جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تأثیر ورزش در التهاب مفاصل آرتریت


تأثیر ورزش در التهاب مفاصل آرتریت

ورزش در التهاب مفاصل آرتریت تأثیرات مثبتی بر جای می گذارد

ورزش در التهاب مفاصل ( آرتریت) تأثیرات مثبتی بر جای می گذارد.در این ارتباط ۲ مطلب برای علاقه مندان این ستون ارائه می شود که در ادامه می آید:

۱) اگر شما دچار آرتریت ( التهاب مفاصل) باشید، موقع راه رفتن ، مفاصل استخوان هایتان آسیب می بینند. وقتی که از خواب بیدار می شوید، عضلات و تاندون های آن ها خیلی سفت می شوند، طوری که به سختی می توانید از رختخواب بیرون بیایید و به زحمت بلند می شوید. اما مقداری که حرکت کنید، دردتان کمتر می شود و می توانید سریع تر راه بروید.آیا بعد از راه رفتن و کمتر شدن درد ماهیچه ها و مفاصل، بدنتان عکس العملی نشان می دهد؟یک پزشک آمریکایی در مجله روماتولوژی، مقاله ای منتشرکرد مبنی براین که استراحت کردن، وضعیت آرتریت را بدتر می کند ولی انجام ورزش های استقامتی، باعث کاهش درد آرتریت می شود. بیشتر افرادی که دچار آرتریت هستند، فکر می کنند باید عضلات و مفاصل استخوان ها استراحت کنند و حرکتی نداشته باشند، ولی استراحت بدترین چیزی است که یک فرد آرتریتی می تواند انجام دهد.داشتن آرتریت به این معناست که غضروف های موجود در مفاصل، تخریب می شوند و موجب درد مفاصل می شوند. استراحت، عضلات را ضعیف می کند و باعث می شود موقع راه رفتن، مفاصل بیشتر از هر زمانی، تکان بخورند.

می توان گفت خودرویتان هم به همین روش کار می کند؛ وقتی که ماشین روی یک جاده پر دست انداز حرکت می کند، فنرهای ماشین، تکان ناشی از هر برآمدگی را جذب می کند و آن را از بین می برد. وقتی شما راه می روید یا می دوید، غضروف مفاصل هم مانند فنر ماشین، تکان ها را از بین می برد و جذب می کنند.استراحت بی مورد، غضروف را ضعیف و احتمال شکستن آن را زیاد می کند. هم چنین با تضعیف ماهیچه ها، دیگر کنترل مفاصل امکان پذیر نخواهد بود و با هر حرکت بدن، مفاصل تکان می خورد و تخریب غضروف ها بیشتر خواهد شد.افراد دچار آرتریت، باید ورزش کنند اما نباید بدوند یا تند پیاده روی کنند. وقتی می دوید یا سریع راه می روید، پاهایتان به شدت به زمین می خورد و به طور ناگهانی از حرکت باز می مانند و این تکان شدید از ساق پا به سمت مفاصل زانو و ران رفته و می تواند غضروف را بشکند. بنابراین افراد آرتریتی نباید بدوند، سریع راه بروند یا بپرند یا تنیس و بسکتبال بازی کنند، زیرا ضربه های ناشی از این حرکت ها ، به مفاصل آسیب می رساند و آن ها را می شکند. در عوض، این افراد می توانند روی یک محور صاف متحرک دوچرخه سواری کنند زیرا با دوچرخه سواری روی محور متحرک و هموار، پاها به طور ناگهانی نمی ایستند و در نتیجه، غضروف مفاصل تکان نمی خورد و نمی شکند. افراد مبتلا به آرتروز باید وزنه هم بلند کنند چون این کار عضلات را تقویت، مفاصل را تثبیت می کند و غضروف را تقویت و مانع شکستگی آن می شود. در شرایط ایده آل، مبتلایان به ورم مفاصل باید به دستگاه های وزنه دسترسی داشته باشند و آموزش داده شوند تا به شکل صحیح ۲ یا ۳ بار در هفته وزنه ها را در دسته های ده تایی بالا ببرند. این عده هم چنین باید چندین بار در هفته دوچرخه بزنند.انجام منظم و مداوم دوچرخه سواری، در مکان هموار، بلند کردن وزنه های ماشینی تحت نظارت مربی، تخریب مفاصل و درد ناشی از آرتریت را کاهش می دهد. شنا، پارو زدن یا هر ورزش دیگری که حرکت روان و هموار داشته باشد، می تواند جایگزین دوچرخه سواری شود.

۲) «آرتریت» یا التهاب و درد مفاصل، بخش طبیعی فرآیند پیری است که با بالا رفتن سن بروز می کند. درباره این بیماری و راه های مقابله با درد مفاصل، توصیه هایی را برای شما عنوان می کنیم که با عمل به آن ها می توانید از موهبت سلامتی بهره مند شوید و در سنین بالا نیز از زندگی لذت ببرید. البته بعد از ۵۵ سالگی میزان بروز آرتریت در خانم ها بیشتر از آقایان است. لازم به ذکر است که «درد» شایع ترین علامت «آرتریت» است که در همه مبتلایان دیده می شود، با وجود این قرار نیست با ابتلا به این بیماری تمام زندگی تان را وقف آن کنید و آن قدر درگیر آن شوید که از کار و فعالیت باز بمانید.

۱) قبل از هر اقدامی، نخست وزنتان را کم کنید: اگر اضافه وزن دارید و چاق هستید فشار بیشتری به مفصل هایتان وارد می شود. با کاهش وزن، خطر صدمه بیشتر به مفصل از بین می رود و میزان حرکت شما بیشتر می شود. اگر قرار است وزن کم کنید، باید با پزشک و یا متخصص تغذیه مشورت کنید و به صورت جدی پی گیر آن باشید. مصرف آنتی اکسیدان و کلسیم، استخوان هایتان را تقویت می کند. مصرف ویتامین D و E و C هم در حفاظت از استخوان ها موثر است.

۲) فعال بمانید و ورزش کنید: ورزش، بهترین درمان آرتریت است و به کاهش وزن کمک می کند، زیرا انعطاف پذیری بدن را افزایش می دهد، از درد می کاهد، قلب را تقویت می کند و جریان خونتان افزایش پیدا می کند. پیاده روی، شنا و ورزش های ایروبیک آبی، بسیار توصیه می شود چون انجام آن برای مفاصل راحت است. اگر در ابتدا ورزش دردناک است صبر داشته باشید چون با گذر زمان درد کمتر می شود، البته قبل از انجام هر نوع ورزش با پزشک معالجتان مشورت کنید. در حالی که ورزش برای التهاب مفاصل نقش کمک کننده دارد، ورزش بیش از حد نیز موجب افزایش درد می شود.

در مواقعی که نیاز به استراحت دارید بهتر است سرعت ورزشتان را کم کنید یا حتی آن را متوقف کنید. وقتی «آرتریت» دارید عضلات شما ضعیف می شود، همین مسئله دردتان را تشدید می کند با انجام ورزش هایی برای تقویت عضلات، درد تسکین می یابد و پایداری مفاصل بیشتر می شود، بنابراین خطر افتادن کمتر می شود. در ضمن بعضی ورزش های خاص دامنه حرکت مفاصل را بالا می برد، برای این که حرکت های ورزشی را درست انجام بدهید حتما با فیزیوتراپ خود مشورت کنید.

۳) سرگرمی را فراموش نکنید: نگذارید درد مفاصل تمام زندگی شما را تصاحب کند از منزل بیرون بروید و اوقات خوشی را برای خودتان برنامه ریزی کنید. وقتی حواس تان به درد و ناراحتی متمرکز نباشد، شادی به خانه دلتان بر می گردد. ورزش، تفریح و سرگرم شدن به کار، سبب تخفیف درد و تغییر فکر شما از موضوعی به موضوعات دیگر می شود.

منبع: اینترنت



همچنین مشاهده کنید