شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

توصیه هایی برای مصرف گوشت و فراورده های آن


● برای مصرف گوشت و فراورده های آن، موارد زیرتوصیه می شود:
۱) درصورتی كه از گوشت قرمز استفاده می كنید از گوشت های بدون چربی (گوشت لخم) مصرف كنید. به یاد داشته باشید مقدار قابل توجهی …

برای مصرف گوشت و فراورده های آن، موارد زیرتوصیه می شود:

۱) درصورتی كه از گوشت قرمز استفاده می كنید از گوشت های بدون چربی (گوشت لخم) مصرف كنید. به یاد داشته باشید مقدار قابل توجهی چربی در لابه لای گوشت قرمز( تحت عنوان چربی مرمرین) قراردارد كه اغلب در نگاه اول دیده نمی شود.

۲) اگر از گوشت مرغ استفاده می كنید از چربی همراه گوشت مرغ و به ویژه پوست مرغ استفاده نكنید.

۳) تا حد ممكن مصرف فراورده های دریایی( انواع ماهی) را جای گزین گوشت قرمز كنید. چربی موجود در فراورده های دریای از نوع مفید هستند.

۴) از سرخ كردن شدید گوشت و ماهی بپرهیزید.

۵) آب پز كردن، آرام پز كردن ، استفاده ازمایكرویو( تندپز) یا پخت با دمای پایین از خطربروز سرطان زایی مواد گوشتی می كاهد.

۶) درسنین بالا از مصرف فراورده های دودی ( به طور مثال سوسیس دودی) بپرهیزید.

تغییر رژیم غذایی از پایه ی فراورده های حیوانی به گیاهی

موضوعی كه نظرمحققان را برای ارتباط دادن غذا با سرطان جلب كرده، كاهش بروز سرطان در افرادی است كه پایه ی غذایی آن ها برروی مواد گیاهی قراردارد، یكی از فرضیات شیوع بالای سرطان در دنیای مدرن امروز، تغییر پایه ی غذایی از مواد گیاهی به مواد گوشتی است. براین اساس ادعا شده كه ارتقای سلامتی و كاهش بروز سرطان با مصرف غذاهای برپایه ی گیاهی برروی سه عامل زیرقراردارد:

۱) گیاهان چربی كم تری دارند.

۲) گیاهان فیبربیش تری دارند.

۳) گیاهان دارای مواد(Phytonutrients) هستند.

داشتن مواد فیبری در گیاهان به عنوان تركیب ضد سرطان پیش تر بیان شده است. قراردادن رژیم اصلی غذایی برپایه ی فراورده های گیاهی و مصرف انواع حبوبات و غلات( مانند لپه ها، برنج، سویا، لوبیا و نخود) توصیه می شود. در این گیاهان تركیبات بازدارنده پروتئازی (Protease inhibitors) به عنوان تركیب ضد سرطان شناخته شده اند. اثرضد سرطانی این تركیب با كاهش دادن رشد سرطان های سینه، روده و پوست در حیوانات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است.

با توجه به موارد فوق یكی از اصول مهم مصرف غذاهای ضد سرطان، جای گزینی رژیم غذایی گیاهی با گوشتی است. یك بررسی نشان داده است كه مصرف غذای گوشتی هر ۱۰ روز یك بار(سه وعده در ماه) می تواند نیازهای تغذیه ای افراد سالم درمیان سالی( درجوامع شهری) را به پروتئین موجود در گوشت برآورده سازد.



همچنین مشاهده کنید