شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کودک تان را از عوامل حساسیت زا دور نگه دارید


کودک تان را از عوامل حساسیت زا دور نگه دارید

آلرژی نوعی افزایش حساسیت است که به دنبال مواجهه با یک ماده حساسیت زای ویژه ایجاد و موجب بروز واکنش هایی می شود. رنیت آلرژیک یا همان التهاب مخاط بینی بر اثر آلرژی، شایع ترین نشانه …

آلرژی نوعی افزایش حساسیت است که به دنبال مواجهه با یک ماده حساسیت زای ویژه ایجاد و موجب بروز واکنش هایی می شود. رنیت آلرژیک یا همان التهاب مخاط بینی بر اثر آلرژی، شایع ترین نشانه آلرژی است که شامل گرفتگی بینی، آبریزش بینی، عطسه، خارش چشم ها و بینی، گلودرد و سرفه است که احتمالاً سرفه ها در شب و صبح بدتر می شود. این نشانه ها ممکن است در دوره یی از سال رخ دهد که به آن آلرژی فصلی می گویند، اغلب نیز در ارتباط با محیط بیرون است که شایع ترین آن حساسیت به گرده گیاهان است یا ممکن است در همه دوره های سال رخ دهد که در آن صورت آلرژی همیشگی است که اغلب هم در ارتباط با عوامل درونی مثل گرد و خاک داخل خانه، حیوانات خانگی، دود سیگار و... است.

بسیاری از کودکانی که آلرژی دارند به دلیل خارش بینی شان را به طرف بالا می مالند که اغلب این کارشان موجب می شود قسمت پایین بینی شان چروک شود. برخی کودکان هم به دلیل گرفتگی شدید بینی دچار لکه های گرد تیره یی زیر چشم هایشان می شوند. کودکانی که آسم یا اگزما دارند بیشتر دچار التهاب مخاط بینی آلرژی می شوند. همچنین احتمال ابتلا در کودکانی که در معرض دود سیگار اطرافیان، آلودگی هوا و حیوانات خانگی قرار می گیرند نیز افزایش می یابد. چنانچه آلرژی کودک تحت کنترل قرار نگیرد می تواند موجب عفونت های سینوسی یا عفونت های گوش شود یا در کودکانی که مبتلا به آسم هستند نشانه ها را شدیدتر کند. بهترین و موثرترین راه کنترل آلرژی کودک، دور نگه داشتن او از عامل حساسیت زا است. هر چند حساسیت به غذا خیلی نمی تواند عامل آبریزش بینی شود، با این حال باید غذاهایی را که نشانه های آلرژی کودک را بدتر می کند، شناسایی و از دادن آنها به کودک اجتناب کنید. اصولاً غذاهایی که ممکن است موجب مشکل شوند شامل شیر، تخم مرغ (به ویژه زرده آن)، بادام زمینی، دانه های سویا، غذاهای دریایی و گندم است. با به کارگیری راهکارهای زیر می توان تا حدودی نشانه ها را کنترل کرد؛

برای بالش و تشک کودک از یک روکش ضدحساسیت استفاده کنید.

از وسایلی که گرد و خاک جمع می کنند (مانند پرده های پرچین و سنگین یا روکش مبلمان) استفاده نکنید.

بین هفت تا چهارده روز همه ملافه ها و رو انداز کودک را بشویید.

چنانچه حیوان خانگی دارید تا جایی که امکان دارد اجازه ندهید وارد اتاق خواب کودک تان شود و هر هفته هم حیوان خانگی تان را بشویید.

اتاق خواب کودک را مرتباً جاروبرقی بکشید.

از موکت برای کف اتاقش استفاده نکنید.

رطوبت هوای داخل خانه را پایین نگه دارید زیرا ذرات گرد و غبار در رطوبت بالا، افزایش می یابد.

محیطی عاری از دود سیگار برای کودک تان مهیا کنید.

www.keepkidshealthy.com

ترجمه؛ فرانک باجلان



همچنین مشاهده کنید