دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

جادوی دلهره آمیز رونالدو


جادوی دلهره آمیز رونالدو

کریس رونالدو که شروعی متزلزل و مردد در مرحله نهایی چهاردهمین دوره مسابقات فوتبال جام ملت های اروپا داشت و نه در برابر آلمان درخشید و نه همان ستاره موعود در مقابل دانمارک بود, در دو دیدار بعدی پرتغالی ها ستاره ای بی چون و چرا بوده است

کریس رونالدو که شروعی متزلزل و مردد در مرحله نهایی چهاردهمین دوره مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا داشت و نه در برابر آلمان درخشید و نه همان ستاره موعود در مقابل دانمارک بود، در دو دیدار بعدی پرتغالی‌ها ستاره‌ای بی‌چون و چرا بوده است.

دو گل او بود که پرتغال را در شب واپسین دیدارهای گروه دوم یک بر ۲ بر هلند غالب ساخت و تک‌گل دقیقه ۷۹ رونالدو بود که به مقاومت چک در مقابل «برزیل اروپا» در نخستین مسابقه مرحله یک‌چهارم پایانی جام پایان بخشید و او تازه بداقبال هم بود که در برابر چکی‌ها دو شوت سنگینش به تیر دروازه رقیب خورد وگرنه آمار گلزنی او اینک بالاتر بود و وی از ماریو گومز، مهاجم سه گله آلمانی‌ها فراتر رفته بود.

آیا با این اوصاف نباید حرف منتقدانی را که می‌گویند پرتغال بیش از حد به کاپیتان و تک‌ستاره فنی و ماجراجویش متکی است و این امر را برای یاران برونو الوز مضر و خطرناک می‌دانند صحیح شمرد؟ بعضی کارشناسان می‌گویند دلیل جلوه‌گری محسوس بازی و حرکات رونالدو در دو دیدار آخر پرتغالی‌ها پشتیبانی موثر وی توسط هافبک‌ها و عناصری همراهی‌کننده همچون رائول میره‌لس، ژائو موتینیو و فابیو کونترائو است و آنها با بازی فنی و درگیرانه‌شان خود را فدا و راه‌ها را هموار می‌کنند تا رونالدو بتواند یک‌تنه به پیش برود و فرصت‌سازی و گلزنی کند.

طبق این فرضیه تا زمانی که ولوسو، په‌په، نانی و حتی ذخیره‌هایی چون کاستودیو و رولاندو با بازی فیزیکی و پرجوش و خروش‌شان رقبا را به سود رونالدو از مقابل دور نکنند شانس و امکانی برای درخشش ستاره نخست رئال مادرید نخواهد بود.

با این حال از حق نباید گذشت که خود رونالدو نیز انگیزه‌هایی فراوان برای درخشش در این جام دارد. کارنامه‌ای نه‌چندان استثنایی طی ۹ سال عضویتش در تیم ملی پرتغال و اشتیاق چشمگیر به تصاحب توپ طلای امسال مواردی هستند که به رونالدو انگیزه ای شدید برای درخشش در یورو می‌بخشند.

او که از چهار دوره گذشته توپ طلا در سه مورد مغلوب لیونل مسی شده و فقط جایزه سال ۲۰۰۸ این گزینش را در کارنامه‌اش دارد، بعد از پشت سر گذاشتن «بارسلونای مسی» در کورس لالیگا در معیت رئال مادرید، به نمایش‌هایی چشمگیر در مهم‌ترین میدان ملی سال همراه با تیم ملی پرتغال و به ثبت نتایجی عالی برای این تیم هم نیازمند است تا رای‌دهندگان توپ طلا را به واریز آرای ضروری برای خود جهت تصاحب توپ طلای فوتبال سال ۲۰۱۲ مجاب سازد.

رونالدو در کنار آن به جایزه برترین بازیکن این جام نیز چشم دارد و بسیار بعید است که او در صورت نیل به این عنوان جایزه توپ طلای امسال را به دست نیاورد. به واقع یورو ۲۰۱۲ برای رونالدو یک ماموریت بزرگ شخصی در راه تصاحب مهم‌ترین عنوان انفرادی سال هم به حساب می‌آید و براساس نمایش‌های پرشکوهی که از او در برابر هلند و چک رویت شد، وی در این راه با صلابت گام برداشته است.