جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
سینمای وحشت گونه ای که هم چنان مخاطب دارد
![سینمای وحشت گونه ای که هم چنان مخاطب دارد](/web/imgs/16/96/m4fux1.jpeg)
سینمای ایران، گونه های گوناگونی را تجربه کرده که حتی توانسته است در برخی از آن ها صاحب سبک شود. مثل سینمای کودک که بیشتر سینماگران مطرح با چنین موضوعاتی در عرصه های جهانی مطرح شدند؛ هرچند همه آن ها در این عرصه باقی نماندند و به موضوعات دیگر روی آوردند. اما در این میان موضوعاتی هم وجود دارد که علاوه بر توجه مجامع جهانی و جشنواره های بین المللی، مخاطبان داخلی را به خود جذب می کند.
مثل سینمای وحشت؛ اما سینماگران به آن توجه کمتری نشان داده اند. با این حال برخی از سینماگران کم و بیش در این عرصه فعالیت می کنند به طوری که هم اکنون ۲ فیلم «حریم» و «کلبه» در گونه سینمای وحشت اکران شده است.محمد خزاعی در مورد فیلم های گونه وحشت گفت: این گونه مخاطبان خود را دارد اما برای اکران آن نیز باید برنامه ریزی داشت؛ چرا که در این گونه کمتر فیلم ساخته می شود و حالا که دو فیلم ساخته شده است نباید در یک زمان با یکدیگر اکران شود. در واقع این کار سبب می شود تا مخاطب نتواند از فیلم های مورد علاقه خود دیدن کند. اکران درست فیلم به نوعی احترام به مخاطب تلقی می شود و اگر چند فیلم در یک گونه با هم اکران شود، عملا تعدادی از آن ها مخاطب علاقه مند و خاص خود را از دست می دهد و فرق نمی کند این فیلم ها در گونه وحشت باشد یا کمدی و یا حتی اجتماعی.سیداحمد میرعلایی تهیه کننده سینما ضمن تاکید بر این که سینما نیازمند گونه های مختلف است، گفت: گونه های متفاوتی مورد توجه مخاطب است که با مدیریت صحیح و درست می توان به این نیازها جهت بخشید. سینمای وحشت در این میان برای مخاطب تنوع ایجاد می کند و در سینما کمتر به این گونه توجه شده بود و حالا با ابتکار عمل معاونت سینمایی به آن توجه شده است؛ این امر از عملکرد مثبت این معاونت ناشی می شود. در این میان تنوع گونه های سینمایی را برای سینما مثبت می دانم چرا که بدون تردید به فروش بهتر و بیشتر فیلم ها هم کمک می کند.وی در ادامه گفت: مدیریت صحیح و عملکرد درست معاونت سینمایی در این رابطه بسیار مهم بوده است. ما امسال شاهد اکران فیلمی بودیم که در تاریخ سینمای ایران پرفروش ترین شده است. ضمن این که این روزها دو فیلم «حریم» و «کلبه» که هر دو در گونه وحشت است بر پرده سینماها دیده می شود. حتی برای تبلیغ بیشتر در تلویزیون بر این مسئله تاکید می شود که کودکان زیر ۱۳ سال حتما باید با والدین خود به تماشای این فیلم ها بنشینند.
هرچند این کار یک ترفند برای جذب مخاطب به حساب می آید اما به هر حال چنین فیلم هایی مناسب هر سن و سالی نیستند. آنچه به عنوان یک سوال اساسی ممکن است ذهن مخاطب و علاقه مند به چنین ژانری را به خود مشغول کند، این است که چرا چنین فیلم هایی کمتر تولید می شود و حالا که دو فیلم تولید شده است، چرا هر دو تقریبا در یک فاصله زمانی نزدیک به هم اکران شده است؟ آیا چنین سیاستی درست است؟ آیا در نظر نگرفتن فاصله زمانی اکران فیلم هایی که یک گونه خاص دارد، درست است؟ آیا چنین کاری به روند فروش در سینما لطمه نمی زند؟ زمانی که فیلم سینمایی «خوابگاه دختران» اکران شد، از فروش خوبی برخوردار بود و به نوعی توانست گوی سبقت را از دیگر گونه ها برباید. در آن زمان برخی از سینماگران احساس کردند که سینمای وحشت می تواند جایگاه مناسبی در میان مخاطبان داشته باشد البته در صورتی که از شاخص های این سینما برخوردار باشد.پس از آن سینمای وحشت بار دیگر در فیلم هایی از کارگردانان سینما نمود پیدا کرد. هر چند این فیلم ها تلفیقی از گونه وحشت و جنایی بود اما همین که به این گرایش ها هم پرداخته شد، خود حاکی از نوعی توجه به دگرگونی سینماگران بود.میلاد عبداللهی یکی از علاقه مندان فیلم های ترسناک می گوید: از طریق تبلیغات تلویزیونی متوجه شدم که این فیلم اکران شده است.
ای کاش تعداد بیشتری فیلم در این گونه ساخته می شد.طهماسب صلح جو نویسنده و منتقد سینما هم معتقد است که فیلم های سینمایی در گونه وحشت انتظارات را آن گونه که باید برآورده نمی کند. او می گوید: متاسفانه فیلم «کلبه» آن گونه که باید اثر شاخصی در سینمای وحشت محسوب نمی شود و به همین دلیل مشکلی برای اکران چند فیلم در یک گونه خاص نمی بینم و معتقدم که مخاطب با دقتی که دارد فیلم خوب و باکیفیت را از فیلم بی کیفیت، تشخیص می دهد. بنابراین انتخاب را باید به تماشاگر واگذار کرد.
اکرم محمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست