پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مصرف دارچین در دوران شیردهی، مجازیم؟


همان طور که می دانیم مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می کند بر روی شیر او نیز بی تاثیر نیست. همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممکن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی‌ میل کند. 
 
 ۱۳ نکته درباره دارچین
۱- دارچین درختی است به ارتفاع ۷ متر، با برگ‌های سبز دائمی که به صورت متقابل روی ساقه می‌رویند.
 
۲- دارچین عمدتا به صورت چاشنی یا به منظور بهتر کردن بو یا مزه، در آشپزی استفاده می‌شود.
 
۳- در گذشته روغن قطره مانند آن (قطره دارچین) را برای درمان مشکلات روده‌ای-معده‌ای و قطع قاعدگی مصرف می‌کردند.
 
۴- اسانس دارچین نیز دارای خاصیت ضدمیکروبی و قارچی است.
 
۵- دارچین مقوی معده، ضدنفخ و ضداسهال است. همچنین از آن به عنوان معطرکننده در ادویه‌جات استفاده می‌شود.
 
۶- دارچین در حد مصرف معمول عارضه‌ای ندارد؛ ولی مصرف مقادیر زیاد آن ممکن است باعث تاکیکاردی، بی‌خوابی و افسردگی شود.
 
۷- روزانه می‌توان ۲ تا ۴ گرم از پودر دارچین استفاده کرد.
 
۸- استفاده از اسانس آن، روزانه ۲/۰ تا ۵/۰ گرم بلامانع است.
 
۹- دارچین به صورت‌ دم‌کرده نیز مصرف می‌شود. برای دم کردن آن، به ۲ تا ۴ گرم از پودر دارچین یک لیوان آب جوش اضافه نموده و ۲۰ دقیقه به حال خود بگذارید. بهتر است در ظرف بسته باشد یا پارچه‌ای روی آن قرار گیرد. سپس صاف کرده و صاف شده را میل کنید. دم‌کرده برای درمان اسهال، ضعف کلیه و حالات سرماخوردگی مفید است.
 
۱۰- مصرف دارچین در زمان شیردهی، مطالعه نشده است، بنابراین بهتر است در زمان شیردهی مصرف نشود.
 
۱۱- دارچین در زمان بارداری، وجود زخم‌های گوارشی و وجود تب‌های با منشأ ناشناخته نباید مصرف شود.
 
۱۲- بهتر است در زمان مصرف، پوست دارچین پودر شود، زیرا اسانس آن به سرعت کاهش می‌یابد.
 
۱۳- هرچه پوست دارچین کهنه‌تر باشد، حاوی اسانس کمتری خواهد بود. برای آشنایی با خواص سایر گیاهان دارویی، کلیک کنید!