شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
وضعـیـت درسـی مـن قـرمـز اسـت
شاید بحثبرانگیزترین مساله در آموزش و پرورش، افت تحصیلی باشد؛ مسالهای که از همان سال اول دبستان گریبان دانشآموزان، خانوادهها و معلمان را میگیرد و بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی را به نظام آموزشی کشورها تحمیل میکند...
با این حال، افت تحصیلی موضوع غیرقابلحلی نیست. کارشناسان برای حل این مشکل، راهکارهای متعددی ارائه کردهاند.
آموزش کودکان قبل از ورود به مدرسه موجب میشود آنها تجربه اندکی از خواندن و نوشتن داشته باشند و این فرآیند در یادگیری آنها موثر خواهد بود و باعث خواهد شد مهارتهایشان ارتقا یابد. ولی این مساله به معنای تحت فشار قرار دادن کودکان توسط والدین نیست. در این میان، کودکانی هستند که در یادگیری با مشکل مواجه میشوند. آموزش روشهای یادگیری سریع به این دانشآموزان کمک میکند که روانتر، درستتر و دقیقتر درس بخوانند. روشهایی وجود دارد که با به کار بستن آنها میتوان از تاخیر در یادگیری جلوگیری کرد. معلمان و والدین باید آگاه باشند که در صورت مشاهده چنین دانشآموزانی باید با مداخلهای جدی و مداوم به پیشرفت هرچه سریعتر آنها کمک کنند.
● توصیههایی به والدین
اگر فرزندی دارید که ناتوانی گفتاری دارد، بهتر است با یک معلم، روانشناس یا کارشناس گفتاردرمانی برای حل مشکل او مشاوره کنید. گفتاردرمانی میتواند به حل مشکل این کودکان (که دچار نقص یا اشکالاتی روی زبان، گفتار، صدا و آهنگ کلامشان هستند) کمک کند. اما اختلالات گفتاری انواع مختلفی دارد؛ تاخیر در تکلم، خوانشپریشی، گرفتگی صدا، لکنت و...و گروهی نیز هستند که در یادگیری و خواندن و نوشتن با مشکل روبهرو هستند. این اختلالات با روشهای مختلف گفتاردرمانی قابل اصلاح خواهند بود. برخی از کودکان برای تلفظ لغات تلاش بسیاری میکنند و این موجب تداخل در خواندن و نوشتن میشود. در صورتی که کودک شما با چنین مشکلی مواجه است، از او زیاد کار نکشید؛ چون ممکن است هر آنچه را که آموخته، فراموش کند. شما میتوانید با تشویق کودک به خواندن مکرر، دقیق و درست، کمک کنید که روانتر بخواند و در حال خواندن به معانی کلمات نیز فکر کند. البته چنین کودکانی آمادگی کمتری نسبت به همکلاسیهایشان برای کسب مهارتهای آموزشی دارند.
کودکانی که دایره لغات محدودتری دارند، هنگام ورود به مدرسه با اختلال یادگیری مواجه میشوند. دایره لغات محدود، باعث بروز اشکال در توانایی و فهم میشود. شما میتوانید با استفاده از لغات تازه و جذاب و بحثهای جالب به یادگیری بیشتر کودکتان کمک کنید. برای چند دقیقه در روز هم که شده، وقتتان را به فرزندتان اختصاص دهید و همگام با او کتاب بخوانید. همراهی والدین با کودک باعث تقویت روحیه، کاهش اضطراب و افزایش یادگیری او میشود.
● توصیههایی به معلمان
معلمان باید دانشآموزان را با تکنولوژیهای پیشرفته آموزشی به شکلی کاربردی آشنا کنند. تکنولوژی آموزشی، نقش موثری در سهولت و ماندگاری یادگیری دارد و باعث باز شدن ذهن و آمادگی دانشآموز برای تحلیل آموختههایش میشود. استفاده از روشهای سمعیبصری و افزایش دامنه لغات مورد استفاده میتواند کودکان را به تفکر، تجربه و بحث و استدلال وادار کند. سطح علمی معلمان و معرفی برخی از کتب و جزوات مفید به والدین نیز میتواند به نحوی موثر و کارآمد موجب پیشرفت و ترقی کودک شود. معلمان باید با زمینههای تربیتی، روانشناسی، برنامهریزی و شیوههای آموزشی آشنا باشند و نقش مشاور و راهنما را ایفا کنند. آنها باید دانشآموزانی را که از نظر یادگیری، توان کمتری دارند، در گروهبندیهای کوچکی قرار دهند و با برنامههای کوتاهمدت و فراهم آوردن امکانات آموزشی بهتر، برای ارتقای سطح آموزشی آنها تلاش کنند.
● هرچه سریعتر، بهتر
توجه والدین به کودکان از همان دوران طفولیت در مهدکودک، آمادگی و پیشدبستانی میتواند در جلوگیری از افت تحصیلی موثر باشد. مربیان و معلمان باید ارتباط نزدیکی با والدین کودکان داشته باشند و کوچکترین مشکلات کودکان را به پدران و مادران آنها اطلاع دهند. عمدهترین دلایل افت تحصیلی عبارتند از: سطح پایین هوش کودک، مشکلات خانوادگی و نحوه آموزش در مدرسه. اما برخی از اختلالات نظیر ضعف شنوایی، ضعف بینایی و بیماریهای زمینهای کودک مانند صرع، لکنت زبان و بیشفعالی نیز میتوانند باعث تشدید این نقص شوند.
منبع: www.ncld.org
ترجمه: پرنیان پناهی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست