جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تلاش برای میزبانی جام جهانی فوتسال, چرا


تلاش برای میزبانی جام جهانی فوتسال, چرا

ظاهرا کمیته فوتسال کشورمان ماجرای میزبانی جام جهانی این رشته در سال ۲۰۱۲ را بسیار جدی گرفته است و بهتر بگوییم خودش را برای این مهم صاحب شانس جدی می انگارد, زیرا اگر جز این بود, ستادی در این ارتباط تشکیل نمی شد و جلساتی را برپا نمی کرد و در این زمینه کوشا نمی بود

ظاهرا کمیته فوتسال کشورمان ماجرای میزبانی جام جهانی این رشته در سال ۲۰۱۲ را بسیار جدی گرفته است و بهتر بگوییم خودش را برای این مهم صاحب شانس جدی می‌انگارد، زیرا اگر جز این بود، ستادی در این ارتباط تشکیل نمی شد و جلساتی را برپا نمی کرد و در این زمینه کوشا نمی بود.

هفته پیش این ستاد با حضور دبیر کل و روسای کمیته های مختلف فدراسیون تشکیل شد و کارهایی را صورت داد. در نخستین نشست این ستاد که با حضور محمد مهدی نبی دبیر کل فدراسیون، عباس ترابیان رییس کمیته فوتسال، حسن غفاری رییس کمیته روابط بین المللی و روسای کمیته های تشریفات و مالی و اداری در محل فدراسیون تشکیل شد، راجع به موارد مختلف و بخصوص مساله تلاش ایران برای نیل به میزبانی رقابت های فوق بحث و تبادل نظر شد. ترابیان می گوید:«ستاد کسب میزبانی جام جهانی فوتسال ۲۰۱۲ به عنوان یک ستاد راهبردی کارهای عملیاتی مربوطه را دنبال خواهد کرد.»

یک ستاد عالی نیز در کنار این گروه کاری در فدراسیون فوتبال تشکیل خواهد شد که در آن افراد ارشد فدراسیون، نمایندگان وزارتخانه های امور خارجه، کار و امور اجتماعی کشور، اقتصاد و دارایی، فرهنگ و ارشاد و راه و ترابری، بهداشت و درمان، علوم، سازمان ایرانگردی و جهانگردی و سازمان تربیت بدنی گرد خواهند آمد و امور کلان را برای نیل به میزانی رقابت ها هدایت و اجرا خواهد کرد.

● مرحله بعدی

گفتنی است نامه اولیه تمایل ایران به میزبانی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۱ نوشته و امضاء و برای فیفا فرستاده شده است. در مرحله بعدی دفترچه ای در اختیار ایران گذاشته شده که باید محتویات آن پر و پس از تایید و امضا مقام های مربوطه از نو به محل فیفا گسیل شود. تفاوتی که این ماجرا با دفعه قبلی دارد، این است که به منزله اعلام آمادگی نهایی برای میزبانی آن پیکارها به حساب می آید، ترابیان می گوید: هدف ما این است که این امر را قبل از پایان مهلت فیفا( که ۹ اسفند ماه بود) انجام بدهیم و زودتر از آن مدارک مان را بفرستیم. در آن صورت ما رسما و به طور نهایی کاندیدای برگزاری این رقابت ها خواهیم شد.»

همان طور که در ابتدای مطلب آمد، ستاد فوق و به واقع فدراسیون فوتبال و کمیته فوتسال برای کامل کردن خود در حدود یافتن و گزینش شهرهایی بوده اند که در صورت اهدای میزبانی رقابت های فوق به ایران باید امر میزبانی را صورت دهند و بهتر بگوییم برگزار کننده مسابقات باشند. برای این مهم چهار شهر در نظر گرفته شده اند که تهران، مشهد، اردبیل و جزیره کیش هستند. اگر میزبانی به ایران واگذار شد و این شهرها و مناطق هم تایید نهایی شدند، آن گاه استانداردهایی که این شهرها در آن واقع هستند به ستاد عالی میزبانی می پیوندند و البته قبل از آن نامشان رسما به لیست واحد ها و نهادهای تلاش کننده برای کسب میزبانی رقابت ها اضافه خواهد شد که این نیز به نوبه خود به منزله عضویت استانداران این مناطق در کمیته کسب میزبانی خواهد بود.

● هر یک از جزییات

در فوتسال جهان که این روزها نقش برنامه ریزی دقیق به اندازه رل و سهم استعداد های پایه ای و ذاتی عمده و بزرگ شده، بدیهی است که مشخص ساختن هر یک از جزییات از نهایت اهمیت برخوردار است و نمی توان انتظار داشت که بدون برنامه ریزی هایی از این دست بتوان کمیته فوتسال فیفا را به اهدای میزبانی جام جهانی این رشته به ایران متقاعد کرد. در عین تایید و تمجید از این باورها و طرز کار باید متذکر شد که برای برآوردهای نهایی در این خصوص هنوز بسیار زود است و نباید از خاطر برد که مشکلات تشکیلاتی ما در این خصوص فراوان و ضعف های فوتسال ایران در امور ساماندهی امور خود غیر قابل انکار است و اگر جز این بود ما هر هفته مشکلات متعددی را در ساماندهی و اجرای رقابت های لیگ خود نمی داشتیم و این گونه به کوه معضلات برخورد نمی کردیم.

تعداد درگیری ها در مسابقات لیگ داخلی که تاسف بار شده است و ماجراهای تیم ملی که سالی دو سه بار وحید شمسایی از جمع نفرات آن خط می خورد و سپس دوباره دعوت می شود، نشانگر نابسامانی های این رشته است اما بدتر از همه، نوع برخورد برخی تیم های حاضر در لیگ با این رقابت ها و انجام هر کاری در این راه برای رسیدن به قهرمانی است.

در جامعه فوتسال ما با این حاشیه ها و مشکلات نمی توان روال کار را آن قدر قوی و موفق شمرد که بتوان به میزبانی جام جهانی نایل شد و اگر هم نایل شد، این کار را با توفیق انجام داد.

● ناکامی محتمل

این نکات به ما می گوید به جای تلاش توام با ناکامی بسیار محتمل برای کسب میزبانی جام جهانی فوتسال آیا بهتر نبود که کوشش ابتدا صرف حل و رفع نکاتی می شد که سال ها است در این ورزش جریان دارد و کمیته سابق فوتسال تمایلی شدید و موثر به حذف آن از صحنه نداشت و کمیته فوتسال فعلی که مایل به رفع آن است توان انجام این کار را ندارد.

و همه اینها که گفتیم، بدون در نظر گرفتن این نکته اساسی است که ما استادیوم ها و سالن های مدرن و استاندارد برای میزبانی جام جهانی فوتسال را هم به حد کفایت نداریم، آیا داریم؟

وصال روحانی



همچنین مشاهده کنید