلیل‌زاده تا عارف؛ سندرُم زشتی به اسم کشاله بی‌قرار!
سایت فرارو

از شجاع خلیل‌زاده تا عارف؛ سندرُم زشتی به اسم کشاله بی‌قرار!

دومین حرکت ناشایستی که به درد کشاله ربط داده شده در تهران رقم خورد.
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| مصاحبه بامزه بازیکن تیم ملی زنان والیبال ایران وایرال شد

قرارداد‌های عجیب و سکوت فدراسیون فوتبال؛ دلال‌ها کت و شلوار مدیریت پوشیدند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

قرارداد‌های عجیب و سکوت فدراسیون فوتبال؛ دلال‌ها کت و شلوار مدیریت پوشیدند؟

روزنامه اعتماد در یادداشتی با انتقاد از تداوم فساد و دلالی در فوتبال ایران، نوشت که دلال‌ها دیگر مانند گذشته در حاشیه و بیرون از ساختار رسمی فوتبال فعالیت نمی‌کنند و در مواردی با پوشیدن «کت‌وشلوار مدیریت» وارد بدنه مدیریتی شده‌اند.
روزنامه هفت صبح

ماجرای مهاجرت الناز کمپانی به آمریکا

جوانگرایی از مسیر اشتباه!
سایت جوان آنلاین

جوانگرایی از مسیر اشتباه!

قرارداد‌هایی که به اسم آینده‌سازی، اما به کام دلال‌ها بسته می‌شود
سایت پارس فوتبال

حضور یاسر آسانی در استقلال هیچ مشکلی ندارد/ در پاداش سرمربی تیم ملی صرفه و صلاح سازمان رعایت نشد - پارس فوتبال

امیر قلعه نویی در تیم ملی ماندگار شد
روزنامه شرق

امیر قلعه نویی در تیم ملی ماندگار شد

قرارداد امیر قلعه‌نویی با تیم ملی فوتبال ایران به‌صورت رسمی تا پایان جام ملت‌های آسیا تمدید شد. این توافق برخلاف گمانه‌زنی‌های قبلی چهار ساله نیست و فدراسیون از سرمربی تیم ملی انتظار حضور در فینال یا کسب قهرمانی آسیا را دارد.
مزد ترس
روزنامه توسعه ایرانی

مزد ترس

آریا طاری فوتبال در ناب ترین و بی رحم ترین شکل خود، آینه ای تمام نما از درون مایه انسان هاست؛ صحنه ای که در
    
روزنامه هفت صبح

حدادی فر: زندگی را برای خودم سخت کرده بودم، این بچه ها نجاتم دادند!

روزنامه شرق

ماجرای عدم حضور چادرملو در آسیا+ ویدئو

سایت خبرآنلاین

خنده‌های مجری زن در پخش زنده؛ ثبت لحظه خارج کردن کوچک‌ترین جیمی‌جامپ تاریخ در زمین فوتبال + فیلم

بحران ملی به نام سربازی بیرانوند | چرا خدمت یک فوتبالیست پای دولت و نیروهای مسلح را وسط کشید؟
سایت رویداد‌ ۲۴

بحران ملی به نام سربازی بیرانوند | چرا خدمت یک فوتبالیست پای دولت و نیروهای مسلح را وسط کشید؟

کم مانده مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران موضوع سربازی بیرانوند را با فیلد مارشال عاصم منیر مطرح کند تا شاید راهی برای حل مشکل پیدا شود!
سایت پارس فوتبال

بررسی یک ادعا با اولین اشتباه؛ دانیال ایری بازیکن هزار میلیاردی پرسپولیس - پارس فوتبال

پشت پرده درآمد نجومی استقلال / لقمه آماده هلدینگ!
سایت تجارت نیوز

پشت پرده درآمد نجومی استقلال / لقمه آماده هلدینگ!

استقلال در شش‌ماهه اخیر درآمد نزدیک به ۲ هزار میلیاردی ثبت کرده، اما بخش عمده آن از قرارداد با سهامدار اصلی باشگاه، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، آمده است. همزمان، گزارش سازمان حسابرسی نیز از رعایت نشدن بخشی از تشریفات ماده ۱۲۹ در معاملات با اشخاص وابسته خبر می‌دهد.
سایت اقتصاد ۲۴

سردار آزمون دو برابر مهدی طارمی پول می‌گیرد!

سایت رویداد‌ ۲۴

طعنه سنگین «اطلاعات» به طارمی: چرا خودت را مفت فروختی؟

کابوس بلاتکلیفی
سایت ایران آنلاین

کابوس بلاتکلیفی

سی و یک روز از برگزاری اولین جلسه هیأت‌رئیسه فدراسیون فوتبال برای بررسی عملکرد فنی تیم ملی و تصمیم‌گیری درباره سرنوشت کادر فنی و سرمربی تیم ملی بزرگسالان گذشته، اما هنوز تصمیم نهایی درباره ادامه فعالیت امیر قلعه‌نویی اتخاذ نشده است.
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

در اتفاقی وحشتناک؛ هجوم هواداران به زمین با چوب و صندلی + عکس

فاجعه رخ نداده، اما باید به‌هوش باشیم
سایت جوان آنلاین

فاجعه رخ نداده، اما باید به‌هوش باشیم

کسب عنوان چهارمی تیم کشتی آزاد جوانان ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان درست بعد از نایب‌قهرمانی تیم کشتی فرنگی جوانان کشورمان باعث شد انتقاد‌ها نسبت به عملکرد...
فوتبال شیوخ سقف آرزوی فوتبالیست ایرانی!
سایت جوان آنلاین

فوتبال شیوخ سقف آرزوی فوتبالیست ایرانی!

خبر بازگشت مهدی طارمی به فوتبال آسیا و مشخصاً امارات، نه فقط یک خبر ساده که مهر تأییدی بر عقب‌گرد فوتبال ایران از سطح اول فوتبال جهان است. مهر تأییدی است بر...
         
قلم قرمز طارمی روی دستاوردسازی فِیک قلعه‌نویی و رفقا؛ سال‌ها می‌توان از این عقبگرد نوشت! - پارس فوتبال
سایت پارس فوتبال

قلم قرمز طارمی روی دستاوردسازی فِیک قلعه‌نویی و رفقا؛ سال‌ها می‌توان از این عقبگرد نوشت! - پارس فوتبال

برای کشوری چون ایران، یکی از مهم‌ترین دستاوردها از جام جهانی می‌تواند معرفی یک یا چند بازیکن بااستعداد و آینده‌دار به فوتبال دنیا باشد، که تیم ملی در این پار...
روزنامه شرق

استوری کنایه آمیز علیرضا بیرانوند

از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک
سایت کولاک

از کافئین تا کراتین؛ کدام مکمل ورزشی واقعاً پشتوانه علمی دارد؟ - مجله اینترنتی کولاک

مکمل‌های ورزشی زیادی وعده افزایش انرژی، عضله‌سازی و بهبود عملکرد می‌دهند؛ اما شواهد علمی درباره همه آنها یکسان نیست.
معجزه در قلب بحران
روزنامه توسعه ایرانی

معجزه در قلب بحران

آریا طاری روزهایی که هواداران استقلال با نگرانی اخبار محرومیت نقل وانتقالاتی باشگاه را دنبال می کردند و با حسرت به ریخت وپاش های
    
خاتون آسیایی
روزنامه توسعه ایرانی

خاتون آسیایی

سومین دوره رسمی لیگ قهرمانان زنان آسیا در حالی آغاز شد که یک نام آشنا به عنوان نماینده کشورمان در آن حضور داشت. تیمی که در ایران بااختلاف پرافتخارترین است و
سپاهان، تیمی برای قهرمانی یا فقط مدعی بودن؟
خبرگزاری ایسنا

سپاهان، تیمی برای قهرمانی یا فقط مدعی بودن؟

شکست برابر استقلال و تراکتور در هفته‌های دوم و سوم لیگ برتر، بار دیگر ضعف سپاهان در بازی‌های بزرگ را نمایان کرد؛ تیمی که در سال‌های اخیر هزینه زیادی برای ساختن یک تیم مدعی قهرمانی کرده اما همچنان نه در زمین راه‌حل مشخصی برای عبور از رقیبان اصلی دارد و نه در نقل‌وانتقالات توانسته نقاط ضعف خود را به‌طور …
علیرضا بیرانوند؛ به چه درد نظام وظیفه و خدمت سربازی می‌خورَد؟
سایت عصرایران

علیرضا بیرانوند؛ به چه درد نظام وظیفه و خدمت سربازی می‌خورَد؟

اگر سربازی رفتن او سایه جنگ را دور و ارز را ارزان و خودرو را سهل الوصول و ازدواج را ممکن می کند، برود! ما که بخیل نیستیم اما تو را به خدا سربازی رفتن آدم مشه...
من هم جای تارتار بودم نمی‌گذاشتم رضاییان به پرسپولیس برگردد/وحید قلیچ از ساپینتو پول گرفت و طرفدار استقلال شد!
سایت پارسینه

من هم جای تارتار بودم نمی‌گذاشتم رضاییان به پرسپولیس برگردد/وحید قلیچ از ساپینتو پول گرفت و طرفدار استقلال شد!

ایمان گودرزی؛پیشکسوت استقلال و پرسپولیس در کافه‌خبر از پشت‌پرده فوتبال ایران صحبت کرد؛ از ادعای تحمیل بازیکن به مربیان و انتقاد از مدیریت باشگاه‌ها گرفته تا روایت‌هایی کمتر شنیده‌شده از روزهای حضورش در پرسپولیس و استقلال.
آژیر براتیسلاوا؛ زنگ خطر را جدی بگیرید
خبرگزاری ایرنا

آژیر براتیسلاوا؛ زنگ خطر را جدی بگیرید

تهران- ایرنا- حذف ۶۰ درصد از جوانان کشتی آزاد ایران در براتیسلاوا زنگ خطری است که می‌تواند آینده پرافتخارترین رشته المپیکی ایران را تهدید کند.
سایت جهان نیوز

عکس نجات سرباز بیرو | جهان نیوز

سایت اقتصاد ۲۴

عکس/رونمایی از پیراهن دوم باشگاه پرسپولیس به یاد کودکان میناب

روزنامه هفت صبح

علت حذف فرزانه فصیحی‌ از مسابقات قهرمانی جهان چه بود؟

جدال بدون سکو
روزنامه شرق

جدال بدون سکو

‌پرسپولیس و تراکتور در شرایطی به استقبال یکی از مهم‌ترین بازی‌های فصل می‌روند که این مسابقه یک تقابل برای سه امتیاز نیست؛ پشت این ۹۰ دقیقه، خاطرات و حاشیه‌های دو سال اخیر قرار گرفته است. دو تیم در سال‌های گذشته بارها در بازی‌های بزرگ برابر هم قرار گرفته‌اند و هر بار نتیجه مسابقه، جدا از جدول، روی فضای …
روزنامه هفت صبح

آخرین سنگر سقوط کرد؛ نسل لژیونرها منقرض شد!

دکتر برو سربازی!
روزنامه توسعه ایرانی

دکتر برو سربازی!

آریا طاری ساعت شنی برای شماره یک تیم ملی به کار افتاده است. پاییز امسال، نه فقط فصل خزان برگ ها، که خزان معافیت های طولانی مدت و
سایت تابناک

بیرانوند قصد سرباز شدن ندارد؛ انتقال به فجرسپاسی در صورت اجبار

واکنش اینفانتینو به اتهام خیانت به فوتبال؛ مدل موی قشنگی داری!
خبرگزاری ایرنا

واکنش اینفانتینو به اتهام خیانت به فوتبال؛ مدل موی قشنگی داری!

تهران- ایرنا- رئیس فیفا در واکنش به پرسش خبرنگار اسکای‌نیوز در خصوص طرح اتهام خیانت به فوتبال گفت: مدل موی قشنگی داری!
سایت عصرایران

ظاهر جدید ارلینگ هالند با سر تراشیده

سایت ورزش ۳

زنگ خطر برای کشتی ایران به صدا درآمد!

سایت خبر ورزشی

از فحاشی زننده یک پیشکسوت تا اتفاق تلخ برای طارمی و بمب مصنوعی رامین!

گزارش ویژه-2| امضای دوم ممبینی پای اتفاقات عجیب ترکیه/کُد اخلاقی فیفا؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

گزارش ویژه-2| امضای دوم ممبینی پای اتفاقات عجیب ترکیه/کُد اخلاقی فیفا؟ - تسنیم

بخش دوم اتفاقات رقم خورده توسط دبیرکل فدراسیون فوتبال در جریان اردوی ترکیه مانند قسمت اول حاوی نکات مبهمی است.
غروب ستاره‌ها در قاره سبز
روزنامه توسعه ایرانی

غروب ستاره‌ها در قاره سبز

آریا طاری انتقال مهدی طارمی به الوصل امارات، تنها جابه جایی یک بازیکن در بازار نقل و انتقالات تابستانی نیست؛ این یک زنگ خطر کرکننده و یک
    
روزنامه هفت صبح

دکتر بیرانوند آخرین بمب نقل و انتقالات تابستانی!