پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
چشم انداز فناوری در سال ۲۰۱۲
در این مقاله مهمترین چالشها و سمت و سوی شبکههای کامپیوتری در سال آینده میلادی به صورت مختصر مرور و بررسی شده که شما را به مطالعه آن دعوت میکنیم. در یک جمعبندی به نظر میرسد، چالش اصلی همه حوزههای شبکه یک موضوع است: «Big Data». مفهومی که به تازگی مطرح شده و به طور کلی به افزایش حجم اطلاعات غیرساختارمند و یکپارچه در کنار ذخیرهسازی و پردازش آنها میپردازد. Big Data اکنون چالش اصلی شبکههای گسترده و شرکتهای بزرگ است و انواع راهکارهای کلاود، مجازیسازی، محاسبات موبایل، مراکز داده و حتی سیستمهای نظارت تصویری و بیسیم را به خود مشغول میکند. در ابتدا این مفهوم و چالش را بررسی میکنیم و بعد به سراغ فناوریها و حوزههای دیگر دنیای شبکه میرویم.
● Big Data؛ حرکت افزایش اطلاعات
وقتی بحث اطلاعات مطرح میشود باید این نکته را در نظر داشته باشیم که دو نوع اطلاعات داریم: اطلاعات ساختارمند که توسط ماشینهای محاسباتی و کامپیوترها تولید شده و اطلاعات غیرساختارمند که توسط انسانها تولیدمیشوند. اطلاعات ساختارمند مدیریت و ذخیرهسازی به مراتب سادهتر و کمهزینهتری در مقایسه با اطلاعات غیرساختارمند دارند. بیش از نود درصد اطلاعات دیجیتالی در جهان، غیرساختارمند و نامرتب و با سرعت بسیار زیادی در حال رشد و افزایش هستند؛ به طوری که مدیریت آنها به یک معضل اساسی تبدیل شده و شرکتها به دنبال ابزارهایی برای کنترل و مدیریت اطلاعات در حجمهای گسترده هستند. در چندین گزارش از وضعیت آینده شبکهها در سال ۲۰۱۲ عبارت Big Data را میتوان دید و به جدیبودن این موضوع پیبرد. شبکههای اجتماعی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اطلاعات غیرساختارمند در شبکههای کنونی هستند. هر شخص روی پروفایل خود دهها تصویر، فیلم، صوت و اطلاعات دیگر دارد، چون اطلاعات خصوصی هستند، توسط سازمانهای بزرگ قابل مدیریت نیستند. این دادهها همچنین، روزانه ترافیک اینترنت را افزایش میدهند. ابزارهای مدیریت اطلاعات غیرساختارمند مختلفی از شرکتهایی مانند Greenplum، IBM، هیتاچی، اوراکل و بنیاد آپاچی در اختیار شرکتها قرار دارد، اما همگی به یک نوع داده وابسته هستند و نمیتوانند دادههای مختلف را مرتبسازی کنند. برای نمونه این ابزارها نمیتوانند ترافیکدادههای تولیدشده توسط گوشیهای موبایل را کنترل کرده و پوششدهند. براساس گزارشهای منتشر شده، در سال آینده حجم کل اطلاعات دیجیتالی در جهان چهل درصد افزایش خواهد یافت؛ یعنی چیزی حدود ۴/۱ زتابایت افزایش اطلاعات داریم (هر زتابایت تقریباً برابر با هزار اگزابایت است). به همین دلیل، شرکتهای بزرگارائهدهنده راهکارهای ذخیرهسازی و مدیریت اطلاعات نسبت به این موضوع حساس شدهاند و درحال بررسی شیوههای مختلف آنالیز و مدیریت اطلاعات هستند. بدون شک، یکی از گزینههای مطرح سرویسهای مبتنی بر فناوری کلاود است که البته به قدرت محاسبات بسیار زیادی برای پردازش اطلاعات نیاز دارد.
● شبکههای اجتماعی؛ حرکت به سوی کاربریهای جدید
بسیاری از کارشناسان شبکه سال ۲۰۱۲ را سال «شبکههای اجتماعی» نامیدهاند و معتقدند، با گسترش و استقبال ازدستگاههایی مانند تبلتها و اسمارتفونها، کاربران اینگونه شبکهها چندین برابر خواهندشد. تعداد کاربران بزرگترین شبکه اجتماعی فعلی جهان در سال ۲۰۱۲ از مرز یک میلیارد نفر خواهدگذشت (در حال حاضر، نزدیک به هشتصد میلیون کاربر در این سایت ثبتنام کردهاند). گوگل پلاس نیز داوطلب بعدی رشد در سال آینده است. این محصول گوگل با توجه به ویژگیها و مشخصات متفاوتی که نسبت به دیگر شبکههای اجتماعی دارد، مورد توجه قرار خواهدگرفت و کاربران زیادی را به خود سرگرم خواهد کرد.
موضوع شبکههای اجتماعی در آینده فقط به اینجا ختم نمیشود و شاهد افزوده شدن این پلتفرم به سیاستها و ابزارهای شرکتها و کسب و کارها خواهیم بود. مزایای بیشمار کسب و کار روی شبکههای اجتماعی و ارتباطات و تعاملات کاربران در این شبکهها، ظرفیت خفتهای است که شرکتها در سال آینده آن را بیدار و بالفعل خواهند کرد. کارمندان دپارتمانهای مختلف یک شرکت میتوانند بدون هیچهزینهای از این پلتفرم برای تبادل اطلاعات استفادهکنند. شرکتهای بازاریابی و تبلیغاتی میتوانند با کمترین هزینه محصول و پیشنهادات خودشان را در معرض بازدید میلیونی کاربران قرار دهند. شرکتهایی که از کارمندان راه دور یا کارمندان در حال حرکتاستفاده میکنند، میتوانند با شبکههای اجتماعی بهتر از هر وسیله دیگری ارتباط برقرار کرده و همیشه به صورت آنلاین به آنها دسترسی داشته باشند. افزایش اطلاعات روی شبکههای اجتماعی نیز موضوع قابل توجه دیگری است که در بخش Big Data به آن پرداختیم و اشاره داشتیم که هر کاربر به طور خودکار به تولیدکننده محتوا و ترافیک روی وب و اینترنت تبدیل شده و اشتراکگذاری این اطلاعات یک فضای جدید دادهای ایجاد خواهد کرد که به یک چالش جدی تبدیل میشود.
● مجازی سازی؛ حرکت با چراغ خاموش
«چگونه میتوان اطلاعات را روی شبکه و اینترنت ذخیره و مدیریت کرد؟ در حالی که در هر ثانیه چندین بار افزایش مییابند؟» تا یکی دو سال پیش تصورمیشد که مراکز داده مشکل اطلاعات را حل میکنند، اما اکنون نیازبه مراکز داده با هزینه و سیستمهای فیزیکی کمتر در کنار مصرف انرژی بهینه مشکل جدید شرکتهای بزرگ است. نکته جالب توجه آنکه بیش از ۶۵ درصد هزینه مراکز داده، صرف ذخیرهسازی و نگهداری از اطلاعات میشود. در این وضعیت فقط یک فناوری میتواند مشکلگشا باشد: مجازیسازی. ایده ذخیرهسازی اطلاعات از راه دور و Off-Site به طوری که نیاز نباشد تمام شبکه فعال باشد، راهکاری است که شرکتهای گسترده در پیش گرفتهاند و در سال آینده باید شاهد انتشار ویژگیها و مشخصات آن باشیم. در این ایده فناوریهای Cloud Computing، Utilities Computing و مجازیسازی دست به دست هم میدهند تا ذخیرهسازی اطلاعات با هزینه کمتر و بدون محدودیت انجام شود. همچنین استفاده از نرمافزارها و پلتفرمهای اپنسورس برای ذخیرهسازی اطلاعات به صورت توزیعی، یکی دیگر از فناوریهایی است که در سال آینده پررنگترخواهد بود. سرویسهایی مانند هادوپ از بنیاد آپاچی که یاهو در سال ۲۰۰۷ به طور رسمی از آن حمایت و استفادهکرد و MapReduce از گوگل که در سال ۲۰۰۴ کلید خورد، نمونهای از پلتفرمهایی هستند که میتوانند اطلاعات را با حجم زیاد روی سرورها و سایتهای مختلف ذخیرهسازی کنند و در آنها از فناوریهای مجازیسازی استفاده شده است.
OpenStack ، پروژه دیگری است که سعی دارد با استفاده از فناوریهای مجازیسازی و کلاود اطلاعات را روی چندین پلتفرم و با چندین فرمت مختلف به اشتراک بگذارد و متناسب با هر مشتری، اطلاعات مورد نیازش را آنالیز کرده و در اختیار او قرار دهد. این پروژه از سوی ناسا نیز حمایت شده و توسعهداده میشود و بیش از شصت شرکت بزرگ مانند سیسکو، دل، اینتل، مایکروسافت، سیتریکس و... پشتیبان آن هستند. مجازیسازی به شرکتهای متوسط و کوچک بازار نیز کمکمیکند تا از سرویسهای مختلف ذخیرهسازی و پردازش اطلاعات بدون پرداخت هزینه زیاد یا نیاز به مراکز داده استفاده کنند.
● محاسبات ابری؛ حرکت به سوی کاربران نهایی
بدون شک، یکی از فناوریهای برتر سال آینده، محاسبات ابری خواهدبود. این موضوع هم در گزارش مؤسسه گارتنر و هم در گزارش IDC تأکید شده و در نشریهها نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته است. اما مهمترین اتفاق در این عرصه حرکت از سرویسهای کلاود خصوصی و کلاود عمومی به سوی کلاود خانگی است. از جمله موضوعاتی که امروزه بیشتر مطرح میشود و در آینده نزدیک بیشتر درباره آن خواهیم شنید، میتوان به Cloud Gaming و Low Cost Cloud اشاره کرد. تاکنون به نظر میرسید که فناوری کلاود، مخصوص شرکتهای بزرگ و گسترده است و کاربران نهایی فقط مصرفکننده صرف هستند و توسعه یا بهرهبرداری از سرویسهای سفارشی برای آنها امکانپذیر نیست، اما در سال۲۰۱۲ این تعریفها تغییر خواهند کرد و کاربران نهایی نیز وارد بازی میشوند.
یکی از سرویسهایی که انتظار میرود در سال آینده به وقوع بپیوندد، دسترسی به حسابهای کاربری ایمیل مبتنی بر کلاود روی هر سیستمعامل یا پلتفرم برای کاربران بدون نیاز به دانلود اطلاعاتخاص است. اشتراکگذاری تقویم و اطلاعات گوشی موبایل، تصاویر و سنکرونکردن دستگاههای مختلف همراه مانند اسمارتفونها با تبلتها سرویسهایی هستند که بر بسترهای کلاود بیشتر رشد و توسعه داده خواهند شد. کاربران میتوانند صدها و هزاران عکس را روی اینترنت نگهداری، ویرایش و ذخیره کنند، بدون اینکه به دستگاههای ذخیرهسازی شخصی نیازی داشته باشند. همچنین میتوانند به صدها گیگابایت موسیقی و فیلم در هر زمان که نیاز داشته باشند، دسترسی پیدا کنند و آنها را اجرا کنند، در صورتی که هیچ هزینه یا زمانی برای جمعآوری آنها صرف نکرده باشند و به نگهداری آنها روی کامپیوتر و دستگاههای همراه نیاز نداشته باشند: صدها گیگابایت اطلاعات همراه. به طور خاص سرویس iCloud روی سیستمعامل iOS ۵ این هدف را دنبال میکند. توسعهدهندگان سرویسهایی مانند Google Doc و LibreOffice نیز دوست دارند کاربران را به سوی نرمافزارهای اداری و ویرایشی اطلاعات آنلاین سوق بدهند. در همین راستا مایکروسافت نیز در ویندز ۸ به دنبال یکپارچگی بیشتر با سرویس Office ۳۶۵ است که هم روی دستگاههای دسکتاپ و هم روی تبلتها قابل استفاده خواهد بود. یکی دیگر از سرویسهای دیگری که برای مدیریت و پردازش اطلاعات آنلاین میتوانیم نام ببریم، SkyDrive است. Spotify، LoveFilm، Netflix، YouView IP TV و دهها سرویس دیگر در سال ۲۰۱۲ سعیمیکنند دسترسی و پردازش اطلاعات مالتیمدیا و تلویزیون را برای کاربران آسانتر کنند و بتوانند با هر دستگاهی و در هر زمان و مکانی به چیزی که میخواهند روی بستر کلاود و از طریق شبکه اینترنت دسترسی داشته باشند.
این سرویسها در یکی دو سال اخیر هم وجود داشتند، اما شاید بتوانیم بگوییم که سال شکوفایی آنها در سال ۲۰۱۲ خواهد بود. اما در بخش شرکتهای بزرگ چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در پشت صحنه هر سرویس کلاود برای کاربران نهایی یک شبکه غیرساختارمند به همراه مجازیسازی قرار دارد که امکان استفاده از آن سرویس را روی هر سیستمعامل فراهم میکند. منابع مختلف پویا، محاسبات توزیع شده، مراکزداده، سختافزارهای امنیتی و نرمافزارهای جدید توزیع شده همه بهترین فرصت را برای شرکتهای متوسط و بزرگ فراهم میکنند تا در توسعه کلاود نقش داشته باشند و کسب و کار خود را به این سو ببرند. شرکت CompTIA در انگلستان یکی از مجریان مدارک IT، در آخرین تحقیق خود از شرکتها عنوان کرده که در دوازده ماه آینده، هجده درصد از شرکتهای SME (شرکتهای کوچک یا متوسط) از فناوری و سرویسهای کلاود استفاده میکنند و سی درصد نیز قصد دارند کسبوکار خود را به این سمت گرایش دهند.
● بیسیم؛ حرکت رو به جلوی فناوریهای فضایی
«در سال ۲۰۱۲ در دنیای شبکههای بیسیم چه اتفاقات تازهای رخ خواهد داد؟» M۲M، ۴G، NFC، LTE، WiMAX، Video، ۸۰۲.۱۱ac/ad و چندین فناوری دیگر نامزدهای ما در این بخش هستند. M۲M یا سرویسهای ماشینبه ماشین چند سالی است که مطرحشده و محصولات و تجهیزات آن نیز وارد بازار شدهاند، اما عدم وجود مراکز اصلی هدایتکننده و رهبری در کنار عدم قابلیت اطمینان و پایداری شبکههای مبتنی بر این محصولات باعث شده که هنوز به دوران شکوفایی شبکههای M۲M نرسیده باشیم. برخی کارشناسان و مدیران شرکتها سال ۲۰۱۲ را برای M۲M یک سال بزرگ میدانند و بر این باور هستند که در این سال اپراتورها توجه ویژهای به این نوع شبکهها خواهند داشت و ورود نرمافزارهای جدید باعث رشد این بازارمیشود. یک پیشبینی نشان میدهد، تعداد محصولات مبتنی بر شبکههای M۲M از ۶۲ میلیون در سال ۲۰۱۰ به ۱/۲ میلیارد در سال ۲۰۲۰ خواهد رسید که تقریباً رشد ۳۶ درصدی در هر سال را تجربه میکند. NFC نیز انتخاب اول برخی از مدیران به عنوان فناوری برتر سال ۲۰۱۲ است. در این سال تعداد بسیار بیشتری از گوشیها از فناوریها و سختافزار NFC پشتیبانی و استفادهمیکنند و با ایجاد زیرساختهای فیزیکی در شهرها، اپراتورها این سرویس را به خدمات خود اضافه خواهند کرد.
● ۴G و Mobile Computing؛ تسخیر همه چیز!
«بیش از دویست سرویسدهنده بزرگ در کل دنیا آماده ارائه و آزمایش سرویسهای شبکههای ۴G LTE تجاری هستند.» این عبارت به خوبی نشان میدهد که سال پیش رو چقدر برای طرفداران و علاقهمندان نسل جدید شبکههای موبایل اهمیت دارد. از جمله قابلیتهای جدید این نسل، امکان استفاده از ویدیو روی موبایل و اتصال تجهیزاتی مانند تبلت به شبکههای موبایل و استفاده از سرویسهای اینترنت پرسرعت است. سرویسهای موبایل مرتبط با سلامتی نیز در این سال رواج بیشتری خواهدیافت.
جیمز استیبلز نویسنده نشریه وات لپتاپ میگوید: «نوتبوکها و تبلتها دارند کوچکتر و سبکتر میشوند و تا چند سال آینده جای اسمارتفونها و شاید گوشیهای موبایل را بگیرند. بنابراین، نیاز خواهیم داشت که همه فناوریها را روی شبکههای همراه و موبایل داشته باشیم. بنابراین، سال ۲۰۱۲ و سالهای بعدی شاهد برتری و حضور موبایل در همه حوزهها خواهیم بود.» وقتی این اظهارنظر را در کنار فعالیت اپراتورهای بزرگ موبایل روی ۴G، نسل بعدی شبکههای همراه قرار میدهیم؛ به این نتیجه میرسیم که برای سال بعد باید روی موبایل حساب ویژهای باز کنیم. فقط به تنهایی در سال گذشته اپراتورهای موبایل امریکا بیش از ۲۳ میلیارد دلار صرف توسعه پهنای باند برای اینترنت بیسیم و سرویسهای تلویزیونی کردهاند. برای مشاهده تصاویر ویدیویی با کیفیت HD به سرعتهای انتقال اطلاعات هفت الی هشت مگابیت بر ثانیه نیاز است. بنابراین، وجود سرورهای پخش جریانی (Stream) اطلاعات و بسترهای مخابراتی برای انتقال این اطلاعات جزء نیازهای اصلی است. موضوعی که کشورهایی مانند هند روی آن متمرکز شده و برای سال ۲۰۱۲ نزدیک به ۹۵/۶۹ میلیارد دلار روی آن سرمایهگذاری کردهاند که در مقایسه با سال گذشته ۲۶ درصد افزایش دارد. دومین شبکه مخابراتی بزرگ جهان متعلق به هند است. البته، در این کشور هنوز از شبکههای نسل ۲.۵G استفاده میشود، اما عمده کاربران و دستگاههای موجود روی نسل ۳G هستند و برای حرکت به سمت ۴G آمادگی دارند.
به همین دلیل، پهنای باند در این کشور به یک امر حیاتی تبدیل شده و دولت به شدت روی آن متمرکز شده است. پیشبینی شده، در سالهای آینده نزدیک به ۲/۱ میلیارد نفر به اتصال به شبکههای موبایل برای امور آموزشی و سلامتی نیاز داشته باشند و از سرویسهایی مانند Tele-Education، Tele-Medical و E-Governance استفاده کنند، یعنی به طور متوسط به اینترنت با سرعت یک مگابیت بر ثانیه روی سرویسهایی مانند ADSL+ نیاز است که بستر آن نیز فیبر نوری است. همچنین پیشبینی میشود، مراکز بهداشت و سلامت الکترونیکی، مدارس و دانشگاهها، مراکز دولتی، بانکها، مراکز نظامی و پلیس، مراکز خرید و فروشگاهی و بسیاری از فعالیتهای روزانه در آیندهای نزدیک، به شبکههای مخابراتی نیاز داشته باشند. چنین وضعیتی میتواند به خوبی به ما بگوید که در چند سال آینده باید منتظر چه اتفاقات بزرگی روی موبایل چه از نظر سختافزاری و چه از نظر زیرساخت و نسلهای شبکهها و سرویسهای ارزش افزوده باشیم. به همین دلیل، در سال ۲۰۱۱ بیشترین اخبار پردازنده و چیپستها در حوزه موبایل بود و شرکتهایی مانند اینتل و ARM به شدت روی پلتفرمهای موبایل خود فعالیتکردند. در امریکا چهار اپراتور اصلی، نسل شبکه ۴G را راهاندازی کرده و سرویسهای خود را ارائه دادهاند. در کشورهای دیگر نیز کم و بیش دولتها و اپراتورها برای ۴G آماده شدهاند، اما هنوز بسیاری از کاربران برای سوئیچ به ۴G آماده نیستند. به نظر میرسد، نتوانیم سال ۲۰۱۲ را سال ۴G نامگذاری کنیم، اما گامها و حرکتهای بزرگی برای رسیدن به آن انجام میشود. موبایل در سال ۲۰۱۲ به سوی تسخیر همه چیز پیش میرود!
● مراکز داده؛ حرکت معماران جدید
گفتن اینکه مراکز داده جزء جداییناپذیر شبکهها و اطلاعات شدهاند، حرف تازهای نیست، اما باید در سال آینده منتظر باشیم که شرکتهای متوسط بازار و مشتریان کوچک، مراکز داده را جهتدهی و طراحی کنند و معماران اصلی در این زمینه باشند. عواملی مانند صرفهجویی اقتصادی و راهبردهای رقابتی در کنار فهرستی بلند از مزایای مراکز داده باعث شده که طرحهای کسب و کار بسیاری از شرکتهای متوسط خواهان در اختیارگرفتن مراکز داده یا اجارهکردن آنها باشند و سرویسهایی مطابق نیاز مشتریان خود دریافتکنند. استفاده از سرویسهای کلاود، بهرهگیری از ساختارهای هوشمند (Intelligent Infrastructure) و نیاز به مجتمعشدن سرویسها (Integration of Service)، راهکارهای تراکم شدید (Extreme Density) و مدیریت فضاهای بحرانی و خطرناک همگی از دیگر دلایل حرکت به سوی مراکز داده در سطح متوسط بازار و شرکتها است. بسیاری از کاربران در حال حاضر علاقهمند به استفاده از سرویسهای ۲۴ × ۷ هستند و شرکتها نیز به اتصال دائمی برای ارائه این سرویسها نیاز دارند. با سرورها و سختافزارهای موجود نمیتوان اینگونه سرویسها را ارائه کرد و باید این کار به مراکز داده واگذار کرد. البته، افزایش استقبال از مراکز داده، چالشهای جدیدی مانند مصرف انرژی و کاهش هزینههای راهاندازی و نگهداری مراکز داده و دسترسیهای چندگانه را مطرح کرده که شرکتهای ارائهدهنده راهکار و فناوری را به خود مشغول داشته است.
● مراکز داده؛ حرکتهای جدید حوزه امنیت تصویری
شما میتوانید در خانه خود نشسته و با اتصال به اینترنت به صورت تصویری، دفتر کاری خود را در یک شهر یا کشور دیگر زیر نظر داشته باشید یا از خط تولید کارخانه خود بازدید کرده و بعد در جلسه مدیران شرکت کنید و یک ویدیو کنفرانس موفق داشته باشید. دنیا به تدریج از نظارت تصویری آنالوگ به سوی نظارت تصویری دیجیتال و مبتنی بر IP حرکت میکند. تاکنون دولتها بزرگترین توسعهدهنده و مصرفکننده سیستمهای نظارت تصویری بودهاند و شرکتهای بزرگ این حوزه نیز بیشتر بازارهای دولتی را پوشش میدادند. اما در یکی دو سال اخیر نظارت تصویری و سیستمهای نظارتی راه دور مبتنی بر IP، مورد استقبال شرکتهای خصوصی بزرگ، شرکتهای متوسط یا به اصطلاح SMB و کاربران خانگی قرار گرفتهاند و مزایا و ویژگیهای منحصربهفرد این سیستمها در کنار سادگی نصب و راهاندازی و هزینه کم باعث شده بخشی از دنیای شبکه معطوف این حوزه شود. دو ویژگی «سادگی نصب و هزینه پایین» عاملهای اصلی موفقیت نظارت تصویری هستند. سیستمهای جدید نظارت تصویری هوشمند (IVS) که امکان مدیریت دوربینها و تصاویر را به صورت کاملاً امن و هوشمند فراهم میکنند و میتوانند اشیای خاص را از میان صدها تصویر ردیابی و ردگیری کند و گزارش بدهند، دنیای گسترده جدیدی را بهروی مدیران شرکتهای تجاری گشوده و آنها را از بسیاری ابزارهای آنالوگ یا نیروی انسانی بینیازکرده و چالشهای جدی را برطرف کرده است. الگوریتمهای جدیدی که کوچکترین حرکت یک موجود زنده یا علایم حیاتی را ثبت میکنند، روزبهروز بهینهتر و سفارشیتر میشوند و نرمافزارهای مبتنی بر آنها میتوانند با درجههای تفکیکپذیری مختلف براساس تعداد پیکسل، تصاویر ویدیویی را ضبط و به هر آدرسIP منتقل کنند.
در سال آینده دو اتفاق ویژه در این حوزه روی خواهد داد: ورود سرویسهای ذخیرهسازی مبتنیبر کلاود به حوزه سیستمهای نظارت تصویری و ظهور سیستمهای پیشرفته هوشمند متمرکز. کلاود میتواند علاوه بر در اختیار گذاشتن منابع نامحدودذخیرهسازی، ویژگیهای جدیدی مانند جداسازی رکوردها، استفاده از فناوریهای مختلف ثبت تصاویر، قابلیت جستوجوی تصویری، شبیهسازی و بازسازی تصاویر، قابلیت بازگرداندن تصاویر، فشردهسازی و ساخت تصاویر جدید با درجههای دید متفاوت از تصاویر ضبط شده را به سیستمهای نظارت تصویری اضافه کند. سیستمهای پیشرفته هوشمند متمرکز نیز میتوانند علاوه بر وظیفه ثبت و ذخیره کردن تصاویر، کارکردهای دیگری مانند شناسایی اشخاص، اطفاء حریق، کنترل دما و سیستمهای خاصالکترونیکی یا اعمال قوانینامنیتی مختلف برای تصاویر و دسترسی به آنها نیز داشته باشند. به هر حال در سال آینده از سیستمهای نظارت تصویری بیشتر خواهیم شنید.
میثاق محمدیزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست