چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

۵ نکته مهم درباره جوش‌ها


۵ نکته مهم درباره جوش‌ها

۱) بروز جوش‌های غرور جوانی با یک استعداد ژنتیکی همراه است و اگر کسی این استعداد ژنتیکی را نداشته باشد، مبتلا به جوش نمی‌شود...
درباره تاثیر غذاها هنوز به‌صورت قطعی چنین مساله‌ای …

۱) بروز جوش‌های غرور جوانی با یک استعداد ژنتیکی همراه است و اگر کسی این استعداد ژنتیکی را نداشته باشد، مبتلا به جوش نمی‌شود...

درباره تاثیر غذاها هنوز به‌صورت قطعی چنین مساله‌ای به اثبات نرسیده است ولی در عمل می‌بینیم که بعضی بیماران با خوردن بعضی از تنقلات یا غذا‌ها جوش پدید می‌آید. به عنوان نمونه، اسکیمو‌ها در شرایط زندگی خاص خودشان، جوش نمی‌زنند اما همین افراد با تغییر روش تغذیه خود به شیوه غربی و استفاده از فست‌فودها مبتلا به جوش شدند. پس می‌بینیم که تغذیه می‌تواند در بروز جوش موثر باشد اما مهم‌تر، استعداد ژنتیکی است.

۲) بروز جوش‌ها با چرب شدن پوست همراه است. به همین علت، استفاده از صابون‌هایی که میکروب‌های سطح پوست را از بین ببرند، به افراد کمک می‌کند که کمتر مبتلا به جوش شوند. درمان‌های دارویی موجود نیز در عرض مدت ۶ ماه تا یک‌سال نتیجه‌بخش است اما تا زمانی که فردی استعداد ژنتیکی دارد و همچنین هورمون‌های مردانه که از علل مهم بروز جوش است در بدن او فعال باشد، پوست آماده جوش زدن است. با استفاده از درمان دارویی، جوش‌ها به‌طور کامل بهبود می‌یابد اما فرد باید تحت‌نظر متخصص پوست، درمان را ادامه دهد.

۳) درمان جوش، در افراد گوناگون یکسان نیست. دارو‌های متعددی در افراد متفاوت می‌توانند موجب ایجاد عوارض شوند. به همین دلیل، پیش از شروع درمان باید آزمایش‌هایی را انجام داد یا اگر مشکلاتی وجود داشت، باید ابتدا آن مشکل را حل کرد و سپس درمان دارویی را آغاز کرد. ممکن است برای درمان افراد از داروهای یکسان استفاده شود اما پیش از شروع مصرف دارو باید پزشک بیمار را معاینه کند.

۴) اینکه چرا جای جوش روی پوست بعضی افراد می‌ماند، به قابلیت‌ها و ویژگی‌های پوست آنها بستگی دارد. التهاب بیش از حد و چرک زیاد، احتمال ماندن جای جوش را بالا می‌برد اما مهم‌ترین علت ماندن جای جوش، دستکاری آن است. اگر فرد تحت درمان نیست، بهتر است جوش‌های خود را دستکاری نکند چون جوش به مرور زمان خوب می‌شوند اما با فشاردادن و تحریک جوش‌ها، پوست آزرده می‌شود و محل جوش پس از خوب شدن جوش، روی پوست باقی می‌ماند.

۵) اگر پس از مدتی حدود یک‌سال جای جوش از بین نرود، با درمان دارویی می‌توان آن‌ را رفع کرد. اما توجه داشته باشید که خود پوست در جهت ترمیم خود حرکت می‌کند و باید زمان لازم را برای ترمیم به آن داد. پیلینگ پوست نیز در شاداب شدن پوست و از بین رفتن جاهای جوش‌هایی که سطحی‌تر است موثر خواهد بود. برای از بین بردن جای جوشی که عمیق‌تر است، می‌توان از لیزر استفاده کرد که آن هم به نوبه خود مراقبت‌ها و شرایط خاصی را می‌طلبد.

دکتر غلامحسین غفارپور

مدیر گروه پوست و موی دانشگاه‌ علوم پزشکی ایران



همچنین مشاهده کنید