سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
گلوله های خوش طعم

اگر میخواهید یک غذای سنتی و خوشمزه طبخ کنید، بویژه اگر مهمان داشته باشید، کوفته را از یاد نبرید. غذایی خوشمزه و خوش آب و رنگ که در اندازه و طعمهای مختلف طبخ میشود. البته گوشت و برنج پای ثابت تمام کوفتههاست. کوفته برنجی، کوفته تبریزی، کوفته شوید باقلا، کوفته نخودچی و... جزو انواع کوفته محسوب میشود.
● چند فوت کوفتهای
برای تهیه کوفته، نوع گوشت بسیار مهم است. میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله یا مخلوط این گوشتها استفاده کنید، ولی باید بدون چربی باشد. بهتر است گوشت را دو یا سه بار چرخ کنید. نکته مهم دیگر در پخت کوفته، مالش مواد است باید مخلفات کوفته را آنقدر ورز دهید تا کاملا چسبناک شود و به دستتان بچسبد. نکته دیگر این است که کوفتهها را باید در آب در حال جوشیدن بیندازید و شعله گاز هم زیاد باشد. یادتان باشد وقتی یک کوفته را داخل ظرف انداختید، صبر کنید آب دوباره جوش بیاید سپس کوفته بعدی را بیندازید. اگر آب در حال جوش نباشد کوفته از هم باز خواهد شد. همچنین دقت کنید بعد از اینکه تمام کوفتهها را درون قابلمه انداختید، در ظرف را نیمه باز بگذارید. مقدار آب کوفته هم کاملا بستگی به میل شما دارد. اگر میخواهید موقع میل غذا درون آب کوفته نان خرد کنید، آب بیشتری درون قابلمه بریزید. برای تهیه آب کوفته باید پیاز داغ درست کنید، مقدار پیاز داغ هم بستگی به تعداد کوفتهها دارد. درون پیازداغ، زردچوبه هم بریزید. حالا مقداری آب روی پیازها ریخته و نمک و فلفل را همراه چند عدد آلو داخل آب کوفته بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. میتوانید کمی رب گوجهفرنگی هم داخل آب بریزید تا خوشرنگتر شود.موادی هم که برای طعم بهتر کوفته در وسط این گلولههای خوشمزه میتوانید بگذارید، عبارت است از: آلو، قیسی، زرشک و کشمش.
● کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی نیم کیلو گوشت چرخ کرده را با یک پیمانه برنج آبکش شده و یک پیمانه لپه کاملا پخته و له شده، مخلوط کنید. دو عدد پیاز را هم رنده کرده و آب آن را بگیرید و پیاز را به مواد اضافه کنید. یک عدد تخممرغ را هم داخل مواد بشکنید و سبزی کوفته را نیز همراه با نمک و فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید. از مایه کوفته به اندازه یک پرتقال در دست بگیرید و درون آن را آلو، زرشک یا گردو بگذارید و کوفته را کاملا گرد کنید. برای اینکه مواد به دستتان نچسبد، دستتان را با آب سرد خیس کنید. کوفته را در آب کوفته که در حال جوشیدن است بیندازید. بعضی از خانمها کوفته تبریزی را بزرگتر درست میکنند و وسط کوفته تخممرغ پخته میگذارند. بعضی از خانمهای آذربایجانی هم کوفتهای میپزند که یک جوجه پخته درون آن جا میگیرد. برای اینکه چنین کوفتهای وا نرود، باید آن را میان یک تنظیف تمیز پیچید و بعد از اینکه پخته شد پارچه را باز کرد.
● کوفته از نوعی دیگر
برای تهیه کوفته - غذای ۴ نفر - نخودچی مقدار ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را با ۲۵۰ گرم آرد نخودچی، نمک، فلفل و کمی زعفران مخلوط کنید، کمی آب به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید.
کوفته شوید باقلا هم از حدود نیم کیلو گوشت چرخ کرده و یک پیمانه برنج پخته آبکش شده و دو پیمانه باقلای سبز خلالی پخته تهیه میشود و مقداری شوید هم داخل کوفته میریزند. یک عدد تخممرغ را هم به این مواد میزنند. نمک و فلفل و زردچوبه هم فراموش نشود. یادتان باشد این کوفته هم نیاز به ورز دادن زیادی دارد.
برای پخت کوفته گشنیز هم به گوشت چرخ کرده، آردنخودچی، برنج پخته شده و تخممرغ احتیاج داریم، ولی به جای سبزی معطر فقط از گشنیز استفاده میشود. اگر میخواهید این نوع کوفته را تهیه کنید، باید تمام مواد را بجز گشنیز مخلوط کرده و خوب ورز دهید. در آخر گشنیزها را خرد کنید و داخل مواد بریزید و مخلوط کنید. به اندازه یک نارنگی از مخلوط برداشته در دست فرم دهید و وقتیکه آب کوفته جوشید، کوفتههای آماده را درون آب بریزید و بگذارید تا ده دقیقه بجوشد. بعد از ده دقیقه آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. خوب است وقتی کوفتهها را داخل آب ریختید چند عدد آلو هم داخل ظرف بریزید تا طعم کوفته بهتر شود.
طرز طبخ کوفته هویج هم به این صورت است که حدود ۳۰۰ گرم گوشت را با یک عدد پیاز رنده شده و سه عدد هویج متوسط رنده شده، مخلوط کرده، نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه و یک قاشق آرد نخودچی به همراه یک عدد تخممرغ مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
کوفته را با مرغ نیز میتوانید تهیه کنید. به این صورت که یک عدد سینه مرغ را چرخ کرده، دو عدد پیاز را درون آن رنده کنید و مقداری سبزی را به این مواد بیفزاید. دو عدد تخممرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید تا تمام مواد حالت چسبنده به خود بگیرد. آن وقت مانند کوفتههای دیگر آن را طبخ کنید. هر نوع کوفتهای که میپزید یادتان نرود نان سنگک و ترشی و سبزی خوردن هم سر سفره بگذارید. نوش جانتان.
مرضیه عالمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست