جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

ضعف های آلمان, کارآمدی اکوادور


ضعف های آلمان, کارآمدی اکوادور

به عبارت دیگر ۴ گلی که میزبان وارد دروازه حریف ضعیف خود کرد, اگرچه از منظر ریاضی جالب توجه و دربرگیرنده ۳ امتیاز است, اما با نگاهی به چگونگی شکل گیری گل ها درمی یابیم در هر ۴ مورد و در کنار کارهای تاکتیکی بازیکنان آلمان, انواع و اقسام ناکارآمدی های تکنیکی و تاکتیکی حریف نیز سهم بسزائی داشت

اگرچه ۴ گلی که آلمان وارد دروازه کارستاریکا کرد قابل توجه به‌نظر می‌رسد، اما در مقابل گل‌هائی که لمن پذیرفت بار دیگر مشکلات دفاع عمومی و همچنین ضعف‌های خط دفاع میزبان پرافتخار جام هجدهم آشکار شد.

اگر بخشی از آنچه اکوادور در بازی با لهستان نشان داد، در دیدار با کاستاریکا تکرار کند، شایستگی خود را برای صعود ثابت خواهد کرد.

قبل از آغاز بازی‌ها، با توجه به سابقه و شرایط کنونی تیم‌های حاضر در گروه A، گمانه‌زنی‌های روی کاغذ می‌توانست ما را به سمت و سوئی بکشاند که پس از آلمان، از لهستان به‌عنوان دیگر تیم صعودکننده نام ببریم. در واقع جدا از میزبانی و مزایای ریز و درشت آن، تیمی چون آلمان با کوله‌باری از افتخار در جام‌جهانی و جام ملت‌های اروپا با قرار گرفتن در گروهی که در قیاس با دیگران آسان‌تر به‌نظر می‌رسد به غیر از صعود چاره دیگری نخواهد داشت؛ اما همین صعود اجباری با توجه به عملکرد شاگردان کلینزمن مقابل کاستاریکا، می‌تواند علامت سؤال بزرگی را در ادامه برابر دیدگان طرفداران فوتبال ژرمن، سبز نماید!

به‌عبارت دیگر ۴ گلی که میزبان وارد دروازه حریف ضعیف خود کرد، اگرچه از منظر ریاضی جالب توجه و دربرگیرنده ۳ امتیاز است، اما با نگاهی به چگونگی شکل‌گیری گل‌ها درمی‌یابیم در هر ۴ مورد و در کنار کارهای تاکتیکی بازیکنان آلمان، انواع و اقسام ناکارآمدی‌های تکنیکی و تاکتیکی حریف نیز سهم بسزائی داشت. گل‌های اول و چهارم که توسط لام و فرینگس با ضربه‌هائی از راه دور به ثمر رسیدند، با وجود برخورداری از زیبائی تمام، اگر با پوشش و پرس‌ درست و سفت و سخت بازیکنان کاستاریکا واکنش سریع و به موقع دروازه‌بان روبه‌رو می‌شد، چه بسا راه به‌جائی نمی‌بردند، ضمن اینکه روی هر ۲ گلی که کلوزه به ثمر رساند نیز جاگیری بد مدافعان و واکنش‌ ناقص دروازه‌بان نقش بسیاری داشت.

از طرف دیگر در ازای این ۴ گل هنگامی‌که به گل‌های ”ونچاپ“ که شبیه هم بودند، نگاه می‌کنیم ضعف سابقه‌دار خط میانی و دفاع مرکزی آلمان به‌روشنی مشخص می‌شود. دریافت ۲ گل از تیمی که نشان داد می‌تواند عنوان ضعیف‌ترین یا یکی از چند تیم ضعیف این دوره از مسابقات لقب گیرد، برای میزبان؛ تیمی که به سودای قهرمانی به میدان می‌آید، بسیار نگران‌کننده می‌نماید. در مورد گل‌های دریافتی اگرچه باید دفاع عمومی و مرکز خط دفاع را مقصر اصلی قلمداد کرد، اما ینس‌لمن را هم نمی‌توان به‌ویژه در مورد دومی، تمام و کمال بی‌گناه دانست.

کلینزمن که به خاطر درگیری با بالاک، تنها ستاره جهانی فوتبال آلمان را از ترکیب تیم بیرون گذاشته بود، با توجه به کیفیت تیم‌های همگروه، می‌تواند به صعود فکر کند، اما ساده‌انگاری است اگر بخواهد دیدار بعدی با لهستان را نیز بدون حضور بالاک از هم اینک به سود آلمان تمام شده بیندارد؛ چرا که لهستان با وجود ارابه یک بازی ضعیف مقابل اکوادور نباید و نمی‌تواند اهمیت دیدار بعدی را نادیده بگیرد. بدون تردید شکست لهستان، شرایط رویاروئی بعدی آلمان را با این تیم به شدت حساس و خطرناک ساخته است؛ چرا که با قبول یک شکست دیگر کار لهستان تمام خواهد شد و حتی ممکن است تساوی نیز با توجه به نتیجه دیدار کاستاریکا و اکوادور، چاره کار این تیم اروپای‌شرقی نباشد.

پیروزی پرگل دیدار اول، به هیچ روی نمی‌تواند کمبودهای تاکتیکی و به‌ویژه ناکارآمدی‌های مشهود تکنیکی شاگردان کلینزمن را پنهان کند. آلمان جدا از مشکلات در خط دفاع در آفسایدگیری و روی پاس‌های عمقی، نفوذپذیر نشان می‌دهد و همچنین ”لمن“ نیز که مانند بازی با کاستاریکا وظیفه یک ”لیبرو“ و ”سوئیپر“ را پشت دفاع خطی آلمان بر عهده نداشت، در ارتباط با دفاع عمومی برآمده از توانائی‌های یک هافبک دفاعی کامل و به‌معنای واقعی ”کارگر“ هم با دشواری روبه‌رو خواهد شد. خط میانی آلمان با وجود بازیکنانی چون بالاک، فرینکس، شون‌ اشتایگر، بوروفسکی و اشنایدر به‌روشنی تمام، جای خالی یک هافبک دفاعی در قد و قواره بزرگانی چون ماکلله، ویه‌را، اسین و حتی بازیکن متوسطی مانند گتوسو را به شدت احساس می‌کند.

به هر حال کسب ۳ امتیاز بازی اول تحت هر شرایطی برای آلمان بسیار باارزش‌ است، اما بدون تردید رویاروئی با لهستان زخم خورده که برای صعود به پیروزی نیاز دارد باید و می‌تواند یک آزمون دشوار برای کلینزمن و شاگردانش تلقی شود.

● اکوادور، شایسته صعود نشان داد

پس از بازی ضعیف کاستاریکا که دست‌کم با هنرنمائی ونچاپ به آخر خط رسیده همراه بود، عملکرد لهستان حتی با واژه ضعیف نیز قابل ارزیابی نیست و در این رهگذر و با وجود ۲ ضربه‌ای که تیر دروازه اکوادور آنها را برگشت داد، لهستان تیمی با سابقه عالی در دهه ۷۰ اوایل ۸۰ میلادی و تیمی که در مسابقات مقدماتی با اقتدار و بالاتر از انگلستان صعود کرد، به هیچ روی شایسته پیروزی و حتی به ثمر رساندن یک گل هم نشان نداد، در حالی‌که اکوادور جدا از گل‌هائی که به ثمر رساند، از منظر کار گروهی و تکنیک متوسط بازیکنانش توان بالقوه خود را برای صعود به نمایش گذاشت.

در این رهگذر و با توجه به آنچه کاستاریکا دیدیم، می‌توان نسبت به پیروزی یا کسب یک امتیاز از سوی اکوادور در دیدار دوم امیدوار بود، ضمن اینکه اگر آلمان دومین شکست را به لهستان تحمیل کند، کار تیم کوچک اکوادور برای صعود بسیار آسان خواهد شد. آخر اینکه در قیاس با میزبان پرافتخار، اکوادور راحت‌تر و کارآمدتر بازی کرد.



همچنین مشاهده کنید