شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
زادروز «امید»، جنتلمن روزنامه نگاری وطن (در این روز ۱۳ سپتامبر)
«امید پارسا نژاد» از نسل تازه روزنامه نگاران با استعداد ایران ۲۲ شهریور ۱۳۴۹ (۱۳ سپتامبر ۱۹۷۰) به دنیا آمده است. توصیف استعداد او در روزنامه نگاری و علاقه مندی اش به این حرفه همینقدر بس كه هفت سال پس از ورود به دنیای خبر، در روزنامه پرفروش همشهری به سمت دبیری صفحه تعیین و ادیتور شد.
«امید» در سمت دبیری صفحه آخر همشهری كه مهمترین صفحه پس از صفحه اول هر روزنامه است آنچنان مهارت و صداقت و بیطرفی از خود نشان داد كه روزنامه نگاران ارشد، از جمله نوشیروان كیهانی زاده با طیب خاطر مطالب خود را به او می دادند تا ادیت، تیترگذاری و انتخاب عكس كند و به چاپ برساند. «امید» در رفتار با دیگران و رعایت نزاكت و ایستادن روی وعده ها و سرعت در انجام كارها و پاسخ دادن به افراد و انجام هركمكی كه از دستش برآید آنچنان دقیق و متعهد است كه شهرت «جنتلمن» روزنامه نگاری ایران به دست آورده است. خشمگین نمی شود و همیشه لبخند برلب دارد.
او از آغاز پیدایش «همشهری» با آن همكاری می كند. وی كه در عین حال به کار پژوهش علاقه مند است، در روزنامه «شرق» یك ستون تاریخ دارد كه هر روز چاپ می شود و عمدتا درباره مسائل ایران در دو قرن گذشته می نویسد. مطالعه این ستون، مهارت «امید» را در ناراتیو نویسی نشان می دهد. «امید» كه بر زبان انگلیسی مسلط است در تمامی اوقات فراغت به مطالعه در تاریخ و روزنامه نگاری كه قلمرو مشترك دارند می پردازد و نخستین روزنامه نگاری است كه كار گرفتن مطلب و عكس از روزنامه نگاران دیگر را از طریق «ای میل» كه در ایران سابقه نداشت متداول كرد و از این راه، هزینه روزنامه ها را كاهش داد كه قبلا از طریق فاكس، مطلب دریافت می كردند.
بنابراین، «امید» در روزنامه نگاری الكترونیك مهارت كامل دارد كه امروز، مورد نیاز بی چون و چرا است. «امید» معتقد به چاپ مطلب بدون عكس نبوده است زیرا تصویر و تیتر جالب است كه مخاطب را به خواندن مطلب جلب می كند. وی در زمان دبیری صفحه آخر همشهری كه بیش از پنج سال طول كشید اصرار فراوان كرد تا ستون های «امروز در تاریخ»، «رویدادهای رسانه ها» و «پرسش پزشكی» به این صفحه منتقل شود. راضی كردن سردبیری دقیق چون محمد عطریانفر و معاونش خسرو قدیری (از روزنامه نگاران قدیمی كشور) به چنین انتقالی، كاری آسان نبود.
بسیاری از روزنامه نگاران قدیمی كه «امید» با آنان همكاری داشته در این واقعیت متفق القولند كه «امید پارسا نژاد» امید آینده مطبوعات وطن است. در میان روزنامه نگاران بنام، روش كار او به «ر. اعتمادی» و «محمد بلوری» نزدیكتر است تا به غلامحسین صالحیار. وی در آموزشی كردن مطالب روزنامه همان نظری را دارد كه دكتر فریدون وردی نژاد برای نخستین بار در وطن ما مطرح ساخت و در روزنامه ایران كه خود او تاسیس كرده بود به اجرا گذاشت و اینك همین روش را در دانشكده خبر تدریس می كند. محال است امید پارسا نژاد مطلبی را كه ارزش چاپ شدن ندارد و چیزی عاید مخاطب نمی كند به چاپخانه بفرستد.
امید پارسا نژاد دارای همسر و فرزند است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست