یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

برتری طلبی در کودکان، چرا پدید می‌آید؟


پرسش: یک پسر 5 ساله دارم و تک فرزند است مربیان مهد در مقایسه با سایر کودکان از هوش سرشار و خلاقیت او تعریف می کنند پسر من نوه اول خانواده مادریش است و به تازگی صاحب یک پسر خاله شده است. من و پدرش هر دو کارمند هستیم و من مشغول به تحصیل در دوره دکتری هستم.
پسر من از شش ماهگی مهد می رود الان یک ماهی است که مربیان مهد از رفتار پسرم ناراضی هستند زیرا او می خواهد در کلاس اول باشد و برتری دیگران را تحمل نمی کند و اگر کسی از او بهتر شعر بخواند یا مجسمه درست کند یا جواب بهتری به سوال خاله بدهد عصبانی می شود و پرخاشگری می کند و با همان بچه دعوا راه می اندازد و البته آستانه تحمل پایینی دارد و خیلی زود عصبانی می شود. البته اجتماعی است و در یک مکان نا آشنا خیلی زود برای خودش دوست پیدا می کند ولی خصوصیت مدیریت در او مشهود است. در خانه قانون وجود دارد و اگر سرحال باشد از قوانین خانه پیروی می کند ولی نه همیشه.
پاسخ: کودکان وقتی به دنیا می آیند تصویری از موفقیت و شکست ندارند و برتر دیدن خودشان را از بزرگترها دریافت می کنند. فرزند شما نیز همینطور هست در حقیقت او تحت آموزش شما والدین عزیز یاد گرفته همیشه موفق و همیشه بهترین باشد.
برچسب هوش سرشار زدن و کودکی را متفاوت فرض کردن، بدترین بلایی است که متاسفانه والدین بر سر فرزند خود می آورند و متاسفانه در طولانی مدت نه تنها نتیجه عکس می گیرند. بلکه فرزندشان به شدت مضطرب و عصبی می شود، زیرا باور می کنند که همیشه بایست متفاوت و خاص باشند و موفقیت دیگران آن ها را دچار نگرانی می کند.
بهتر هست آنقدر فرزندتان را تحت فشار قرار ندهید و نخواهید خاص باشد. در مورد اجرای قوانین، قاعدتا مجری قانون بایست همیشه ودر همه حال پاسدار و حافظ اجرای قانون باشد. اگر شما موقعی که خودتان کار دارید، سخت نمی گیرید و موقعی که دوست دارید سخت می گیرید. این ابتدا ضعف شما هست. بدین شکل فرزندتان نیز الگو می گیرید. مضاف بر اینکه قوانینی که وضع می کنید بایست مطابق سن و سال فرزندتان باشد.