جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

قهرمانی بعد از یک ماه تمرین


قهرمانی بعد از یک ماه تمرین

۲۸ ۱۰ ,۱۳۶۱ در تهران به دنیا آمد به پیشنهاد معلم ورزشش دهگانه را شروع کرد سال ۷۹ با یک هفته تمرین قهرمان آموزشگاه ها شد, با یک ماه تمرین هم قهرمان تهران هنوز هم این رشته برایش سختی هایی دارد خودش می گوید نمی دانم که چطور شد, دهگانه را هم دوست دارم چون متنوع است و هم دوستش ندارم چون باید فشار زیادی تحمل کنم

۲۸/۱۰/،۱۳۶۱ در تهران به دنیا آمد. به پیشنهاد معلم ورزشش دهگانه را شروع کرد سال ۷۹ با یک هفته تمرین قهرمان آموزشگاه ها شد، با یک ماه تمرین هم قهرمان تهران. هنوز هم این رشته برایش سختی هایی دارد. خودش می گوید نمی دانم که چطور شد، دهگانه را هم دوست دارم چون متنوع است و هم دوستش ندارم چون باید فشار زیادی تحمل کنم. زمانی که به سختی های این رشته به خوبی آگاه شدم دیگر نمی توانستم رشته دیگری را از صفر شروع کنم.با سفارش معلم ورزش در دهگانه استارت زد تا اینکه ۴ سال قبل با امتیاز ۷۱۰۵ رکورد فیضی را شکست و از آن سال، هر سال رکورد ایران را می شکند.در اردن نایب قهرمان آسیا شد و بعد از مشکلاتی که در دوحه برایش پیش آمد حالا خودش را آماده می کند تا بزرگ ترین مسابقه اش را تجربه کند. با تمام سختی هایی که تحمل کرده می گوید ورزش را شروع کردم و دیگر نمی توانم کار دیگری انجام دهم. دیگر نمی توانم بروم و آب میوه دست مردم بدهم.

● نگاه ویژه

▪ داستان یک اراده

با اینکه هادی سپهرزاد در دقیقه ۹۰ سهمیه المپیک ۲۰۰۸ پکن را گرفت اما برنامه اش را سه سال پیش چیده بود. وقتی که می خواست تمریناتش را در اوکراین شروع کند. دهگانه ای کار ایران برای رسیدن به هدفش مصمم شده بود. او فقط سهمیه المپیک را می خواست. هیچ مانعی هم نمی توانست جلودارش شود. هر چند برای خیلی ها خواسته او باورکردنی نبود. حتی بدقولی های حسین جلالی، رییس وقت فدراسیون دو ومیدانی که درگیری بین آنها و مصدومیت هادی را رقم زد. سد بلندی برای نرسیدن به خواسته اش نبود.

درست است که آسیب دیدگی دستش سه ماهی دو و میدانی کار تهرانی را خانه نشین کرد اما او با انگیزه بیشتری پیگیر کارش شده بود. با اراده ای که پیدا کرده بود خیلی زود دوران نقاهت را پشت سر گذاشت و آماده تمرینات جدی تر شد. خیلی ها معتقدند مصدومیت شدید، پیشرفت هادی را سریع تر کرد. در حالی که شاید اگر این اتفاق برای ورزشکاران دیگری پیش می آمد آنها ورزش را برای همیشه کنار می گذاشتند اما هادی می خواست ثابت کند که می تواند برای اثبات این ادعایش هم انگیزه زیادی داشت و موفق هم شد.

بعد از آن بود که هادی سپهرزاد رکورددار دهگانه ایران شد. دو سه باری هم رکورد زد. کم کم کار به جایی رسید که دهگانه ای کار فیکس تیم ملی ایران شد. او در مسابقه های قهرمانی آسیا مدال نقره گرفت و با فاصله ای کمی از سهمیه المپیک پکن متوقف شد. وقتی که دویدن در ماده ۱۵۰۰ متر را دست کم گرفت و همین مساله باعث شد تا ۳۳ امتیاز تا المپیکی شدن کم بیاورد. او در بازی های آسیایی دوحه ۲۰۰۶ هم نایب قهرمانی اش را تکرار کند. اگرچه او حساب کرده بود در ایتالیا، اتریش، چک و... بتواند کنار بزرگان دهگانه دنیا سهمیه بگیرد اما قسمت او در تهران رقم خورد. او در مجموعه ورزشی شیرودی تهران با ثبت ۷۷۱۱ امتیاز هفتمین سهمیه المپیک دوومیدانی را برای ایران گرفت.

● کسب سهمیه

▪ آخرین مسافر پکن

آسان نبود پروسه سهمیه گرفتنش تقریبا یک سال و نیم طول کشید زودتر از بقیه بچه های دو و میدانی روی سهمیه اش حساب کردند اما در آخرین روزها قبل از اعزام کاروان ایران به المپیک توانست بلیت پکن را بگیرد. بعد از فصل بدن سازی در اولین مسابقه به ایتالیا رفت. آنجا بزرگان دنیا را دید. فرصت مناسبی بود تا المپیکی شود اما مصدومیتش دردسرساز شد تا جایی که مجبور شد مسابقه را نیمه کار رها کند. همانجا بود که از چک دعوتنامه دریافت کرد. اتریش را در برنامه داشت اما نه به چک رسید نه به اتریش. اولی به خاطر ویزا، دومی هم به خاطر مصدومیت. در این بین به آلماتی هم رفت اما مسابقه دهگانه ای در کار نبود در چند ماده شرکت کرد و اتفاقا خوب هم ظاهر شد. همزمان با المپیاد ایرانیان مسابقه ای داخلی برگزار شد تا شاید هادی المپیکی شود اما این بار هم شانس نیاورد. فدراسیون که می خواست همه فرصت ها را به هادی داده باشد در آخرین روزهای تیرماه نیز مسابقه دیگری در تهران برگزار کرد. همان جا بود که هادی با ۷۷۰۹ امتیاز جواز ورود به المپیک را گرفت.

▪ برنامه مسابقه دهگانه

▪ چهارشنبه ۳۰/۵/۸۷ روز اول مسابقه

▪ پنج شنبه ۳۱/۵/۸۷ روز دوم

مهری رنجبر



همچنین مشاهده کنید