شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

صداوسیما با بیت المال چه می کند


صداوسیما با بیت المال چه می کند

تصور اینکه تیم ملی ایران یکی از حساس ترین بازی هایش را انجام دهد اما بیننده تلویزیونی مجبور شود با بدترین کیفیت ممکن, بازی را تماشا کند واقعا سخت است

تصور اینکه تیم ملی ایران یکی از حساس‌ترین بازی‌هایش را انجام دهد اما بیننده تلویزیونی مجبور شود با بدترین کیفیت ممکن، بازی را تماشا کند واقعا سخت است. در هیچ کجای دنیا تلویزیون‌های ملی و خصوصی چنین برخوردی را با تیم ملی کشورشان انجام نمی‌دهند.

به عنوان مثال وقتی تیم ملی آلمان بازی دارد شکبه ‌ZDF یا ‌ARD حداقل یک ساعت قبل از بازی، از استادیوم محل بازی چه در داخل و چه در خارج آلمان گزارش پخش می‌کنند. همیشه چند گزارشگر از این شبکه‌ها در محل انجام بازی حضور دارند و ضمن پخش گفت‌وگوهای اختصاصی، از تمرین پیش از بازی، کنفرانس‌های مطبوعاتی و... تصاویری پخش می‌شود و از همه مهم‌تر گزارشگر رادیویی یا تلویزیونی، از همان ورزشگاه بازی را گزارش می‌کند.

اصولا‌ در کشورهای دیگر به‌ویژه کشورهایی که فوتبال در آنها محبوبیت بالا‌یی دارد، شبکه‌های تلویزیونی به دلیل اینکه بابت پخش مسابقات پول پرداخت می‌کنند، بازی‌ها که در اصل محصول شبکه‌ها هستند را با بهترین کیفیت و جذابیت ممکن پخش می‌کنند تا آمار بینندگان تلویزیونی بالا‌ رفته و درآمد بیشتری هم کسب کنند؛ اتفاقی که در ایران هیچ‌وقت نمی‌افتد.

تازه‌ترین نمونه آن بازی شنبه‌شب ایران مقابل عربستان در مرحله آخر مقدماتی جام‌جهانی در آسیا بود. مجری و کارشناس برنامه حدود ۲۰ دقیقه قبل از بازی در استودیو صحبت می‌کردند بدون اینکه تصویری از ورزشگاه ریاض پخش شود.

تیم‌ها به زمین آمده بودند و یکی از تلویزیون‌های داخل استودیو تصاویر ورزشگاه را پخش می‌کرد اما کارگردان همچنان ترجیح می‌داد که بینندگان تلویزیونی را از دیدن تصاویر ورود تیم‌ها محروم نگه دارد. بازی که شروع شد تصاویر چندین‌بار جابه‌جا شدند و بینندگان مجبور بودند مدام تصاویر تکراری را تماشا کنند. نیمه دوم بازی زمانی پخش شد که بیش از ۳۰ ثانیه آن گذشته بود.

تمام این اتفاقات در حالی می‌افتاد که به دلا‌یل همیشگی که مسوولا‌ن تلویزیون به آن واقفند، صدای گزارشگری که به ریاض رفته بود مشکل داشت و به غیر از یکی دو دقیقه اول، بقیه بازی را پیمان یوسفی که در استودیو حضور داشت گزارش می‌کرد.

تلویزیون برای گزارش این بازی مثل اغلب بازی‌های ملی دو نفر را اعزام کرده بود که حداقل در این چند روز ۳ تا ۴ هزار دلا‌ر هزینه آنها شده اما بینندگان تلویزیونی از تماشای بازی با گزارش مزدک میرزایی که در ریاض بود محروم ماندند و مجبور شدند گزارشی را ببینند و بشنوند که گزارشگر آن به دلیل ناآماده بودن، تعدادی از بازیکنان عربستان را نمی‌شناخت و آنها را با شماره‌هایشان معرفی می‌کرد. جالب اینکه نظیر چنین اتفاقی بارها رخ داده اما هیچ واکنشی را برنیانگیخته و هیچ مسوولی را نگران نکرده است.

محمد شهرابی



همچنین مشاهده کنید