جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
دانستنیهائی درباره کنسرو
با پیشرفت صنایع غذائی، صنعت کنسرو ظهور کرد و راهی آسان در جهت استفاده از مواد غذائی گوناگون به ارمغان آورد. مصرف کنسرو به دلیل در دسترس بودن و سهلالاستفاده بودن روز به روز افزایش مییابد. اما با وجود تمام مزایای آن در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیه آن، میتواند فوقالعاده خطرناک باشد. میکروب کلستریدیوم بوتولینوم در شرایطی که اکسیژن وجود نداشته باشد (مانند داخل قوطی کنسرو) میتواند سمی کشنده ترشح کند که مقدار کمتر از ۲/۰ میکروگرم آن قادر به از بین بردن یک فرد بالغ است. علائم مسمومیت که ممکن است بعد از ۱۲ تا ۳۶ ساعت بعد از خوردن سم ظاهر شوند شامل سستی، خستگی، سردرد و گیجی، اشکال در بلع و تکلم، اختلال بینائی (دوبینی) و یبوست و نهایتاً مرگ در اثر فلج شدن عضلات دستگاه تنفسی اتفاق میافتد. چنانچه بیمار با تشخیص بهموقع مورد درمان قرار گیرد، بهبودی آن به کندی خواهد بود. مهمترین مشکل، تشخیص وجود این میکروب و سم آن به کنسرو است. زیرا وجود آن هیچ تغییری در طعم، مزه و شکل ظاهری ماده غذائی کنسرو شده ایجاد نمیکند.
دقت بههنگام خرید کنسرو و رعایت اصول بهداشتی بعد از خرید میتواند از بروز این مسمومیت جلوگیری کند. این میکروب و سم آن با جوشاندن کنسرو و مدت ۱ دقیقه از بین میروند.
نکات زیر را بههنگام خرید و مصرف این مواد غذائی مورد توجه قرار دهید:
- قوطی کنسرو نباید زنگ زده و ضربه خورده باشد
- قبل از جوشاندن قوطی کنسرو در آن نباید متورم باشد، تورم نشاندهنده وجود میکروب میباشد، البته قوطی معمولاً یعد از جوشاندن متورم میشود.
- قوطی کنسرو را در ظرف محتوی آب قرار دهید بهطوری که آب کاملاً قوطی را احاطه کند. سپس آن را بهمدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و مصرف کنید.
باید توجه داشت که زمان ۱۵ دقیقه از شروع جوشیدن آن محاسبه میشود نه از زمانی که ظرف آب روی شعله قرار گرفت.
- هرگز قوطی کنسرو را مستقیماً روی شعله اجاق گاز قرار ندهید، زیرا عمل از بین رفتن میکروب و سم آن بهطور کامل صورت نمیپذیرد.
- در نهایت توجه به این نکته ضروری است که هنگام خرید کنسرو، باید دقت فراوانی داشت و در صورت مشاهده مواد غذائی مشکوک به آلودگی، مراجع ذیصلاح را مطلع ساخت.
۱. از مصرف کنسروهائی که لعاب داخلی قوطی آن خورده شده خودداری کنید.
۲. از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیطهای مربوط خودداری کنید.
۳. باقیمانده محتوی کنسرو را در ظروف شیشهای و در یخچال نگهداری کنید.
۴. از مصرف کنسروهائی که تغییر رنگ، طعم و بو دادهاند، خودداری کنید.
۵. قوطی کنسرو باید کاملاً سالم و فاقد هرگونه نشتی باشد.
۶. از خرید کنسروهائی که فاقد شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاریخ ساخت و انقضاء مصرف باشند خودداری کنید.
۷. از مصرف کنسرو باد کرده و زنگ زده خودداری کنید
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست