یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

۳ درمان خانگی برای ۳ درد شایع


۳ درمان خانگی برای ۳ درد شایع

برای بعضی بیماری‌ها می‌توان روند درمان را با درمان خانگی شروع کرد؛ بیماری‌های ساده‌ای مثل سرماخوردگی و سردرد، اما درمان خانگی هم قواعد و قوانین خودش را دارد. ضمن اینکه اگر …

برای بعضی بیماری‌ها می‌توان روند درمان را با درمان خانگی شروع کرد؛ بیماری‌های ساده‌ای مثل سرماخوردگی و سردرد، اما درمان خانگی هم قواعد و قوانین خودش را دارد. ضمن اینکه اگر مدتی از درمان خانگی‌تان گذشت و مشکل‌تان حل نشد، مراجعه به پزشک و درمان طبی ضرورت دارد. حال سه بیماری رایج و سه درمان خانگی را برایتان شرح می‌دهیم:

۱) اگر عضلات‌تان گرفت: در ساعت اولیه شروع گرفتگی عضلات، فورا تعدادی قطعه یخ یا سبزیجات یخ زده را در کیسه بپیچید و آن را در پارچه‌ای بگذارید و حداکثر دقیقه روی موضع دردناک قرار دهید. این کار را چند بار در طول روز تکرار کنید. کمپرس سرد، درد و ورم موضعی را کاهش می‌دهد و با بی‌حس کردن بافت عضلانی آن منطقه، تحریکات عصبی محل صدمه دیده را کم می‌کند. البته حواستان باشد که کمپرس سرد طولانی (بیش از دقیقه بطور مداوم) در ناحیه مورد نظر می‌تواند باعث انقباض بیش از حد عضلات و افزایش درد شود. پس از گذشت روز از آغاز گرفتگی عضلات، می‌توانید کمپرس گرم را شروع کنید. کمپرس گرم باعث شل شدن ماهیچه های منقبض شده و افزایش جریان خون در منطقه می‌شود. این کار حتما باید ساعت پس از گرفتگی عضلانی انجام شود تا التهاب فروکش کند. استفاده از گرمای مرطوب، بهتر از گرمای خشک است؛ زیرا میزان از دست دهی آب بدن را کاهش می‌دهد. برای این کار می‌توانید از کیسه های آب گرم مخصوص کمپرس، حمام آب گرم یا جکوزی استفاده کنید.

۲) اگر سردرد گرفتید: مسکن‌ها را معمولا می‌توانید بدون نسخه پزشک از داروخانه بخرید. این داروها اغلب برای برطرف کردن سردرد و تب یا دردهای عضلانی و استخوانی بکار می‌روند. فراموش نکنید نحوه استفاده وزن قرص‌ها، مقدار مؤثر دارو و حتی مدت زمانی‌که باید بین مصرف قرص در نظر بگیرید، در مسکن‌های مختلف، متفاوت است. گروهی از این داروها تحت عنوان داروهای «ضدالتهابی غیراستروییدی» نامگذاری شده‌اند که حتما خیلی از آنها را می‌شناسید؛ آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و... و گروه دیگر، ترکیبات استامینوفن هستند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. شما می‌توانید در صورت بروز سردرد، تب یا درد عضلانی، از پزشک‌تان بپرسید که از کدام مسکن استفاده کنید، چون اگر شما مسکن درست را انتخاب کنید، دیگر لازم نیست درد و ناراحتی را تحمل کنید.

۳) اگر سرما خوردید: ممکن است نتوان سرماخوردگی را کاملا معالجه کرد. اما می‌توان کارهایی انجام داد تا حتی‌الامکان با راحتی بیشتری دوره بیماری طی شود؛ مثلا می‌توانید از این توصیه‌ها استفاده کنید. دست کم روزی لیوان مایعات بنوشید و به مقدار کافی استراحت کنید. از الکل، کافئین و سیگار که می‌توانند باعث کم آبی بدن و تشدید علایم شما شوند، اجتناب کنید. در صورتی‌که تب یا سرفه شدید دارید یا بعلت مصرف داروهای ضدسرماخوردگی (که حاوی آنتی‌هیستامین هستند) خواب‌آلود هستید، در خانه بمانید. اگر با فردی زندگی می‌کنید که بیماری مزمن دارد یا سیستم ایمنی‌اش مختل است، دهان و بینی‌تان را با ماسک بپوشانید. اتاق‌تان را گرم نگه دارید اما درجه حرارت را خیلی بالا نبرید. اگر هوا خشک است، یک دستگاه مرطوب کننده یا بخور سرد می‌تواند به مرطوب کردن هوا و کمک به تسکین احتقان بینی و سرفه کمک کند. دستگاه بخور را تمیز نگه دارید تا از رشد باکتری و قارچ در آن جلوگیری شود. غِرغِره کردن آب نمک گرم چند بار در روز یا نوشیدن آبلیمو به همراه عسل ممکن است به تسکین گلو درد و تخفیف سرفه کمک کند. برای رفع احتقان بینی از قطره‌های بینی حاوی آب نمک استفاده کنید. این قطره‌ها در داروخانه‌ها بدون نسخه به فروش می‌رسند و حتی برای کودکان نیز موثر، بی خطر و غیرتحریک کننده هستند. چند قطره از آنها را در هر سوراخ بینی بچکانید و سپس فورا بینی‌تان را تخلیه کنید.