سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

وقتی از بیمار سرطانی مراقبت می کنید


وقتی از بیمار سرطانی مراقبت می کنید

بیماران سرطانی غالبا از اینکه اوضاع از کنترل خارج شود, بیم دارند بهتر است اجازه دهید بیمار, خودش تصمیم گیری کند اگر می خواهید کاری برای بیمارتان انجام دهید از خود او راهنمایی بخواهید

غالبا اعضای خانواده بیماران سرطانی نمی دانند چه کاری از دست آنها ساخته است. اگر شما یکی از آنها هستید با به کار بستن توصیه های زیر می توانید به کمک عزیزان خود بشتابید:

۱) کاری کنید که بیمارتان احساس کند اوضاع تحت کنترل است.

بیماران سرطانی غالبا از اینکه اوضاع از کنترل خارج شود، بیم دارند. بهتر است اجازه دهید بیمار، خودش تصمیم گیری کند. اگر می خواهید کاری برای بیمارتان انجام دهید از خود او راهنمایی بخواهید. به عنوان مثال اگر همسر شما علی رغم ضعف بدنی دوست دارد آشپزی کند به او اجازه این کار را بدهید، حتی اگر فکر می کنید خسته می شود. یادتان باشد بیمار از انجام کارهای ساده احساس خوبی پیدا می کند.

۲) به یاد داشته باشید با هم بودن تأثیرات بسیار مثبتی دارد.

بیمار سرطانی در کنار دیگران بودن را دوست دارد، زیرا احساس می کند اعضای خانواده به وی علاقه مندند و از او حمایت می کنند. بیمارتان را هرگز تنها نگذارید. به همراه او برای رسیدن به آرامش و کاهش درد به خواندن قرآن و اشتغال به ذکر خدا بپردازید .

۳) به حرف های بیمار گوش دهید ولی او را وادار به حرف زدن نکنید.

بیمار سرطانی باید خودش تصمیم بگیرد که حرف بزند. در کنار او باشید ولی وی را مجبور به صحبت کردن نکنید. اگر خودتان نیاز به حرف زدن دارید شخص دیگری را پیدا کنید که بتواند نیازهای تان را برآورده کند.

۴) خود را برای تمام شرایط آماده کنید

عقیده رایج این است که بیماران سرطانی باید همیشه رفتار درستی داشته باشند. به همین دلیل آنها تمایلی به بیان مشکلات خود ندارند. فراموش نکنید بیماران سرطانی در زمان های مختلف احساسات مختلفی بروز می دهند. آنها ممکن است غمگین، عصبانی، هراسان یا سردرگم باشند و حتی گاهی گریه کنند.

بروز این احساسات به نفع بیمار خواهد بود. با مهربانی و علاقه در مقابل احساسات او واکنش نشان دهید.

۵) انگیزه های مراقبت از خود را در بیمار تقویت کنید.

گاهی بیماران سرطانی پس از شنیدن خبر بیماری انگیزه بیشتری برای مراقبت از خود پیدا می کنند و ضمن برقراری رابطه ای دوستانه با سایرین، دستورات پزشک را موبه مو اجرا می نمایند ولی در برخی از مواقع بیماران دچار ناامیدی و در نتیجه منزوی می شوند و خودشان را مقصر می دانند. شما باید مراقب باشید و احساسات ناخوشایند را از بیمار خود دور کنید.

۶) تا حدامکان برنامه روزانه همیشگی را دنبال کنید

پیروی از برنامه روزانه همیشگی برای یک بیمار سرطانی اهمیت زیادی دارد. حتی اگر این کار آسان نباشد ولی بیمار با انجام آن احساس آرامش می کند.

۷) یادتان باشد نقش اعضای خانواده ممکن است دچار تغییراتی شود.

وقتی یکی از اعضای خانواده به سرطان مبتلا می شود نقش سایر اعضا تا حدی تغییر می کند. به عنوان مثال کودکان باید مسئولیت های بیشتری بپذیرند و پدر باید در مراقبت از کودکان سهم بیشتری برعهده بگیرد. بهتر است اعضای خانواده به غذاهای ساده بسنده کنند و در ضمن از دوستان و آشنایان کمک بگیرند.

۸) با متخصصان مشورت کنید.

شما باید به طور منظم با پزشک معالج بیمار خود در تماس باشید. دراین صورت شما خود را در یک کار تیمی سهیم می دانید و پزشکان نیز مسئولیت بیشتری احساس می کنند.

بهتر است برای شروع با شرایط بیمار خود آشنا شوید و در این زمینه اطلاعات دقیقی به دست آورید. شما باید فهرستی از سؤالات تهیه کرده و آنها را با پزشک مطرح کنید.

۹) مراقب سلامتی خود باشید.

اگر اعضای خانواده مراقب سلامتی خود باشند، می توانند کمک بیشتری به بیمار خود بکنند.

به قدر کافی بخوابید، خوب غذا بخورید، ورزش کنید و فعالیت های دلخواه خود را انجام دهید.

فراموش نکنید یک انسان ضعیف و خسته نمی تواند کمک چندانی به دیگران بکند.

۱۰) بیمار خود را به فعالیت کردن و مستقل بودن تشویق کنید.

بیمار باید تا حدامکان به فعالیت بپردازد تا بتواند اعتماد به نفس لازم را به دست آورد.

۱۱) خوشبین باشید.

خود را نبازید و برای کمک به بیمار هرگز امیدتان را از دست ندهید.

ً۱۲) محدودیت ها را باور داشته باشید.

این حقیقت را بپذیرید که کنترل برخی از مسائل از دست شما خارج است و همیشه اوضاع بر وفق مراد شما پیش نمی رود.

۱۳) آرامش خود را حفظ کنید.

برای کمک به بیمار خود قاطع باشید نه پرخاشگر. یادتان باشد عصبانیت تنها اوضاع را بدتر می کند. سعی کنید در تمام شرایط خونسردی تان را حفظ نمائید.

۱۴) تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید.

در مورد تجربیاتی که در مراقبت از بیمار کسب می کنید با سایرین مشورت کرده و به تبادل نظر بپردازید. از تجربیات دیگران دراین زمینه استفاده کنید. دراین صورت دیگر احساس تنهایی نخواهید کرد و با قوایی دوچندان به مصاف مشکلات می روید موفق باشید.

آذرشایان



همچنین مشاهده کنید