یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

دومین جام قهرمانی والیبال هم به مسكو رفت


دومین جام قهرمانی والیبال هم به مسكو رفت

سال ۲۰۰۵ سال ظهور مجدد روس ها در والیبال جهان بود چند سالی بود كه خبری از روس ها در عرصه قهرمانی نبود حتی تیم ملی بزرگسالان این كشور هم باوجود قهرمانی, در لیگ جهانی چهاردهم در دو دوره پیاپی غیبت داشت

سال ۲۰۰۵ سال ظهور مجدد روس ها در والیبال جهان بود. چند سالی بود كه خبری از روس ها در عرصه قهرمانی نبود. حتی تیم ملی بزرگسالان این كشور هم باوجود قهرمانی، در لیگ جهانی چهاردهم در دو دوره پیاپی غیبت داشت. در بازی های المپیك آتن نیز روس ها جنگ را به برزیل و ایتالیا باختند، اما در سالی كه در آن قرار داریم، روس ها با قهرمانی در دو رده نوجوانان و جوانان خبر از بازگشت پرقدرت دوباره خود داده اند. نام روس ها در دو میدان «ویشای كاپت نام» و «الجزیره» مجدداً برسر زبان ها افتاد و در این میان برزیل ناكام بزرگ بود كه به عنوان تیم مدافع عنوان قهرمانی درست در روز پایانی در ایستگاه روسیه متوقف شد و خود با یك پله سقوط به مقام نیابت قهرمانی رضایت داد. هند نایب قهرمان دوره پیش سقوطی وحشتناك تا رده یازدهم داشت و ایران نیز مقام سومی دوره قبل را با عنوان پنجمی عوض كرد. نكته مهم آنكه در این رده سنی ناپایداری رده بندی تیم های برتر در هر دوره كاملا مشهود است و به عنوان نمونه به جز برزیل كه جای خود را در مكان نخست به روسیه داد، دو تیم روسیه و ایتالیا به همراه آرژانتین سه تیمی بودند كه با كنارزدن مدعیان دوره پیش در جمع ۴ تیم برتر دور پایانی ظاهر شدند. با این مقدمه نگاهی داریم به دوره نهم این رقابت ها و فراز و نشیب تیمها كه امیدواریم موردتوجه شما خوانندگان گرامی واقع شود.

گروه بندی تیم ها در دور مقدماتی

گروه یك: الجزایر، مصر، كره جنوبی و اسلواكی

در این گروه تیم ها به خوبی چیده شدند تا شاید الجزایر بتواند به عنوان میزبان در آسان ترین گروه راهی به مرحله دوم پیدا كند، اما حضور كره جنوبی و اسلواكی و مصر هرگز این اجازه را به میزبان نداد تا بتواند از این نمد برای خود كلاهی بدوزد. الجزایری ها بیشترین دلخوشی شان پیروزی مقابل مصر بود كه نوجوانان سرزمین فراعنه هم به الجزایر در بازی پنج گیمه راه ندادند تا این تیم در زمره نخستین حذف شدگان دور مقدماتی باشد. در این گروه اسلواكی به همراه كره جنوبی و مصر به مرحله دوم راه یافتند.اسلواكی در همان روز نخست با غلبه بر كره نایب قهرمان آسیا صدرنشینی گروه خود را محرز ساخت، هرچند كه در بازی با مصر سخت به دردسر افتاد و با اقبالی بلند سه بر دو فاتح بازی شد.

یكی از دو گروه سخت بازی ها

گروه دوم: مكزیك، بلغارستان، آرژانتین و برزیل

این گروه یكی از دو گروه سخت بازی های این دوره بود كه حضور سه تیم بلغارستان، آرژانتین و برزیل موجب شد تا پیشاپیش همگان مكزیك را از پیش حذف شده قلمداد كنند.

به طور طبیعی برزیل با پیروزی سه بر صفر روز نخست مقابل آرژانتین زهرچشم سختی از تیم های همگروه و رقبای مرحله بعد خود گرفت. آرژانتینی ها با اتكاء به فیزیك بدنی آماده و بازی قدرتی به همراه بلغارستان راهی دور دوم شدندتا خیز اصلی را برای حضور در مراحل بالاتر بردارند. در این گروه برزیل كم مانده بود در مصاف با بلغارستان مغلوب شود اما در یك بازی سنگین برزیل با برتری ۳ بر ۲ همچنان درصدر ماند.

آرژانتین هم برای كسب مقام دوم بلغارستان را در سه ست با قاطعیت شكست داد و بعد از برزیل در جای دوم ایستاد.

گروهی عجیب

گروه سوم: لهستان، هند، كانادا و ایتالیا

بازی های این گروه با شكست هایی كه هركدام از مدعیان صعود مقابل هم داشتند سخت گره خورد. هندی ها كه در برابر لهستان قهرمان اروپا در یك بازی نزدیك مغلوب شدند با شكست ایتالیا همه نگاه ها را معطوف خود ساختند. ایتالیا توانست ۳ بر یك لهستان را ببرد و در این بین كانادا تنها تیمی بود كه با كیفیت نازل سرش بی كلاه ماند و جایی در میان تیم های صعود كرده نیافت. در این گروه ایتالیایی ها با اقبالی بلند با كسب صدرنشینی به لطف معدل امتیاز بهتر در یك مرحله حاشیه امنیت یافتند و لهستان و هند را به جنگ رقبا در مرحله پلی آف فرستادند.

فرانسه بالاتر از روسیه و ایران

گروه چهارم: ایران، فرانسه، تونس و روسیه

بی هیچ تردیدی به این گروه باید لقب گروه مرگ داد. از یك سو روسیه بلندترین تیم بازی ها به همراه فرانسه خوش تكنیك و ایران صاحب مقام در كنار تونس قهرمان آفریقا پیش بینی تیم های برتر را سخت كرده بود.ایران تیم سوم دوره قبل در مقابل روسیه و فرانسه آنچنان راحت باخت كه این امر حتی تعجب و حیرت مربیان تیم های برنده را به همراه داشت تا جایی كه مربی روسیه در كنفرانس مطبوعاتی پس از بازی گفت: انتظار بازی سختی را می كشیدم. كمبود بازی های تداركاتی و تجربه نخست برخی از بازیكنان ایران در یك كلام باعث شد تا اعضای این تیم به دور از توانایی های خود و استرس بیش از حد نتوانند حتی در نقش حریف تمرینی تیم های فرانسه و روسیه ظاهر شوند.تازه بسیار خوش اقبال بودیم كه تونس با چند اشتباه فاحش در گیم پنجم بازی را به تیم ایران بخشید و ایران دارنده دو مدال نقره و برنز سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳ از خطر حذف شدن در همان مرحله اول نجات یافت. همین سه بازی كافی بود تا تیم ایران در مرحله «پلی آف» اول در قالب اصلی خود قرار گیرد.برتری دوباره مقابل كره جنوبی حریف قدیمی و فینالیست نوجوانان آسیا در تهران تیم ایران را یك قدم دیگر به شرایط ایده آل نزدیك تر ساخت. هرچه بود در این گروه پیش بینی ها غلط از آب درآمد و روس ها در بازی سرگروهی مغلوب سرعت و تكنیك فرانسوی ها شدند.

سرگروه ها در بازی تشریفاتی

در شرایطی كه تیم های دوم و سوم گروه های چهارگانه با حضور در اولین مرحله پلی آف سرنوشتشان برای ماندن در جدول بازی ها به مویی بند بود، چهار تیم فرانسه، برزیل، ایتالیا و اسلواكی در بازی های تشریفاتی با خیالی آسوده راهی مرحله یك چهارم نهایی شدند. در دو بازی تشریفاتی برزیل از سد اسلواكی گذشت و فرانسه هم در پیكاری دشوار ۳ بر ۲ بر تیم ایتالیا غلبه كرد.

ایران، آرژانتین، لهستان و روسیه

فاتحین بازی های حذفی

اوج بازی های مرحله دوم در بازی های حذفی خلاصه شد.

در این مرحله دست تقدیر ایران و كره دو نماینده از سه كشور آسیایی حاضر در این بازی ها را روبه روی هم قرار داد.

در این بازی ایران همانند فینال آسیایی در سه «ست» پیاپی از سد كره جنوبی گذشت و باتوجه به شكست هند در این مرحله برابر آرژانتین ایران تنها بازمانده قاره آسیا در مراحل پایانی شد.

هند ۳ بر یك مغلوب آرژانتین شد. لهستان هم با پیروزی ۳ بر صفر مقابل مصر مانع از راهیابی این تیم به جمع ۸ تیم برتر شد. پیكار بلغارستان و روسیه را روس ها با قدرت بردند تا جمع حذف شدگان در پایان بازی های مرحله دوم به ۸ تیم برسد.

بداقبالی ایران و فرانسه

در مرحله یك چهارم نهایی ایران و فرانسه با بداقبالی مواجه شدند و درعین شایستگی از راهیابی به مرحله نیمه پایانی بازماندند. ایران در بازی برابر با ایتالیا در شرایطی كه با ۴ امتیاز اختلاف در گیم پنجم پیش بود در میان ناباوری ۳ بر ۲ بازنده شد و فرانسه هم هرگز قدر برتری دو بر صفر را ندانست و با از دست دادن سه «ست» پیاپی با چشمانی اشكبار بازی را به آ رژانتین واگذار كرد.

در این بین باید به تیم های آرژانتین و ایتالیا لقب تیم های خوش اقبال جام نهم را داد. در این بین تنها دو تیم روسیه و برزیل با قدرت در بازی های بدون بحث با شایستگی برابر اسلواكی و لهستان به نیمه نهایی رفتند.

روسیه و برزیل در فینال

در نیمه نهایی روسیه و برزیل مجالی به آرژانتین و ایتالیا ندادند و توانستند با قدرت به فینال برسند.هرچند برزیل در مصاف با ایتالیا یك «ست» از دست داد.در فینال كمتركسی تصور می كرد برزیل در آخرین بازی رنگ شكست به خود ببیند و نتواند از عنوان قهرمانی دوره پیش خود دفاع كند. روس ها كه پیش تر یك بار برابر فرانسوی ها طعم شكست را چشیده بودند این بار در فینالی نفس گیر با برتری ۳ بر ۲ مقابل برزیل برای دومین بار جام قهرمانی را با خود به مسكو بردند.در بازی رده بندی ایتالیا با شكست ۳ بر یك آرژانتین در جای سوم ایستاد تا ما بیشتر حسرت روز بازی با ایتالیا را بخوریم. جایگاهی كه بی هیچ تردیدی حق بچه های ما بود.ایران برسر كسب مقام پنجم با یك تیر دو نشان زد. تیم ایران در رویارویی دوباره با فرانسه هم انتقام شكست بازی مقدماتی از این تیم را گرفت و هم اینكه بالاتر از این تیم خوش تركیب اروپایی ایستاد. لهستان قهرمان اروپا پایین تر از ایران قهرمان آ سیا در مكان هفتم قرار گرفت و اسلواكی هشتم شد.

رده بندی نهایی

۱ _ روسیه ۲ _ برزیل ۳ _ ایتالیا ۴ _ آرژانتین ۵ _ ایران ۶ _ فرانسه ۷ _ لهستان ۸ _ اسلواكی ۹ _ بلغارستان ۱۰_مصر ۱۱ _ هند ۱۲ _ كره جنوبی ۱۳ _ الجزایر ۱۴ _ كانادا ۱۵ _ مكزیك ۱۶ _ تونس.



همچنین مشاهده کنید