پنجشنبه, ۲۱ تیر, ۱۴۰۳ / 11 July, 2024
مجله ویستا

ناخن کوچولوها و قوانین کوتاه کردن آنها


 

نعیمه جلالی نژاد: یکی از دغدغه های ذهنی مادران، کوتاه کردن ناخن نوزادشان است. شاید با خودتان فکر کنید: «ناخن نوزادم بسیار نرم است، پس مهم نیست اگر آن را کوتاه نکنم.» اما شما سخت در اشتباهید. درست است که ناخن کودک تان نرم است، اما تیزی خود را دارد. نوزاد چون کنترل کمی بر دستهایش دارد، ممکن است صورتش را با ناخن های بلندش بخراشد.

 


ناخن کوچولوها و قوانین کوتاه کردن آنها

 

ناخن های کوچک او به سرعت رشد می کنند و لازم است دو بار در هفته کوتاه شوند. کوتاه کردن ناخن کوچولو هایتان کار دشواری نیست، فقط کافی است وسایل مورد نیاز آن را کنار دست تان بگذارید و زمان مناسب آن را بدانید. همین طور 6 نکته ای را که در زیر برایتان بازگو می کنیم، رعایت کنید:

 

 

از وسایل مناسب استفاده کنید

 

قیچی کوچک، سوهان و ناخنگیر مخصوص نوزادان که برای ناخنهای دست و پای کوچک نوزاد مناسب باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که نور کافی را برای دید ناخن و پوست ظریف نوزاد دارید.

 

نکته مهمی که باید هر مادری برای کوتاه کردن ناخنهای نوزادش بداند این است که: ناخن نوزادان بعد از حمام کردن بسیار نرم میشود و کوتاه کردن آنها راحتتر است.

 

دست نوزاد را محکم و به درستی نگه دارید. مراقب انحنای گوشه های ناخن باشید و برای صاف کردن آن از سوهان استفاده کنید.

 

 

در زمان مناسب این کار را انجام دهید

 

بهترین و راحت‌ترین زمان برای گرفتن ناخن‌ها وقتی است که نوزاد شما خواب است یا زمان شیر دادن اوست. وقتی نوزاد مشغول شیرخوردن باشد حواسش به دستهایش نیست و شما می‌توانید ناخنهایش را کوتاه کنید.

 

ناخن انگشت‌های پا نیز با اینکه کمتر بلند میشوند باید حداقل هفته ای یک بار کوتاه شوند. برای کوتاه کردن ناخن انگشتان پا همان قوانین دستها را اجرا کنید.

اگر خراشی روی پوست اطراف ناخن افتاد، نگران نباشید. با یک دستمال تمیز چند دقیقه روی خراش را نگه دارید تا اگر کمی خون آمده باشد، خونش بند بیاید.