یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کفاشیان نتوانست در مقابل بی قانونی ها استقامت کند


کفاشیان نتوانست در مقابل بی قانونی ها استقامت کند

گفت وگو با یاوری, سرمربی فجرسپاسی شیراز

محمود یاوری، مربی کهنه‌کار فوتبال ایران یک رکورد بین‌المللی را در فوتبال ثبت کرد! او از خرداد ماه تا شهریور در ۴ تیم مختلف مربیگری کرد که رکوردی جدید در تاریخ فوتبال ایران است. سرهنگ در خرداد ماه مربی فجرسپاسی بود و پس از اینکه با این تیم به توافق نرسید راهی اصفهان شد تا ذوب‌آهن را در دو بازی پلی‌اف مقابل پاس‌همدان همراهی کند. او بعد از حفظ ذوب‌آهن در لیگ برتر به کرمان رفت و یک روز قبل از آغاز لیگ‌برتر هدایت مس را بر عهده گرفت. یاوری بعد از ۹ هفته حضور ناموفق در این تیم و بدون کسب برد دوباره به فجر سپاسی شیراز رفت تا سرهنگ به پادگان سابقش بازگردد. با محمود یاوری سرهنگ فوتبال درباره شرایط فجرسپاسی شیراز، فشردگی لیگ، عملکرد کفاشیان، دلالی و تبانی در لیگ به گفت‌وگو نشستیم.

فجر شهید سپاسی شیراز در انتهای جدول قرار دارد و خطر سقوط تیم شما را تهدید می‌کند، چه برنامه‌یی برای آنکه به دسته پایین‌تر سقوط نکنید دارید؟

ما برای آنکه سقوط نکنیم برنامه‌ریزی کرده‌ایم و تمریناتمان را به شکلی برگزار می‌کنیم که روزبه‌روز بهتر شویم. در این مدت شرایط‌مان بهتر شده است و با امتیازی که از تیم قدرتمند تراکتورسازی در تبریز گرفتیم باعث شد تا اعتماد به نفس بازیکنان تیم بالا برود و بازیکنان جوان تیمم به این خودباوری برسند که می‌توانند نتایج مطلوبی در لیگ کسب کنند. بازیکنانم با تمام تعصب و توان خود در مسابقات حاضر می‌شوند و با غیرتی که دارند اجازه نمی‌دهند به رده پایین‌تر سقوط کنیم.

قرار است به خاطر تیم‌ملی بازی‌های باشگاهی فشرده برگزار شده و زودتر به پایان برسد. آیا فشردگی بازی‌های لیگ، به تیم‌ها لطمه نمی‌زند؟

اگر شرایط برای همه تیم‌ها یکسان باشد و تمام تیم‌ها مجبور باشند فشرده بازی کنند، ایرادی ندارد اما اگر قرار باشد بازی تیم‌هایی که بیش از دو بازیکن در تیم‌ملی دارند را لغو کنند، پر از ایراد است و قابل پذیرش نیست. تیم ما چندین بازیکن در تیم‌ملی امید و زیر ۲۲ سال دارد اما ما تابع قانون هستیم و هر چه قانون گفت را انجام داده‌ایم پس بنابراین تیم‌های دیگر نیز باید این‌گونه باشند. به نظرم این شرایط کار را برای تیم‌هایی که در آسیا حضور دارند، سخت‌تر می‌کند و مطمئن لطمه بیشتری می‌خورند. این مشکل از سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال بوده که برنامه‌ریزی درستی نداشتند و در ابتدای فصل، لیگ را بارها و بارها به دلایل مختلف تعطیل کردند.

فشردگی مسابقات لیگ چه تبعاتی می‌تواند برای فوتبال ایران و باشگاه‌ها داشته باشد؟

فشردگی لیگ خیلی برای فوتبال ایران ضرر دارد و متاسفانه فوتبال ما در مسیر غلطی حرکت می‌کند. این فشردگی حتی برای تیم‌ملی هم مضر است چراکه احتمال مصدومیت بازیکنان بالا می‌رود و بهترین‌های تیم‌ملی در لیگ بازی می‌کنند. اگر می‌بینیم که اروپایی‌ها فشرده بازی می‌کنند با ما چندین تفاوت دارند. ابتدا اینکه؛ آنها فوق حرفه‌یی هستند و فوتبال حرفه‌یی آموخته‌اند. دوم اینکه؛ آنها ۲۵ بازیکن آماده دارند و می‌توانند در صورت نیاز از بازیکنان نیمکت‌نشین‌شان استفاده کنند. تیم‌های اروپایی می‌توانند و عمل می‌کنند اما فوتبال و تیم‌های ما تحمل این همه فشار را ندارند.

در چنین شرایطی تمام لیگ‌های معتبر دنیا و حتی مدعیان جام‌جهانی بنا به تقویم فوتبالی خود پیش می‌روند و به خاطر تیم‌ملی‌شان تقویم فوتبالی‌شان را برهم نمی‌زنند. چرا ما تقویم فوتبالی‌مان را تغییر می‌دهیم؟

تغییر تقویم فوتبالی در ایران یک ضعف بزرگ است، برنامه‌ریزی و نوشتن تقویم فوتبالی لازم‌الاجراست. ما باید قبل از سال و حضور در تورنمنتی برنامه‌ریزی داشته باشیم. اگر اروپایی‌ها پیشرفت خوبی دارند دلیلش این است که تقویم فوتبالی‌شان نوشته شده است و آن را تغییر نمی‌دهند. در ایران ما بارها تقویم فوتبالی‌مان را تغییر می‌دهیم و برنامه‌یی که در نظر می‌گیریم مناسب نیست. هیچ جای دنیا مثل فوتبال ایران بی‌برنامه نیست و به این اندازه تعطیلی و فشردگی ندارد.

خیلی‌ها معتقدند این بی‌برنامگی‌ها خیلی به فوتبال ضرر می‌زند. نظر شما در این مورد چیست؟

لیگ از ابتدا برنامه‌ریزی درستی نداشت و بازی‌ها به موقع برگزار نمی‌شد. با بی‌برنامگی آینده تیم‌ملی را خراب کردند و عاملی شدند که حرکت رو به رشد نداشته باشیم. متاسفانه فشردگی و بی‌برنامگی عضوی از شاخصه‌های فوتبال ما شده است. تمام برنا‌مه‌ریزی‌هایمان مشکل دارد، مثلا فاصله بازی استقلال – فولاد گسترش تبریز ۴ روز بود؛ فاصله بازی سپاهان - تراکتور ۱۱ روز بود. این برنامه‌ریزی تیم‌ها را نابود می‌کند.

هر چقدر به انتهای مسابقات لیگ‌برتر نزدیک می‌شویم شرایط تیم‌ها حساس و اشتباهات داوری بیشتر می‌شود. برای آنکه شاهد اشتباهات داوری نباشیم چه کاری باید انجام دهیم؟

در این باره باید دپارتمان داوری تصمیم بگیرد. ما یکی از تیم‌هایی هستیم که به خاطر اشتباهات داوری متضرر شده‌ایم. تا به امروز حدود هفت پنالتی برای تیم ما گرفته نشده است و بارها به سود حریفان ما سوت زده‌اند. فجر سپاسی تیم جوانی است و استفاده از داوران بی‌تجربه و جوان برای مسابقات ما، خیلی مشکل‌ساز شده است. نمی‌دانم چرا دپارتمان داوری از داورهای جوان و بی‌تجربه برای مسابقات ما استفاده می‌کند. به نظرم چیدمان داوری در مسابقات لیگ عادلانه نیست.

بازهم شاهد عدم همکاری بین تیم‌ملی و باشگاه‌ها هستیم. دلیل عدم تعامل باشگاه‌ها و تیم‌ملی از کجا سرچشمه می‌گیرد؟

باید بپذیریم که این عدم تعامل سال‌هاست در فوتبال ایران وجود دارد. در هفته‌های گذشته شاهد بودیم که این موضوع ضربه بزرگی به تیم‌ملی زیر ۲۲ سال وارد کرد. تیم منصوریان تیم خوبی بود و می‌توانست در مسابقات زیر ۲۲ سال درخشش خوبی داشته باشد اما به دلیل عدم تعامل شرایط متفاوت شد. از طرف دیگر باشگاه‌ها هم حق دارند که بازیکنان خود را به تیم‌ملی ندهند، باشگاه‌ها پول میلیاردی به بازیکنان‌شان می‌دهند تا نتایج مطلوبی بگیرند و با عدم حضور بازیکنان میلیاردی‌شان با مشکل مواجه می‌شوند.

به نظرتان در چنین شرایطی فدراسیون باید چه کاری انجام دهد که تیم‌ملی و باشگاه‌ها متضرر نشوند؟

این عدم تعامل بین تیم‌ملی و لیگ از اول بوده است و دیگر کاری نمی‌توانیم بکنیم. متاسفانه باشگاه‌ها، تیم‌ملی و سازمان لیگ نتوانستند به گونه‌یی برنامه‌ریزی کنند که هیچ تیمی با مشکل رو‌به رو نشود. به نظرم کی‌روش برنامه‌ریز خوبی است و فدراسیون می‌تواند با کمک کی‌روش برنامه‌ریزی خوبی انجام دهد.

تیم‌ملی ایران در جام‌جهانی باید به مصاف تیم‌های آرژانتین، نیجریه و بوسنی هرزگوین برود. نظرتان را درباره گروه ایران بگویید؟

گروه خیلی خوبی داریم و بازی با تیم قدرتمند آرژانتین می‌تواند یک تجربه بسیار خوبی برای ایران باشد. بازی با آرژانتین آینده فوتبال ما را می‌سازد. اگر تیم‌ملی با ۸۰درصد آمادگی پا به مسابقات جام‌جهانی بگذارد می‌تواند نتایج قابل قبولی کسب کند. با این حال بعید می‌دانم تیم‌ملی به ۸۰درصد آمادگی برسد.

چرا بعید می‌دانید؟

تیم‌هایی که در جام‌جهانی نتایج خوبی می‌گیرند باید برنامه‌ریزی خوب و بازی‌های تدارکاتی بزرگی داشته باشند. تیم‌‌ملی ما نه برنامه‌ریزی خوبی دارد و نه بازی‌های تدارکاتی بزرگ و متوسطی انجام داده است. تیم‌ملی قبل از جام‌جهانی نیاز به هفت، هشت بازی بزرگ دارد تا بتواند مثل جام‌جهانی ۱۹۹۸ فرانسه خوب عمل کند.

بحث تبانی و دلالی در فوتبال ایران مطرح شد سپس نام تعدادی افراد بر سر زبان‌ها افتاد اما به یک‌باره سکوت در فوتبال حاکم شد بدون آنکه متهم یا شخصی که تهمت زده مجازات شود. نظرتان را در این باره بگویید.

همیشه این صحبت‌ها در فوتبال ایران بوده و شخصی در این رابطه محکوم نشده است پس در این خصوص بحث نکنیم بهتر است. ما نیز مجبوریم در این فوتبال ناپاک کار کنیم. باید پای حرف‌های علیرضا علیپور بنشینید تا بفهمید در فوتبال ایران چه خبر است!

فوتبال در شرایط بحرانی قرار دارد. وجود تبانی و دلالی‌ها در فوتبال روزبه‌روز بیشتر می‌شود. به نظرتان چگونه می‌شود با دلال‌ها مقابله کرد؟

نمی‌شود با این افراد مقابله کرد. چرا در این ۱۰ سال، بارها رییس کمیته انضباطی تغییر کرده است؟ چون بارها حکم داده شده اما عمل نشده است. باید پیگیری کنند که چرا حکم‌های صادره عمل نمی‌شود.

این روزها خیلی‌ها از عملکرد علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال ناراضی هستند. خیلی‌ها می‌گویند فوتبالی نبودن او باعث بروز این‌گونه مشکلات شده است؟

به نظرم آقای کفاشیان تنها استقامت بالایی داشتند و تمام حرف‌ها و اتفاقاتی که افتاد را تحمل کردند. هر کاری قاطعیت و قانون‌مندی می‌خواهد که کفاشیان در این خصوص ضعیف عمل کرد. کفاشیان آدم خوب و درستکاری است اما نتوانست در مقابل دست‌های پشت‌پرده و بی‌قانونی‌ها استقامت کند.

سعید جمشیدیان



همچنین مشاهده کنید