چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

CT Scan ( اسکن توموگرافی کامپیوتری)


CT Scan ( اسکن توموگرافی کامپیوتری)

سی تی اسکن یک تست بدون درد با استفاده از اشعه X است که جزئیات ساختارهای داخل بدن را به تصویر می کشد.
● چه کسی به سی تی اسکن احتیاج دارد؟
CT Scan یک وسیله ارزشمند برای تشخیص موارد غیر طبیعی …

سی تی اسکن یک تست بدون درد با استفاده از اشعه X است که جزئیات ساختارهای داخل بدن را به تصویر می کشد.

چه کسی به سی تی اسکن احتیاج دارد؟

CT Scan یک وسیله ارزشمند برای تشخیص موارد غیر طبیعی در مغز و یا نخاع می باشد زیرا در نمایش این بافتها دقت بالائی دارد. سی تی اسکن برای تشخیص تومور مغز، سکته های مغزی، سینوزیت، گشاد شدن سرخرگ آئورت، عفونتهای قفسه سینه و بیماریهای اعضائی مثل کبد، کلیه ها و غدد لنفاوی محوطه شکم، مفید می باشد.

چگونه فرد برای انجام سی تی اسکن آماده می شود؟

بطور معمول هیچگونه اقدامی برای آمادگی فرد جهت انجام سی تی اسکن لازم نیست ولی گاهی پزشک ممکن است دستورالعمهای خاصی را برحسب قسمتی از بدن شما که لازم است تصویربرداری شود، به مرحله اجرا می گذارد. خطر چندانی در انجام سی تی اسکن وجود ندارد، گرچه بهر صورت در این روش از اشعه X استفاده شده و به بدن مقداری اشعه تابیده می شود، بنابراین اگر خانمی حامله باشد باید قبل از انجام سی تی اسکن پزشک خود را مطلع کند. در بعضی موارد برای بیمار از ماده حاجب داخل وریدی برای بهتر شدن تصویر استفاده می شود که اگر فرد به این مواد حساسیت قبلی داشته باشد باید پزشک خود را مطلع کند.

چگونه سی تی اسکن انجام می شود؟

همانند MRI به بیمار یک لباس یکدست و بلند بیمارستانی (گان) داده می شود و بر روی یک تخت دراز می کشد که بطرف داخل یک محوطه بزرگ حرکت می کند. بیمار باید کاملاً بی حرکت باشد اگر نه تصاویر مبهم می شوند و گاهی برای اعمال این بی حرکتی او را با بندهای مخصوص به آرامی می بندند .در اتاق کوچکی که کنار اتاق CT Scan وجو دارد از طریق یک پنجره رادیولوژیست به نحوه انجام کار نظارت دارد و بوسیله یک میکروفن می تواند در طول انجام تصویربرداری با بیمار صحبت کند. دستگاه اسکنر (Scanner) که از بدن بیمار تصویربرداری می کند می تواند بدور بدن مریض حرکت کرده و از قسمتهای مختلف بدن در زوایای مختلف تصویربرداری کند و این تصاویر را بصورت مقاطع متوالی از قسمتهای مختلف بدن نمایش دهد. همانطور که قبلاً گفته شد خطر خاص ندارد و فقط گاهی واکنش حساسیتی به ماده حاجب ایجاد می شود که آن هم غیر معمول است و از علائم آن :

تنفس مشکل و تورم در محل تزریق ماده حاجب است.



همچنین مشاهده کنید