چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چشم انداز روشن در آینده مذاكرات هسته ای
پرونده هسته ای ایران هر چه به پیش می رود از یك سو حساس تر و بغرنج تر و از دیگر سو، همراه با موفقیت برای ما خواهد بود. اما در این میان گاهی لازم است تا فارغ از جنجال های سیاسی به جریان های اطراف این پرونده نگاه كرد تا به این موفقیت پی ببریم.
۱) استیصال غرب در زمان كنونی مربوط به عدم شناخت سیاستمداران غربی از مبانی فكری جمهوری اسلامی نیست بلكه ظرفیت های بسیار بالای تشیع و خصوصیات منحصر به فرد انقلاب و نظام جمهوری اسلامی باعث سردرگمی و شكست های مكرر نظام سلطه بوده و انشاءالله خواهد بود و به نظر می رسد حركت پرشتاب تر نظام از اسلام آغشته به خرافات، حذفیات مصلحت اندیشانه و تزهای غربی به سمت اسلام ناب محمدی(ص) بعنوان راهبردی ترین سیاست تقویت ریشه ها و تناوری بدنه جمهوری اسلامی ایران باید در دستوركار روزانه مسئولین و استراتژیست های ایرانی قرارداشته باشد.
۲) نو محافظه كاران به پایان خط نزدیك شده اند و جمهوریخواهان در صورت محدود نكردن قدرت نومحافظه كاران سالها از قدرت در آمریكا به دور خواهند ماند.
همچنین شكست تئوری های جمهوری خواهان در اكثر نقاط جهان مشهود است و موفقیت نسبی آنها در انقلابهای رنگی هم مدیون الگو برداری از روشهای دموكراتها می باشد.
در مورد ایران سردرگمی و استیصال كامل بر جبهه كفار و مشركین سایه افكنده است.
انتخاب جناب آقای دكتر احمدی نژاد، منزوی شدن تندروها و سطحی نگرهای احزاب و جناحین در ایران، خروج از انفعال در سیاست خارجه، موفقیت الهی و بی نظیر حزب الله در لبنان و دهها رحمت و بركت الهی دیگر همه و همه نهال مقدس جمهوری اسلامی را در مقابل ناملایمات بیش از پیش مستحكم تر نموده است.
حمله نظامی بصورت زمینی، هوائی یا بمباران نقطه ای آخرین طرح برای براندازی یا متوقف كردن اوج گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.
حمله زمینی به ایران حتی توسط ابله ترین نومحافظه كاران و سناتورهای جمهوری خواه هم گزینه ای كاملاً منتفی می باشد و توان بالای دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی هرگونه حمله هوائی به ایران را در ابعاد تلفات انسانی، اقتصادی و سیاسی، غیرقابل محاسبه نموده است.
بی شك هرگونه حمله هوائی به ایران زدن آخرین میخ بر تابوت حضور طولانی مدت آمریكا در منطقه می باشد كلیه كشورهای همكار در حمله هوائی بطور جدی مورد تعرض ایران قرار خواهند گرفت و خبر حمله هوائی به ایران، بسته شدن تنگه هرمز و غرق شدن كشتیها و نفتكشهای آمریكائی حتماً بطور همزمان بر روی تلكسهای خبری مخابره خواهند شد. برد و توان موشكی ایران ابعاد سایه روشن فراوانی دارد.
مثلاً ناوهای آمریكائی توان ردیابی اژدرهائی با سرعت ۱۰۰متر بر ثانیه كه توسط نیروهای نظامی ایران در پاییز ۸۵امتحان شده است را دارند اما به هیچ عنوان توان منهدم كردن آنها را ندارند این ناوها نه تنها توسط هواپیماهای شناسائی ایران تحت نظارت كامل قراردارند بلكه حك كردن آرم مقدس سپاه پاسداران بر روی یكی از این ناوها توسط بسیجیان غواص، افشای بخش كوچكی از توان جنگ نامنظم در عمق سواحل خلیج فارس و آسیب پذیری این ناوها را به اثبات رسانده است.
كانال سوئز در برد موشكی ایران است و جامعه جهانی بخصوص سیاستمداران كشورهای مختلف حاضر نیستند بخاطر حماقت های نومحافظه كاران عوارض بسته شدن این تنگه حتی برای زمان ۲۴ساعت را براقتصاد و امنیت خود تحمل كنند.
زمان برای مانور روی عوارض بسته شدن كانال سوئز فرا نرسیده است و برگهای برنده متعددی در دست ایران قرار دارد كه هر كدام به تنهائی برای سر عقل آوردن جنگ طلبان كفایت می نماید.
۳) زمان ارتزاق از اشتباهات بوش به پایان خود نزدیك می شود و ایران باید در مورد آمریكا بیش از پیش از انفعال خارج شود و با ابتكارات خود سهم بیشتری در مدیریت و چگونگی شرایط بازی بدست بیاورد.
۴) آقای برژینسكی علی رغم رسم همیشگی صحبت در ابهام كه عادت سیاستمداران می باشد كاملاً شفاف و علنی از هرگونه مذاكره با ایران حمایت كرده است چرخش ۱۸۰ درجه ای اعلامی از طرف خانم رایس شخصی نیست. بلكه همه تحلیل ها آمریكا را به سمت مذاكره با ایران سوق می دهد و این خواست چندین ساله آمریكائی ها اكنون به اوج خود رسیده است از طرفی آمریكائیها هم مثل ایرانی ها می دانند كه روی دیوار سست دوستی با روسها نوشتن یادگاری كار بیهوده ای است.
روسها و اروپائیها تغییر جهت آمریكائیها را احساس كرده اند و از هم اكنون به فكر رزرو یك صندلی در ضیافت شام ایران هستند.
۵)دولت آمریكادر منجلاب عراق و افغانستان زمین گیر شده است. اعتبار و احترام این دولت در دنیا علی الخصوص در منطقه، خاورمیانه به پائین ترین سطح قابل تصور رسیده است مشكلات اقتصادی آمریكا رو به افزایش است و نسیم های خنكی كه بعضاً در اقتصاد این كشور می وزد پایدار نخواهد ماند.
ظهور كشورها و قطب های جدید جهانی چشم انداز آینده سیطره آمریكا به دنیا را با سؤالات جدی مواجه كرده است اینها و دهها دلیل دیگر باعث شده است تا آمریكا هرچه بیشتر بر تسلط بر خاورمیانه با طرحهای مختلفی مثل خاورمیانه بزرگ، گالیور۶، طراحی حمله نظامی به كشورهای مختلف، پافشاری به قدرتمندتر شدن اسرائیل، هدایت اسرائیل برای حمله به لبنان و... اهتمام بورزد و اكنون مذاكره یا معامله با ایران در همین راستا قراردارد.
۶) به فرض محال میز مذاكره طرفین فعال شود افكار عمومی جهان بخصوص جهان اسلام چگونه تصوری از آغاز مذاكرات خواهند داشت.
در صورت شروع مذاكرات بی شك هجوم تبلیغاتی غربی ها نه به سمت و سوی اجازه ایران برای شروع مذاكرات پس از سالها درخواست آمریكا بلكه به سمت تسلیم ایران پس از ۳دهه حماقت آنچنان آتشین و همه جانبه خواهد بود كه به هیچ طریق فكر كنترل و مهار آنرا نمی توان كرد نفس آغاز مذاكرات دوخم ایران را به طور كامل به دست آمریكائی ها می دهد و كشتی با آمریكا با این شرایط باید ادامه پیدا كند.
۷) كلیه افتخارات و اعتبار و آبرویی كه در پی سالها تحمل سختیها و گرفتاریها بدست آورده ایم یك شبه به باد فنا خواهد رفت. ایران هیچ ضرورت فوری و تنگنای زمانی برای مذاكره با آمریكا احساس نمی كند.
۸) شناخت دو گروه جمهوری خواهان و دموكراتها با الفاظی مثل الاغها و فیل ها یا بازها و كبوترها مناسب این بحث نیست بی شك ما در روی صحنه سیاستگذاری آمریكا با دو گروه گرگها و روباه ها مواجه هستیم و چرخشهای آمریكائی ها در برهه های مختلف نه چرخشهای ۱۸۰ درجه ای بلكه چرخشهای ۳۶۰ درجه ای میباشد چنانچه روشها و ابزارها تغییر یافته ولی حركت در راستای اهداف از پیش تعیین شده با سماجت زیادی ادامه یافته است.
۹) ریاست محترم جمهور شرط مذاكره با آمریكا را تغییر رفتار این كشور اعلام كردند و حتماً مسئولین محترم وزارت خارجه ابعاد و محدوده های تغییر رفتار آمریكا را تبیین نموده اند، آیا با كشوری كه با كمك صدها وسیله ارتباط جمعی در حال تبلیغ برای براندازی جمهوری اسلامی است. می توان مذاكره كرد؟ آیا كشوری كه گسترده ترین تحریم ها را علیه ایران اعمال كرده است و هر روز در تلاش برای تعمیق این تحریم ها می باشد، می توان مذاكره كرد؟ آیا كشوری كه از هرگونه رابطه علمی، فرهنگی و حتی خدمات كنسولی با ایران بطور جدی پرهیز می كند قابل مذاكره است؟
همیشه به رسمیت شناخته شدن سازش خاورمیانه توسط ایران بعنوان یك اصل مهم از طرف آمریكائیها مطرح می شود اما پذیرفتن اصول اولیه دموكراسی از طرف آمریكائیها در كشور فلسطین باید همیشه مطرح و زنده بماند در هر حال مذاكره با چنین كشوری اشتباه است.و تنها برای اجرایی شدن شروط مذاكره باید در صورت پختگی تماسها در سطح پایین و مشاهده اراده حل مشكلات از طرف مقابل، گروههای غیررسمی مثل عدد یا قلیلی از نمایندگان بطور مستقل از مدیریت قوه مقننه «آنچنان كه در دنیا مرسوم است»، سیاستمداران بازنشسته، مراكز مطالعات استراتژیك یا.... در یك حركت كاملاً محتاط و هماهنگ با سیاستهای نظام به طراحی شیوه های ارتباط سودمند به نحوی كه امكان هرگونه سوء استفاده تبلیغاتی و سیاسی از طرف مقابل سلب شود بپردازند.
۱۰) به فضل الهی امروز ایران در آنچنان جایگاهی قرار گرفته است كه هر دو گروه سیاسی آمریكا شروع مذاكره با ایران را در راستای منافع ملی و حزبی خود می دانند و به همین جهت تبلیغ مذاكره با ایران به برگ برنده ای برای افزایش شانس موفقیت در انتخابات آتی ریاست جمهوری تبدیل شده است، مسلماً عملیاتی شدن این تبلیغات بحث دیگری است اما مصلحت دوراندیشانه نه مقطعی باید در دستور كار باشد.
۱۱) امروز ایران عزیز در اوج افتخار و اقتدار قرار دارد - جهان اسلام به روزگار پرشور بیداری خود نزدیك می شود و احیاء تمدن عظیم اسلامی قطعی است فضای سیاسی، روز به روز بازتر و گزینه های پیش روی نظام بیشتر می گردد، چشم جهان اسلام و مستضعفین عالم به پایداری ملت و نظام اسلامی دوخته شده است - بعد از تحمل ۳ دهه سختی ها و مصائب به قله حل مشكلات نزدیك شده ایم و در صورت سپری شدن مشكلات كنونی در سراشیبی رشد و توسعه حركت پرشتاب علمی و اجتماعی خود را شاهد خواهیم بود پافشاری بر حقوق مسلم ایرانیان وظیفه شرعی و عقلی مسئولین نظام است و انشاءالله پیروزی و فتح بزرگ نزدیك است.
احمد علی سلطانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست