سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

افزایش آمار آسم آلرژی در کودکان


افزایش آمار آسم آلرژی در کودکان

تعداد افرادی که زمینه‌های آتوپیک (حساسیت) دارند نسبت به گذشته در کشور افزایش پیدا کرده‌است و هر سال بر تعداد آنها افزوده می‌شود...
آمار نشان می‌دهد تعداد مبتلایان به حساسیت …

تعداد افرادی که زمینه‌های آتوپیک (حساسیت) دارند نسبت به گذشته در کشور افزایش پیدا کرده‌است و هر سال بر تعداد آنها افزوده می‌شود...

آمار نشان می‌دهد تعداد مبتلایان به حساسیت در کودکانی که زمینه بیماری‌های آسم و آلرژی دارند، بیشتر شده است و از آنجا که این افراد بسیار راحت‌تر دچار بیماری‌های پوستی خواهند شد، می‌توان گفت احتمال ابتلا به بیماری‌هایی چون کهیر و اگزما که به زمینه‌های آتوپیک و آلرژی مربوط می‌شوند هم بیشتر است.

سبک زندگی‌های امروز تغییر کرده و آدم‌ها با وجود آلودگی هوا، مواد شیمیایی، سوخت‌های فسیلی، شوینده‌ها، غذاهای آماده، لوازم آرایشی و خیلی از مواد و وسایل، در معرض تشدید بیماری‌های آلرژیک و پوستی قرار دارند. این عوامل باعث می‌شود تا در سال‌های آینده موارد ابتلا به اگزمای دست، کهیر و طیف وسیعی از حساسیت‌های پوستی در بین کودکان افزایش یابد. این مشکل نه فقط در ایران بلکه در تمام دنیا وجود دارد و حتی در برخی کشور‌ها، بیشتر از ایران دیده می‌شود. نتایج تحقیقاتی که در آمریکا انجام شد، نشان داد، ۱۰ تا ۱۲ درصد کودکان این کشور و۳ درصد از بزرگسالان، زمینه‌های آتوپیک دارند. افراد آتوپیک بسیار زود‌تر از افراد دیگر به بیماری‌های پوستی، کهیر، اگزما و دیگر بیماری‌های آلرژیک مبتلا می‌شوند؛ اما شرایط زندگی امروز و نوع آب‌وهوا باعث شده تا افرادی که دارای این زمینه نیستند نیز بیش از گذشته به چنین بیماری‌هایی مبتلا شوند.

این روزها شایع‌ترین مشکل اگزما در کودکان، اگزمای سرشتی (آتوپیک) است که بیشتر اوقات همزمان با شروع تغذیه کمکی دیده‌می‌شود.

گاهی حمله‌های اگزما با بروز استرس‌ها و فشارهای روحی آغاز می‌شود. هر چند در بیشتر کودکان اگزمای آتوپیک تا ۳ سالگی برطرف می‌شود اما سایر وضعیت‌های آلرژیک ممکن است باقی بمانند.

علایم اگزمای آتوپیک به صورت خشکی، قرمزی و پوسته‌ریزی در پوست بدن همراه با خارش شدید است. ضایعات پوستی بیشتر به صورت دانه‌های ریز در سطح پوست دیده می‌شوند. در صورت خارش شدید، ممکن است خواب کودک مختل شود.

اگر کودک دچار خارش است، ابتدا گردن، پوست سر، صورت، دست‌ها و سطوح مفصلی اندام‌هایش را برای یافتن بثورات پوستی بررسی کنید.

ناخن‌هایش را برای جلوگیری از خراشیدگی پوست کوتاه نگه‌دارید، اگر پوست خراشیده و زخم شد، دست‌های کودک را برای جلوگیری از عفونت مرتب بشویید و دستکش دستش کنید.

استحمام، اگزما را شدیدتر نمی‌کند، بلکه استفاده از صابون و آب داغ علت شدیدشدن آن است بنابراین با آب ملایم و مواد غیرصابونی یا صابون‌های بسیار ملایم حمام کنید. پوست را با لیف و حوله نسایید و حتما بلافاصله بعد از استحمام از نرم‌کننده استفاده کنید. اگر پزشک مصرف آنتی‌بیوتیک یا پماد‌های کورتونی را برای مدتی توصیه می‌کند، مطابق دستور وی عمل کنید. استفاده درست این داروها هیچ خطری برای کودک شما نخواهد داشت.

دکتر اکبر کوشانفر

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی



همچنین مشاهده کنید