دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
مجله ویستا

ترک های پوست در دوران حاملگی


پرسش: راه های پیشگیری از ایجاد ترک های پوستی بر روی شكم در دوران حاملگی و راههای برطرف كردن آن در سایر قسمت های بدن را بیان فرمایید.

پاسخ: خطوط كشش یا استریا:
پیدایش این خطوط در دوره بارداری یك یافته شایع می باشد. این خطوط در اكثر زنان باردار در ماه های ششم و هفتم حاملگی ابتدا در دیواره شكم ظاهر شده و بعداْ به میزان كمتری بر روی سینه ها نیز نمایان می شود.

در نواحی دیگر از جمله ران ها و بازوها با در صد كمتری این خطوط دیده می شود. علت بوجود امدن این خطوط پوستی را به تغییرات زمان بارداری و افزایش جثه جنین و فشار ان روی پوست و كش امدن پوست و در نتیجه پاره شدن بافت الاستین كه مسئول كشش و نگهدارنده پوست است، نسبت می دهند.

رنگ این خطوط در ابتدا قرمز تا صورتی و یا ارغوانی است و گاهی همراه با خارش می باشد. بعد از زایمان این خطوط تا حدی جمع میشوند ولی بطور كامل از بین نمی روند و معمولاْ به رنگ پوست در می ایند و كمی فرو رفته و چروكیده دیده میشوند. استریا معمولاْ یك مشكل ظاهری است.

ولی در مواردی كه این خطوط وسیع باشند امكان زخمی شدن و عفونی شدن وجود دارد كه باید مراقبت های خاصی انجام گیرد. استریا در موارد غیر بارداری نیز دیده میشود از جمله در پسر ها و دختران در سنین بلوغ كه در ارتباط با افزایش سریعتر حجم بدن نسبت به رشد سطحی پوست است و در نواحی باسن، ران ها، كمر و سینه بوجود می آید.

خطوط صورتی یا بنفش بر روی پوست هستند كه بیشتر از همه روی شكم، باسن، پستانها و رانها ایجاد میگردندو گاهی اوقات به دلیل جهش رشدی دوران بلوغ ایجاد میشوند. در زنان شایعتر است.
نشانه های كشش كه استریا هم نامیده میشوند، زمانی به وجود میایند كه رشته های پروتئین كلاژن پوست به دلیل كشیده شدن سریع پوست یا تغییرات هورمونی كه رشته ها را تخریب می كنند، شكسته شوند.

این نشانه ها در ۳ نفر از هر ۵ خانم حامله ایجاد گشته و در بین دختران نوجوان كه دچار جهش رشدی میشوند، شایع است. در افراد چاق هم ممكن است این نشانه ها به وجود ایند، به ویژه اگر افزایش وزن سریع باشد. این نشانه ها همچنین در افراد مبتلا به سندرم كوشینگ و در مصرف كنندگان كورتیكواستروئیدهای خوراكی یا كورتیكواستروئیدهای موضعی ایجاد می شوند.

استریا در ابتدا به صورت خطوط برجسته صورتی یا بنفش بر روی شكم، رانها، پستانها یا باسن ظاهر میشوند. طول آن ها متغیر بوده و ممكن است عرضشان بین ۶ تا ۱۲ میلی متر باشد. طی چند ماه، معمولاً رنگ پریده و مسطح میشوند و نهایتاً به زحمت رؤیت میگردند. هیچ روش پیشگیری یا درمان موثری وجود ندارد.

برای عضویت در خبرنامه نی نی بان و اطلاع از بهترین و پربیننده ترین مطالب، کافی است یک بار فرم عضویت ما را از اینجا پر کنید.