سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

نکاتی درباره میوه ها


نکاتی درباره میوه ها

خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند كسانیكه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند باید آنرا با نمك بخورند

● زرشک

امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیس را تسكین می بخشد.

انواع عفونتهایی كه زرشك می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از:

عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده ای- روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال.

▪ خواص دارویی :

زرشك از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است میوه زرشك خواص زیر را دارد:

۱)قابض است

۲)تقویت كننده قلب و كبد است

۳)بواسیر خونی را درمان می كند

۴)خونریزی را برطرف می كند

۵)برای برطرف كردن بیماریهای كبدی مفید است

۶)صفرا بر است

۷)دم كرده زرشك را برای برطرف كردن ناراحتی های دهان غرغره كنید .

برای درمان آرتریت، پسوریازیس، ناراحتیهای پوستی: ۱۰ درصد عصاره زرشك را روزانه سه بار روی پوست بدن بمالید.

یا اینکه می توانید زرشک را به مدت ۲۴ ساعت خیس کرده و آب آن را صاف کرده و بعد از صاف کردن آب زرشک را به مدت ۲۴ ساعت در آفتاب گذاشته و بعد از این مدت هر صبح ناشتا یک استکان میل نمایید . البته کسانی که فشار خون پایینی دارند بهتره که موقعه مصرف با آب یا عسل مخلوط کنند.

▪ تداخل های احتمالی

میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود، و جذب ویتامین B كافی در بدن را مشكل كند.

▪ نكات احتیاطی

اگر زرشك به صورت صحیح استفاده شود ماده دارویی بی خطری است، اما در صورت باردار بودن از مصرف آن اجتناب ورزید.

زیرا رحم را تحریك می كند و ممكن است باعث سقط جنین شود.

● هلو

درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر كه دارای شاخه های زیادی می باشد . برگهای آن بیضی شكل و دراز ودارای كناره های اره ای است . گلهای هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گلهای هلو به رنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه هلو گرد و برنگ طلایی و سرخ كه روی آنرا كركهای زیادی پوشانده است می باشد .هسته هلو بسیار سخت است و درون آن مغز هسته قرار دارد كه تلخ است .

در هر صد گرم هلو مواد زیر موجود است:

آب: ۸۸ گرم

ـ انرژی: ۳۵ كالری

- كلسیم: ۸ میلی گرم

- مواد نشاسته ای:۹ گرم

- پتاسیم:۲۰۰ میلی گرم

- فسفر: ۱۷ میلی گرم

ـ آهن ۵/میلی گرم

- ویتامین آ:۱۴۰۰ واحد-

ویتامین ب ۱: ۰۲/ میلی گرم

- ویتامین ب ۲: ۰۵/میلی گرم

- ویتامین ب ۳ :۱ میلی گرم

- ویتامین ث : ۷ میلی گرم .ضمنا هلو دارای منیزیوم نیز می باشد .

▪ خواص دارویی :

هلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و دارای خواص زیر می باشد :

۱) هلو ملین است و باعث تسكین تشنگی می شود

۲) برای رفع بوی بد دهان هلو بخورید

۳) هلو در افرادیكه گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود

۴) خوردن هلو سموم را از بدن خارج می كند

- برای وزن كم كردن هلو بخورید

۶) كسانیكه زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شكم خالی هلو بخورند

۷) هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط براینكه با شكم خالی بخورند كه زود هضم شود

۸) روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است

۹) روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی دارد

۱۰) خانمهای حامله اگر می خواهند بچه زیبایی داشته باشند باید هلو بخورند

۱۱) مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفیه می كند

۱۲) مغز هسته هلو برای رماتیسم مفید است

۱۳) جوشانده برگهای درخت هلو برای بیماریهای پوست مفید است پوست را با این دم كرده بنوشید

۱۴) برای بیماریهای مجاری ادرار ، سنگ كلیه و ورم مثانه جوشانده برگهای درخت هلو را تهیه كرده و یك فنجان در روز بخورید .

۱۵) دم كرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود

۱۶) هلو را له كنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع كرم روده روی شكم آنها قرار دهید

۱۷) بهترین ماسك زیبایی را می توانید از هلو تهیه كنید برای طراوت و جوان كردن پوست هلو را پوست كنده وله كنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با اب معدنی بشوئید

۱۸) جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد

۱۹) جوشانده گل هلو كرم كدو و كرم معده را از بین می برد .

۲۰) خوردن شكوفه هلو برای زنان بار دار ممكن است باعث سقط جنین شود.

▪ توصیه :

هلو برای اشخاص سرد مزاج مضر است آنها باید هلو را با عسل و یا زنجبیل بخورند هضم هلو برای بعضی از اشخاص سخت است و نفخ ایجادمی كند . همیشه برای اینكه نفخ ایجاد نكند باید آنرا حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد .

● خیار

خیار گیاهی است علفی و یكساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازك و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه داراست .

ترکیبات شیمیایی :

خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیك و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد . در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .

▪ در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .

انرژی: ۸ كالری

- آب: ۹۵ گرم

- فسفر:۳۰ میلی گرم

ـ كلسیم:۲۵ میلی گرم

ـ ویتامین ب ۱ : ۰۳/۰میلی گرم

ـ ویتامین ب ۲ : ۰۴/۰ میلی گرم

ـ ویتامین ب۳:۲/۰ میلی گرم

ـ ویتامین ث:۷ میلی گرم

▪ خواص دارویی :

- خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا

كمك می كند.

- خیار حل كننده اورات و اسید اوریك است بنابراین مرض نقرس را درمان می كند.

- خیار ادرار آور است .

- خیار خون را تصفیه می كند.

- خیار عطش را تسكین می دهد .

- خیار ملین است .

- آب خیار برای رفع خارش مفید است.(پوست خیار را در آب بجوشانید و بعد از سرد شدن روی محل خارش بریزید و ماساژ دهید.)

- خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروكهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند.

- اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید همه روزه از خیار استفاده كنید .

▪ مضرات :

اشخاصی كه ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن باعث است اختلال در دستگاه هضم گردد .

خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند . كسانیكه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند باید آنرا با نمك بخورند.

● سیب

▪ ترکیبات شیمیایی :

موادی كه در یك سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :

ـ انرژی : ۲۵۸ كالری

ـ پروتئین:۱/۲ گرم

ـ چربی :۱/۶ گرم

مواد نشاسته ای :۵۹/۶ گرم

ـ كلسیم : ۲۴ میلی گرم

- فسفر:۱۰ میلی گرم

آهن :۱/۲ میلی گرم

- ویتامین آ : ۳۶۰ واحد

- ویتامین ث : ۱۸ میلی گرم

ویتامین های : ویتامین ب ۱ ، ویتامین ب ۲ ، ویتامین ب ۳

ناگفته نماند كه ویتامین های موجود در سیب بیشتر در پوست سیب ، وزیر پوست آن قرار دارد.

▪ خواص دارویی :

- سیب یك میوه قلیایی است و تمیز كننده بدن است و بعلت درا بودن پكتین زیاد

آب اضافی بدن را خارج می سازد.

- سیب دارای مقدر زیادی كلسیم است و كلسیم سیب به بدن كمك می كند كه ، كلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب كند.

- خوردن سیب یبوست را برطرف می كند و برای خستگی مفرط مفید است .

- دم كرده برگ درخت سیب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كلیه و مثانه میباشد.

- نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

- سیب مقوی كبد و اشتها آور است.

- سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد

- سیب پخته تقویت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است .

- سیب حرارت را از بدن خارج می سازد .

- خوردن سیب حتی برای آنهایی كه بیماری قند دارند مفید است چون قند خون را بالا نمی برد.

- كسانیكه می خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند .

- سیب داروی خوبی برای درمان زخم ها می باشد.

- سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است زیرا دارای مقدر زیادی پكتین می باشد .

- آب سیب را با ابمیوه گیری در منزل تهیه كنید و فورا آنرا بنوشید زیرا در اثر ماندن آنزیم های خود را از دست می دهد .

- سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهای عصبی بوده است.

- -سیب را می توان برای برطرف كردن اسهال حتی برای كودكان بكار برد . بدین منظور سیب را باید رنده كرد و استفاده نمود .

سیب حرارت بدن را کاهش می دهد .

سیب در درمان چربی خون، سرفه، درد گوش، نرم شدن عضلات و اعصاب، ضد عفونی کننده دهان و خوشبو کننده دهان، فرو نشاندن حرارت بدن، دفع سنگ کلیه و مثانه، دل بهم خوردگی و استفراغ، اسهال کودکان، یبوست، رماتیسم، بیماری کبدی، سینه درد، بیماری قند، کمبود فسفر در بدن، زخم‌های شدید بدن، اسیداوریک و دردهای قولنج مؤثر است.

وی افزود: سیب سرشار از ویتامین‌های A و B و C مواد چربی ، تانن، اسید ، مالک و سلولز است.

سیب دارای آهن ،‌ آهک، کلسیم، فسفر است.

سیب یکی از بهترین میوه‌های طبی است که هم عضلات و هم اعصاب راغذا می‌دهد، همچنین سیب سرخ شیرین نسبت به سیب‌های دیگر امتیاز و خواص بیشتر دارد.

سیب از لحاظ قندی فقیر است، مصرف آن برای اشخاص که بیماری قند دارند، تجویز شده است.

- آب سیب برای زیبایی پوست استفاده زیادی درد بخصوص برای از بین بردن چین و چروك پوست موثر است بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید البته همیشه آب سیب تازه استفاده كنید.

▪ مضرات :

همانطور كه قبلا گفته شد سعی كنید همیشه سیب را با پوست بخورید زیرا مقدار زیادی پكتین در پوست سیب وجود دارد آنهائیكه دارای معده ضعیف هستند باید سیب را بسیار نازك پوست بگیرند كه پكتین ها و ویتامین های آن از بین نرود .

● موز

موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می كند .

موز انرژی زیادی دارد و چون نرم هست غذای خوبی برای كودكان و اشخاص مسن می باشد.

▪ ترکیبات شیمیایی :

قندی كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است .در صد گرم موز مواد زیر موجود است .

ـ انرژی: ۱۰۰ كالری

ـ آب: ۷۰ گرم

- پروتئین ۸/۰ گرم

ـ چربی : ۲/۰ گرم

ـ قند :۶/۵ گرم

- كلسیم :۸ میلی گرم

- فسفر: ۲۵ میلی گرم

- آهن :۷/۰ میلی گرم

سدیم : ۱ میلی گرم

- پتاسیم :۳۷۰ میلی گرم

- ویتامین آ :۱۹۰ واحد

ـ ویتامین ب۱ : ۰۵/۰میلی گرم

ـ ویتامین ب ۲: ۰۶/۰ میلی گرم

- ویتامین ب ۳: ۰۷/۰میلی گرم

تالیف : مجتبی پیر محمدی


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 3 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.