جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

ترشه شامی


ترشه شامی

● مواد لازم برای ۴ نفر:
▪ گوشت گوساله چرخ کرده:۵۰۰ گرم
▪ پیاز متوسط رنده شده: ۱ عدد
▪ تخم مرغ: ۱ عدد
▪ جعفری ساطوری شده: ۳ قاشق غذاخوری
▪ سیبزمینی متوسط:۱ عدد، آب‌پز
▪ روغن مایع: به …

مواد لازم برای ۴ نفر:

گوشت گوساله چرخ کرده:

۵۰۰ گرم

پیاز متوسط رنده شده:

۱ عدد

تخم مرغ:

۱ عدد

جعفری ساطوری شده:

۳ قاشق غذاخوری

سیبزمینی متوسط:

۱ عدد، آب‌پز

روغن مایع:

به میزان لازم

آبغوره:

یک چهارم پیمانه

نمک و فلفل:

به میزان لازم

روش تهیه

آب پیاز را گرفته و با گوشت، جعفری و تخم‌مرغ مخلوط کنید. سیب‌زمینی را نیز رنده کرده و به مایه گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا مایه یکدست شود. نمک و فلفل آن را نیز اضافه کنید.

از مایه به اندازه تخم‌مرغ برداشته و آن را با دست پهن کنید تا ضخامت آن حدود ۲ سانتیمتر شود. همه مایه گوشت را به این صورت درآورید.

روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و شامی‌ها را در آن سرخ کنید. (هر طرف حدود ۵ دقیقه) سپس از ظرف خارج کرده و با حوله کاغذی روغن آن را بگیرد. پس از اینکه همه شامی ها سرخ شد، آنها را دوباره به تابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنید و روی شعله متوسط به مدت ۱۵ دقیقه با در بسته بپزید. سپس در ظرف چیده و با چلو، کته یا نان سرو کنید.

توصیه سر آشپز

غذایی از خطه گیلان. سیب‌زمینی موجود در غذا مقدار گوشت را کمتر کرده و باعث شده هم به‌صرفه باشد و هم کسانی که از گوشت قرمز محروم شده‌اند، هوادارش شوند.

توصیه های ویژه

۱ـ قبل از برگرداندن شامی‌ها به تابه روغن آن را خالی کنید.

۲ـ می‌توانید به جای جعفری از هر سبزی معطر دیگری که مایلید استفاده کنید.

۳ـ مقدار آبغوره به اندازه‌ای باشد که نصف شامی‌ها را بپوشاند.