یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

نوشابه, دوستی خطرناك


نوشابه, دوستی خطرناك

تمام نوشابه های گازدار خاصیت اسیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندان ها شده و همین طور میزان قند بالای این نوشابه ها باعث پوسیدگی دندان ها می شود

این روزها و در فصل گرمای تابستان مصرف نوشابه‌های گازدار به‌طور فزاینده‌ای در میان مردم باب شده است. ولی در این میان سوالی مطرح است، آیا كسانی كه از این نوشابه‌های گازدار استفاده می‌كنند از مضرات آن اطلاعی دارند یا نه؟

در ذیل به اختصار مضرات مصرف نوشابه‌های گازدار را بیان می‌كنیم كه خواندن آنها شاید زنگ خطری باشد برای كسانی كه بیش از حد نوشابه‌های گازدار استفاده می‌كنند:

۱) چاقی:

نوشابه‌های گازدار به علت افزودنی‌های مصنوعی و شكر تصفیه شده فاقد هرگونه ارزش غذایی بوده و تنها به خاطر میزان قند بالا، دارای كالری زیادی می‌باشند كه سبب چاقی در فردی كه از این نوشابه‌های استفاده می‌كند می‌گردد.

دكتر علی‌اكبر یزدانی رییس انجمن دندانپزشكی ایران در این زمینه می‌گوید: در یك شیشه نوشابه ۲۰۰ سی‌سی، ۱۲ قاشق شكر وجود دارد كه این مسئله می‌‌تواند منجر به بروز بیماری دیابت شود.

۲) پوسیدگی دندان‌ها:

تمام نوشابه‌های گازدار خاصیت اسیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندان‌ها شده و همین‌طور میزان قند بالای این نوشابه‌ها باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

۳) تاثیر بر روی استخوان‌ها:

اسید فسفریك موجود در نوشابه‌های گازدار ماده‌ای بسیار سمی است و باعث زدودن كلسیم و منیزیم می‌شود در نتیجه یون كلسیم را از استخوان‌ها برداشته و پوكی استخوان‌ها را باعث می‌شود.

۴) تاثیر بر روی كلیه‌ها:

مصرف نوشابه‌های گازدار سبب می‌شود تا كلسیم از استخوان‌ها گرفته شده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوب كلسیم اضافی در كلیه‌ها گردیده كه در نهایت منجر به سنگ كلیه می‌شود.

۵) سوء تغذیه:

افرادی كه به استفاده از نوشابه‌های گازدار به نوعی اعتیاد دارند و از آنجایی كه این محصولات باعث كاهش اشتها می‌شوند بنابراین فرد معتاد تنها به مصرف نوشابه‌های گازدار روی آورده و به علت ایجاد سیری كاذب، فرد دچار سوءتغذیه می‌شود.

گاز موجود در این‌گونه محصولات و به سبب وجود اسید فسفریك و دی‌اكسید كربن در این تركیبات سبب اسیدی كردن این‌گونه محصولات می‌گردند.

در دیگر اعضای سیستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه‌های گازدار ناهنجاری ایجاد می‌شود چرا كه مخاط دهان، گلو و مری بسیار در برابر اسید حساس و آسیب‌پذیر هستند.

گفتنی است رژیم غذایی ایرانیان از وضعیت مطلوب و مناسبی برخوردار نیست و همین امر سبب شده كه این وضعیت علاوه بر تشدید انواع بیماری‌ها، موجب خرابی دندان‌ها نیز شود.

به‌خاطر داشته باشید كه بیماری‌ها یك شبه پدیدار نمی‌شوند. بلكه در طی سال‌ها بر اثر پیروی از رژیم نامناسب ایجاد می‌گردند. بنابراین تا آن‌جا كه می‌توانید مصرف نوشابه‌های گازدار را به حداقل ممكن رسانده و در عوض به نوشیدن آب و آب‌میوه‌های طبیعی روی آورید و هرگاه كه تمایل داشتید كه نوشابه‌های گازدار مصرف كنید حتما از نی استفاده كنید تا از تماس مستقیم نوشابه با دندان‌هایتان خودداری كرده باشید.

سولماز غریب‌زاده



همچنین مشاهده کنید