جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

نقش پرز در بروز آسم


نقش پرز در بروز آسم

یکی از علل شناخته شده آسم و آلرژی بویژه در‌کودکان، حشرات ذره‌بینی به نام مایت یا حیره هستند. این موجودات در میان پرزهای فرش، موکت، رختخواب، مبل‌هایی که پوشش پارچه‌ای دارند …

یکی از علل شناخته شده آسم و آلرژی بویژه در‌کودکان، حشرات ذره‌بینی به نام مایت یا حیره هستند. این موجودات در میان پرزهای فرش، موکت، رختخواب، مبل‌هایی که پوشش پارچه‌ای دارند و حتی اسباب‌بازی‌های پرزدار زندگی می‌کنند.

تمیز کردن مرتب موکت و فرش خصوصا اتاق خواب کودکان با جارو‌برقی و شستن ملحفه‌ها هر هفته با آب داغ یا قرار دادن آنها در معرض نور آفتاب مفید است.

ملحفه‌هایی که برای پوشش تشک، لحاف یا بالش کودکان به کار می‌رود بهتر است از جنس غیرقابل نفوذی مثل پلی‌استر باشد و حتی‌الامکان باید از پشم و پر حیوانات برای رختخواب کودکان استفاده نشود. نگه‌داشتن دمای اتاق در حد ۲۰ درجه و اجتناب از رطوبت بیشتر از ۵۰ درصد نیز توصیه می‌شود. پنجره‌های اتاق خواب کودک باید رو به آفتاب باشد تا ساعاتی از روز آفتاب به داخل اتاق بتابد.آلودگی هوا از علل تشدید علائم آسم است، بنابراین توصیه می‌شود زمانی که هوای شهرها آلوده است افراد بیمار تا حد امکان از منزل خارج نشوند، پنجره‌ها را ببندند و در خانه‌ها از دستگاه‌های تهویه با فیلترهای مناسب استفاده نمایند.

مو، پر، ترشحات و فضولات حیوانات خانگی و همه سوسک‌های خانگی می‌توانند از عوامل ایجاد آسم و آلرژی باشند و باید از محیط زندگی پاک شوند.کولر، دستگاه بخور و سایر وسایلی که رطوبت تولید می‌کنند، مکان مناسبی برای رشد قارچ‌ها هستند و می‌توانند زمینه‌ساز آسم و آلرژی شوند. این وسایل نیز باید مرتب تمیز شوند.دود سیگار از علل ایجاد عفونت‌های تنفسی، آسم و عامل تشدیدکننده علائم تنفسی بیماران است. بنابراین به هیچ عنوان نباید در کنار کودکان سیگار کشید.

درمان

اساس درمان آسم بر مبنای استفاده از اسپری‌های استنشاقی است. یک دسته از این اسپری‌ها حاوی موادی هستند که باعث شل شدن عضلات صاف مجاری هوایی شده و به بهبودی علائم آسم منجر می‌شوند. سردسته این داروها سالبوتامول و سالمترول نام دارند.

دسته دوم داروهای اصلی درمان آسم کورتون‌های استنشاقی می‌باشند که بیشتر به شکل اسپری موجود هستند. خوشبختانه چون این داروها به صورت موضعی اثر می‌کنند با مقادیر کم که عوارض ناچیزی دارند اثرات بسیار خوبی در درمان بیماری ایفا می‌کنند. از این دسته دارویی بکلومتازون و فلوتیکازون یا فلیکسوتاید در ایران کاربرد بیشتری دارند. باید دانست که اساس درمان آسم را همین کورتون‌های استنشاقی تشکیل می‌دهند. برای این‌که این داروها تاثیر مناسبی داشته باشند، بیماران می‌بایست استفاده صحیح از اسپری‌ها را بیاموزند. در غیر این صورت این داروها موثر نخواهند بود و آسم از کنترل خارج می‌شود.

دکتر رضا کریمی

متخصص بیماری‌های داخلی



همچنین مشاهده کنید