چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

لیزر موهای زاید محدودیت سنی ندارد


لیزر موهای زاید محدودیت سنی ندارد

گاهی اوقات خانم‌ها یا آقایان به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند با اینکه روش اصلاح خود را به ‌طور مکرر تغییر می‌دهند و امیدوارند با روش جدید، مشکل جوش زدن به خاطر موهای زیرپوستی‌شان …

گاهی اوقات خانم‌ها یا آقایان به ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند با اینکه روش اصلاح خود را به ‌طور مکرر تغییر می‌دهند و امیدوارند با روش جدید، مشکل جوش زدن به خاطر موهای زیرپوستی‌شان حل شود اما این اتفاق نمی‌افتد.

به عنوان نمونه، برخی مراجعان می‌گویند: «دکتر‍! مدتی است به جای اصلاح کردن موهای زایدم با دستگاه اپی‌لیدی از تیغ استفاده می‌کنم اما همچنان موهایم زیرپوستی در می‌آید.» متاسفانه باید بگویم که در بعضی خانم‌ها و آقایان پس از چند بار اصلاح موهای زاید، چنین اتفاقی می‌افتد و راه‌حلی هم ندارد؛ به خصوص در ناحیه صورت و گردن. ولی اگر فرد بتواند پیش از اصلاح با نوک سوزن، سر موها را از پوست خارج کند، جلوی جوش زدن را می‌گیرد. البته این کار بسیار مشکل است و ممکن است در اثر یک اشتباه کوچک، فرد به پوست خودش صدمه بزند. بنابراین بهترین درمان، لیزر موهای زاید برای خانم‌هاست و در آقایان هم استفاده از داروهای خاص پیش و پس از اصلاح تا حد زیادی جلوی این‌گونه جوش‌ها را می‌گیرد. نوع و تغییر روش اصلاح اثر زیادی در بهبود جوش‌ها ندارد.

در ضمن لیزر کردن برای از بین بردن موهای زاید، محدودیت سنی ندارد و در دختر خانم‌های جوان هم امکان‌پذیر است. در واقع، مناسب‌ترین روش برای از بین بردن موهای زاید، همین لیزر است که موجب کاهش التهاب و تورم ناحیه می‌شود. این روش اگر به وسیله فرد متخصص و ماهر انجام شود، به‌طوری که با توجه به انتخاب بیمار، استفاده از دستگاه لیزر و پارامترهای لیزر متناسب با هر فرد و رعایت مراقبت‌های پیش و پس از لیزر صورت گیرد، تقریبا یک روش درمانی بدون عارضه و موثر است. البته انجام الکترولیز هم چنانچه به وسیله تکنیسین ماهر و مسلط انجام شود، لک و جوشگاه به جای نمی‌گذارد و اگر درد آن از سوی بیمار قابل‌تحمل باشد، با توجه به ارزان بودن، روش درمانی موثری است. به هر حال باید پذیرفت موهای فرورفته در پوست، یکی از شایع‌ترین شکایات هنگام اصلاح کردن است. اغلب آقایان هم به خصوص اگر پوستشان تیره باشد، چنین تجربه ناخوشایندی را داشته‌اند.

هر چه موهای شخص، مجعدتر و خشن‌تر باشد، امکان برگشتن نوک آن به عقب پس از اصلاح و فرورفتن در پوست بیشتر است. در موارد دیگر، اصلاح مکرر به فواصل کوتاه در جهت خلاف رویش موها می‌تواند عامل این مشکل باشد. استفاده از ریش‌تراش‌های دو تیغه باعث اعمال فشار بیشتر و قطع مو در یک حالت زاویه تنگ و تیز می‌شود. موهای تیز و دارای زاویه بسته بیشتر به حالت فرو رفته درمی‌آیند. از تراشیدن موها در جهت خلاف رویش آنها، اصلاح مکرر در فواصل کوتاه (به‌خصوص در ناحیه گردن) پرهیز و از تیغ‌های تیز استفاده کنید. مکرر اصلاح کنید ولی فواصل میان جلسات اصلاح کوتاه نباشد. اگر با وجود همه این مسایل هنوز از موهای فرورفته در پوست رنج می‌برید، با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.

دکتر پروین منصوری

متخصص پوست و مو، استاد دانشگاه علوم‌پزشکی تهران