پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فوتبال به سبک کلاسیک


فوتبال به سبک کلاسیک

فوتبالی که امروزه بازی می شود, با فوتبالی که گذشتگان ما می دیدند تا حد زیادی تفاوت دارد البته این تفاوت در باطن یا ساختار فوتبال آنقدر به چشم نمی خورد تا در ظاهر آن امروزه فوتبال را می توان یکی از صنایع فعال و پر سود نام برد صنعتی که موقعیتهای زیادی را برای ایجاد کار, سرمایه گذاری و تجارت فراهم می کند

● فوتبال کلاسیک

فوتبالی که امروزه بازی می شود، با فوتبالی که گذشتگان ما می دیدند تا حد زیادی تفاوت دارد. البته این تفاوت در باطن یا ساختار فوتبال آنقدر به چشم نمی خورد تا در ظاهر آن.

امروزه فوتبال را می توان یکی از صنایع فعال و پر سود نام برد. صنعتی که موقعیتهای زیادی را برای ایجاد کار، سرمایه گذاری و تجارت فراهم می کند.

اما فوتبالی که در دوران و دهه های گذشته بازی می شد با فوتبال امروزی تفاوت عمده ای داشت. بخش عمده ای از این تفاوت را می توان به شرایط و موقعیت های اقتصادی و بخش اصلی دیگر را به پیشرفت علم نسبت داد. در این مقاله برخی از این تفاوتها چه از لحاظ ظاهری و باطنی مورد بررسی قرار می گیرند:

● قوانین

در دو سده پیش یعنی سده ۱۸۰۰ میلادی قوانین کاملی برای انجام بازی فوتبال وجود نداشت. اندازه گلها، اندازه زمین، تعداد بازیکنان، چگونگی پرتاب توپ و ... تقریبا" توافقی بود.

در سال ۱۸۴۸ چهارده دانشجو دانشگاه کمبریج انگلستان که به فوتبال علاقمند بودند و در دانشکده خود فوتبال بازی می کردند، گرد هم آمدند و قوانین و استانداردهای ابتدایی را برای فوتبال بطور کتبی فراهم ساختند. گرچه قوانین آنها مورد تایید کشورهای دیگر قرار نگرفت اما قوانین این چهارده دانشجو را می توان به عنوان اولین قوانین این ورزش نام برد.

اما بعدها به تدریج قوانینی بین کشورها بوجود آمد که شکل اولیه قانون کلی فیقای امروزی بود. اولین قانونی که رسما" لازم بود تا وضع گردد، قانون استفاده نکردن از دست بود. برای بررسی و وضع این قانون یازده نفر از نمایندگان باشگاه ها در ۲۶ اکتبر ۱۸۶۳ دور هم آمدند. این قانون و چند قانون کلی دیگر، پس از بررسی در ۸ دسامبر همان سال به ثبت رسید.

▪ لیگ و مسابقات

در قدیم مسابقات فوتبال به شکل امروزی از روی برنامه نبود. مسابقات معمولا" به صورت دوستانه و یا جامهای چند تیمی برگزار می شد. اما در سال ۱۸۷۱ اتحادیه فوتبال انگلیس پیشنهاد جام حذفی را داد. سال بعد از آن، این مسابقه به نام "جام اتحادیه انگلیس" شناخته شد. و به تدریج لیگ ها و تورنمنت ها به برنامه و زمان بوجود آمدند.

لیگ فوتبال انگلیس در سال ۱۸۸۸ با دوازده تیم بوجود آمد.

▪ دستمزد و حقوقها

دستمزد و حقوق بازیکنان قدیمی اصلا" مانند بازیکنان امروزی که بیشتر شبیه به ستاره رویایی فیلمها هستند، نبود. بازیکنان قدیمی در اوایل اصلا" برای بازی دستمزدی دریافت نمی کردند.

اغلب بازیکنان، دانش آموزان، دانشجویان و کارگرانی بودند که در کنار تحصیل و کار به فوتبال می پرداختند. پس از آنکه فوتبال محبوبیت خود را بین اکثر مردم بدست آورد و دارندگان صنایع به سرمایه گذاری و تبلیغ از طریق فوتبال روی آوردند، و باشگاه ها توانستند برای خود در آمدی کسب کنند، بازیکنان حقوق و دستمزد دریافت کردند.

اولین پرداخت حقوق را اتحادیه فوتبال انگلستان در سال ۱۸۸۵ به شکل رسمی قانونی کرد. در آن زمان این اتحادیه به باشگاه ها اجازه داد تا به بازیکنان خود حقوق و یا دستمزد پرداخت کنند.

▪ کفشهای بازی

در اوایل رشد فوتبال کفش بازی از لحاظ قانونی اهمیت خاصی نداشت. به دلیل کم بودن و گران بودن کفش ورزشی، برخی از بازیکنان به زیر کفشهای معمولی خود میخ می زدند تا بتوانند با آنها در میدان بازی کنند. برخی دیگر با قیچی و برش دادن کفشهای خود، آنها را به شکل کفش ورزشی در می آوردند تا بتوانند با آنها بازی کنند.

▪ برنامه بازی ها

اولین برنامه بازی ها از جدول بسیار ساده تک برگی تشکیل می شدند. در این جدول ها فقط نام تیم ها، تاریخ و نتیجه نوشته می شد. در جداول ابتدایی، زمان بازی وجود نداشت چراکه زمان و ساعت بازی از اهمیت خاصی برخوردار نبود.

▪ بلیت مسابقات

بلیت های بازی های کلاسیک نیز شکل و ظاهر ساده ای داشت. همچنین قیمت آنها نسبت به بلیتهای امروزی بسیار ارزان بود. بلیت اولین مسابقه رسمی بین انگلستان و اسکاتلند در سال ۱۸۳۲ به قیمت یک شلینگ (پنج پنس) فروخته شد. امروزه بلیت چنین دیدار معتبری حتی اگر در چهارچوب یک بازی دوستانه باشد، حداقل ۲۰ یورو به فروش خواهد رسید.

▪ لباس بازیکنان

لباس بازیکنان (پیراهن و شورت)، لباسهای ساده و نازکی بود. معمولا" جنس آنها سبک و ارزان قیمت بود. هیچگونه تبلیغ نیز برروی آنها دیده نمی شد.

شورتهای بازیکنان در قدیم کمی بلندتر بود، اندازه آنها معمولا" تا زیر زانو بود. امروزه شرتها کمی کوتاه تر شده اند.

▪ لوازم دروازه بانها

در قدیم دروازه بانها از دستکشهای کتانی ساده استفاده می کردند. و صرفا" برای این دستکش می پوشیدند که دستهای خود را از شدت ضربه توپ حفظ کنند. امروزه دستکش دروازه بانها دارای لایه های ضخیم و بالشتکهایی جهت دفع شدت ضربه است.

پیراهن دروازه بانها نیز بمانند پیراهنهای امروزی معمولا" دارای آستین بلند بود. نقش روی پیراهن نیز ساده بود.

▪ تاثیر فوتبال در کالاهای تجاری

اولین و تنها محصولی که در ابتدا تاثیر قوتبال را بر خود دید، کارتهای سیگار بود. برروی این کارتها عکس بازیکنان معروف و صحنه هایی از دیدارهای مهم چاپ می شد.

▪ تاثیر فوتبال در لوازم سرگرم کننده

با همه گیر شدن فوتبال، بازی فوتبال دستی (رومیزی) نیز به بازار آمد. اشخاصی که طرفدار فوتبال بودند معمولا" یک میز فوتبال دستی نیز در منزل خود داشتند.

این بازی جالب تا به امروز نیز استفاده می شود. گرچه با آمدن کامپیوترهای خانگی، بازیهای ویدیویی فراوانی عرضه شده است که فوتبال واقعی را در کامپیوتر شبیه سازی می کند.

http://poroge.parsiblog.com/-۲۴۷۶۳۲.htm