دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

تغذیه از شیرمادر و بچه هایی که سرطان نمی گیرند


ایسنا: رئيس انجمن پزشکان کودکان ايران گفت : تغذيه با شير مادر از ابتلاي کودک به سرطان خون و ابتلاي مادر به سرطان پستان، سرطان رحم و سرطان تخمدان مي‌کاهد.     

دکتر غلامرضا خاتمي در حاشيه برگزاري اين همايش که در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار ‌شد افزود: تغذيه با شير مادر، کودک را از ابتلا به انواع عفونت‌ها محفوظ مي‌دارد. آلرژي،اسهال خوني، ديابت و سرطان خون در رديف بيماريهايي هستند که در ميان کودکاني که با شير مادر تغذيه شده‌اند کمتر مشاهده مي‌شود.

وي ادامه داد: همچنين کودکاني که از شير مادر تغذيه کرده‌اند، رشد مغزي بهتري دارند و در دوران مدرسه، از ساير کودکاني که با شيرخشک تغذيه شده‌اند، باهوش‌تر هستند.

خاتمي درباه شيوع سرطان‌ها در ميان کودکان اظهار کرد: انواع سرطان‌ها ممکن است در ميان کودکان نيز ديده شود اما در حال حاضر و طبق تحقيقات انجام شده، سرطان خون در ميان کودکان شايع‌تر است.

رئيس انجمن پزشکان کودکان ايران درباره بيماري‌هاي واگيردار و ابتلاي کودکان به اين دسته از بيماريها عنوان کرد: در گذشته، کودکان ما از سوءتغذيه رنج مي‌بردند اما هم اکنون مسئله عمده در کودکان چاقي است.

وي ادامه داد: ديابت بيماري غيرواگير ديگري است که به دليل ازدواج‌هاي فاميلي در کشور رو به افزايش است. اما در حال حاضر به اين خاطر که زودتر تشخيص داده مي‌شود و شناخت بهتري از آن وجود دارد، خانواده‌ها زودتر براي درمان هدايت مي‌شوند و خوشبختانه راهکارهايي براي درمان ديابت در کودکان وجود دارد.

خاتمي از اختلالات ذهني به عنوان مشکل ديگري که در کودکان وجود دارد نام برد و عنوان کرد: اختلالات ذهني در کودکان کمتر مورد توجه پزشکان ماست. اما بايد توجه کنيم که در کنار سلامت جسمي و رواني کودک، وضعيت تکامل و رشد وي را نيز دنبال کنيم.

رئيس انجمن پزشکان کودکان ايران بر لزوم توجه به روند تکامل جسمي و ذهني کودکان توسط پزشک تاکيد کرد و گفت: پزشک معالج بايد ضمن معاينه بيمارش به خانواده‌ها نيز در جهت نظارت بر تکامل فرزندانشان آموزش دهد. مانند اينکه آيا کودکي که به سن يک سالگي رسيده است، راه مي‌رود يا خير، مي‌تواند صحبت کند، مشکل ديد و بينايي دارد، از نظر شنوايي با اشکال روبه‌روست يا خير و آيا در به ذهن سپردن مطالب قدرت کافي دارد اگر اين مشکلات هرچه زودتر و در سنين کودکي تشخيص داده شوند، زودتر درمان مي‌شوند و بسياري از بيمار‌ي‌ها و گرفتاري‌هايي که در سنين بالاتر براي افراد اتفاق مي‌افتد، گريبانگير آنها نمي‌شود.

وي اضافه کرد: امکان تشخيص ناشنوايي و کم شنوايي از دوران نوزادي وجود دارد و اختلال ديد را در دوران کودکي راحت‌تر مي‌شود درمان کرد.