جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از مسمومیت غذایی در سفر


پیشگیری از مسمومیت غذایی در سفر

یکی از بخش‌های جذاب و دوست‌داشتنی سفر و تعطیلات، غذاها و تنقلاتی است که در این روزها مصرف می‌شوند. در واقع می‌توانیم بگوییم که غذا بخش مهمی از برنامه روزانه ما در تعطیلات هستند. …

یکی از بخش‌های جذاب و دوست‌داشتنی سفر و تعطیلات، غذاها و تنقلاتی است که در این روزها مصرف می‌شوند. در واقع می‌توانیم بگوییم که غذا بخش مهمی از برنامه روزانه ما در تعطیلات هستند. به همین دلیل هم مشخص است که بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با غذا در این روزها بیشتر می‌توانند افراد را درگیر کنند. اما با کمی دقت و توجه بیشتر می‌توان از بروز چنین مسائلی پیشگیری کرد. بنابراین اگر شما هم به فکر سلامت خودتان و اعضای خانواده هستید، بهتر است این نکات اولیه ولی مهم را به خاطر داشته باشید.

نشانه‌های بیماری

مسمومیت غذایی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در این روزهاست. چنین مشکلی اغلب همراه با دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال بروز می‌کند و حتی گاهی می‌تواند سبب تب‌کردن فرد هم بشود.

بیشتر افرادی که مسموم می‌شوند نیز به طور کامل بهبود یافته و مشکلاتشان برطرف می‌شود. اما گروهی خاص از افراد ممکن است در معرض مشکلاتی جدی‌تر مانند بیماری‌های کلیوی قرار بگیرند. بچه‌های کوچک، افراد سالمند، خانم‌های باردار و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند از این گروه افراد هستند.

توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری

با انجام برخی توصیه‌ها می‌توان از بروز مشکلات و بیماری‌های مرتبط با غذا پیشگیری کنید. یکی از ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین این کارها، شستشو و نظافت است. بنابراین فراموش نکنید که همیشه دست‌ها، سطوح مرتبط با مواد غذایی (کابینت و... ) و ظروف آشپزخانه را بخوبی بشویید. با این کار ساده می‌توانید از گسترش عوامل بیماری‌زا پیشگیری کنید.

بهتر است دست‌ها را با آب گرم و صابون قبل و بعد از آماده کردن غذا و پس از رفتن به دستشویی به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شستشو دهید. در ضمن شستن دقیق و تمیز میوه‌ها و سبزیجات را نیز فراموش نکنید.

نکته دیگری که باید در این رابطه به آن توجه داشت، جدا‌کردن مواد غذایی خام و پخته است. به این معنی که همیشه باید مواد غذایی خام را در مکانی جدا از مواد غذایی پخته و آماده به مصرف نگهداری کرد. همچنین هیچ وقت نباید مواد غذایی تازه مانند میوه‌ها و سبزیجات را روی تخته‌ای که گوشت و مرغ خام را خرد کرده‌اید، قرار دهید. تنها در صورتی که تخته خوب شسته شده باشد، این کار ممکن است.

علاوه بر این موارد همیشه هنگام پخت غذا مطمئن شوید که با پخت کامل مواد غذایی، باکتری‌ها و عوامل بیماریزای آن را از بین برده‌اید. همچنین مواد غذایی گرم را همان طور که گرم هستند و مواد غذایی سرد را همان طور که سرد هستند مصرف کنید. در نهایت نیز زمانی که به سلامت مواد غذایی شک دارید، آنها را دور ریخته و مصرف نکنید.

hc-sc.gc.ca

مترجم: نیلوفر اسعدی‌بیگی



همچنین مشاهده کنید