جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
زیر و بم بارداری برای مبتلایان به کم کاری تیروئید
غده تیروئید، غده ای کوچک و پروانه ای شکل می باشد که در جلوی گردن واقع شده است. اندازه ی تیروئید در یک فرد بالغ حدود بیست گرم است. این غده دو هورمون تیروکسین (T۴) و تری یدوتیرونین (T۳) را ترشح می نماید.این هورمونها، نقش مهم واساسی در سوخت وساز بدن دارند.غده تیروئید توسط هورمون دیگری بنام هورمون محرک تیروئید TSH تنظیم می گردد.این هورمون از غده هیپوفیز ترشح می گردد.
وقتی کم کاری تیروئید ایجاد شود سوخت و ساز بدن کند می شود و این امر منجر به طیف وسیعی از علایم در بیماران می شود. به دلیل غیر اختصاصی بودن علائم، غالباً مدتها تشخیص بیماری به تاخیرمی افتد.شایعترین علائم شامل:احساس ضعف و خستگی،افزایش وزن ،یبوست ،اختلالات قاعدگی ،ریزش مو و خشکی پوست،اختلال در یادگیری و حافظه، ناباروری وسقط می باشد.
تیروئید از اواخر ماه سوم جنینی شروع به ترشح هورمون هایش می کند . بنابراین در سه ماهه اول جنینی ، جنین قادر به ساختن هورمون های تیروئید نیست و به هورمون های تیروئیدی که از طریق جفت از مادر دریافت می کند وابسته است . مقادیر کمی از هورمون های تیروئید که از مادر به جنین می رسد در رشد و تکامل مغز نقش اساسی دارد . کم کاری تیروئید درمان نشده در مادر منجر به کاهش ضریب هوشی و عقب ماندگی های ذهنی در جنین می شود.علاوه بر این سقط جنین، زایمان زودرس، مسمومیت بارداری، فشار خون ناشی از بارداری از عوارض کم کاری تیروئید در بارداری است.
خانمهای مبتلا به کم کاری تیروئید که باردار می شوند باید بدانند که در بارداری نیاز به هورمون تیروئید ۵۰-۲۵% افزایش می یابد، بنابراین ایده آل آن است که این افراد قبل از بارداری از وضعیت تیروئید خود با خبر باشند و با پزشک معالج خود در مورد مقدار مصرف دارو مشورت کنند.خانمهای با کم کاری تیروئید شناخته شده در صورت بارداری باید سریعا جهت آزمایش تیروئید و مراجعه به پزشک اقدام نمایند.تستهای عملکرد تیروئید در طی بارداری باید هر ۸-۶ هفته تکرار شود. خانمهای باردار باید به خاطر داشته باشند که مصرف همزمان مولتی ویتامین های بارداری که حاوی آهن و کلسیم می باشند، با لووتیروکسین جذب گوارشی آن را مختل می کند و بهتر است این مکمل ها با فاصله ۴-۳ ساعت از لووتیروکسین مصرف شود. بعد از زایمان مقدار مصرف دارو به مقدار قبل از بارداری بر میگردد و بیماران ۸-۶ هفته پس از زایمان مجدداً جهت بررسی وضعیت تیروئید خود مراجعه نمایند.
دکتر رویا حسینی
فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست