جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

جویدن غذا


جویدن غذا

در بزاق سولفور سیانور و پتاسیم وجود دارد که باعث ضدعفونی شدن مواد نباتی خام می شود.لذا اگر سبزی ها خوب جویده شود، ضدعفونی هم می شود.

در بزاق سولفور سیانور و پتاسیم وجود دارد که باعث ضدعفونی شدن مواد نباتی خام می شود.لذا اگر سبزی ها خوب جویده شود، ضدعفونی هم می شود. در طب اسلامی نیز بر درست جویدن غذا تأکید شده است. نقل شده است که مولای متقیان حضرت امام علی(ع) به فرزند گرامی شان امام حسن(ع) فرمودند: می خواهی چهار چیز به تو آموزش دهیم که از طب بی نیاز باشی؟ عرض کرد بله. حضرت فرمودند: بر غذا منشین مگر گرسنه باشی، از غذا برمخیز مگر اشتهایی باقی باشد و در جویدن غذا مواظبت کن و [قبل از رفتن] به خوابگاه به [آبریزگاه] برو.

با جویدن غذا حرارت آن تعدیل می شود اگر سرد است گرم و اگر داغ است به اعتدال می رسد.

مواد غذایی با بزاق آغشته و بلعیده می شود بنابراین باید مواد نشاسته ای را خوب جوید و با بزاق آغشته کرد که آنزیم های ضروری برای هضم مواد نشاسته ای به کلی از بین نرود.

به طور معمول ۳ تا ۵درصد نشاسته در دهان به مالتوز تبدیل می شود و به علت آغشتگی با بزاق و شیرین شدن نان پس از خوب جویدن عمل هضم انجام می شود. اگر غذا خوب جویده شود و مقدار آن در هر لقمه زیاد نباشد حدود ۹۵ درصد پروتئین ها به اسیدهای آمینه تبدیل می شود که قسمت عمده جذب پروتئین به وسیله تبدیل شدن به اسیدهای آمینه است.

اولین دانشگاه و آخرین پیامبر- دکتر پاک نژاد